Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.10.2010 21:47
regina

XXX.XXX.176.203

Mám sibiřku, šestiletou, na venkově. Běžně je stále venku a loví. V noci spí doma.Přišla večer jako obvykle ucouraná z pole, tak jsem jí jako obvykle utřela ručníkem aby mi všechno nezmazala. Lehla si na pelíšek v ložnici a jak tak si čtu ifaunu, ona chrápe, jako když je někdo hodně nastydlý, to se ještě nikdy nestalo. JAK SE LÉČÍ NASTUZENÍ-RÝMA U KOČEK? Může to být něco jiného? Teplotu nemá. Regina

13.10.2010 22:16
danurba

XXX.XXX.12.226

Naše kočky taky občas chrápou úplně jako lidi, pokud by špatně dýchala i přes den, zajdi na veterinu. Pokud se u kočky nachlazení zanedbá, může to mít fatální náledky.

21.10.2010 01:23
regina

XXX.XXX.176.203

Kočka za celých pět let nezachrápala. Nic na ní nenašli. Prý je ve výborné kondici, snad prý se ozývá stáří. Děvče je vyhlášený lovec potkanů a křečků a je to na ní vidět. Je to sibiřka s PP vyštěpená jako norská divoká. Taky občas zakašle, ale co dostala mlíčko s medem, kašle víc....když je syn doma, on jí to mlíčko ohřál. Přitom je jediná s volným přístupem do domu. Ale když chce ven, tak ji doma nic neudrží. U nás už od večeta prší, jen co začalo, musela nutně ven, ačkoliv normálně záchodek ovládá. No má vlastní hlavu. Třeba je jí tu zatím příliš teplo. I když tu prospala den a to jí teplo nevadilo. Reginasmajlík

21.10.2010 05:45
alenav

XXX.XXX.133.16

Mléko není nejlepší nápad - zahleňuje a může kočce navíc způsobit i průjem. V každém případě doporučuji vzít kočku k veterináři než bude pozdě.

21.10.2010 07:39
regina

XXX.XXX.176.203

alenav napsal(a):
Mléko není nejlepší nápad - zahleňuje a může kočce navíc způsobit i průjem. V každém případě doporučuji vzít kočku k veterináři než bude pozdě.

Byla jsem tam, vše OK. Tedy prý až na to stáří.....Ale to je blbost. Nicméně přišla celá zmoklá, byla standartně osušena, ulehla na pelíšek v ložnici, celá se umyla - další hodina bez spánku, spala a nechrápala, teď se nasnídala - jako celý život granule a mléko naředěné horkou vodou na pitelnou teplotu a čekám, že co nevidět bude chtít jít ven. Ale když pije tak chrčí. Jako kdyby nahodila motor. Vypadá v pohodě až na ty zvuky - to je nové. Co se týče mléka, obávám se, že je to jako s obsahem železa ve špenátu. Po dojení ve chlévě dostaly první mléko kočky, které tam bydlely. Moje kočky dostávají mléko, tvaroh a celé vejce průběžně bez ohledu na věk, pohlaví a počasí. Průjmy netrpí. Ani když se zabíjí, žerou syrové, pak uvařený odpad, pár dní se cpou jako nezavřené. Ale stejně je to divné. Asi ji moc sleduju. Reginasmajlík

24.10.2010 20:03
regina

XXX.XXX.176.203

Kočka již nechrápe, ale pokašlává. Vet ji dnes poslouchal a řekl, že je v pořádku. A to kašlání vyhodnotil jako snahu zbavit se spolykaných chlupů. Ale je to vet od dobytka, starý mazák a moje pozorování kočky považuje za dramatizaci. Povídal, ať si najdu jinou zábavu. Jestli jsem prej četla Heriota....prý se tam najdu. No tak snad jo. Žere, loví (3-4 kusy denně), mezitím spí, tak snad je vše OK. Reginasmajlík

24.10.2010 21:43
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

alenav napsal(a):

"Dříve" nebyly granule , kočky dostávaly mléko a zbytky od stolu. Že je po mléku průjem, to jsem se až dočetla.
Musela jsem se usmát dotazu , zda kočce neuškodí žemlovka . . .

25.10.2010 08:33
regina

XXX.XXX.176.203

rapotacka11 napsal(a):
"Dříve" nebyly granule , kočky dostávaly mléko a zbytky od stolu. Že je po mléku průjem, to jsem se až dočetla.

Popravdě, dlouho jsem se tak nenasmála. Základní povinnost celé rodiny je uhlídat si jídlo a zásoby před kočkami, které procházejí zdí. Jedna (opravdu ta nejhloupější) zkoušela pít zedníkovi včera kávu. Ten koukal!
Regina

7.11.2010 00:18
regina

XXX.XXX.176.203

Opravdu jen na okraj. Běžně už nechrápe, už jen pokašlává. Zejména když držím v ruce krabici s mlékem. Tak se mi zdá, že si nás vycvičila i na mlíčko přes den. Včera dostala vodu a urazilla se. Jo to jsou ta privilegia jedinné domácí kočky.

7.11.2010 12:36
krysak

XXX.XXX.3.66

rapotacka11 napsal(a):

Dříve se kočkám dávalo mlíko, naši taky, a když šli kočky kadit do záhonu, bylo slyšet na dálku bublání. Pak mě v dospělosti (když jsem našla svého prvního kocoura) překvapilo, že kočky dělaj normální šišky :-) Mlíko fakt není pro kočky nic moc.

14.3.2011 19:00
anonym1234

XXX.XXX.96.34

Ahoj, mám doma týden 3 měsíční koťátko, britského krátkosrstého kocourka. Vždycky když si ustele a usne začne chrápat. Bojím se, je to normální? :-)

14.3.2011 19:02
anonym1234

XXX.XXX.96.34

Ahoj, mám doma 3 měsíční koťátko, je to šlechtěný britský kocourek a vždy když usne, tak začne chrápat, je to normální? :(

14.3.2011 19:59
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

My to neřešíme . Naše kočky taky chrápou , ne pořád , jen občas.
Chodí ven , spí doma a někdy . . . .

14.3.2011 23:44
regina

XXX.XXX.176.203

Takže - moje sibiřka byla nastydlá. Už nechrápe, ale trvalo to snad měsíc. Nijak jí to ale nevadilo, aby chodila domů pozdě po večerce celá zmáčená. U tříměsíčního bych se ptala, jestli je očkováno a nemá-li rýmu. Rýma je podle mých zkušeností pro neočkované kotě problém. Některá zvládnou, jiná ne. Ty co to zvládnou, mají pozastavený růst, hůře žerou a rýma se jim vrací. Také není od věci, že po období mrazů je zase teplo, kočka domácí je venku déle a pak zase doma v teple....zhýčkaná se venku i tak nachladne. Z mých tří venkovních koček má jedna evidentně rýmu a je to ten případ, kdy chovatel Vám tvrdí, že je očkováno, ale očkovací průkaz nemá a také nedá, mladinká dostane rýmu, zvládne ji, peiodicky se rýma vrací a kočka nevyroste podle předpokladu - jedná se o poloviční sibiřku, NEJEN RODEM, ALE I VELIKOSTÍ. Další očkování je už pozdě. NECHCI STRAŠIT., ale to je moje zkušenost. Regina

Přidejte reakci

Přidat smajlík