Dobrý den,
chtěla bych se pozeptat a zjistit nějakou informaci, ještě předtím, než pojedu s naším, 17ti letým kocourkem k veterináři. Nerada bych jej zbytečně stresovala přepravou, je už starý, Ale asi mi nic jiného nezbyde.
Asi tak před půl rokem se mu udělal na bradičce drobounký, růžový pupínek. Neřešila jsem to, myslela že zmizí, ale stále se zvětšoval a zvětšoval, a nyní, tak před měsícem se mu začal tento výrostek zabarvovat do tmava, snad do fialova.
Máte někdo nějakou zkušenost, o co by se mohlo jednat, a případně jak to zkusit léčit, nějakou mastičkou? Nebo opravdu rovnou jít k tomu veterináři?
Děkuji předem za rady..
Dobrý večer, kocour má na bradě pravděpodobně absces, bude třeba ho rozříznout, vyčistit hnis. Některé kočky trpí na kočičí akné, první příznaky jsou černé tečky, které vypadají jako nějaké drobky, špína, lógr z kafe, při seškrábnutí to jde i s chloupkem ven. Pokud si toto kočka rozškrábe nebo se tam dostane infekce, udělá se vřídek a z toho pak může vzniknout absces.
Takto to na mne působí podle fota a vašeho popisu, ale mohlo by to být třeba i něco jiného, běžte určitě k veterináři!
Děkuji moc za odpověď.. těžko říct, něco jsem se snažila vygooglovat, ale moc z toho moudrá nejsem. Bojím se, aby opravdu nešlo o nějaký nádor, každopádně k veterináří dojdeme. Jen se strašně bojím, aby nechtěl dát nějakou narkozu a třeba mu to vytrhnout, přeci jen je to už stařeček a bojím se, aby se mi pak vůbec probudil... Začalo to jako maličký, růžový pupínek.. pak se to zvětšovalo a zvětšovalo.. a dopadlo to takhle...
Děkuji každopádně za informaci..