Chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s tím že vaše kočka začne na vás syčet venku. Před rokem jsme ji dávali poprvé na krytí ke kocourovi, od té doby je trochu zlá, když s ní jdem ven a pak chceme jít už domu tak na nás vrčí a syčí, kousla by a poškrábala. Chtěla bych se zeptat co máme dělat, protože je to opravdu hrozný člověk se jí bojí. Dřív tohle nikdy nedělala.
děkuji za jakoukoliv radu
Taky si nemyslím, že by to zapřičinilo krytí u kocoura.
Spíš číča prostě pořádně dospěla a venku se jí líbí. Takže Vám syčením, apod. dává najevo, že chce aby bylo po jejím, tj. zůstat venku déle.
Máme doma čičinu, která měla asi příhodu s autem (podle veta je OK) a občas jí prostě ,,hrábne´´ a sekne po mně či na mě prská. Nejdřív jsem si z ní celkem dělala srandu, ale když mě vážně sekla, tak už jsem se naštvala a prostě jí plácla přes čumák s rázným NE! Stejně tak, jak to dělá kočka kotěti. A světe div se - když má zase ,,svojí chvíli´´ stačí už říct rázný ne a přestane. Musí Vás prostě respektovat a smířit se s tím, že šééf jste Vy. Nikoli ona.
My jsme si mysleli ,že to je tím prvním krytím, protože to bylo opravdu od té doby, když jdem ven tak to je v pohodě, ale jakmile ji chci vzít domů tak syčí, prská , řve a pak letí dom a doma je pak už jako milius. Zkoušela jsem na ní být rázná, ale to je ještě horší, pak na mě řve jak dítě, je to hrozný, takže si ji radši vůbec nevšímám, aby co nejdřív přestala a uklidnila se.
To je ta samá, která chytá kapry a andulky? Ačkoliv mne všichni zatratí, pokud je to ta samá, určila bych ji jako venkovní kočku. To je ta, co má pelíšek ve stodole, kam se jí dává i krmení. Není to toulavá kočka, jak na jiné diskusi, kterou jste zahájila, ale nechce být domácí mazlíček. Nechá se ošetřit, odklíšťovat, i pomazlit, ale odsud posud. ŘEKLA BYCH, ŽE SE BOJÍ PROJÍT DVEŘMI. PAK JE PROBĚHNE FOFREM A MÁ TRAUMA NA CHVÍLI ZA SEBOU. VENKU SE CÍTÍ BEZPEČNĚJI. PSALA JSTE, ŽE JE HYPERAKTIVNÍ - TEDY POKUD JE TO TA SAMÁ. Asi to nebude kočka mouchy snězte si mně, tím chci říct zdegenerovaná, zotročená či lékařsky upravená. Jak dospěla, tak se ukázala její osobnost. Já bych jí nebránila, ale dala jí jistotu, že k Vám může vždy přijít, že u Vás má jídlo a potřebné zázemí, když ho bude chtít.Regina