Jaká je vhodná podestýlka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.5.2011 07:59
danam

XXX.XXX.8.131

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo dobré zkušenosti se stelivem pro kočky, které by účinně pohlcovalo pach. Používám od Gimpetu hrudkující hrubé stelivo, ale pořád to ze záchoda táhne tak, že musíme pořád větrat jak ty kočičí hovniska smrdí a to jsou to dvě malá 9 týdenní koťata :-(. Záchod vybírám dvakrát denně, ale bez výsledku. Krmím pouze kvalitními krmivy od Royal Caninu a Pro Planu, takže netuším, jak by bylo možné ten zápach elimnovat. Prosím pokud s tím máte někdo zkušenosti, poraďte. Bydlíme v garsonce, takže je to opravdu úděsné.

Děkuji DM

4.5.2011 13:59
lavacca

XXX.XXX.174.157

danam napsal(a):

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo dobré zkušenosti se stelivem pro kočky, které by účinně pohlcovalo pach. Používám od Gimpetu hrudkující hrubé stelivo, ale pořád to ze záchoda táhne tak, že musíme pořád větrat jak ty kočičí hovniska smrdí a to jsou to dvě malá 9 týdenní koťata :-(. Záchod vybírám dvakrát denně, ale bez výsledku. Krmím pouze kvalitními krmivy od Royal Caninu a Pro Planu, takže netuším, jak by bylo možné ten zápach elimnovat. Prosím pokud s tím máte někdo zkušenosti, poraďte. Bydlíme v garsonce, takže je to opravdu úděsné.

Děkuji DM

Bohužel nemám osobní zkušenost (naše mají venkovní voliéru a tam bedýnku s hoblinami), ale za dobu, co se chodím jsem zjistila, že:

chválené je Mikeš bílý Premium a CALIOPSIS. Cenově vychází oboje kolem 60 Kč / 5 l, přičemž velice dobře hrudkují a tudíž vydrží déle než běžná steliva. Též chvÁlené je Kitty Star - 40 kg za 460,- (http://www.petstar.cz/ ).:-)

28.5.2011 16:12
fifa

XXX.XXX.55.246

Zkuste podestýlku oko plus (čte se eko plus). Je to dřevitá podestýlka, lehká na nošení domu, výborně dělá hrudky a dobře pohlcuje pachy. Navíc se může splachovat do záchoda, kompostovat..... Používám jí pro 3 kočky a nemůžu si stěžovat. Popř zkuste silikagelovou

5.6.2011 21:02
territur

XXX.XXX.91.212

Dobrý den,
mnoho let jsme používali klasickou podestýlku, tedy zverlit apod, v podstatě kamínky, které hrudkují a vybírají se, a odpad je vážně dost těžký-i stelivo. Nedávno jsme přešli na doporučení známé na Cat´s Best, jsou to pyliny zlisované do takových válečků a ty půsoví opačně jako klasické stelivo, tedy po načúrání se rozpadnou v piliny. Ty jsou lehké, ekologické... a zdá se mi, že záchod tak není cítit. Hovínka se vybírají s běžnou lopatkou, tuhé zůstává ve wc a pyliny jsou pryč. Dalším typem, jak se zbavit pachu je krytý záchod s filtry a dát wc tam, kde vám to nebude tak vadit, a poslední tip je použít voňavý prášek do kočičího wc. Tam jen ze začátku sledujte zda kočka nemá alergii, pokud bude ok, používejte, doporučuji! snad mi nesmažou příspěvek, když napíšu, že vše najdete na www.zoofast.cz. Hodně štěstí!
Tereza

