Kočka chytá sousedům kapry

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.7.2010 18:22
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Máme doma extrémně aktivní kočku. Krom toho, že chytá myši, tak chytá jednomu sousedovi andulky (nechápu jak je protáhne skrz pletivo, ale vždy dotáhne mrtvou andulku) a druhému čínské kapry z venkovního jezírka. První soused to nějak neřeší, ale druhý si stěžuje (a ani se mu nedivím), ale jak končce vysvětlit, že prostě ty kapry nechytat? Já ji u toho neviděla, ale právě mi donesl ukázat na síťce mrtvou rybu, že prej je to už 5tá. Není haj.l, tak mu věřím, že to opravdu byla naše kočka, ale zaráží mě, že by mu tam rybu nechala. Sousedi si prý už koupili plašičku koček, která ale nefunguje, tak co s tím? Máte někdo nápad na řešení nebo prostě sousedovi zaplatit rybky a šetřit na další...

17.7.2010 22:08
danurba

XXX.XXX.12.226

nemohl by soused natáhnou přes jezírko nějakou síť?

18.7.2010 19:35
alenav

XXX.XXX.85.120

A proč by to měl soused dělat? Majitel kočky je za ni odpovědný a zodpovídá i za způsobené škoda a pokud neumí kočce v podobné činnosti zabránit, tak musí zajistit aby na cizí pozemky nevstupovala. Dá se to řešit např. vyšším plotem zahnutým směrem do vlastní zahrady nedbo elektrickým ohradníkem, popř. může kočce vyxbudovat zajištěnou voliéru.

19.7.2010 08:48
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Se sítí souhlasím, že to není problém majitele jezírka, ale nezlobte se na mě, dělat voliéru pro kočku? Nechci mít kočku v kleci - trpěl by. A ano, nebyl by problém zahnout plot směrem k nám, jenže kočka není blbá a k sousedovi se může dostat z jiného pozemku než je ten náš...

A když říkáte, že nedokážu kočce zabránit nebo ji to odnaučit.... můžete mi zdělit jak to mám udělat? Ptala jsem se zde na to, jak tento problém vyřešit - tj kočku odnaučit chytat kapry a ne ji zavřít do voliéry!!!

19.7.2010 11:00
alenac

XXX.XXX.113.77

6kaca6 napsal(a):
Se sítí souhlasím, že to není problém majitele jezírka, ale nezlobte se na mě, dělat voliéru pro kočku? Nechci mít kočku v kleci - trpěl by. A ano, nebyl by problém zahnout plot směrem k nám, jenže kočka není blbá a k sousedovi se může dostat z jiného pozemku než je ten náš...

A když říkáte, že nedokážu kočce zabránit nebo ji to odnaučit.... můžete mi zdělit jak to mám udělat? Ptala jsem se zde na to, jak tento problém vyřešit - tj kočku odnaučit chytat kapry a ne ji zavřít do voliéry!!!

Ale pochopte, že nemůžete už nikdy odnaučit kočku chytat kapry - je to šelma se všemi loveckými instinkty, které jsou jí vrozené a to neodnaučíte. Vy můžete jen zabránit!!!, aby je nechytala - tj. tak jak vám radila Alena V. - zajistit, aby kočka nemohla z vašeho pozemku uniknout. Jinak vám nezbude nic jiného, než šetřit a sousedovi platit stále škodu. A doufat, že mu nedojde brzo trpělivost a nepokusí se kočku zprovodit ze světa. On je v právu, je to jeho pozemek, jeho rybník, jeho kapři a vy si musíte kočku ohlídat. Jestli je to kočka s volným pohybem, je stejně otázka času, kdy o ni přijdete.

19.7.2010 11:01
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

Řekla bych , že jaká otázka , taková odpověd' . . . . .
- tady na Fauně jsem četla : cizí svato , sousedovo nejsvatější . . . . . .
- až ji někdo "picne" , tak . . . .? smajlík

Barča

6.8.2010 11:58
Barča

XXX.XXX.110.144

no teď jsem se teda nasmála : takže kočka ve voliéře se trápí, ale zabíjená andulka je v pohodě. Můžu vás ubezpečit, že kočka si na voliéru lehce zvykne, andulky na zabíjení ne. :o))) Vaší kočce nedávám už moc šancí, jakmile si jeden ze sousedů spočítá škody, tak máte po kočce. Myslím si, že kdyby si vaše kočka mohla vybrat, jestli voliéru nebo smrt ...

11.9.2010 13:01
czizecka

XXX.XXX.106.200

Sousedovo kočka nám chodí kálet na půdu (máme tam i sítě proti ptákům ale kočka se tam prostě vždy někudy protáhne), pochybuju že se to dá odnaučit, tak jako lovení kaprů nebo andulek... Když tu kočku vidím na našem pozemnku, něco po ní hodím (jen abych jí vyplašila), mám kvůli ní zabezpečené pískoviště, půda bohužel víc nejde, zakousla nám morče, pere naše koťata (je jim pár měsíců, ještě se jí neubrání).. jenže naše koťata zase chodí za lidma když jdou okolo našich vrat, i na cizí zahrady .. kočka si vždycky díru najde.. a zavírat kočku do voliéry.. nevim no, my to přijde divný mít kočku ve voliéře... Jsou to prostě kočky, tak když nechci aby mi žrala kapry tak si tam tu síť asi musím dát, pochybuju že ta kočka je tam jediná... tu voliéru nechápu jak se tam může dostat... ale asi je tam taky někde větší mezera tak to zas není tak těžký ne... I když je pravda že když mi kočku někdo picne, tak musím držet pusu, tak jako když já picnu tu sousedovo...

21.9.2010 15:59
evena

XXX.XXX.204.249

Tohle je dost nemilá situace, jak pro vás, tak hlavně pro sousedy ... A divím se že kočku ještě máte ... Chápu že kočku doma neudržíte, ale předně je to vaše zvíře a vy jako majitel byste jí měla zabezpečit tak, aby nepáchala škody. u nás se chovají kočky a máme voliérový chov ptáků a nějak vám nevěřím že sousedovi, chovateli andulek, nevadí že mu vaše kočka chytá ptáky!! Pro tohoto souseda radu mám, ať si pořídí dvojité pletivo, běžná věc, zodpovědný chovatel ptáků dvojitá pletiva má, právě protože škody páchané kočkama, kunama a dravci bývají fatální.
A dát síť na jezírko co tu někdo radí, to je vtip ne? Jezírko je na okrasu, nevidím jediný důvod proč by si měl nějakou takovpou hrůzu váš soused pořizovat. radím, a to naprosto vážně, navštivte souseda s flaškou, omluvte se, ryby zaplaťte a kocoura v jezírku pořádně vymáchejte, třeba si to zapamatuje.
Zkuste se vžít do pocitů (a možná i bezmoci) souseda/ů.
Je vaší povinností zabezpečit zvíře tak, aby jinému nepáchalo žádné škody!!

21.9.2010 16:06
evena

XXX.XXX.204.249

evena napsal(a):
Tohle je dost nemilá situace, jak pro vás, tak hlavně pro sousedy ... A divím se že kočku ještě máte ... Chápu že kočku doma neudržíte, ale předně je to vaše zvíře a vy jako majitel byste jí měla zabezpečit tak, aby nepáchala škody. u nás se chovají kočky a máme voliérový chov ptáků a nějak vám nevěřím že sousedovi, chovateli andulek, nevadí že mu vaše kočka chytá ptáky!! Pro tohoto souseda radu mám, ať si pořídí dvojité pletivo, běžná věc, zodpovědný chovatel ptáků dvojitá pletiva má, právě protože škody páchané kočkama, kunama a dravci bývají fatální.
A dát síť na jezírko co tu někdo radí, to je vtip ne? Jezírko je na okrasu, nevidím jediný důvod proč by si měl nějakou takovpou hrůzu váš soused pořizovat. radím, a to naprosto vážně, navštivte souseda s flaškou, omluvte se, ryby zaplaťte a kocoura v jezírku pořádně vymáchejte, třeba si to zapamatuje.
Zkuste se vžít do pocitů (a možná i bezmoci) souseda/ů.
Je vaší povinností zabezpečit zvíře tak, aby jinému nepáchalo žádné škody!!

