Moc prosím zda někdo umí poradit.
Naše kočička v posledních 3 týdnech dnech velmi znatelně zhubla a líná.
Je to kastrovaná 3 letá kočka. Přes den je venku na noc u nás v obýváku na svém polštářku. Pravidelně je očkována (naposledy teď v květnu) a odčervována 1za 3 měsíce. Při očkování 3.5.2012 jsem se veta ptala , že za poslední týden znatelně zhubla a líná. Řekl , že je potřeba ji odčervit. Upozornila jsem jej , že dostala Caniverm koncem února. Prý tyhle tabletky jsou jednodenní a nemusí vždy působit 100%. Dal ji jiné parazitikum- spot-on, který působí po celý měsíc. Kočička dostala v dubnu spot-on proti klíšťatům , ale po 14 dnech jiz neúčinkoval a byla samé klíště. Najednou jich měla v jeden den 6. Všechny jsme ji odstranili a nastřikali Effinpro.Po klíšťacích má velké boláky, které se velmi pomalu léčí . Nakoupila jsem ji rozličné konzervy a kapsičky , abych ji donutila víc jíst. Granule má k dispozici pořád - Accanu a vodu taky, syrové maso taky dostává. Je čilá , honí se s naší druhou kočičkou, skáče jíst ji chutná , mazlí se. Ani nijak nereaguje bolestivě , že by se někde venku nejak pochroumala. Ani po týdnu ji pořád nemohu vykrmit. Je pořád kost a kůže, jen když se nacpe má pěkné bříško. Myslím , že k našemu vetovi nemá cenu chodit asi mu obyčejná kočka nepřipadá moc důležitá. Mám ji vzít do nemocnice v Brně nebo se s tím někdo setkal a spraví se to?
Pořád ještě hubne , nebo už se to zastavilo a jen nemůže nabrat zpět? To nabrání zpět může trvat...
Zkusila bych aplikovat nějakou přírodní čistící kůru - pročistit trávící systém a játra. Skvělý je na to ostropestřec - dělá se v sypké formě nebo granulkách. Sypká podoba se dá dobře vmíchat do kapsiček nebo konzerv. Kopřiva také není špatná - opět přimíchat do žrádla buď sušenou nebo čerstvou spařenou a nasekanou.
Nemůže kočce chybět nějaký minerál? Já bych ji nechala udělat krevní rozbor, pokud se vám nezdá...
Uživatel s deaktivovaným účtem

lenkape
napsal(a):
Moc prosím zda někdo umí poradit.
Naše kočička v posledních 3 týdnech dnech velmi znatelně zhubla a líná.
Je to kastrovaná 3 letá kočka. Přes den je venku na noc u nás v obýváku na svém polštářku. Pravidelně je očkována (naposledy teď v květnu) a odčervována 1za 3 měsíce. Při očkování 3.5.2012 jsem se veta ptala , že za poslední týden znatelně zhubla a líná. Řekl , že je potřeba ji odčervit. Upozornila jsem jej , že dostala Caniverm koncem února. Prý tyhle tabletky jsou jednodenní a nemusí vždy působit 100%. Dal ji jiné parazitikum- spot-on, který působí po celý měsíc. Kočička dostala v dubnu spot-on proti klíšťatům , ale po 14 dnech jiz neúčinkoval a byla samé klíště. Najednou jich měla v jeden den 6. Všechny jsme ji odstranili a nastřikali Effinpro.Po klíšťacích má velké boláky, které se velmi pomalu léčí . Nakoupila jsem ji rozličné konzervy a kapsičky , abych ji donutila víc jíst. Granule má k dispozici pořád - Accanu a vodu taky, syrové maso taky dostává. Je čilá , honí se s naší druhou kočičkou, skáče jíst ji chutná , mazlí se. Ani nijak nereaguje bolestivě , že by se někde venku nejak pochroumala. Ani po týdnu ji pořád nemohu vykrmit. Je pořád kost a kůže, jen když se nacpe má pěkné bříško. Myslím , že k našemu vetovi nemá cenu chodit asi mu obyčejná kočka nepřipadá moc důležitá. Mám ji vzít do nemocnice v Brně nebo se s tím někdo setkal a spraví se to?
Jestli se vám nelíbí, nechala bych udělat odběr krve.
Na druhou stranu, týden je na vykrmení málo. Chce to zvážit, abyste měla nějaká data. A radši udělat ty krve.
Mě takhle začala hubnout fena, jinak normálně jedla, hrála si... výsledek krve - játra v prčicích. Od té doby bych to nepodceňovala.
Máme 5 kočiček - 3 kocourky a 2 kočičky, vše kastrované, ve věku 1 - 4 roky. Jsou to číči domácko-venkovní. TAké očkované, odčervené, ošetřen prpti všem parazitům. Den tráví částečně venku na zahradě a noc doma v pelíšcích společně se psími kamarády. Teď na jaře všechny zhubnuly, protože se více pohybují venku. Máme vypozorované, že je to tak každým rokem. Na podzim se obalí tukem, asi aby přežily "krutou zimu" u krbových kamen a na jaře zase zhubnou. Pokud mají dobrou náladu, jsou hravé či protivné, podle své povahy, prostě to neřeším. A naše číči jsou náramně spokojené. MOžná, že někdy je méně více.
Taky jsem si říkala původně , že je to tím běháním venku, ale druhá kočička má stejný režim (den venku , noc doma) a má krásnou svalovitou postavičku. Není tlustá, ale ani tak hubená jako Micinka. Prostě přece jen je to člen rodiny a nechci to brát na lehkou váhu. :) Taky jusem si říkala , že třeba Micinka mohla sežrat nějakou přiotravenou myš. Ale jak píšu je veselá, mazlivá a baští s chutí, jen má sotva 2/3 hmotnost co měla. Vydržím ještě pár dní , přidám ji ty bylinky do masička a uvidím zda se to zlepší.
lenkape
napsal(a):
Taky jsem si říkala původně , že je to tím běháním venku, ale druhá kočička má stejný režim (den venku , noc doma) a má krásnou svalovitou postavičku. Není tlustá, ale ani tak hubená jako Micinka. Prostě přece jen je to člen rodiny a nechci to brát na lehkou váhu. :) Taky jusem si říkala , že třeba Micinka mohla sežrat nějakou přiotravenou myš. Ale jak píšu je veselá, mazlivá a baští s chutí, jen má sotva 2/3 hmotnost co měla. Vydržím ještě pár dní , přidám ji ty bylinky do masička a uvidím zda se to zlepší.
Máme dva kocoury, bráchy, oba kastrovaní. Přes den venku a v noci, pokud chtějí, jsou v baráku. Jeden je téměř v blahobytné kondici a druhý je na hranici hubenosti. Už to neřeším, prostě se mi toho jednoho vykrmit nedaří.
Moje kočička byla nemocná, přitom zhubla a zhoršila se jí srst. Po léčbě sice doteď nenabrala (asi 3 týdny), ale srst se jí zlepšila téměř okamžitě, je kvalitní a lesklá. Takže pokud je Vaše Micinka stále matná a se špatnou srstí, na lehkou váhu bych to nebrala. My jsme dali za odběr a vyšetření krve (biochemie a hematologie) něco málo přes 1000Kč.