Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.6.2006 12:28

Ahojky, mám 7-měsíčního perského kocoura, kterého bych chtěla nechat vykastrovat a náš veterinář radí kastrovat až po první "pubertě" . Poradí mi někdo? Díky Petra

26.6.2006 14:44

petraz napsal(a):
Ahojky, mám 7-měsíčního perského kocoura, kterého bych chtěla nechat vykastrovat a náš veterinář radí kastrovat až po první "pubertě" . Poradí mi někdo? Díky Petra

Ahojky, podla mojho nazoru je idelana doba kastracie kocurika okolo 8-12 mesiaca, zavisi aj od konkretneho kocurika. Pokial vam neznackuje a nemate s nim nijake problemy (napr. ak sa vam tula) tak kludne pockajte do toho 10 mesiaca.
V dnesnej dobe niektori chovatelia dokonca kastruju kotatka v 12 tyzdni !!! aby to novi majitelia nezneuzili a nepouzili kotatko kupene na mazlika do chovu...ale to si mylsim, ze je dost strasne a na zdravy vyvoj kotatka to moze negativne posobit.

26.6.2006 21:14

petraz napsal(a):

Já bych souhlasila s vaším veterinářem - pokud se zatím u kocourka neprojevuje typické kocouří chování (značkování, hlasité svolávání koček, projevy agresivity apod.) tak s kastrací ještě počkejte. Ideální by bylo vydržet než mu bude rok, pokud by ale jeho kocouří projevy byly neúnosné tak je možné kastrovat i dřív.

28.6.2006 09:58

petraz napsal(a):

měl by se kastrovat kolem jednoho roku života, ale pokud si začne značkovat domácnost je to dost nemilé a ke kastraci se přistupuje dříve, samozřejmě po dohodě s veterinářem

Přidejte reakci

Přidat smajlík