Siamák nejí ani nepije

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.1.2011 11:19
mafffia

XXX.XXX.213.26

Zdravím, náš 2-letý siamský kocourek měl zácpu (která je ted již vyřešena) ale již 5 dní nepije ani nejí. Je jak hadr - doslova. Chodíme na veterinu, kde dostává každý den nějaké injekce na povzbuzení atd, ale nepomáhá to. Od včera mu dávám stříkačkou po mililitrech vodu s fruktozou. To co jsem mu dala včera tak večer úspěšně vyzvracel. dávám mu také na jazyk pribiňáka - jen tak trošku.

Nemá s tím někdo zkušenost? co mu dát aby se chuť pít a jíst zlepšila? veterinář už nekouká zrovna pozitivně, ale říká snad se chytne.
Trpělivě mu dávám každé dvě hodiny trošku pití, ale je to hrozné.
Prosím o radu - zkušenosti

5.1.2011 11:54
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

Nemohl by být "ucpaný chlupama "?
Hezky to popisuje Herriot v Moje nejmilejší kočičí příběhy , ale pochopitelně to může být cokoli jiného . . . . .

5.1.2011 13:34
corin

XXX.XXX.7.6

Netuším, co mu je, ale doporučuji okamžitě v lékárně zakoupit nápoj NUTRIDRINK a ten podávat kočce místo fruktózy. Vyberte si příchuť, která by jí mohla chutnat. Toto mi poradila doktorka a kocura mi to zachránilo v období, kdy nemohl přijímat potravu a slábl před očima.

5.1.2011 14:26
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Kupte u veta pastu Malt-Soft na odstranění bezoárů z chlupů. Pokud je jimi zacpaný, nemá pocit hladu, takže nejí a jak se olizuje a chlupy přibývají, začne i zvracet. Když tak dlouho nežere, chybí mu i taurin a jiné látky, než začne žrát, udrží ho při životě pasta Calo-Pet(2 kávové lžičky denně). Nutné jsou i infuze - pod kůži píchat fyziologický roztok namíchaný s 10% glukózou, množství podle váhy zvířete. Jak to popisujete, tak je určitě odvodněný a mohl by Vám umřít, proto je jak hadra. To už je opravdu hodně špatný příznak. Vše dostanete u veta, ale ten Váš je nějaký divný, doporučuji ho vyměnit. Utíkejte s kocourem co nejrychleji k jinému, dokud žije. Za pár hodin by mohlo být pozdě.smajlík

6.1.2011 11:58
perlinka

XXX.XXX.54.89

A co nejaka diagnostika? RTG bricha kvuli ucpani, rozbor krve atd. Jak vet muze lecit, kdyz nezna diagnozu? To je pouze tahani penez z kapsy majitele a mozna i zbytecne prodluzovani utrpeni zvirete. Jinak dehydrovane a vycerpane zvire by melo dostavat infuze a to nekolikrat denne. Existuje i vyziva pro zeslabla zvirata nebo zvirata v rekonvalescenci, pasta Calopet nebo treba konzervy od Hillsu, ktere lze naredit a podavat strikackou.

6.1.2011 13:19
cherry1402

XXX.XXX.38.222

perlinka napsal(a):
A co nejaka diagnostika? RTG bricha kvuli ucpani, rozbor krve atd. Jak vet muze lecit, kdyz nezna diagnozu? To je pouze tahani penez z kapsy majitele a mozna i zbytecne prodluzovani utrpeni zvirete. Jinak dehydrovane a vycerpane zvire by melo dostavat infuze a to nekolikrat denne. Existuje i vyziva pro zeslabla zvirata nebo zvirata v rekonvalescenci, pasta Calopet nebo treba konzervy od Hillsu, ktere lze naredit a podavat strikackou.

Vy jste asi nečetla moji radu výše. Doporučuji Calo-Petku. Malt-Soft nebo Bezo-Pet by měla čas od času dostat každá kočka, která nemá možnost si sama čistit žaludek trávou. Máte pravdu, že tenhle vet tahá z paní akorát peníze. Kocoura ani pořádně nevyšetřil, takže nezná diagnózu a přesto léčí. A co vlastně léčí? Mě teda tenhle vet nepřijde zrovna dobrý. Moje rada byla v podstatě taková 1. pomoc před řádným vyšetřením u jiného veterináře. A ty infuze jsou v tomto případě víc než nutné. Glukóza kocourka dostatečně zasytí, takže je zbytěčně stresující cpát do něho něco stříkačkou, když nemá chuť a zvrací. Takže říkám znovu - pořádně vyšetřit, a pak dle diagnózy léčit, a než se zjistí příčina stavu, tak dávat Calo-Pet, Malt-Soft(pomůže i na zácpu) a infuze. Držím palce.:-)

7.1.2011 08:27
mafffia

XXX.XXX.213.26

tak všem děkuji za rady, ale včera kocourek zemřel. smajlík
Nechali jsme udělat pitvu a měl nějaké degenerované ledviny.
Všem velmi děkuji za nápady a rady.

7.1.2011 14:36
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

- smutné , je mi líto . . . . .smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík