Nanie

XXX.XXX.154.76
Dobrý den :-)
Zajímalo by mě,zda je možné,aby kočka chytila od člověka nějakou nemoc.
Děkuji za všechny odpovědi !!
onemocnění dýchacích cest jsou běžně přenosné z člověka na zvíře (naopak nemám zkušenost, ale asi taky....) a každopadně střevní paraziti!!! takže hlavně odčervovat odčervovat odčervovat aspoň 4x/rok. bavila jsem se o tom i s lékařkou, a prý strašně moc lidí v populaci má červy, ani o tom nemusí vědět. Blbý je, že můžou migrovat a usadit se různě po těle (plíce, játra, mozek....) a tam začít působit problémy. Ale lék pro lidi existuje pouze Vermox, který má jenom jednu účinnou látku, která zabíjí parazity pouze ve střevě, proto se ted veterinární preparáty zkouší, co to udělá s člověkem, protože ve veterinárních jsou tři a více účinných látek.
Inika

XXX.XXX.228.45
"Aspoň 4x za rok?" ....Odčervovat se má vždy po půl roce.
to není pravda - každé 3 měsíce. Protože vývojový cyklus parazita je 5 měsíců, takže kdyby jste odčervoval (a) každého půl roku, tak už se stihnou vyvinout dospělé stadia, které znovu kladou vajíčka. Je to poznatek starý už pár let, veterináři běžně doporučovaný, psaný i v příbalových letácích lepších (3 a více složkových) odčervovadel
Tak s tímhle také nemůžu souhlasit. Není parazit jako parazit, takže tvrdit, že vývojový cyklus parazita obecně je 5 měs je blbost. K tomu jde hlavně o to, že po pár dnech se z vajíčka stane larva a ta už je infekční! Tak nevím na co je těch 5 měsíců. A když už je třeba tolik odčervovat, což také není dobré, tak alespoň bychom měli vědět proti čemu odčervujeme. Takže když už máme takovou starost, tak bych tedy 4x ročně dělala rozobory trusu. Ale i to mi přijde přehnané, to jedině u jedince, který má nějaký problém.
Jinak kočky mohou chytit některé nemoce, stejně jako my můžeme chytit něco od nich, ale to je méně pravděpodobné.