Klíšťata, klíšťata a zase klíšťata.....

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.3.2012 06:40
efendi

XXX.XXX.242.151

Zdravím, máme domácího (gaučového) kočičáka, který ovšem chodí přes den na procházku ven. Tzn. příjdu ze školy, pustím jej na zahradu, kde chrápe na sluníčku a před tmou jde zase domů :). Ovšem teď na jaře začal nosit klíšťata. Máte prosím někdo typ na protiklíšťovou obranu?

Obojek pro nás není zrovna vhodný - kočičák občas podlézá plot a nějpšíše by zůstal někde zaseklej.

Děkuju.:-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.3.2012 20:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

efendi napsal(a):
Zdravím, máme domácího (gaučového) kočičáka, který ovšem chodí přes den na procházku ven. Tzn. příjdu ze školy, pustím jej na zahradu, kde chrápe na sluníčku a před tmou jde zase domů :). Ovšem teď na jaře začal nosit klíšťata. Máte prosím někdo typ na protiklíšťovou obranu?

Obojek pro nás není zrovna vhodný - kočičák občas podlézá plot a nějpšíše by zůstal někde zaseklej.

Děkuju.:-)

Spot-on:) S kočičkama se to má tak, že je pro ně skoro všechno jedovaté, takže zbývají jen prostředky s fipronilem: Effipro, Frontline a Fypryst, obsah je stejný, jen značka jiná, nebo Frontline combo, tam je ještě methopren, který brání blechám v rozmnožování, takže combo je na blechy účinnější než ty ostatní tři. Proti klíšťatům je to všechno prašť jak uhoď, měsíc ochrana, ale minulý rok jsem měla na kočkách Effipro a teď mám Fypryst, a jsem spokojená.

Na psovi mi jenom fipronil nefunguje a používám advantix, ale kočky mi kupodivu ochrání.

6.4.2012 11:55
kockomyska

XXX.XXX.5.32

na klíšťata pomáhají i éterické oleje, tzn. přírodní cestou můžete změnit pach kočky tak, aby na ni klíšťáci nelezli...chemické spot-ony jsou toxické a zdraví nebezpečné - ale pravda, jejich použití je jednodušší

Přidejte reakci

Přidat smajlík