7.6.2011 07:29
kralikofil

XXX.XXX.36.70

My pro kočku používáme silikagelovou - kočka chodí většinou ven, tak to má doma spíše jako "bedýnku záchrany", když je náhodou doma a ven nemůže (má zavřeno). Jinak králík má v záchodku Cats best oko plus - dřevitá podestýlka, drobné granulky - výborně hrudkuje a pohlcuje pachy (oproti benolitovým podestýlkám). Kočka se nějak naučila, že ona chodí na silikagel a ne na cats best, králík se občas zapomene a také na silikagel zaskočí-:) Pachy pohlcují bych řekla úplně stejně, ale ta dřevitá je na údržbu lepší. Ještě Cats best vyrábí pelety, které se rozpadají, ty bych ale nedoporučila vůbec. Kočkám (vyzkoušeno na 3) se tam moc nechce - asi, že je to tvrdé a chrastí to, pelety se namočením rozpadají a čištění pak stojí za to, když má člověk přebírat nerozpadlé pelety, připadá si jak popelka, nehledě na to, že spotřeba je pak větší, i když jsou pelety levnější - to když člověku dojdou nervy a vyhodí obsah celého záchodku-:).

7.6.2011 12:20
ditus

XXX.XXX.76.70

danam napsal(a):

Dobrý den,

Děkuji DM

Po vyzkoušení kdečeho bych se přikláněla ke Cat best öko plus, zápach pohlcuje suprově, hrudkuje moc pěkně, nevýhodou je, že toho dost kočky vynosí na tlapkách po bytě, sice máme u wc rohož, ale stejně. Já to ještě míchám s bentonitovou tak půl napůl- z Lidlu za 65kč 10kg, tu jsme používali donedávna, jenže asi změnili "recepturu" nebo co a už skoro nehrudkuje a strašně to smrdí. Kočkám čistím WC cca 1x za 2dny, jak kdy, když je tam hovňous, kterýho nezahrabou, tak i častěji, vezmu to pak jedním šmahem. Máme 3 kočky a mají 2 záchody

Barbora_s.

18.11.2011 19:27
Barbora_s.

XXX.XXX.44.200

Dobrý den,

i já jsem řešila zapáchající kočičák. Používám silikagel, se kterým jsem velmi spokojená. Jediný problém je, že tím, že nehrudkuje, nemám kontrolu, zda kocour pravidelně močí (trpí na ucpávání močové trubice, takže kontrola je dost důležitá). Ale co se mi opravdu osvědčilo proti zápachu, je uzavřená toaleta, do které se vstupuje kočičími dvířky. Kocour se ji okamžitě naučil používat a já nemusím evakuovat byt pokaždé, když vykoná potřebu :-)

10.2.2012 14:24
mhudy

XXX.XXX.181.159

No jo, jenže silikagel práší tak, že nám kocourek v uzavřeném wc kašlal jak tuberák. :-(

10.2.2012 14:46
barbora_s.

XXX.XXX.44.200

Vážně? S prášením problém nemáme - resp. práší to, když podestýlku sypu, ale později, při hrabání, už ne. Rozhodně jsem kocoura nikdy neslyšela kašlat. Kdyby mu toaleta nevyhovovala, tak do ní ani nevstoupí, to už máme vyzkoušené...

12.2.2012 10:39
vasilek

XXX.XXX.173.6

Dobrý den,
chci poprosit o doporučení jiné podestýlky než Cat's Best Öko Plus. Důvodem proč chci změnit,ač vyhovuje, je ten, že máme plovoucí podlahu a kocour ze záchodku(máme krytý)vystřelí takovou rychlostí, že stelivo je po celém bytě. Zametáme 4x denně(kolem záchodku pokaždé když vykoná potřebu) a stějně je to po celém domě. Měla jsem silikagel, ale prach mě strašně dusil, i když nejsem alergická.

Děkuji moc za rady.

12.2.2012 13:35
alenac

XXX.XXX.113.77

No já nevím, za ty roky, co mám kočky, jsem zjistila, že neexistuje ideální stelivo. Vynáší se skoro každé, obzvlášť když píšete, že kocour ze záchodku vybíhá velkou rychlostí ... to mám doma taky. Používám Cats Best Nature Gold, jsou to větší válečky, pravda, nevynášejí se tolik na tlapkách a ne tak daleko od záchodku, ale pořád se vynášejí ... a když mám koťata tak si s těmi granulkami ráda pinkají... Mám ráda stelivo od Porty - z piniového dřeva, pěkně voní, dělá pěkné malé hrudky, které se dají splachovat do záchodu, ale taky se dost vynáší. Nezbývá nic jiného, než pořád uklízet. Zkuste třeba dát před záchod takovou tu koupelnovou předložku, stelivo propadá dospod a aspoň část ho kocour nevynese dál po bytě.

