Stonawska

XXX.XXX.167.162
Dobrý den, naše kočka přišla celá špinavá, smrdí to jako ropa, asi nějaký olej, nevím. Zkoušela jsem ji okoupat šamponem, nic jiného jsem neměla po ruce. Nepouští to, je pořád mastná a černá, mohli by jste mi poradit čím bych ji mohla okoupat abych ji toho nějak zbavila? Děkuji za jakékoli rady. Petra
V chemii je jedna zasada, ze podobne se rozpousti v podobnem. Zkuste rostlinny olej, urcite v kuchyni nejaky mate. Klidne bych ho i zahrala, nanesla na hadrik a snazila se ze srtsi znecisteni dostat. Kdyz to pomuze, tak pak kocku vykoupejte v samponu, muzete i v jaru na nadobi, ten je osvedceny, kocce se nic nestane.
Zkoušela jsem ji po druhé jelením mýdlem, ale pořád je taková.. Uvažovala jsem nad jarem ale mám takový obyčejný, nevím jestli by to bylo k něčemu. S tím olejem nevím, jestli by nebyla ještě víc masná :-) A nevím jestli to po 3 zvládnu ji strčit do vany :-) je to kočka která žije venku. Naposledy se už netvářila moc hezky.. No něco ještě zkusím, tak mi držte palce. Přikládám fot před koupáním, chudinka je mě ji líto :-(
Děkuji všem za rady, koupala jsem ji 3x a už je lepší, ale pořád mastná a tmavá, zkusím to sádlo nebo olej. Taky jsem ji zkusila vyčesat, trochu to pomohlo, ale tím jak je mastná tak se jí ty chlupy slepily podle hřebenu :-) Zatím jsem použila šampon, sprcháč a naposledy jar a děcký šampon. Snad nedostane nějakou reakci na kůži, ale zase si říkám, vše lepší než toto.. Už si zvykla doma a vůbec nemá nic proti :-)
Uživatel s deaktivovaným účtem

stonawska
napsal(a):
Děkuji všem za rady, koupala jsem ji 3x a už je lepší, ale pořád mastná a tmavá, zkusím to sádlo nebo olej. Taky jsem ji zkusila vyčesat, trochu to pomohlo, ale tím jak je mastná tak se jí ty chlupy slepily podle hřebenu :-) Zatím jsem použila šampon, sprcháč a naposledy jar a děcký šampon. Snad nedostane nějakou reakci na kůži, ale zase si říkám, vše lepší než toto.. Už si zvykla doma a vůbec nemá nic proti :-)
Já bych jí vzala strojkem co do půjde, bude vypadat jako blbeček, ale aspoň ty mastné chlupy budou pryč, kratší chlup a kůži omyjete spíš.
Hlásím, že po 5 okoupáních je kočka už trochu podobná :-) Zkusili jsme i ten olej, i solvinu, to asi nejvíc pomohlo.. Stříhat nemusíme. Děkuji všem za rady. Ještě párkrát ji okoupu a bude ok. Petra
stonawska
napsal(a):
Hlásím, že po 5 okoupáních je kočka už trochu podobná :-) Zkusili jsme i ten olej, i solvinu, to asi nejvíc pomohlo.. Stříhat nemusíme. Děkuji všem za rady. Ještě párkrát ji okoupu a bude ok. Petra
Teď už si je aspoň trošku podobná. :) Snad Vám do toho svinstva nespadne znovu. Nejspíš někdo má volně odrytou nějakou nádobu s motorovým olejem nebo něčím podobným. Ještě budte ráda , že z toho vylezla a neutopila se. Držím palce v koupání kočenky.
kobylatko
napsal(a):
Stalo se vám že někdy vaše kočka přišla domů celá špinavá ?Šla jsem krmit psiska, dávám zároveň i kocourovi, volám ho, přišel, ale býl totálně špinavý od bláta, jako by ho někdo drapnul a vyválel ho v něm.No něco se mi podařilo vyčesat... ale docela by mě zajímalo kde k tomu přišel .
Ano, už nám přišel kocour domů úplně žlutý od běhání v řepce, ale jeden před lety přišel taky celý od bláta. Nikdo do teď nevíme, co se mu tehdy stalo. Od té doby máme koček více a žádná takhle špinavá nikdy nepřišla. Max. mokrá jak courala ve vysoké trávě nebo s pár kuličkami svízelu či bodláku v chlupech, ale bláta mají max. tlapky, jak jdou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nám přišla kočička s umolousaným hřbetem, jako by ji oblízl velký jazyk. Mno, máme nedaleko kravičky a vzhledem k tomu, že naše kočička dováděla i se srnkami, tak se možná chtěla "skamarádit" i s kravkou
Stonawska
napsal(a):
Dobrý den, naše kočka přišla celá špinavá, smrdí to jako ropa, asi nějaký olej, nevím. Zkoušela jsem ji okoupat šamponem, nic jiného jsem neměla po ruce. Nepouští to, je pořád mastná a černá, mohli by jste mi poradit čím bych ji mohla okoupat abych ji toho nějak zbavila? Děkuji za jakékoli rady. Petra
Dobrý den stala se mi podobná situace s naší kočkou též se vykoupala v nějakém motorovem oleji vyzkoušeli jsme solvinu a jelikož je černobílá byl vysledek 100 procentní mužu jen doporučit stačilo jedno koupání.