Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.11.2011 19:25
simonice

XXX.XXX.118.173

Zdravím lidičky chci se zeptat v kolika letech se má kastrovat kocour?Před značkovám nebo potom co začne značkovat?Nebo to není prostě nějak věkově omezený?Díky moc všem:-)

21.11.2011 19:46
danurba

XXX.XXX.40.197

Měl by být dostatečně vyrostlý a pohlavně dospělý. Já dávám kastrovat, když jim moč začne být cítit kocouřinou, bývá to kolem 10. měsíce věku. Když jsem čekala déle, nikdy se ročních narozenin nedožili. Jak se začali toulat, už jsem je neviděla. Život nevykastrovaného kocoura na vesnici je krátký a krušný.

21.11.2011 19:49
nadja

XXX.XXX.213.74

danurba napsal(a):
Měl by být dostatečně vyrostlý a pohlavně dospělý. Já dávám kastrovat, když jim moč začne být cítit kocouřinou, bývá to kolem 10. měsíce věku. Když jsem čekala déle, nikdy se ročních narozenin nedožili. Jak se začali toulat, už jsem je neviděla. Život nevykastrovaného kocoura na vesnici je krátký a krušný.

Řešim totéž - máme 2 kocourky chodící ven, na noc jsou v baráku. Teď je jim 5 měsíců a nejraději bych je nechala vykastrovat už teď, než přijdou na chuť toulkám a kočkám. Ale vetka nechce, že až v roce nebo že nejdřív v 8 měsících.

21.11.2011 19:54
simonice

XXX.XXX.118.173

já mám teda kocoura doma.vzala jsem si ho a byl zvyklej:-| doma a pak byl chvilku venku ale tam ho nikdo nedostane radeji kouka z okna,proto bych chtela ho taky nechat kastrovat uz ted a to mu bude asi cca prez pul roku...

21.11.2011 20:54
lavacca

XXX.XXX.1.3

Doporučuje se kastrovat až po 8.měsíci života. Proto je dobré si brát jarní koťátka (pokud bude kotě dál venku), kdy se stihne kastrace ještě před mrouskáním koček a sníží se tam nebezpečí úrazu kocoura při honbě za kočkama.

Jinak se kastruje nejlépe před tím než začne značkovat, málokdy kastrace zlozvyk značkovat zarazí.

21.11.2011 21:05
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Já jsem to u prvního kocoura vydržela do jeho 17 měs.
Druhý musel na 10 měs.
Nešlo to vydržet.
Po kastraci značkování přestalo.
Naše zvířata se drží "na našem". Netoulají se.

21.11.2011 21:25
sanysek

XXX.XXX.136.250

Mám už 6letého britského modrého kocoura, kastrovali jsme po prvním značkování - někdy kolem 11 měsíců. Kocour v pořádku, zdravý, miláček :-). Druhého černého kocoura jsme nechali kastrovat kolem 10. měsíce. Dva roky byl v pořádku, krásná srst, macek. (oba jen v domě). Černý kocour měl vždycky bříško, protože rád baštil, ale potom mu břicho ztvrdlo a jakoby v něm měl malý tenisový míček. Vůbec nás nenapadlo s ním jít k veterináři a dodnes je mi to hrozně líto. Jednoho nedělního večera černý kocour chodil po bytě a žalostivě mňoukal. Hned v pondělí ráno vet. Kocour měl močové kameny a pro velkou bolest se nemohl vyprazdňovat. Tři dny jsme s ním jezdili na cévkování, vet se snažil, ale kocourek přesto zemřel. Briťásek je v úplném pořádku. U některých kocourů se to prý může stát, že se po kastraci začnou tvořit močové kameny. Poznat to člověk může preventivně tak, že lakmusovými papírky zkoumá pH kocourovi moči na záchůdku (zeptejte se veta, myslím že má být reakce kyselá, plete se mi to). Jakmile se objeví opačná reakce, hned k vetovi. Kocour si hrozně protrpěl, je to už pár měsíců, ale pořád si vyčítám, že jsem ho nevzala k vetovi hned když jsem nahmatala to ztvrdlé bříško. Tohle je taky jedna stránka kastrace, a je dobré o tom vědět. Tady i odkaz http://jamis-kocky.net/clanky/nemociMocovychcest.php?cislo_clanku=105

21.11.2011 21:44
sanysek

XXX.XXX.136.250

Mám to, moč musí být kyselá - viz http://jamis-kocky.net/clanky/kastrace2.php?cislo_clanku=62

21.11.2011 22:04
danurba

XXX.XXX.40.197

Mám tři akstrované kočičáky, jeden začal mít vloni krev v moči. Dostala jsem na to od veterináře pastu Uropet, po té se mu to zlepšilo a od té doby krmím granule Brit Care pro kastráty a problémy už se neopakovaly.

6.2.2012 14:24
lucka.v

XXX.XXX.73.101

danurba napsal(a):
Mám tři akstrované kočičáky, jeden začal mít vloni krev v moči. Dostala jsem na to od veterináře pastu Uropet, po té se mu to zlepšilo a od té doby krmím granule Brit Care pro kastráty a problémy už se neopakovaly.

JJ, stará kočka přestala mít záněty močových cest úplně a dvě mladší, které mají Brit Care Cat Castrate od počátku co je máme je neměli nikdy. Neni nic horšího, než když vám potom nemocná kočka čůrá po bytě... ufsmajlík

27.2.2012 22:06
viridian

XXX.XXX.207.126

Výskyt problémů s močením, s ucpaným močovým měchýřem je dost čatý problém i u nekastrovaných kocourů. Z mé veterinární praxe jsem téměř neviděl kastráta s problémem s kameny, u nekastrovaných kocourů se to řešilo často. Takže, pokud kocour má být doma, určitě kastrovat a nečekat na první označkovaný kus nábytku či zdi. Zdraví Martin

28.2.2012 06:51
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

lucka.v napsal(a):
JJ, stará kočka přestala mít záněty močových cest úplně a dvě mladší, které mají Brit Care Cat Castrate od počátku co je máme je neměli nikdy. Neni nic horšího, než když vám potom nemocná kočka čůrá po bytě... ufsmajlík

Ale je .
Inkontinentní fena velkého plemene .
Věřte mi . . . . .

Přidejte reakci

Přidat smajlík