... Ale tím samozřejmě nechci říct že je když soused, chovatel ptáků, nemá lépe zabezpečené voliéry, že si za lovení ptáků může sám ... dvojitým pletivem se dá jen předcházet tomu aby kočka nebo jiná škodá ptáky chtla přes pletivo ... Abych to vysvětlila, kočka skáče na pletivo a ptáci jsou dezorientovaní a začnou se po voliéře mlátit (už v tuto chvíli může pták uhynout), ti co přistanou na pletivu se stávají kořistí a při takových nájezdech může chovatel přijít třeba o celý chov co má, kočka drápama vyrve pletivem buď celého ptáka (podle velikosti) nebo mu urve z těla nohy, zváře pak hyne v bolestech třeba někok hodin než ho najde majotel a trápení mu zkrátí. Znám veliké množství těchto případů, viděla jsem fotografie zmrzačených ptáků... Zkuste se proto vžít do situací sousedů a nemyslete jen na sebe, protože z vašich příspěvků mi to tak připadá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.10.2010 11:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

6kaca6 napsal(a):
Máme doma extrémně aktivní kočku. Krom toho, že chytá myši, tak chytá jednomu sousedovi andulky (nechápu jak je protáhne skrz pletivo, ale vždy dotáhne mrtvou andulku) a druhému čínské kapry z venkovního jezírka. První soused to nějak neřeší, ale druhý si stěžuje (a ani se mu nedivím), ale jak končce vysvětlit, že prostě ty kapry nechytat? Já ji u toho neviděla, ale právě mi donesl ukázat na síťce mrtvou rybu, že prej je to už 5tá. Není haj.l, tak mu věřím, že to opravdu byla naše kočka, ale zaráží mě, že by mu tam rybu nechala. Sousedi si prý už koupili plašičku koček, která ale nefunguje, tak co s tím? Máte někdo nápad na řešení nebo prostě sousedovi zaplatit rybky a šetřit na další...

Myslím, že nejlepší je kombinace šetření na nové kapry, flašky sousedovi a přiutopení kočky v jezírku. Také já jsem vrcholně nezodpovědný majitel koček ( kočky a kocoura), protože je nemám ve volieře a když kocour v době mrouskání koček zmizí na celý týden, tak vůbec nevím co kde dělá. S tím, že se jednoho dne nevrátí jsem se smířila. Zatím už přežil průměrný věk vesnických kocourů, táhne mu na šestý rok. Ale mít na vesnici kočku ve volieře - no to by bylo něco:-))

6.10.2010 15:32
danurba

XXX.XXX.204.155

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Myslím, že nejlepší je kombinace šetření na nové kapry, flašky sousedovi a přiutopení kočky v jezírku. Také já jsem vrcholně nezodpovědný majitel koček ( kočky a kocoura), protože je nemám ve volieře a když kocour v době mrouskání koček zmizí na celý týden, tak vůbec nevím co kde dělá. S tím, že se jednoho dne nevrátí jsem se smířila. Zatím už přežil průměrný věk vesnických kocourů, táhne mu na šestý rok. Ale mít na vesnici kočku ve volieře - no to by bylo něco:-))

A co takhle dát kocoura vykastrovat, aby se přestal toulat. Zatím měl štěstí, ale to neznamená, že to takhle bude pořád...

14.10.2010 08:54
regina

XXX.XXX.176.203

Z Vašich odpovědí je čitelné, zda jste chovatelé koček nebo ne. Na vesnici člověk poskytuje kočce zázemí, žrádlo,vyjímeční tupci i veteriánáře. To říkám proto, že já k veterináři jezdím s kočkami, ale obvyklé je pokrčit rameny se slovy - to je příroda.
Kočce nelze nic přikázat a vymáchat jí v rybníku může poradit jen někdo, kdo nikdy nekoupal kočku. Můj kocour je šestiletý a obhospodařuje půl vesnice. Soused mi onehdy navrhl, abych si momentálních 8 koťat různého věku odnesla. Odvětila jsem s humorem, protože se dobře snášíme, ať si ty k...lépe hlídá, nebo jim dá antikoncepci. Tito sousedé připustili, aby se u nich krmil, spal s jejich kočkami na seně, a loni v zimě kocour asi po zabijačkách ztloustl na válec, ze kterého jen koukal ocas. Doma se mi granulí ani vařeného jídla netkne, protože u sousedů se ráno v devět podávají rohlíčky s mlékem a v šest večer syrové masíčko. Zkusila jsem ho zavřít doma, ale na to co se pak dělo nemám nervy. Ke mně přijde denně mne zkontrolovat, případně si nechat vyoperovat broky či vyndat klíšťata. No a samozřejmě zbouchnout mi kočky a je mu jedno jestli je to segra či dcera. Zkrátka to je příroda. Ale k vlastnímu problému. Andulkář má špatně postavenou volieru a už na to měl přijít. Chudák soused s kapry je optimista, jestli si myslí, že o nich neví všechny kočky v okolí. Taky asi nemá psa, který by na jeho pozemek nepustil cizí kočku. Tím, že moji sousedé nechali mého kocoura se běžně krmit a spát u sebe, vyvolali v jejich psovi pocit, že je jejich. A tak ho nechává v klidu. Sama bych asi jednorázově vyplatila sousedovi s kapry přiměřenou částku s tím, že nebudu platit za všechny kočky v okolí a vyzvala bych ho, ať si to nadále vyřeší po svém. A smířila se s myšlenkou, že se mi třeba kocour nevrátí. Neboť on má právo se bránit. To je příroda. Regina

14.10.2010 09:59
alenac

XXX.XXX.113.77

A co takhle kocoura vykastrovat, aby nemohl plodit stovky nechtěných koťat, které pak končí příšernými způsoby? Vymlouvat se na vesnici a přírodu neuznávám, příroda končí v momentě, kdy si kočku připoutáte k sobě, máte povinnost se o ni postarat a jste zodpovědná za všechny následky, ať už to jsou nechtěná koťata nebo sežraní kapři sousedovi.

14.10.2010 11:31
evena

XXX.XXX.204.249

regina napsal(a):
Z Vašich odpovědí je čitelné, zda jste chovatelé koček nebo ne. Na vesnici člověk poskytuje kočce zázemí, žrádlo,vyjímeční tupci i veteriánáře. To říkám proto, že já k veterináři jezdím s kočkami, ale obvyklé je pokrčit rameny se slovy - to je příroda.
Kočce nelze nic přikázat a vymáchat jí v rybníku může poradit jen někdo, kdo nikdy nekoupal kočku. Můj kocour je šestiletý a obhospodařuje půl vesnice. Soused mi onehdy navrhl, abych si momentálních 8 koťat různého věku odnesla. Odvětila jsem s humorem, protože se dobře snášíme, ať si ty k...lépe hlídá, nebo jim dá antikoncepci. Tito sousedé připustili, aby se u nich krmil, spal s jejich kočkami na seně, a loni v zimě kocour asi po zabijačkách ztloustl na válec, ze kterého jen koukal ocas. Doma se mi granulí ani vařeného jídla netkne, protože u sousedů se ráno v devět podávají rohlíčky s mlékem a v šest večer syrové masíčko. Zkusila jsem ho zavřít doma, ale na to co se pak dělo nemám nervy. Ke mně přijde denně mne zkontrolovat, případně si nechat vyoperovat broky či vyndat klíšťata. No a samozřejmě zbouchnout mi kočky a je mu jedno jestli je to segra či dcera. Zkrátka to je příroda. Ale k vlastnímu problému. Andulkář má špatně postavenou volieru a už na to měl přijít. Chudák soused s kapry je optimista, jestli si myslí, že o nich neví všechny kočky v okolí. Taky asi nemá psa, který by na jeho pozemek nepustil cizí kočku. Tím, že moji sousedé nechali mého kocoura se běžně krmit a spát u sebe, vyvolali v jejich psovi pocit, že je jejich. A tak ho nechává v klidu. Sama bych asi jednorázově vyplatila sousedovi s kapry přiměřenou částku s tím, že nebudu platit za všechny kočky v okolí a vyzvala bych ho, ať si to nadále vyřeší po svém. A smířila se s myšlenkou, že se mi třeba kocour nevrátí. Neboť on má právo se bránit. To je příroda. Regina

takže si za to vlastně můžou sami smajlík
chovám kočky (obyčejné, vesnické, kastované, drží se na dvoře doma, na noc jsou doma) i ptáky a nikdy bych nedopustila aby moje zvíře páchalo škody jinému na majetku, je to povinnost ze zákona, ale i morální, chovej se k druhému tak, jak chceš aby se choval on k tobě ..

14.10.2010 18:41
regina

XXX.XXX.176.203

Když pominu ten tón, tak je pro mne zřejmé, že si něco namlouváte. Nebo vy snad chodíte s vašimi kočkami? Vy opravdu tušíte co dělají celý den? Jestli ano, pak nežijí kočičí život, ale jen to, co jste se rozhodla, že mají Vámi povoleno žít. O tom je i kastrace a povinnost být doma v noci. Takže opět ten lidský dohled nad zvířaty - věcmi. A to o těch ptácích tomu nerozumím. A na závěr - oba jsou si tím vinni sami. Jeden z nedbalosti co se ochrany ptáků týče, druhý z nedbalosti ochrany cizokrajných ryb, které se navzdory místním podmínkám rozhodl pěstovat. Reginasmajlík

14.10.2010 19:29
regina

XXX.XXX.176.203

Tak za 1. Koťata jsou chtěná. Kdyby byla nechtěná, tak už nejsou.
2.A když už máme koťata nechtěná, tak je vychováme, odstavíme a jdeme do Štítar. Tam si stoupnem před bránu a kdo shání kotě, ten už tam jde také, aby si vybral. Tato koťata jsou zdarma, sama toho prvního kocoura mám odtamtud.
3. U Vašeho příspěvku schází podpis. Ale předpokládám, že jste žena. Jistě citlivá. Zkuste se vžít do situace muže, kterému uříznou koule jenom proto, aby neměl děti. To upřednostňujete před majetkem?Regina

15.10.2010 09:53
alenac

XXX.XXX.113.77

regina napsal(a):
Tak za 1. Koťata jsou chtěná. Kdyby byla nechtěná, tak už nejsou.
2.A když už máme koťata nechtěná, tak je vychováme, odstavíme a jdeme do Štítar. Tam si stoupnem před bránu a kdo shání kotě, ten už tam jde také, aby si vybral. Tato koťata jsou zdarma, sama toho prvního kocoura mám odtamtud.
3. U Vašeho příspěvku schází podpis. Ale předpokládám, že jste žena. Jistě citlivá. Zkuste se vžít do situace muže, kterému uříznou koule jenom proto, aby neměl děti. To upřednostňujete před majetkem?Regina

Jo a jste si jistá, že jsou chtěná všechna koťata vašeho kocoura, i ta, co nadělá po celé vesnici? A jaký je pak vztah těch lidí ke koťatům zadarmo? Nechají je majitelé očkovat, odčervují je pravidelně, nechají je kastrovat, aby neplodili další nechtěňátka? Kdepak, kašlou na to, kočka je nemocná, srazilo ji auto nebo potrhal pes? Bóže, no tak umře, to je příroda, zajedu do Štítar a pořídím si nový kotě, koček je!
A přirovnání kastrovaného kocoura k chlapovi - prosím vás, to snad nemůžete myslet vážně??? Přece chlap ví, jak zabránit nechtěnému otěhotnění partnerky, můžete ale totéž chtít po kocourovi??? A od toho jsou právě kastrace - ví to celý svět, tak nevím, proč to nevíte vy v těch Štítarech - ještěže nevím, kde to je, asi by mi z toho bylo hodně nedobře smajlík

15.10.2010 12:57
regina

XXX.XXX.176.203

Ach tak, tak je to správné, kočky uzavřít do klece, nepustit ven, nedovolit jim se rozmnožovat, volně pobíhat a žít si svůj vlastní kočičí život. A když auto přejede kočku tak to dávat za vinu majiteli kočky. A rovněž když pes "roztrhá kočku" .... to je samozřejmě taky vina majitele kočky, ačkoliv jen na okraj, už jste to někdy viděla? Jo jestli je dáte spolu do klece pak je to teoreticky možné, ale pes bude hrubě poničen. Nebo když to kotě ještě není osamostatnělé, no prosím. Možná také umírající kočka. Ale má-li možnost pohybu, tak ji žádný pes nedostane, i když někteří hrdinové tvrdí o svých psech toho hafo.
Každý můj kamarád či kamarádka se obával vzít ke mně psy, samozřejmě jsou to všichni měšťáci. Někteří psi se snažili, ale logicky skončili u vyštěkávání pod stromem. To co vy tvrdíte, že ví celý svět, ještě neznamená, že je to to, co je pro kočky to nejlepší. Koneckonců i pro lidi. Klišé o nechtěných, neodčervovaných atd. mně nerozháže. Chovatel totiž odčervuje i drůbež, králíky, psy, ovce, kozy, tak proč ne kočky. Neodčervuje se jen lesní zvěř a podle toho taky vypadá. Kočka jako mazlítko a hračka pro paničku je z hlediska kočičího světa bezcenný otrok. Stejně tak "vyšlechtěné" hvězdy, které nemohou rodit, dýchat krátkým nosem či jinak zdravotně zatížené přehnanými cíly po zdobnosti. Na druhé straně hájit se "obyčejnými kočkami" no fuj. Sama mám kočky s rodokmenem i bez a všechny žijí svůj kočičí život aktivně. Opravdová kočka je aktivní, lovec a správce svého teritoria. A jen tak na okraj, nechtěným koťatům musí zabránit majitel kočky a nemusí jít drastickou cestou kastrace. Existuje totiž antikoncepce, to stojí ale peníze, starání, hlídání termínu, kastrace je konečné jednoduché řešení pro jednoduché lidi. A já zkrátka konečná řešení nemám ráda. Ať jde o lidi, nebo o zvířata.
Reginasmajlík

15.10.2010 13:56
evena

XXX.XXX.204.249

regina napsal(a):
Když pominu ten tón, tak je pro mne zřejmé, že si něco namlouváte. Nebo vy snad chodíte s vašimi kočkami? Vy opravdu tušíte co dělají celý den? Jestli ano, pak nežijí kočičí život, ale jen to, co jste se rozhodla, že mají Vámi povoleno žít. O tom je i kastrace a povinnost být doma v noci. Takže opět ten lidský dohled nad zvířaty - věcmi. A to o těch ptácích tomu nerozumím. A na závěr - oba jsou si tím vinni sami. Jeden z nedbalosti co se ochrany ptáků týče, druhý z nedbalosti ochrany cizokrajných ryb, které se navzdory místním podmínkám rozhodl pěstovat. Reginasmajlík

Řadím se (troufám si říct) k odpovědným majitelům zvířat. Kdyby nebyla možnost kastrace, kočku nebo kocoura si NIKDY nepořídím. Proč taky? Zvíře, jakékoli, jsem si pořídila já, já za něj nesu zodpovědnost, nechci aby moje kočka byla toulavá a nechci aby jí třeba srazilo auto.. a stejně jako nechci aby se toulal pes, nechci aby se toulala i kočka. Kastrací jsem zvířeti vzala touhu po rozmnožování, tz toulání.
Proč myslíte že kocour nežije plnohodnotný život? Protože nemá koule? A co psa, máte? Toho taky necháváte lítat po vesnici? Ne, ty mají chovatelé na pozemku. Je zajímavé jaký je jiný pohled na psy a jaký na kočky ..
S ptáky vám to vysvětlím, chovám totiž i je, čili se dokáži vcítt do pocitů člověka, kterému chodí cizí kočka (škodá) lovit ptáky. Vážená, tento chovatel si drží ptáky na pozemku. Škodit chodí kočka a působí majiteli ptáků nejen škodu finanční, ale i citovou. Jak byste se cítila vy kdyby vám zvíře souseda chodilo zabíjet zvířata vaše??
Máte pravdu že jsem člověk citlivý, zvířata miluji nade vše ale v tomto případě bych si s kočkou asi rázně poradila pokud by nebyla možná domluva s majitelem a náprava.
Příjde mi až absurdní jak tu chráníte potulující se kočky a jejich nezodpovědné majitele a zabitých zvířat vám líto není??

15.10.2010 14:07
evena

XXX.XXX.204.249

regina napsal(a):
Ach tak, tak je to správné, kočky uzavřít do klece, nepustit ven, nedovolit jim se rozmnožovat, volně pobíhat a žít si svůj vlastní kočičí život. A když auto přejede kočku tak to dávat za vinu majiteli kočky. A rovněž když pes "roztrhá kočku" .... to je samozřejmě taky vina majitele kočky, ačkoliv jen na okraj, už jste to někdy viděla? Jo jestli je dáte spolu do klece pak je to teoreticky možné, ale pes bude hrubě poničen. Nebo když to kotě ještě není osamostatnělé, no prosím. Možná také umírající kočka. Ale má-li možnost pohybu, tak ji žádný pes nedostane, i když někteří hrdinové tvrdí o svých psech toho hafo.
Každý můj kamarád či kamarádka se obával vzít ke mně psy, samozřejmě jsou to všichni měšťáci. Někteří psi se snažili, ale logicky skončili u vyštěkávání pod stromem. To co vy tvrdíte, že ví celý svět, ještě neznamená, že je to to, co je pro kočky to nejlepší. Koneckonců i pro lidi. Klišé o nechtěných, neodčervovaných atd. mně nerozháže. Chovatel totiž odčervuje i drůbež, králíky, psy, ovce, kozy, tak proč ne kočky. Neodčervuje se jen lesní zvěř a podle toho taky vypadá. Kočka jako mazlítko a hračka pro paničku je z hlediska kočičího světa bezcenný otrok. Stejně tak "vyšlechtěné" hvězdy, které nemohou rodit, dýchat krátkým nosem či jinak zdravotně zatížené přehnanými cíly po zdobnosti. Na druhé straně hájit se "obyčejnými kočkami" no fuj. Sama mám kočky s rodokmenem i bez a všechny žijí svůj kočičí život aktivně. Opravdová kočka je aktivní, lovec a správce svého teritoria. A jen tak na okraj, nechtěným koťatům musí zabránit majitel kočky a nemusí jít drastickou cestou kastrace. Existuje totiž antikoncepce, to stojí ale peníze, starání, hlídání termínu, kastrace je konečné jednoduché řešení pro jednoduché lidi. A já zkrátka konečná řešení nemám ráda. Ať jde o lidi, nebo o zvířata.
Reginasmajlík

A kdo je podůle vás vinen když auto přejede kočku? Řidič snad?
Když pes roztrhá kočku, tak tady snad zase majitel psa kterému kočka vlezla na pozemek?

**A jen tak na okraj, nechtěným koťatům musí zabránit majitel kočky a nemusí jít drastickou cestou kastrace. Existuje totiž antikoncepce, to stojí ale peníze, starání, hlídání termínu, kastrace je konečné jednoduché řešení pro jednoduché lidi.**
Jasně, problémům má zabránit vždy ten druhý smajlík

15.10.2010 14:43
lacerta7

XXX.XXX.59.254

Antikoncepce pro kočky? Nejde o to, že je drahá, ale spíš o to, že kočkám škodí...hezký takzvaně aktivní život kočky, kdy do ní rvete hormony, to už je menší zásah do organismu kočku vykastrovat ..."Hned v úvodu je nutno předeslat, že hormonální antikoncepce pro kočky není ideální a už vůbec ne dlouhodobě možné řešení pro předcházení říji. Kočky jsou velice citlivé na zásahy do metabolismu. Steroidní hormony, které se k antikoncepčním účelům používají, bohužel negativně ovlivňují hned několik důležitých metabolických procesů. Mezi nežádoucí účinky patří hnisavé záněty dělohy, nádorová onemocnění mléčné žlázy a dělohy, obezita často spojená se závažnou metabolickou poruchou vstřebávání cukrů - diabetem a poruchy funkce ledvin. Již po jediné injekci může dojít k poškození zdraví zvířete, proto většina veterinářů hormonální antikoncepci nedoporučuje."(miciny.cz)

15.10.2010 20:56
utahraptor

XXX.XXX.80.130

regina napsal(a):
Reginasmajlík

No tak nám před očima vesnický pes roztrhal vesnickou kočku, ale jemu to asi nikdo neřekl, že to nedokáže, co?

17.10.2010 04:54
regina

XXX.XXX.176.203

Antikoncepce neruší říji. Jen neumožní otěhotnět. Kastrace je neskonale zásadnější zákrok a je na úrovni nechtěné sterilizace nepřizpůsobivých občanek či méněcenné rasy, případně zákroku prováděného u deviantů. To jsou Vaše kočky? Reginasmajlík

17.10.2010 05:08
regina

XXX.XXX.176.203

O vžívání se do pocitů......Kastrací neovlivníte "toulavost". Toulavost není chyba kočky, je to známka volného pohybu pro plnohodnotnou kočku nezbytná. A Vaše řešení a upřednostňovýní majetku před potřebami zvířete je opět jen důkazem o Vašem chápání zvířete jako bezprávné věci. Mám dostatečnou zkušenost s chovem ptáků. Kdyby pán s andulkami choval ary, zajisté by se nerozpakoval ochránit ptáky dvojitou sítí, tak jak je to u zkušených chovatelů běžné.
Ale levný pták a levné řešení jde obvykle ruku v ruce. Koneckonců australský pták a japonská uměle vyšlechtěná ryba by si zasloužila lepší ochranu před místními predátory, kterým jsou kočky, kuny, potkani a další. Reginasmajlík

17.10.2010 08:33
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

Kastrace je řešení proti přírodě a je to jasné každému.
ALE. My ani kočky už v přírodě dávno nežijeme. V reálu je to domek vedle domku a kočky jsou na tom úděsně.
Kam se hnu , tam vidím toulavé , hladové , hubené , zablešené , vyhozené(?), ztracené , mrtvé kočky.
Ano , vidím. Jiní lidé prostě nevidí . . . . .
Znám i několik "pomatenců" ,kteří ((nekecám, 1x ještě v 80 letech chodí na brigádu)) ,chodí je krmit a když se podaří
nějaká odchytit , nechá ji vykastrovat .
A já nepochybuju , že kastrace je v současnosti ideální řešení. . .!!!

17.10.2010 15:03
dejna

XXX.XXX.5.32

Teda Regino, to jsou názory toto.smajlík Přijdeš mi jako ta množitelka tibetských teriérů, která je zblblá přírodou, aurou, biem, chová psi venku ve výbězích, 5 fen a 1 pes, kterej je ojebává celej rok, no co, vždyť je to příroda. Nechápu, jak někdo může domestikovaná zvířata, která byla prošlechtěna mj. i na odchov mláďat několikrát do roka, přirovnávat k divokým zvířatům, která mají omezené zdroje potravy a odchovávají mnohem méně mladých (co se týče počtu vrhů i úspěšnosti odchovů).
Ad papoušci: chovatel by jistě měl mít dvojité pletivo, ptž nožičky jim neurve jen kočka, ale i kuna, potkan atd., ale to neopravňuje majitele koček, aby jim chodili ptáky likvidovat! A i kdyby měl to pletivo, ono stačí, aby kočka ptáky v noci vyplašila a oni se klidně umlátí o pletivo. A je jedno, jestli je to andulka či ara, ty prostě nemáš právo nechávat tvou kočku zpouzet po cizím pozemku a dělat majiteli škody. Nejen materiální, ale i citové. A že to dělá někdo jiný, to tě opravňuje to dělat taky? Když cik.n krade, já budu taky? A přála bych ti vidět takto dolikvidované ptáky. Nehledě na to, že kočka se z takovýchto výprav nemusí vrátiti, ptž majiteli andulek, rybiček atd. dojde trpělivost. A muset pak přemýšlet, jak chudák kočka skončila? Jestli netrpěla?smajlík Ale tobě je to jedno, ty si zajdeš pro další chůdě do Štítar. A kde jsi přišla na to, že lidé mají domácí kočky v kleci? Nebo za ni snad považuješ dům a voliéru? Že je někdo zodpovědný = týrá kočku. Lepší, jak kdyby jí přejelo auto, zastřelil myslivec....
Představ si to, přišla k nám toulavá kočka, chudák, vyhublá, s outěškem. Tak jsme si ji nechali, co s ní taky. Ale koťata, ty po narození půjdou k veterináři na poslední cestu, nemíním rozšiřovat řady těhle vesnickejch nebožat, nechá se jen jedno, které snad udáme do dobré rodiny. A představ si, necháme ji i vykastrovat. Nechceme totiž 5x do roka řešit nechtěná koťata a ani do ní píchat nezdravou antikoncepci. A není to otázka péče či peněz (myslet na to a platit 4x do roka 100 Kč). A přirovnávat zvíře k člověku?smajlík Zvíře nemá touhu a potřebu (emociální) se množit, je to jen pud, kterého ho kastrací zbavíme? A co takhle kastrace u prasat, taky ti tak vadí? Jíš vepřový? Vsadím se že jo. A bez kastarce by se to kančí nedalo strčit do huby.

17.10.2010 15:07
evena

XXX.XXX.204.249

regina napsal(a):
O vžívání se do pocitů......Kastrací neovlivníte "toulavost". Toulavost není chyba kočky, je to známka volného pohybu pro plnohodnotnou kočku nezbytná. A Vaše řešení a upřednostňovýní majetku před potřebami zvířete je opět jen důkazem o Vašem chápání zvířete jako bezprávné věci. Mám dostatečnou zkušenost s chovem ptáků. Kdyby pán s andulkami choval ary, zajisté by se nerozpakoval ochránit ptáky dvojitou sítí, tak jak je to u zkušených chovatelů běžné.
Ale levný pták a levné řešení jde obvykle ruku v ruce. Koneckonců australský pták a japonská uměle vyšlechtěná ryba by si zasloužila lepší ochranu před místními predátory, kterým jsou kočky, kuny, potkani a další. Reginasmajlík

Pokud byste měla dostatečnou zkušenost s ptáky, věděla byste že dvojitým pletivem (ne sítí!) pouze zamezíte střetu škodné s ptákem, nezamezíte úhynům. Ptákům stačí nájezky škodné (většinou jsou to právě kočky a kuny), ty skáčí na pletivo a instinkt ptáka je letěv vzhůru a naráží do stropu, díky dezorievtování se pták při plašení ubije k smrti o stěny a strop.
Asi jako každý, já chráním v prvé řadě to své, moje rodina, moje zvířata, to je pro mě nejdůležitější.
Připadá mi že se bavím z necitelným chlapem nebo velmi mladou osobou za kterou řeší problémy ještě rodiče...

18.10.2010 04:22
regina

XXX.XXX.176.203

evena napsal(a):
Pokud byste měla dostatečnou zkušenost s ptáky, věděla byste že dvojitým pletivem (ne sítí!) pouze zamezíte střetu škodné s ptákem, nezamezíte úhynům. Ptákům stačí nájezky škodné (většinou jsou to právě kočky a kuny), ty skáčí na pletivo a instinkt ptáka je letěv vzhůru a naráží do stropu, díky dezorievtování se pták při plašení ubije k smrti o stěny a strop.
Asi jako každý, já chráním v prvé řadě to své, moje rodina, moje zvířata, to je pro mě nejdůležitější.
Připadá mi že se bavím z necitelným chlapem nebo velmi mladou osobou za kterou řeší problémy ještě rodiče...

a to považuji za čas ztracený. Nevím, proč máte kočky, protože plnohodnotná kočka ochrání můj prostor od jiných koček. Kuna neskáče na pletivo. To není způsob jejího lovu. Obecně lze konstatovat, že Vám nejspíš schází informace a dochází Vám argumenty. K nebezpečným predátorům jste přidala ještě chlapy a mladé. Já se domnívám, že Váš postoj tak, jak jste jej zde ventilovala svědčí o potřebě omluvit svoje kroky ochrany toho co je Vaše, respektive toho, co se Vám podařilo zavřít do Vaší klece, na Váš dvorek. Regina

18.10.2010 11:14
evena

XXX.XXX.204.249

regina napsal(a):
a to považuji za čas ztracený. Nevím, proč máte kočky, protože plnohodnotná kočka ochrání můj prostor od jiných koček. Kuna neskáče na pletivo. To není způsob jejího lovu. Obecně lze konstatovat, že Vám nejspíš schází informace a dochází Vám argumenty. K nebezpečným predátorům jste přidala ještě chlapy a mladé. Já se domnívám, že Váš postoj tak, jak jste jej zde ventilovala svědčí o potřebě omluvit svoje kroky ochrany toho co je Vaše, respektive toho, co se Vám podařilo zavřít do Vaší klece, na Váš dvorek. Regina

Nejenom "plnohodnotná kočka" (jak nazýváte vy kočku nevykastrovanou) si chrání svoje území. Budete se divit, ale kočky mám i z důvodu (není to ale důvod hlavní) ochrany před predátory ... a můžu vám napsat že ikdyž nemají koule dělají svojí "práci" dobře smajlík Jasně, v této srážce z blbcem, mi opravdu schází argumenty smajlík v této diskusi už ztrácím význam pokračovat, je to šaškárna smajlík

21.10.2010 01:07
regina

XXX.XXX.176.203

evena napsal(a):
Nejenom "plnohodnotná kočka" (jak nazýváte vy kočku nevykastrovanou) si chrání svoje území. Budete se divit, ale kočky mám i z důvodu (není to ale důvod hlavní) ochrany před predátory ... a můžu vám napsat že ikdyž nemají koule dělají svojí "práci" dobře smajlík Jasně, v této srážce z blbcem, mi opravdu schází argumenty smajlík v této diskusi už ztrácím význam pokračovat, je to šaškárna smajlík

Ts, ts, jste hrubá, ale já se nedivím. Bolavé místo?
Reginasmajlík

regina

XXX.XXX.176.203

evena napsal(a):

Reginasmajlík

regina

XXX.XXX.176.203

evena napsal(a):

Reginasmajlík

22.10.2010 07:01
pinoha

XXX.XXX.69.167

Řekla bych to asi takhle: Moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda někoho jiného a svoboda a "přirozenost" všech mých zvířat končí tam, kde někoho začínají obtěžovat nebo mu, nedej bože, škodí!
Jen zamindrákovaní hlupáci a omezení sobci si myslí, že okolní svět je povinen tolerovat jejich přiblblé manýry...
Lucie

22.10.2010 09:48
cinkalu

XXX.XXX.157.22

pinoha napsal(a):
Řekla bych to asi takhle: Moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda někoho jiného a svoboda a "přirozenost" všech mých zvířat končí tam, kde někoho začínají obtěžovat nebo mu, nedej bože, škodí!
Jen zamindrákovaní hlupáci a omezení sobci si myslí, že okolní svět je povinen tolerovat jejich přiblblé manýry...
Lucie

Přesně tak, bohužel si demokracii mnozí z nás vysvětlili tak, že můžou cokoliv i na úkor ostatních. Tupcům ani nedojde, že jejich činy nebo zvířata můžou někomu vadit. Jsem milovnicí psů i koček, ale dokážu dost dobře pochopit a hlavně respektovat, že moje záliba je někomu úplně cizí nebo dokonce proti srsti. Mě by se také nelíbilo kdyby mi cizí kočky nebo psy obtěžovali ty moje. Pokud by se to opakovalo, asi by milá číča skončila v útulku i kdybych 100x věděla komu patří.