23.2.2012 11:30
dorota1

XXX.XXX.52.194

Poslední rok používám pouze dřevěné slisované pelety, hovínka vybírám toaleťákem a házím do záchodu a celé vyměňuju po týdnu až dvouch. Nesmrdí to vůbec. Jednou došli pelety pro zvířata, ale byli tu na topení (samozřejmě,že ty drobný) a od té doby používám ty, je to za pár kaček. Jinak mám bedýnku v krabici od tiskárny (pes nám chodil na hovínka) a kočky nevynášejí ven vůbec nic. Když byla kočka malá, měla z boku vyříznutou malou díru, ale rychle se naučila skákat vrchem.

Tamika

24.2.2012 14:23
Tamika

XXX.XXX.236.45

Přidávám svůj příspěvek z nemoderky - níže. Ještě by mě zajímalo proč všichni tak doporučujete silikagelové steliva či Assan nebo ty dřevité hrudky ekoplus, zaprvé nedělají hrudky a vybírat to po jednom zrníčku bych se zbláznila. Assan je vlastně papír, je tak lehký, že jsem to měla po celém bytě a zas to vybírat po jednom zrníčku je na zbláznění. Nehledě na to, že zápach neeliminuje, ale ještě zvětšuje, protože je to vlastně papír nasáklý močí a ceny za tyhle substráty mi přijdou nehorázné. smajlík

Dobrý den, z vlastní zkušenosti musím krytý záchůdek jen doporučit. Nejde ani o to, který si koupíte, fungují na stejném principu, jen bych zvážila velikost, pokud máte např. větší plemeno kočky. A teď k jádru věci. Krytý záchůdek se mi osvědčil v několika věcech. Pro kočky je lepší z toho důvodu, že při potřebě jsou nejzranitelnější a v krytém wc se cítí bezpečněji, proto třeba, když vás někdo navštíví, nebudou se bát a nebudou vyhledávat jiné místo k vykonání potřeby. Další věc je, že u krytého záchůdku nejsou potřeby vidět, což není zrovna košér, když vám přijde návštěva, ale hl. v krytém záchůdku to není ani tak cítit. Kvalitnější kryté záchůdky mají na bocích okénka, kam se dá dát filtr, který také napomáhá odstranění pachu. Nejdůležitějším faktorem ale stejně zůstává stelivo a pravidelné čištění, které nic nenahradí - min 1x denně. Nedoporučuju levné steliva, rychle se promočí, udělají bláto, znehodnotí zbytek steliva a kočky tam pak nechtějí chodit, nehledě na to, že se moč vsaje do dna wc,což akorát zvyšuje zápach. Také je důležité, aby kuličky substrátu neměly ostré hrany, což levné substráty většinou mají, protože z toho kočky bolí tlapky, min. je jim to nepříjemné a začnou vyhledávat pro ně "příjemnější" místo. Nedělám reklamu, ale z vlastní zkušenosti doporučuji stelivo od firmy Brit Care ultra fresh, 10kg stojí asi kolem 110Kč a mně vydrží pro 2 kočky 2,5 měsíce a to je jedna z nich mainka a čistím každý den, nesnažím se na nich ušetřit, ale tohle stelivo výborně saje, udělá se hned hrudka a neznehodnotí se další substrát, žádné bláto se nedělá, s čímž jsem měla problémy např. i s kvalitnějšími stelivy od BioCats, které jsou výrazně dražší. Navíc je ekologické a nezatěžuje, pohlcuje pachy samo o sobě a působí proti bakteriím, možná práší víc než by se mi líbilo, ale to je asi tak jediná vada. Když si to spočítáte, pro jednu kočku by vydržel jeden pytel neuvěřitelných 5 měsíců, takže útrata za měsíc za stelivo vás vyjde na dvacku, což nestojí ani to nejlevnější supermarketové stelivo, které je za 3 dny pryč. Ale musím dodat, že šetřím stelivo i tím, že používám lopatku na vybírání.

