Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.9.2011 23:49
sysel71

XXX.XXX.133.143

Ahojky.
Moje mama se na chate ujala nalezeneho kotete a protoze nikdy zadnou kocku nemela, byla jsem jeji pritel na telefonu. Po popsani situace jsem si predstavila klasicke vesnicke kote, zacervene, se svrabem, zahlenenyma ocima a mozna nejakou blechou. Jenze kdyz jsem pro ne prijela situace byla daleko horsi, tak ze jsem rezervaci u veta za 3 dny zmenila na okamzite, jeste o vikendu. Kote je podvizivene s obrovskym briskem, usima plnych svrabu a nejhorsi jsou oci. Pri prvni navsteve u veta pro obrovsky otok a spousty hnisu nebylo videt bulvy, vet se snazil oci vycistit a dal samozrejme antibiotika, byly mu vycistne usi od svrabu a dan stronghold. Po dvou dnech uz otok trochu splaskl a vet diagnostikoval zanet rohovek a ze na leve oko je kocourek bohuzel slepy, na prave snad vidi, s tim ze se videni muze zlepsit, ale take zhorsit, tak ze je mozne, ze bude slepy. A k tomu se vaze muj dotaz, mate nekdo doma slepou kocku, jake mate zkusenosti, museli jste neco specielne prizpusobit, proste nejake rady.
Dekuju

7.9.2011 20:52
danurba

XXX.XXX.40.197

Jste úžasní, že jste kotěti pomohli a přeju Vám i jemu hodně společné radosti. Nedávno někdo nanemoderce psal o tom, jak s ejim narodilo slepé kotě, zkuste si to vyhledat. Píšou tam, že kotě se vyvíjí úplně normálně a není na něm vůbec poznat, že nemá oči.
Kočky se hodně orientují pomocí čichu, sluchu a hmatu, tyhle smysly jim dohromady dokážou zrak ve velké míře nahradit. Takže i kdyby opravdu úplně oslepnul, může prožít spokojený život. Ale nic není ztraceno, třeba se mu oko uzdraví.:-)

7.9.2011 20:59
danurba

XXX.XXX.40.197

už jsme to našla, je to na moderce kousek pod tímto tématem : osmnáctidenní kotě ještě nevidí

8.9.2011 15:17
j88

XXX.XXX.75.234

Máme doma koťátko, které se narodilo slepé (nemá vůbec očička),psala jsem o tom na této moderce ("18ti denní kotě ještě nevidí"). Koťátko je naprosto spokojené a hravé, čilé. Nedělá mu problém se orientovat v terénu (myslím v domě), využívá dobře svůj čich, sluch a hmat. Nyní už jsou Maxíkovi 2 měsíce, běhá s ostatními koťaty, šplhá po velkém škrabadle až ke stropu, chodí se "vyvenčit" na kočičí zachůdek, krásně to po sobě zahrabe:-), no jako všechna ostatní koťátka z vrhu. Ze začátku jsem trnula, že z velkého škrabadla spadne a zraní se, ale je moc šikovný.Dolů leze pomaleji, má na to svoji techniku spouštění pozadu":-)Nestává se, že by do něčeho vrazil, prostě si osvojil,že více využívá sluch a čich, proto je většinou u všeho jako první.Jak už jsem psala, měla jsem obavy,že bude nešťastný, že se bude trápit, ale naštěstí je to všechno úplně jinak:-). Se svým handicapem se vyrovnal absolutně bez problémů.Zrovna včera si všichna koťátka hrála nahoněnou, Maxík nemohl chybět...prostě běhá "po čuchu" a "po sluchu":-) Myslím, že i vaše koťátko, ikdyž se nenarodilo jako slepé, se s tím, že bude vidět jen na jedno oko nebo nebude vidět vůbec v tom horším případě vyrovná. Pokud bude slepé, nebude moct chodit ven, tam je přece jenom hodně nebezpečí, ale doma si myslím, že to nebude takový problém. Žádné speciální úpravy jsme doma nedělali, alespoň zatím,a asi to nebude ani potřeba.Samozřejmě hlídat třeba otevřené okno,aby nevyskočil,aby na sebe něco nepřevrhl (nějakou těžší vázu nebo něco podobného), ale to platí všeobecně pro všechny mazlíky.Držím vašemu mazlíkovi pěsti, at to dobře dopadne, at se zachrání alespoň jedno očičko, ale i kdyby to nedopadlo, nezoufejte, vyrovná se s tím.Jarča Ch.

8.9.2011 23:31
sysel71

XXX.XXX.133.143

Dekuji za podporu. Diskusi "18ti denní kotě ještě nevidí" jsem cetla. Ja jsem vlastne verila , ze kocky muzou zit i slepe, jen jsem tak nejak potrebovala podporu a slyset nejake realne pribehy. Mama bydli v panelaku, tak ze behani po venku nehrozi. Take jsem rada, ze splhani po skrabadle by mu delat problemy nemelo, ja mu uz jedno poridila, zatim stoji na balkone, Filipek zatim spis sbira sily na to, aby trochu prozkoumal jeden pokoj, ale dnes uz se zacal trochu zajimat i o cinkajici kulicku:) V pondeli jdeme na dalsi kontrolu na veterinu, tak snad uslysime neco pozitivniho :)

30.9.2011 12:22
territur

XXX.XXX.91.212

Ahoj sysel!
Chci vám vyjádřit obdiv a držím moc palečky. Mamka má obrovské srdíčko, kotě by nejspíš venku brzy umřelo. Je to hrozná představa.
Držím palečky a slepé kotě není žádná vada, myslím, že za svou záchranu vám bude tak vděčné, že jej budete milovat!!!!
Kočky umí být vděčné a MOC! :-):-):-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík