Kočka mi loví papouška

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Shadowtear

24.11.2010 07:46
Shadowtear

XXX.XXX.218.141

prosím o radu zda se dá odnaučit aby naše kotě lovilo našeho papouška... koťátko máme teď nové a zdá se mi že jsem si bohužel naivně myslela že se to dá naučit aby nelovila papouška... prosím o radu

24.11.2010 13:32
perlinka

XXX.XXX.2.202

Do jiste miry se to naucit da. Nez se kote rozkouka, je treba papouska poustet z klece jen pokud nebude kote v mistnosti a klec prestehovat na misto, kam by kote nemelo pristup, treba nekam na skrin. Zalezi take na tom, co mate za papouska. Mrnava andulka vzdy bude pro kocku koristi, oproti tomu u velkych papousku bych se vic obavala zraneni kocky, nez papouska. Mam doma velkeho papouska a kocky. Ze zacatku je papousek velmi zajimal, zvlast kocour mu neustale visel na kleci. Stacilo par klovancu do kocourovych tlapicek a uz si dava pozor. Papousek kvuli skubani nelita, ale obcas na zem splachti. I tak mu kocky nic nedelaji, kdyz se mu deje bezpravi, krici tak ze se trese barak a to kocky odradi. Nedavno dokonce papousek hnal kocoura a ten se pred nim schovaval pod gauc.

2.12.2010 15:30
regina

XXX.XXX.176.203

Zrovna to řeším. V klícce na okně 4 drobci, v bytě jedna starší kočičí dáma a dva nízcí psi. Psi byli zvědaví, ale je to vysoko. Tak dva dny očumovali a už je to nezajímá. Kočička obchází, obchází, okukuje se a OLIZUJE. Druhý den jsem přesunula klec na lednici, další den dávám na okno, protože ptáčci by měli mít 10-15C a na lednici bude u stropu asi 30. Tak znovu na okno. Dáma obchází a já do ní hustím. To jsou NAŠI ptáčkové!! Když jsem měla doma odchovnu kuřat , housat i kachňat ani nehla brvou a neobtěžovala se. Teď vyskakuje na psací stůl, droboť se plaší, dáma se natahuje a předními packami přes roh stahuje klec. Sebekriticky přiznávám, že jsem jí bez úvahy dala záhlavec že projela až do předsíně. Navíc ječím. Dál už je to jako z Večerníčka. Obchází a olizuje se, ale nedovolí si. Pak je ponechána doma sama s drobotí a já odklízím sníh. Den,dva...Dneska jsem si ji už usmířila, přede mnou směrem ke kleci ani nepohlédne. Tak to snad je vyřešené. ALE jedná se o "moji mimořádně inteligentní vychovanou kočičí dámu, toho druhu unikát, chytrou, úžasnou, absolutní jedničku v této ulici, v blízkém i širším okrese troufám si říct, že nad ní není".!!!!!!!!!! To píši pro případ, že by už uměla i číst na počítači, aby věděla, jak ji obdivuji a vážím si toho, že mi nechá ptáčky na pokoji. Regina

8.12.2010 08:26
regina

XXX.XXX.176.203

Tak včera poléhávala na gauči nedaleko klece celý den. Mnohokrát jsem odešla, i jsem asi 2 hodiny venku odklízela sníh a byla u drůbeže, až k večeru jsem jenom vyšla ze dveří...srazila klec, všechno co v ní bylo rozsypala, rozbila se koupelnička, vzniklým otvorem odletěli drobci, toho jediného cenného uchopila a utíkala do salonu, já řvoucí za ní, ona za sedačku u zdi, já odtáhla sedačku, tam ležela kočka v růžku na zádech, oči navrch hlavy a metr od ní již mrtvý ptáček....byla vyhozena ven a celou noc mi mňoukala u okna.Já jsem další dvě hodiny honila zbývající tři drobky, takže fitko bylo. Pak jsem vygruntovala kuchyň. A myslím, že dovolenou nepotřebuji, protože jsem přežila ten vztek ve zdraví. Drobci neřekli do rána ani popel, i když jsem jim nechala lampičku, aby mohli zobat. Teď už cvrlikají. Madam nevidím. Jak zhodnotit? Inu kočce do hlavy nevidím. A příroda se přemoci asi nedá, i když jsou tací, kteří se domnívají, že lze poručit větru, dešti a omezit kočku. Pokud se neuvězní, tak se to nedá. A moje vychvalovaná kočička je jistě úplně úžasná, ale typická kočka. Už jí to nemám za zlé, ale domů ji pustím až bude zase mrznout. Snad si to uvědomí a propojí s útokem na ptáčky. Jinak nevím. Asi bych se musela ptáčků zbýt. Regina

8.12.2010 11:08
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

Moje zkušenost : loví vždy , když mají sebemenší možnost.
Zajištěnou klec a pohyb v ní sledují se zaujetím , nekonečně dlouho . . . .

9.12.2010 08:09
kralikofil

XXX.XXX.36.70

regina napsal(a):
Tak včera poléhávala na gauči nedaleko klece celý den. Mnohokrát jsem odešla, i jsem asi 2 hodiny venku odklízela sníh a byla u drůbeže, až k večeru jsem jenom vyšla ze dveří...srazila klec, všechno co v ní bylo rozsypala, rozbila se koupelnička, vzniklým otvorem odletěli drobci, toho jediného cenného uchopila a utíkala do salonu, já řvoucí za ní, ona za sedačku u zdi, já odtáhla sedačku, tam ležela kočka v růžku na zádech, oči navrch hlavy a metr od ní již mrtvý ptáček....byla vyhozena ven a celou noc mi mňoukala u okna.Já jsem další dvě hodiny honila zbývající tři drobky, takže fitko bylo. Pak jsem vygruntovala kuchyň. A myslím, že dovolenou nepotřebuji, protože jsem přežila ten vztek ve zdraví. Drobci neřekli do rána ani popel, i když jsem jim nechala lampičku, aby mohli zobat. Teď už cvrlikají. Madam nevidím. Jak zhodnotit? Inu kočce do hlavy nevidím. A příroda se přemoci asi nedá, i když jsou tací, kteří se domnívají, že lze poručit větru, dešti a omezit kočku. Pokud se neuvězní, tak se to nedá. A moje vychvalovaná kočička je jistě úplně úžasná, ale typická kočka. Už jí to nemám za zlé, ale domů ji pustím až bude zase mrznout. Snad si to uvědomí a propojí s útokem na ptáčky. Jinak nevím. Asi bych se musela ptáčků zbýt. Regina

Jelikož máme kočky, tak bych se jakéhokoliv ptáka domů neodvážila přitáhnout. Před pár měsíci jsme našli kanárka - do měsíce jsme se ho naštěstí zbavili, jelikož kočka už si ho ke kleci chodila "pinkat". Měl štěstí. Hold kdyby si ho vylovila, tak by si ho vylovila, ona za to nemůže, trestat kočku za to, že si uloví ptáčka je totální blbost a ještě si myslet, že si to "uvědomí", to už vůbec. Doporučuji se ptáků zbavit - jednou by je stejně všechny dostala - stačí chvilka. Naše číča si chodila i rybičky lovit do akvária - hezky číhala na rohu a vůbec jí nevadilo, že tam má namočený packy a máchá si tam i ocas, hold kdyby si nějakou vylovila, tak by měla "zpestření" jídelníčku. Jenže pak dostalo akvárko kryt a jí nebavilo koukat jen přes sklo. :-)

9.12.2010 10:35
regina

XXX.XXX.176.203

Díky za radu, ale mám doma běžně desítky drůbeží droboty v různých odchovnách i provizorních místech, nebo chodí po zahradě a tato kočka ani ostatní venkovní si jich ani nevšimne. A krom toho ptáci jsou ve volierách, všude okolo a jsou v bezpečí. No nic - dnes mělo mrznout v noci, tak jsem ji včera večer pustila domů, vzala do náruče a šla s ní ke kleci, tam se roztřásla, tvrdě vyškubla a utekla z kuchyně. Tak si myslím, že ví dobře co a jak. Nicméně byla vytěsněna do přechodové verandy, kde spí i psi, je tam topení, šatna, křesla i klavír, může preludovat. Ale není to v rodinném kruhu.

9.12.2010 18:40
uhlík

XXX.XXX.172.141

Já mám teda špatnou zkušennost s kočkou a papouškem - a musím říct, že kočka šla po papouškovi v jakoukoliv denní i noční dobu. I nakonec se jí to povedlo :-( Jo, holt už papoušky nechováme. Ale kočiny jo! :-) Jinak bych jen podotkla, že od té doby dáváme kočičkám chutnější granulky (Brit Care) a ptáčka přinesou málokdy. Tak nevim,jestli to spolu souvisí... :-)

10.12.2010 09:36
regina

XXX.XXX.176.203

http://www.youtube.com/watch?v=hUg7bBd2-UM&feature=mfu_in_order&list=UL
Na to se podívejte, je jich tam asi 10 všechny o kočce a papouškovi

21.12.2010 10:04
evka

XXX.XXX.153.69

My jsme přinesli kočky (nejdřív kocoura a pak i kočindu) do bytu s papouškem. Kocour se chodí na ptáčka dívat, má to jako kino, ale klec visí na stěně tak, že na ní může maximálně předníma tlapkama (je to lenoch, nahoru neskáče). Kočka byla zvědavější a párkrát na klec vyskočila a andulka to vyřešila po svém a milé číče procvakla polštářek na tlapce - to bylo řevu, červené tečky na linu a už i kočka se chodí jen dívat :)

21.12.2010 18:57
uhlík

XXX.XXX.96.2

Tak to jste měli štěstí, naše známá to vyřešila tak, že pod zavěšenou klec dala misku s granulkama (Brit Care) a kočeny pak chodily na jídlo pod klec a papouška si nevšímaly! :-)

21.12.2010 21:07
regina

XXX.XXX.176.203

Musím konstatovat, že již 14 dní žiji ve stresu. Aby mi domácí kočička venku nezmrzla a aby mi domácí kočička nenapadla domácí drobotu. Asi půjde drobota do Týniště.

28.12.2010 02:34
regina

XXX.XXX.176.203

Tak snad to nezakřiknu, ale vypadá to, že ji už nezajímají. Ale všem (kromě mne) lezou zebřičky tak na nervy, že budou muset stejně jít.

29.1.2011 21:23
hicks

XXX.XXX.183.35

Dobrý den. Jsem chovatelem papoušků a jelikož je to dosti diskutované téma a mnozí z nás chovatelů papoušků nemají toleranci s kačkami, tak bych rád napsal svoji zkušenost. Ještě v dobách, kdy jsem začínal s chovem jsem navštěvoval dnes už dobrého známého, který chová ptactvo a vždy měl a má na dvoře kočky kvůli potkánům a myším. Zajímalo mě jak to dělá, že kočky neutočí. Vysvětlil mi, že kočka se musí učit již od malička stejně jako pes, že to nesmí. Jenže jak je známo, tak kočka je velmi rychlá a proto v létě vysedává na lavce a pozoruje. Vždy když kočka nějakým způsobem skočila na pletivo voliéry, tak hodil kameňěm vedle ni a zakřičel, že to nesmí. Takhle odnaučil své kočky utočit na voliéry. Sám jsem si pořídil kocoura dnes už mu jsou 3 roky a na ptáky vůbec neutočí. Odnaučoval jsem ho podobným způsobem akorát jsem neházel kameněm. Prostě jsem ho káral a napomínal. Dnes jej vypouštím do místnosti s papoušky, aby mi tam chytal myši a nechávám ho tam samotného i půl dne a je vše bez problémů. Teď máme dalšího domácího ročního kocourka a doma v kuchyni tři ochočené papoušky a zatím vše v pořádku, ale musíme být v místnosti, nebo vedle v obyváku, protože ho strašně fascinují a dost často si k nim přisedne a sleduje je. Je to takové divné sledování a proto jsme vždy připraveni zakročit a napomenout ho, tak aby se to někdy v budoucnu odnaučil, tak jako první venkovní kocour.

29.1.2011 21:23
hicks

XXX.XXX.183.35

Dobrý den. Jsem chovatelem papoušků a jelikož je to dosti diskutované téma a mnozí z nás chovatelů papoušků nemají toleranci s kačkami, tak bych rád napsal svoji zkušenost. Ještě v dobách, kdy jsem začínal s chovem jsem navštěvoval dnes už dobrého známého, který chová ptactvo a vždy měl a má na dvoře kočky kvůli potkánům a myším. Zajímalo mě jak to dělá, že kočky neutočí. Vysvětlil mi, že kočka se musí učit již od malička stejně jako pes, že to nesmí. Jenže jak je známo, tak kočka je velmi rychlá a proto v létě vysedává na lavce a pozoruje. Vždy když kočka nějakým způsobem skočila na pletivo voliéry, tak hodil kameňěm vedle ni a zakřičel, že to nesmí. Takhle odnaučil své kočky utočit na voliéry. Sám jsem si pořídil kocoura dnes už mu jsou 3 roky a na ptáky vůbec neutočí. Odnaučoval jsem ho podobným způsobem akorát jsem neházel kameněm. Prostě jsem ho káral a napomínal. Dnes jej vypouštím do místnosti s papoušky, aby mi tam chytal myši a nechávám ho tam samotného i půl dne a je vše bez problémů. Teď máme dalšího domácího ročního kocourka a doma v kuchyni tři ochočené papoušky a zatím vše v pořádku, ale musíme být v místnosti, nebo vedle v obyváku, protože ho strašně fascinují a dost často si k nim přisedne a sleduje je. Je to takové divné sledování a proto jsme vždy připraveni zakročit a napomenout ho, tak aby se to někdy v budoucnu odnaučil, tak jako první venkovní kocour.

30.1.2011 21:52
regina

XXX.XXX.176.203

Hlásím, že zebřičky i kočka žijí. Má dny, kdy je sleduje a občas se na ně chodí dívat zvenku z parapetu okna, protože jsou na okně zevnitř. I byla několikrát zapomenuta na celý den u ptáčků a nestalo se nic. Je to moje hodná, chytrá a poslušná holčička. Ale - jak ty praštěný zebřičky neustále kníkaj a skáčou z bidýlka na bidýlko celý boží den, vůbec bych se nedivila kdyby jí došla trpělivost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík