Hezký den,
ráda bych se poradila se zkušenými "kočičáři", zda mají zkušenost s podobnou situací.
Máme staršího, možná už spíše starého vykastrovaného kocoura - přesné stáří nevím, je z útulku - máme ho cca 6 let.
Vždy to byl velmi sebevědomý kocour, který se, pokud se mu něco nelíbilo, dokázal patřičně o sebe poprat. Je zvyklý na cestování, miluje lidi, psy, společnost :o) .... před pár dny však nastal obrat a kocour začal být skleslý a co je nejhorší, ač se nikdy nijak moc netoulal - žije na zahradě s trvalým přístupem domů - nyní ho neustále nacházím, jak leží stočený do klubíčka u popelnic několik desítek metrů od našeho baráku. Leží při tom často tak nešikovně, že ho objíždí auta .... Chová se odevzdaně, na auta nijak nereaguje - spí - když na něja zavolám, normálně vstane a jde ke mě. Po té, co ho odnesu domů, lehne si na nějaké naprosto nekočkovské místo - např. do dveří, na studenou podlahu a pod. a tam je bez hnutí klidně několik hodin. Poté se sebere, najde si nějakou skulinu, odejde z baráku a za několik hodin je zase zpět u popelnic. Není nijak viditelně nemocný, podle všeho nemá bolesti, na jídlo reaguje dobře.... Nevím co s ním... Poradíte mi? Děkuji. Ještě pro upřesnění - koček máme více, stejně tak psů, ale v poslední době ve smečce není žádná změna v počtu či nějakém posunu autorit.
Možná, že opravdu zestárnul, je prostě unavenější, třeba hůř slyší a proto nereaguje na auta. Ale stejně bych ho asi vzala na veterinu a nechala vyšetřit, mohly by to být problémy třeba s ledvinama nebo s játry, kocour nemusí mít žádné konkrétní bolesti, třeba mu jen prostě není dobře.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kavka
napsal(a):
Hezký den,
ráda bych se poradila se zkušenými "kočičáři", zda mají zkušenost s podobnou situací.
Máme staršího, možná už spíše starého vykastrovaného kocoura - přesné stáří nevím, je z útulku - máme ho cca 6 let.
Vždy to byl velmi sebevědomý kocour, který se, pokud se mu něco nelíbilo, dokázal patřičně o sebe poprat. Je zvyklý na cestování, miluje lidi, psy, společnost :o) .... před pár dny však nastal obrat a kocour začal být skleslý a co je nejhorší, ač se nikdy nijak moc netoulal - žije na zahradě s trvalým přístupem domů - nyní ho neustále nacházím, jak leží stočený do klubíčka u popelnic několik desítek metrů od našeho baráku. Leží při tom často tak nešikovně, že ho objíždí auta .... Chová se odevzdaně, na auta nijak nereaguje - spí - když na něja zavolám, normálně vstane a jde ke mě. Po té, co ho odnesu domů, lehne si na nějaké naprosto nekočkovské místo - např. do dveří, na studenou podlahu a pod. a tam je bez hnutí klidně několik hodin. Poté se sebere, najde si nějakou skulinu, odejde z baráku a za několik hodin je zase zpět u popelnic. Není nijak viditelně nemocný, podle všeho nemá bolesti, na jídlo reaguje dobře.... Nevím co s ním... Poradíte mi? Děkuji. Ještě pro upřesnění - koček máme více, stejně tak psů, ale v poslední době ve smečce není žádná změna v počtu či nějakém posunu autorit.
Na depresi to můžete hodit, až když budete mít vyloučeno, že je nemocný! Vezměte ho k veterináři, takhle se projevuje nemocná kočka, depresivní kočka spíš čůrá po domě.
Dobrý den,
Je opravdu možné, že si Váš kocour prochází nějakou psychickou krizí. V každém případě bych ale pro jistotu s ním zašla za veterinářem jestli skleslost v sobě neskrývá nějaký fyzický zdravotní problém. Také se můžete bezplatně zeptat kvalitního veterináře Puriny One. Online poradnu naleznete na této stránce:http://www.purina-one.cz/poradna/.
Dále jsem slyšela o existenci zvířecích psychologů, tak zkuste prozkoumat internet, jestli byste nenašla nějakého ve Vašem okolí. Budu držet palce.
kavka
napsal(a):
Dnes jsme byli na veterině, vše vypadá v normě, včetně sluchu a čekáme ještě na výsledyky krve.
Pokud je podle veta kocour zdravý, věnovala bych mu víc pozornosti a pár dní ho nepustila z domu. Víc mazlit, kontrolovat, zda jí a pije a uvidíte. Třeba přijdete na nějaký důvod.