22.10.2010 23:09
regina

XXX.XXX.176.203

Ts, ts SVOBODA A DEMOKRACIE a kočku do útulku, i když vím koho je hm...............tak ony útulky jsou snad převýchovná zařízení, počínaje kastrací a konče omezením pohybu ......no to bychom se Vám poděkovali - to nebudou dámy, když mají potřebu ostatní komandovat, nadávat jim. Mají problém. Reginasmajlík

23.10.2010 05:55
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

Milá Regíno - tipuju Vás tak na 17 let .
Tzn. moc toho o životě nevíte . . .

23.10.2010 09:14
regina

XXX.XXX.176.203

rapotacka11 napsal(a):
Milá Regíno - tipuju Vás tak na 17 let .
Tzn. moc toho o životě nevíte . . .

Díky děvče, to by bylo fajn, ale jen kvůli tělu. Jinak bych to nechtěla všechno absolvovat znovu. Ale jsem životní optimista a zejména zastánce hesla "žij a nech žít". Tedy s výjimkami, bohužel nejsem vegetarián:-), není mi dáno. Ale ještě není všem dnům konec. Tedy aspoň doufám. Reginasmajlík

23.10.2010 17:16
dejna

XXX.XXX.7.85

Zajímavý je, že vykastrovaná kočka je dle Reginy neplnohodnotná, ale kastrování fen jí nevadí.smajlík A žádný výmluvy na zdravotní důvody, kastrace za účelem zabránění rození koťat jednoho za druhým je vlastně taky zdravotní důvod.

23.10.2010 17:15
dejna

XXX.XXX.7.85

Zajímavý je, že vykastrovaná kočka je dle Reginy neplnohodnotná, ale kastrování fen jí nevadí.smajlík

24.10.2010 19:51
regina

XXX.XXX.176.203

dejna napsal(a):
Zajímavý je, že vykastrovaná kočka je dle Reginy neplnohodnotná, ale kastrování fen jí nevadí.smajlík

Ano vadí mi kastrace samic pro dosažení vyšších cílů. To je dle Vašeho názoru aby nebylo potomstvo. Prováděly to nacisté židovkám, pak doktoři cikánkám a teď se to dělá běžně kočkám. Fenám snad ne, aspoň nevím o případu, aby se dala "vybrakovat" z jiného, než zdravotního důvodu. Znovu jsem si četla celou diskusi a už s Vámi nebudu na toto téma diskutovat, protože vaše pravda je pravda výše uvedených. A ve shodě s delfíny říkám "sbohem a díky za všechny ryby". Reginasmajlík

24.10.2010 22:44
alenac

XXX.XXX.113.77

regina napsal(a):
Ano vadí mi kastrace samic pro dosažení vyšších cílů. To je dle Vašeho názoru aby nebylo potomstvo. Prováděly to nacisté židovkám, pak doktoři cikánkám a teď se to dělá běžně kočkám. Fenám snad ne, aspoň nevím o případu, aby se dala "vybrakovat" z jiného, než zdravotního důvodu. Znovu jsem si četla celou diskusi a už s Vámi nebudu na toto téma diskutovat, protože vaše pravda je pravda výše uvedených. A ve shodě s delfíny říkám "sbohem a díky za všechny ryby". Reginasmajlík

Regino, v pátek mi umřela kočka - obyčejná, venkovská, narodila se v domku u hřbitova. V srpnu jí bylo 17 let. Byla to velice svobodomyslná kočka s vlastním názorem na všechno. V devíti měsících, po první říji, jsem ji nechala vykastrovat a byl to hodně šťastný nápad. Ta kočka prožila krásný plnohodnotný život, mohla se rozhodnout, zda se bude procházet po venku nebo si bude hovět v teple domova - střídala to, v létě chodila přes den na zahrádku, dokud byla mladší, i mimo ni. V zimě spala u kamen a nos ven nevystrčila. Když zamňoukala, že chce ven, byla vypuštěna. Za těch 17 let se tady v ulici vystřídaly desítky nevykastrovaných koček a kocourů, které hnány pudem končili pod koly aut (jsme u rušné ulice). Naše kočka si mohla vybrat, zvolila si sama to, co bylo pro ni nejlepší a díky tomu prožila dlouhý život. A bylo to hlavně díky kastraci, protože neměla potřebu vábit kocoury. Prožila krásný plnohodnotný život a že neměla koťata, jí nevadilo, protože neměla potřebu. Takový krásný život mohly prožít i ty kočky zabedněnců z naší ulice, jenže to jsou tací jako vy, ohání se přirozeností kočky. Věřím, že jejich kočky by rády obětovaly mateřství za takový život, jaký měla naše Agina.

25.10.2010 08:26
regina

XXX.XXX.176.203

alenac napsal(a):
Regino, v pátek mi umřela kočka - obyčejná, venkovská, narodila se v domku u hřbitova. V srpnu jí bylo 17 let. Byla to velice svobodomyslná kočka s vlastním názorem na všechno. V devíti měsících, po první říji, jsem ji nechala vykastrovat a byl to hodně šťastný nápad. Ta kočka prožila krásný plnohodnotný život, mohla se rozhodnout, zda se bude procházet po venku nebo si bude hovět v teple domova - střídala to, v létě chodila přes den na zahrádku, dokud byla mladší, i mimo ni. V zimě spala u kamen a nos ven nevystrčila. Když zamňoukala, že chce ven, byla vypuštěna. Za těch 17 let se tady v ulici vystřídaly desítky nevykastrovaných koček a kocourů, které hnány pudem končili pod koly aut (jsme u rušné ulice). Naše kočka si mohla vybrat, zvolila si sama to, co bylo pro ni nejlepší a díky tomu prožila dlouhý život. A bylo to hlavně díky kastraci, protože neměla potřebu vábit kocoury. Prožila krásný plnohodnotný život a že neměla koťata, jí nevadilo, protože neměla potřebu. Takový krásný život mohly prožít i ty kočky zabedněnců z naší ulice, jenže to jsou tací jako vy, ohání se přirozeností kočky. Věřím, že jejich kočky by rády obětovaly mateřství za takový život, jaký měla naše Agina.

Vážená paní, chápu Vás a Vaši bolest. Taková kočka je opravdu poklad a je to jedna z tisíců.

Také mám takovou. Nemá sice zdaleka takové stáří, ale je to zkrátka inteligentní kočka. Vedle toho mám normální kočky a kočky úplné hloupé. Bohužel, nemohu s Vámi souhlasit, že Vaše kočka byla inteligentní díky kastraci. Rovněž nemohu souhlasit s Vaší ideou, že jí nevadilo, že nemá koťata. V tom to právě je. Jak to víte? Vy se jenom domníváte, že to tak bylo. Možná, si i myslíte, že to víte. A jestli to z jejího hlediska byl krásný život......Váš život byl krásný díky jí. Vaše kočka si mohla vybrat jen to, co by jste určila jako nejlepší. Vy jste rozhodla, že neměla potřebu vábit kocoury. Opravdu jste si jistá........že by se jí nelíbilo být s kocoury? Může se stát, že svým rozhodnutím v okamžiku ohrožení života kočce kastrací zachráníte život. Je otázka, zda je Vaše kočka za to rozhodnutí ráda. Pak už jí zbydou jen procházky a hovění u kamen. Opravdu jste si jistá, že největším přáním Vaší kočky bylo žít dlouho? Žít sama? Žít s Vámi? Nebo to byla jen poznaná nutnost?

Znovu se vracím, ale opravdu naposledy k přejetým kočkám, ježkům, žábám, stařenkám a malým dětem. Není vinou těchto, že byly přejety. Nelze očekávat, že pochopí a díky evoluci budou přes silnice létat. Ale homo sapiens, který si osobuje právo vydávat se za vůdčí na této planetě by mohl mít trochu benevolence a věnovat se řízení i na té úrovni, aby se jim vyhnul, či zpomalil a nechal je vymotat se z prostoru, kde jen přecházejí. Nikdo z uvedených tam nechce bydlet.

Regina

25.10.2010 10:36
cinkalu

XXX.XXX.157.22

regina napsal(a):
Vážená paní, chápu Vás a Vaši bolest. Taková kočka je opravdu poklad a je to jedna z tisíců.

Také mám takovou. Nemá sice zdaleka takové stáří, ale je to zkrátka inteligentní kočka. Vedle toho mám normální kočky a kočky úplné hloupé. Bohužel, nemohu s Vámi souhlasit, že Vaše kočka byla inteligentní díky kastraci. Rovněž nemohu souhlasit s Vaší ideou, že jí nevadilo, že nemá koťata. V tom to právě je. Jak to víte? Vy se jenom domníváte, že to tak bylo. Možná, si i myslíte, že to víte. A jestli to z jejího hlediska byl krásný život......Váš život byl krásný díky jí. Vaše kočka si mohla vybrat jen to, co by jste určila jako nejlepší. Vy jste rozhodla, že neměla potřebu vábit kocoury. Opravdu jste si jistá........že by se jí nelíbilo být s kocoury? Může se stát, že svým rozhodnutím v okamžiku ohrožení života kočce kastrací zachráníte život. Je otázka, zda je Vaše kočka za to rozhodnutí ráda. Pak už jí zbydou jen procházky a hovění u kamen. Opravdu jste si jistá, že největším přáním Vaší kočky bylo žít dlouho? Žít sama? Žít s Vámi? Nebo to byla jen poznaná nutnost?

Znovu se vracím, ale opravdu naposledy k přejetým kočkám, ježkům, žábám, stařenkám a malým dětem. Není vinou těchto, že byly přejety. Nelze očekávat, že pochopí a díky evoluci budou přes silnice létat. Ale homo sapiens, který si osobuje právo vydávat se za vůdčí na této planetě by mohl mít trochu benevolence a věnovat se řízení i na té úrovni, aby se jim vyhnul, či zpomalil a nechal je vymotat se z prostoru, kde jen přecházejí. Nikdo z uvedených tam nechce bydlet.

Regina

Jste dost šílená. Kočky přirozenost je běhat volně a dělat si co chce. Bohužel v dnešní době ji tento luxus nemůžete doprát ani vy ani nikdo jiný, proto je potřeba když už si to zvíře pořídím postarat se o to aby neomezovala svou života schopností ostatní spoluobčany. Pokud to neuděláte chováte se sobecky ke svému okolí. Nechápu co na tom nechápete. Pokud by mělo být ideálně naplněno vaše hlásání o přirozenosti neměla by jste v ČR kočku vůbec mít. Malou vyjímkou jsou samozřejmě samoty a odlehlé malinké obce kde kočka škodí asi nejméně. Ale v hustě obydlených vsích a městech nemá kočka volně co dělat.

25.10.2010 12:40
nadja

XXX.XXX.213.74

regina napsal(a):

Tak to jste Regino docvela naivní co se týče kastrace fen :-| Zavítejte na psí diskuzi a změníte názor. Cca 80% všech fen je kastrovaných pouze a pouze z pohodlnosti majitele je v době hárání ohlídat. A narozdíl od venkovní, volně se pohybující kočky se feny ohlídat dají. Nebo si myslíte, že kastrovaní psi a feny v útulcích mají nebožátka všichni zdravotní problémy? smajlík

25.10.2010 13:03
cinkalu

XXX.XXX.157.22

slečna nebo paní Regina je opravdu dost mimo :-))

25.10.2010 20:48
regina

XXX.XXX.176.203

cinkalu napsal(a):
slečna nebo paní Regina je opravdu dost mimo :-))

A vy jste kde? Na profilu............pusto prázdno, nula. Chovatelská odbornost? Nula. No nic, třeba časem. Zdravím Regina:-))

25.10.2010 21:39
regina

XXX.XXX.176.203

nadja napsal(a):
Tak to jste Regino docvela naivní co se týče kastrace fen :-| Zavítejte na psí diskuzi a změníte názor. Cca 80% všech fen je kastrovaných pouze a pouze z pohodlnosti majitele je v době hárání ohlídat. A narozdíl od venkovní, volně se pohybující kočky se feny ohlídat dají. Nebo si myslíte, že kastrovaní psi a feny v útulcích mají nebožátka všichni zdravotní problémy? smajlík

No díky, ani to snad dnes číst nebudu, už takhle jsem na tapetě tady, možná jsem opravdu naivní, když doufám, že by lidé, nebo vlastně ženy, protože nejostřejší, nejhrubší a nejméně tolerantní diskusní příspěvky zde předvádějí osoby pod ženským nickem, se zamyslely, jak by se jim líbilo, kdyby je někdo ve 14 vykastroval, aby se netoulaly za klukama a držely se doma, a z kluků udělaly eunuchy, protože je dětí dost a oni nebyli uznáni plemeníky. To je vlastně diskuse ze psů a jestli nemáte PP tak se také nesmíte..... je to nezodpovědné, bla, bla, a regulovat a zakázat.....A ty nejotřesnější sience fiction na téma regulace porodnosti jsou u psů a koček už v nácviku. Kdyby to nebylo tak nedávno - kastrace židovek v lágrech, kastrace cikánek, kastrace mentálně retardovaných, kastrace koček, aby nás nezaplavily.......tak tolik neoponuji.
Ale pohodlnost a také neúcta k ostatním živým bytostem dává "zodpovědným" právo kastrovat, KASTROVAT.{KASTROVAT}

25.10.2010 22:39
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

Mrkněte na Ifauně na Zvířata z útulků , na útulek v Troji - nabídka koček , nebo SOS kočky a jiné a jiné a jiné
útulky. To je hrůza . . . .myslím , že kastrace je nutné řešení.

26.10.2010 07:01
cinkalu

XXX.XXX.157.22

regina napsal(a):
A vy jste kde? Na profilu............pusto prázdno, nula. Chovatelská odbornost? Nula. No nic, třeba časem. Zdravím Regina:-))

Já jsem tady :-) ... ? to musím mít na netu prezentaci jako prase abych měla "chovatelskou odbornost" ? :-)) ( říkám, že jste šílená - jména hloupých na všech sloupích smajlík )
Teď už chápu, pokud je " chovatelem " ten kdo má na netu vizitku, je chovatelství tam kde je :-|

26.10.2010 07:17
cinkalu

XXX.XXX.157.22

regina napsal(a):
No díky, ani to snad dnes číst nebudu, už takhle jsem na tapetě tady, možná jsem opravdu naivní, když doufám, že by lidé, nebo vlastně ženy, protože nejostřejší, nejhrubší a nejméně tolerantní diskusní příspěvky zde předvádějí osoby pod ženským nickem, se zamyslely, jak by se jim líbilo, kdyby je někdo ve 14 vykastroval, aby se netoulaly za klukama a držely se doma, a z kluků udělaly eunuchy, protože je dětí dost a oni nebyli uznáni plemeníky. To je vlastně diskuse ze psů a jestli nemáte PP tak se také nesmíte..... je to nezodpovědné, bla, bla, a regulovat a zakázat.....A ty nejotřesnější sience fiction na téma regulace porodnosti jsou u psů a koček už v nácviku. Kdyby to nebylo tak nedávno - kastrace židovek v lágrech, kastrace cikánek, kastrace mentálně retardovaných, kastrace koček, aby nás nezaplavily.......tak tolik neoponuji.
Ale pohodlnost a také neúcta k ostatním živým bytostem dává "zodpovědným" právo kastrovat, KASTROVAT.{KASTROVAT}

Ona když se rozmnoží žena tak se většinou o ty své potomky stará, narozdíl od koček, které se množí geometrickou řadou a škodí. Takže to, že jste mimo realitu jste akorát znovu potvrdila smajlík

26.10.2010 08:01
regina

XXX.XXX.176.203

cinkalu napsal(a):
Ona když se rozmnoží žena tak se většinou o ty své potomky stará, narozdíl od koček, které se množí geometrickou řadou a škodí. Takže to, že jste mimo realitu jste akorát znovu potvrdila smajlík

Ts, ts, vy toho o kočkách víte. Nula. Reginasmajlík

26.10.2010 08:37
utahraptor

XXX.XXX.80.130

regina napsal(a):

No za to vy máte v odbornosti samou drůbež...to taky o něčem vypovídá, což? :)

Ad argument absurdum alias kastrace u lidí... momentálně jsem ve věku, kdy moje hormony zoufale touží po dítěti, bohužel situace dítěti nepřeje... Takže se rozplývám nad každým miminem, když vidím paní s břichem, tak mě píchne u srdce... kdybych byla vykastrovaná, tak by se mi nic takového nedělo a někdy nad tím uvažuju jaká by to byla úleva :)

26.10.2010 09:01
cinkalu

XXX.XXX.157.22

Proto má drůbeží názory ne, už nepoznáte zda kdáká kur nebo R. :-)

26.10.2010 22:18
regina

XXX.XXX.176.203

utahraptor napsal(a):
No za to vy máte v odbornosti samou drůbež...to taky o něčem vypovídá, což? :)

Ad argument absurdum alias kastrace u lidí... momentálně jsem ve věku, kdy moje hormony zoufale touží po dítěti, bohužel situace dítěti nepřeje... Takže se rozplývám nad každým miminem, když vidím paní s břichem, tak mě píchne u srdce... kdybych byla vykastrovaná, tak by se mi nic takového nedělo a někdy nad tím uvažuju jaká by to byla úleva :)

Co blázníte? Vy po dítěti netoužíte hlavou, jenom přes hormony? A číst umíte jen to co se Vám hodí nebo sibiřka a britka pro Vás nejsou dostatečné pojmy? A evropskou neznáte? Terieři je pro Vás drůbež?................................a úleva? IQ tykve. Tak si tu hrajte. Regina

26.10.2010 22:35
utahraptor

XXX.XXX.80.130

regina napsal(a):
Co blázníte? Vy po dítěti netoužíte hlavou, jenom přes hormony? A číst umíte jen to co se Vám hodí nebo sibiřka a britka pro Vás nejsou dostatečné pojmy? A evropskou neznáte? Terieři je pro Vás drůbež?................................a úleva? IQ tykve. Tak si tu hrajte. Regina

Jste si to radši z profilu smazala, co? ale to nemáte v tom případě právo tady radit smajlík

Co se týče toužení po dítěti... "hlavou" se toužit nedá, "hlava" je tady od rozumového uvažování, hormony jsou ta věc, co mi říkají, že mám mít dítě právě teď a basta, je jim fuk jestli na to mám nebo nemám, od toho je tu ta hlava, která říká, že si musím sehnat ještě pár věcí, abych dítě dokázala zaopatřit.

Ale co já vám to tady vysvětluju, mám-li IQ tykve já, tak na vaše asi ještě nevynalezli stupnici. smajlík

27.10.2010 07:37
cinkalu

XXX.XXX.157.22

regina napsal(a):

Typická představitelka populace českého venkova smajlík Kočky nechá množit jak se jim zlíbí a tvrdí, že to je příroda aby se o ně nemusela starat, psa na řetěze, je to jenom pes a má hlídat vždyť z něj nejsou žádný prachy narozdíl od ostatního dobytka, králíků a kuru, hodí mu pár šlichet od oběda a hlásá ty svá moudra do světa. A to má taky volební právo smajlík

30.10.2010 09:01
cinkalu

XXX.XXX.42.99

regina napsal(a):

Bych ten váš chov čistokrevných koček chtěla vidět, když lítaj po vsi a nevíte kdo je kdy zprzní. Kotě bych si od vás určitě nevzala, ale je pravda že v těch vašich Štítarech je to asi fuk, že z toho vyroste směska a ne britka nebo sibiřka nebo všechno dohromady. Pokud je to ovšem tak, že tyto kočky nelítají bezprizorně po vsi a jejich množení je pod Vaší kontrolou tak si trochu protiřečíte paní chovatelko všeho živého.

30.10.2010 10:51
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

Nekonečnej seriál ?

2.12.2010 11:16
ilisek

XXX.XXX.196.15

I vykastrovaný kocour se může toulat!!!

26.1.2011 09:00
nasefauna

XXX.XXX.107.196

Tak přesně, nějakou hustou drátěnku. Sousedovic kocour toto dělal taky :D. Lovil u sousedů, se kterými jsme sousedili okny a tak to byla vždy podívaná (pardon :) ), ale pravda je, že on ty ryby nosil páníčkovy na schody domů. Vždy tak 3-4 kousky:-)

fuj_regino

29.10.2015 06:23
fuj_regino

XXX.XXX.58.138

Něco takového jako je "Regina" by se mělo chovat v kleci s dvojitým pletivem a vozit jako atrakce po poutích a jiných podobných akcích.

29.10.2015 22:55
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fuj_regino napsal(a):
Něco takového jako je "Regina" by se mělo chovat v kleci s dvojitým pletivem a vozit jako atrakce po poutích a jiných podobných akcích.

Sice je to už stará diskuse, ale celou jsem ji pročetla a jsem zděšena názory, které tu prezentovala slečna či paní Regina!
Šílené čtení!

31.10.2015 21:45
saty

XXX.XXX.209.254

fikovnice napsal(a):
Sice je to už stará diskuse, ale celou jsem ji pročetla a jsem zděšena názory, které tu prezentovala slečna či paní Regina!
Šílené čtení!

Teda přečetla jsem jen kus ale je to síla. No alespoň vím proč ve Štítarech vždycky stojí někdo s promočenou krabicí plnou urousaných koťat co jim teče z nosu z očí a podobně... Neznají tam totiž pojem kastrace.

31.10.2015 21:49
saty

XXX.XXX.209.254

fikovnice napsal(a):
Šílené čtení!

Uvidíme třeba se příště seberu zeptám se přítomných dam která je ta zde píšíčí a vymáchám jí v tom všudypřítomném bahně čuminku :-D.

1.11.2015 04:04
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
Uvidíme třeba se příště seberu zeptám se přítomných dam která je ta zde píšíčí a vymáchám jí v tom všudypřítomném bahně čuminku :-D.

Tak já jak jsem unavená, tak jsem v tom Vašem příspěvku ve slově "píšíčí" nějak přehlédla písmena "ší". Omlouvám se moc, ale uvedenou "dámu" by to vystihovalo!

Přidejte reakci

Přidat smajlík