4.3.2012 15:43
lucka.v

XXX.XXX.8.152

Tamika napsal(a):
Přidávám svůj příspěvek z nemoderky - níže. Ještě by mě zajímalo proč všichni tak doporučujete silikagelové steliva či Assan nebo ty dřevité hrudky ekoplus, zaprvé nedělají hrudky a vybírat to po jednom zrníčku bych se zbláznila. Assan je vlastně papír, je tak lehký, že jsem to měla po celém bytě a zas to vybírat po jednom zrníčku je na zbláznění. Nehledě na to, že zápach neeliminuje, ale ještě zvětšuje, protože je to vlastně papír nasáklý močí a ceny za tyhle substráty mi přijdou nehorázné. smajlík

Dobrý den, z vlastní zkušenosti musím krytý záchůdek jen doporučit. Nejde ani o to, který si koupíte, fungují na stejném principu, jen bych zvážila velikost, pokud máte např. větší plemeno kočky. A teď k jádru věci. Krytý záchůdek se mi osvědčil v několika věcech. Pro kočky je lepší z toho důvodu, že při potřebě jsou nejzranitelnější a v krytém wc se cítí bezpečněji, proto třeba, když vás někdo navštíví, nebudou se bát a nebudou vyhledávat jiné místo k vykonání potřeby. Další věc je, že u krytého záchůdku nejsou potřeby vidět, což není zrovna košér, když vám přijde návštěva, ale hl. v krytém záchůdku to není ani tak cítit. Kvalitnější kryté záchůdky mají na bocích okénka, kam se dá dát filtr, který také napomáhá odstranění pachu. Nejdůležitějším faktorem ale stejně zůstává stelivo a pravidelné čištění, které nic nenahradí - min 1x denně. Nedoporučuju levné steliva, rychle se promočí, udělají bláto, znehodnotí zbytek steliva a kočky tam pak nechtějí chodit, nehledě na to, že se moč vsaje do dna wc,což akorát zvyšuje zápach. Také je důležité, aby kuličky substrátu neměly ostré hrany, což levné substráty většinou mají, protože z toho kočky bolí tlapky, min. je jim to nepříjemné a začnou vyhledávat pro ně "příjemnější" místo. Nedělám reklamu, ale z vlastní zkušenosti doporučuji stelivo od firmy Brit Care ultra fresh, 10kg stojí asi kolem 110Kč a mně vydrží pro 2 kočky 2,5 měsíce a to je jedna z nich mainka a čistím každý den, nesnažím se na nich ušetřit, ale tohle stelivo výborně saje, udělá se hned hrudka a neznehodnotí se další substrát, žádné bláto se nedělá, s čímž jsem měla problémy např. i s kvalitnějšími stelivy od BioCats, které jsou výrazně dražší. Navíc je ekologické a nezatěžuje, pohlcuje pachy samo o sobě a působí proti bakteriím, možná práší víc než by se mi líbilo, ale to je asi tak jediná vada. Když si to spočítáte, pro jednu kočku by vydržel jeden pytel neuvěřitelných 5 měsíců, takže útrata za měsíc za stelivo vás vyjde na dvacku, což nestojí ani to nejlevnější supermarketové stelivo, které je za 3 dny pryč. Ale musím dodat, že šetřím stelivo i tím, že používám lopatku na vybírání.

Taky mám nejlepší zkušenosti s bentonitovým složením. Dobře absorbuje pachy, výborně hrudkuje... Ta jemnější varianta je nejlepší, protože to kočka tolik nevynáší z bedýnky ven... Taky kupujeme to Brit fresh, navíc je to ekologický, když používáte 100% přírodní složení.

21.3.2012 10:00
seraphin

XXX.XXX.19.34

Taky používám Brit Ultra Fresh, spotřebuje se ho fakt málo, oproti jiným stelivům, takže můžu doporučit

22.3.2012 09:29
agnes211

XXX.XXX.19.34

Mně vyhovuje stelivo od Brita, nato, že máme doma 3 smraďochy:-)), tak tohle opravdu ten zápach absorbuje úžasně a jak už bylo popsáno výše, dost se toho ušetří vzhledem k tomu, že to hned zhrudkuje a dobře saje.:-)

26.5.2014 14:50
luciah

XXX.XXX.124.30

Mne sa osvedčilo silikagélové stelivo bez zápachu, kupujeme 16 l vreco, tuším je to toto http://www.chovatelske-potreby-lili.eu/steliva-pre-macky/magic-kockolit-magic-litter-16-l/

12.10.2014 19:54
jlem

XXX.XXX.225.69

Dobrý den,
my používáme obyčejné bentolitové stelivo, které hrudkuje, takže s čištěním není žádná práce. Proti zápachu bych doporučila toto: Pohlčovač zápachu Benek zelený les 450g nebo maj i levanduli, tu jsem nezkoušela. Ale od té doby, co to používáme, tak je zápach pryč, stojí to jen 26-29 korun a vydrží na víc než rok, stačí nasypat trochu prášku do záchodu a zatřást záchodem a nic není cítit.

8.12.2014 23:08
jlem

XXX.XXX.84.15

Naprosto souhlasím, Benek je výborný, používáme pouze bentolitové stelivo, Nevyhovuje nám Cats best oko plus-je moc lehký a vynáší se ani silikagel, protože tam zůstává ta moč a když je to pak žlutý, tak mi to připadá hrozně nehygienický a taky to nevonělo, vydrželo mi tuším 9 dní, pak jsem musela měnit. Takže za mě bentolit, vcelku jedno jaká značka a do něj pohlcovač zápachu Benek zelený les.

15.8.2017 15:41
struzzo

XXX.XXX.65.67

Pach dobře pohlcuje stelivo Louisa, kupujeme už dlouhou dobu. Cenovka je hlavně taky hodně příjemná, takže si této investice skoro nevšimnete. :) Dá se sehnat např. v Penny Marketu, od čtvrtka ho tam mají dokonce v akci, přikládám odkaz na aktuální akční leták https://www.letakomat.cz/penny-market/aktualni-letak-ctvrtecnik-od-ctvrtka-17-08-2017/.

15.8.2017 17:48
Maivi

XXX.XXX.97.226

struzzo napsal(a):
Pach dobře pohlcuje stelivo Louisa, kupujeme už dlouhou dobu. Cenovka je hlavně taky hodně příjemná, takže si této investice skoro nevšimnete. :) Dá se sehnat např. v Penny Marketu, od čtvrtka ho tam mají dokonce v akci, přikládám odkaz na aktuální akční leták https://www.letakomat.cz/penny-market/aktualni-letak-ctvrtecnik-od-ctvrtka-17-08-2017/.

Já mám s Louisou naopak špatnou zkušenost - rychle zasmrádá i přes každodenní čištění a nehrudkuje tolik, spíše nechává blátíčko :(

Za mě fialový albert kočkolit :).

16.8.2017 08:42
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Maivi: Tuhle jsem se po kočkolitu Albert quality dívala, ale právě ten doporučovaný fialový v Albert Supermarket neměli. Kde ho kupujete vy, v Albert Hypermarket..?

16.8.2017 08:51
Maivi

XXX.XXX.243.2

joanne.s napsal(a):
Maivi: Tuhle jsem se po kočkolitu Albert quality dívala, ale právě ten doporučovaný fialový v Albert Supermarket neměli. Kde ho kupujete vy, v Albert Hypermarket..?

Kupuji ho v klasickém Albertu, ale našla jsem ho i v Albert Hypermarket. Je pravda, že se mi občas stalo, že byl vyprodaný. V malém Albertu bývá často u pokladen v prostoru pod pultem, kde prodavačky hází naúčtované zboží. Jinak klasicky v oddělení s chovatelskými potřebami. Popř. se zeptejte obsluhy, ti vás nasměrují. :)

Jinak říká se mu "fialový", ale je bílý, jen má takový fialový lem... :D.

16.8.2017 09:09
Maivi

XXX.XXX.243.2

joanne.s napsal(a):

No teď ještě koukám, že Google mi vyplivl ještě tenhle kočkolit - Albert Quality. Ale abych se přiznala, na prodejnách jsem ho ještě nikde neviděla. Tak teď nevím - je to ten co všichni chválí? Já dostala taky tip na "fialový kočkolit Albert" a žádný jiný než Basic Cat Litter jsem nenašla - a měl fialový pruh. Ale stejně, jak říkám, s tím Basic Cat Litter z Albertu mám jen ty nejlepší zkušenosti - hrudkuje perfektně, kuličky se vybírají perfektně, při každodenní údržbě nejde nic cítit. Není tolik jemný, takže se ani moc nevynáší.

16.8.2017 10:03
lavacca

XXX.XXX.84.24

U nas zatim nejvic sedi Brit Excellent, kupuju pres e-shop, vychazi me kolem 110, - /-pytel 10 kg. Ve zverimexu ho mivaji kolem 130-140, -'

Pak taky nebyl spatny Mikes premium, ale ma vetsi kaminky, coz jedne cicine nevyhovovalo. Cena na e-shopu 90, - / 10 kg. Jinak hrudkoval skvele.

Zkousela jsem i Borcat 60, - / 10 l, coz bylo kolem 7 kg steliva), ale pozdeji docela prasil. Pak i Sanicat pomeranc a levandule, cena 85, -/ 10 l, tj. nejakych 7,5 kg steliva - skvele vonělo, ale bohuzel bylo prasnejsi.

Chce to vazne vyzkouset, co bude vam i kocce sedet.

U nas treba si jedna cica z byvaleho domova privezla ten silikagel a to byl des a hruza. Strasne to hlucelo, kdyz v tom hrabala, kdyz se vycurala tak i sumelo, jak to vsakavalo tekutinu a smrdelo moci ( vlastne vybíráte jen bobky, moc zustava vsaknuta v tech "kaminkach"). Za me silikagel uz nikdy.

Zkoušela jsem i ten Best oko plus a krom toho, ze to divne smrdelo drevem ( nebyl to prirodni pach dreva, na ktery jsem zvykla), tak se i dost vynaselo. Takze to nakonec dodelala jako posestylku morcata ( a pro ne to teda bylo fajn). :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2017 10:33

Já kupuji ten skutečně fialovo fialový Albert, nikoliv Basic, tuším že "má" prodejna Albert je hyper (bývalá hypernova), a jsem s ním spokojená.

16.8.2017 14:59
Estrella

XXX.XXX.141.159

Našim kočičákům vyhovuje silikátový Brit Fresh. A mně teda taky :D Přijde mi, že to líp pohlcuje zápach, než bentonit. A taky se kočkám nelepí na packy a ty tak nenadělají takový svinčík kolem záchodku..

16.8.2017 16:59
Clary

XXX.XXX.1.20

danam napsal(a):

Dobrý den,

Děkuji DM

Kvalitními krmivy... Zkuste si někdy přečíst složení Royal Canin/Proplan a pak například Carnilove nebo Brit Care. Jen taková malá vsuvka

17.8.2017 10:52
lavacca

XXX.XXX.63.20

Clary napsal(a):
Kvalitními krmivy... Zkuste si někdy přečíst složení Royal Canin/Proplan a pak například Carnilove nebo Brit Care. Jen taková malá vsuvka

Myslím, že po 6 letech si to tady asi paní nepřečte...ale jinak souhlas. :).

18.8.2017 09:23
Acamar

XXX.XXX.57.109

Maivi napsal(a):
No teď ještě koukám, že Google mi vyplivl ještě tenhle kočkolit - Albert Quality. Ale abych se přiznala, na prodejnách jsem ho ještě nikde neviděla. Tak teď nevím - je to ten co všichni chválí? Já dostala taky tip na "fialový kočkolit Albert" a žádný jiný než Basic Cat Litter jsem nenašla - a měl fialový pruh. Ale stejně, jak říkám, s tím Basic Cat Litter z Albertu mám jen ty nejlepší zkušenosti - hrudkuje perfektně, kuličky se vybírají perfektně, při každodenní údržbě nejde nic cítit. Není tolik jemný, takže se ani moc nevynáší.

Ano, ten celý fialový (Albert quality) bývá v těch albertovských hypermarketech, ale opravdu bývá docela často vyprodaný s tím bílým Basic zkušenost nemám.
Luisa z Penny - kupovala jsem ho králíkovi, cena je super, ale u kočky nepoužívám, zdá se mi, že blbě hrudkuje, hrudky se rozpadají a dělá bláto.

tinky

20.8.2017 11:02
tinky

XXX.XXX.1.20

Dobrý den, já používám od Biokats micro fresh.Super voní, pěkně, hrudkuje a dlouho vydrží.Mám vyzkoušeno pro 9 koček.

20.8.2017 13:47

Cca dva měsíce zpátky používám Tigerino canada. Jiné už nechci smajlík
Biokat´s Micro Fresh bude nejspíš podobné

Ještě jsem zkoušela Biokat´s DIAMOND CARE Fresh je také skvělé, ale Tigerino vychází o něco levněji.

Misa91

27.8.2017 21:38
Misa91

XXX.XXX.249.126

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Cca dva měsíce zpátky používám Tigerino canada. Jiné už nechci smajlík
Biokat´s Micro Fresh bude nejspíš podobné

Ještě jsem zkoušela Biokat´s DIAMOND CARE Fresh je také skvělé, ale Tigerino vychází o něco levněji.

Já na Biokat´s DIAMOND CARE Fresh nedám dopustit. Sice je dražší, ale když to porovnám s ostatními stelivy, tak mě ve finále vyjde levněji, protože není potřeba ho tak často celý měnit. Posledně jsem celý záchod vykydala asi po dvou měsících a pořád to bylo úplně v pohodě. Jinak samozřejmě hrudky a bobky vybírám cca 2x denně... tento kočkolit perfektně hrudkuje, hrudky se téměř nerozpadají (když je kocour vyloženě nerozhrábne) a supr pohlcuje zápach. Vůně dětského pudru je velmi jemná a nevadí ani našemu micinovi. Zkoušela jsem i ten Brit Ultra, ale hrudky určitě nebyly tak pevné a moč tam prostě byla cítit. Navíc má jemná zrnka, což podle mě kočičím tlapkám vyhovuje. Vynáší se jako každé stelivo, rozhodně ale třeba méně než Cats best oko plus. Za mě prostě momentálně jednička, kterou zatím nebudu měnit smajlík

13.11.2017 09:55
Miška16

XXX.XXX.168.46

Od té doby, co máme robotickou toaletu catgenie vůbec podestýlku neřešíme. Sice naše koča stelivo vynáší ze záchodu, ale máme před ní předložku a ta většinu steliva zachytí.

25.11.2017 13:48
terezakoupa

XXX.XXX.177.20

Ahoj, my využíváme tady to - https://www.kasa.cz/kockolit-magic-pearls-original-16-l/? je to jedno z těch dražšách, ale právě na problém se zápachem se nám se dobře osvědčilo. Určitě doporučuji :) Ani nevám jaká to je značka, ale kupujeme to už skoro dva roky. Pokud budete chtít vyzkoušet tak se dívám, že slevový kupón, který jsme využívali minule ještě několik dnů platí, mělo by tý být na slevu 10 % - CAT2017OP - https://kuponer.cz/obchody/kasa/

12.12.2017 12:17
majka88

XXX.XXX.111.114

Ja mám doma tento http://www.zoohit.cz/shop/kocky/pelisky_polstare/hranate_pelisky/hygienicke/290516
je to pelíšek pro kočky z koženky na doma, do auta což je supr. tady máš naň i kupón jestli chceš https://voudes.com/cz/web/zoohit-cz/
Ja mam radej hranaté pelíšky, protože vždycky jej máme nekde v rohu.

25.2.2018 11:10
Týna4

XXX.XXX.168.3

No tak za mě určitě jak jsem psala v jiné diskuzi catgenie záchod. Prostě se to u nás vyplatí a taky není žádný smrad. i když jsem čistila pravidelně, stejně se smrad objevil. Navíc když máte tři děti, tak je automatka fakt dobrou investicí, než abych koukala na to, jak se v tom dítě hrabe. Znáte děti...

25.2.2018 22:11
Persefona

XXX.XXX.101.33

Http://www.zoohit.cz/shop/kocky/kockolity_podestylky/hrudkujici_stelivo/tigerino/570742

už nikdy jiné...po zkušenostech, kdy jsem doma měla kočku s 5 koťaty + naše 3...
Vyzkoušela jsem od nejlevnějších ze supermarketů...kvůli tomu, abych ušetřila...nakonec to v reálu bylo vše odost dražší, než kdybych pokračovala v tom mém tigerinu...u těch levných, ale i nelevných...po několika dnech smrad, hrudka neexistuje...hned se rozpadne, takže doporučuji tigerino, mám ho stabilně u dvou koček a měním 1x za 1,5 - měsíce...nyní jsem dostala Almo nature a musím říct, že je opravdu dobré, neli skvělé! Hrudkuje ukázkově, testuji teprve týden, zatím nezapáchá...ale chodí mi do něj jen jedna kočka, ta druhá se mu vyhýbá...
https://www.spokojenypes.cz/kockolit-almo-nature-100-ekologicky-1-1-zdarma/
nyní 1+1 akce...

26.2.2018 06:10

vasilek napsal(a):
Dobrý den,
chci poprosit o doporučení jiné podestýlky než Cat's Best Öko Plus. Důvodem proč chci změnit,ač vyhovuje, je ten, že máme plovoucí podlahu a kocour ze záchodku(máme krytý)vystřelí takovou rychlostí, že stelivo je po celém bytě. Zametáme 4x denně(kolem záchodku pokaždé když vykoná potřebu) a stějně je to po celém domě. Měla jsem silikagel, ale prach mě strašně dusil, i když nejsem alergická.

Děkuji moc za rady.

Ačkoliv nemám kočku doma, tak bych doporučila dát pod wc rohožku . Snad vám to trochu pomůže.

26.2.2018 09:57

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ačkoliv nemám kočku doma, tak bych doporučila dát pod wc rohožku . Snad vám to trochu pomůže.

Přesně tak, ke dvířkám rohožku a celý záchod přesunout tak, aby kočka musela přes podložku projít a ne vyskočit mohutným skokem ze záchodu.
Já mám záchod ve výklenku, takže ve vyskočení brání zeď. Další záchody mám v rohu a dvířkami natočenými ke zdi (od zdi asi dvacet centimetrů), opět tak aby kočka nemohla vyskočit, ale musela se protáhnout přes rohožku.

26.2.2018 13:25
Estrella

XXX.XXX.23.44

S catgeniem zkušenost nemám, ale nezní to špatně, možná někdy vyzkouším. Za mě teda momentálně vede bentonitový stelivo (používáme od Britu), s tím jsem hodně spokojená. Zkoušeli jsme různý lacinější obchoďákový, ale přesně jak píše Persefona, moc se to nedalo. Tohle oproti jiným nepráší, nesmrdí a je přírodní. Navíc dobře hrudkuje, takže tam je i fakt nižší spotřeba, než u těch levnejch nekvalitních :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík