Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.11.2012 15:51
eluschi

XXX.XXX.123.72

Mám si domů přivést kočičku a přemýšlím o krmení masem. Měla by vždy nějaké granulky a jednou denně by dostávala maso. A toho se týká má otázka. Jaké se maso kočkám dávat může a jaké se dávat nesmí. Upravujete ho tepelně? Co přílohy k masu, tím myslím zeleninu a podobně, přece jen kočka na vesnici si sem tam zobne nějakou trávu či listí.

3.11.2012 20:32
bathory

XXX.XXX.218.115

eluschi napsal(a):
Mám si domů přivést kočičku a přemýšlím o krmení masem. Měla by vždy nějaké granulky a jednou denně by dostávala maso. A toho se týká má otázka. Jaké se maso kočkám dávat může a jaké se dávat nesmí. Upravujete ho tepelně? Co přílohy k masu, tím myslím zeleninu a podobně, přece jen kočka na vesnici si sem tam zobne nějakou trávu či listí.

kuřecí, hovězí, rybí, zvěřina. Vařené nebo syrové. Kočky nesmí syrové vepřové a i tepelně upravé je pro ně těžce stravitelné. Tuším, že přílohy by neměly přesahovat 1/3 krmné dávky, ale já mám kočky venkovní, takže přílohy moc neřeším, takže snad někdo jiný poradí :-)

15.11.2012 12:06
inusanka

XXX.XXX.175.12

Maso jaké bude jíst, bez příloh - kočka je striktní masožravec, kvalitní granule k dispozici, sýr, jogurt, zakysanku, jedna dáv´ka kvalitní kapsičky

10.12.2012 11:44
zdenasko

XXX.XXX.70.64

Ahoj, mám mainku kocourka a krmíme ho převážně syrovým masem. Miluje hlavně jehněčí a pak hovězí. Můžete se podívat na http://www.barf.cz/, zde jsem začala čerpat informace. Kocourek krásně přibývá na váze a je úžasný. I naše 5letá britka , která jedle hlavně granule nyní dává přednost masu. Granule mají oba stále k dispozici.:-))
Ahoj Zdena

28.12.2012 19:54
andre

XXX.XXX.109.221

na maso vm odpověděli všichni - na trávu vám odpovím já. Existuje tráva pro kočky. Semínka - kořenáč ...sežrat. Mnohem lepší je kamut. Stejný kořenáč a rychleji a větší výsledek, kočka více miluje a hlavně - kamut má mnohem vyšší hodnoty všech látek které i kočka potřebuje, než ta tráva.

24.1.2013 21:22
kykyna

XXX.XXX.148.183

¨Včera jsem dala naší britské kočce poprvé syrové hovězí a ona nám to vyzvracela a ani dnes v sobě neudrží jídlo smajlík už dvakrát dnes zvracela asi půl hodky po jídle a připadá mi ,že snad víc než toho snědla smajlík nevíte jak jí pomoci?

19.3.2013 20:24
věruška

XXX.XXX.34.243

K tomu masu mělo by být hovězí syrové namleté a nejméně dva dny zmrazené. Kuřecí a vepřové jedině vařené, ale to jim moc nejede. Snědí to, ale hovězí je hovězísmajlík

K té kočičce co zvrací tak dejte černý čaj a zkuste uvařit rýži a drůbeží maso 85%masa jinak to nebudou žrát a nebo silný kuřecí vývar jen s masem a mrkví. Když dáte kuřecí maso vařit tak po deseti minutách varu slejte vodu a dejte vařit z novu zbavíte se nežádoucích vedlejších věcí co by mohli být v mase z velkovýkrmen.

A nebo se vraťte k původní stravě mohla jen vyzvrátit chlupy to kočky někdy dělají dáváte ji trávu nebo něco podobného?

20.3.2013 11:22
balisek

XXX.XXX.165.178

věruška napsal(a):
K tomu masu mělo by být hovězí syrové namleté a nejméně dva dny zmrazené. Kuřecí a vepřové jedině vařené, ale to jim moc nejede. Snědí to, ale hovězí je hovězísmajlík

K té kočičce co zvrací tak dejte černý čaj a zkuste uvařit rýži a drůbeží maso 85%masa jinak to nebudou žrát a nebo silný kuřecí vývar jen s masem a mrkví. Když dáte kuřecí maso vařit tak po deseti minutách varu slejte vodu a dejte vařit z novu zbavíte se nežádoucích vedlejších věcí co by mohli být v mase z velkovýkrmen.

A nebo se vraťte k původní stravě mohla jen vyzvrátit chlupy to kočky někdy dělají dáváte ji trávu nebo něco podobného?

Ad "syrové hovězí by mělo být namleté": A to jako proč?! Kočka snad má zuby! Maso bohatě stačí nakrájet na kousky.

Ad "kuřecí jedině vařené": Opět se musím ptát proč?! Pokud se bojíte salmonely, tak vězte, že kočka je vůči tomuto patogenu velice málo vnímavá. Žaludek kočky obsahuje silné kyseliny s pH menším než 1 (u člověka je pH 4-5). A právě kyselé prostředí je nejspolehlivějším "likvidátorem" bakterií salmonely (na rozdíl od často doporučovaného přemražení). Kyselé prostředí žaludku je totiž přirozeným obranným mechanismem před infekcí - venkovní kočky totiž zblajznou kde-co včetně odpadků a zkažených mršin hlodavců a nebýt této přirozené ochrany, kočičí populace by již dávno vymřela.

Ad "veřové maso": Vepřové není pro kočky příliš vhodné kvůli jeho nevyhovujícímu nutričnímu profilu - ani syrové, ani vařené. U syrového je navíc jisté (byť zanedbatelné) riziko nákazy Aujeszkyho nemocí (pro kočky a psi smrtelné onemocnění). Ačkoliv jsou od roku 2004 hospodářské chovy prasat vyhlášené jako nákazyprosté, dle oznámení Státní veterinární zprávy (http://www1.vetkom.cz/content/showArticle/tiskova-zprava-svs---jake-je-riziko-aujeszkyho-choroby-v-cr-3103) se choroba opět vyskytuje u divočáků a nelze tudíž spolehlivě vyloučit přeson na domácí prasata. Pokud k tomu není nějaký speciální důvod, vepřové bych do jídelníčku nezařazovala.

Pokud kočka po mase zvracela, důvodem může být překyselení žaludku. Právě pozření syrového masa je totiž impulsem k tvorbě silně kyselých žaludečních šťáv a citlivější kočka nezvyklá na syrovou stravu to nemusí snášet zrovna dobře. Doporučovala bych vrátit se na pár dnů k ověřeným granulím a až se trávení opět ustálí, začala bych po troše znovu podávat syrové maso.

20.3.2013 11:45
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Dávám naprosto všechno maso .
Nemelu kočkám , nepřemražuju .
Kupuju normálně v masně.
Nikdy nejmenší problém .
Granule jsou stále v misce .

20.3.2013 12:01
balisek

XXX.XXX.165.178

rapotacka11 napsal(a):
Dávám naprosto všechno maso .
Nemelu kočkám , nepřemražuju .
Kupuju normálně v masně.
Nikdy nejmenší problém .
Granule jsou stále v misce .

U nás je to podobné. Krmím sice zejména granulemi, ale dvě ze tří koček dostávají občas také syrové maso (třetí jej nechce). Používám naprosto stejné maso jako k vaření pro rodinu, nic nepřemražuji ani nemelu, jen nakrájím na středně velké kousky. Dávám kuře a hovězí, vepřové ne - ale to nejíme ani my, nechutná nám.

6.8.2013 14:13
soletka

XXX.XXX.59.117

Snad mě neukamenujete že jsem špatný páníček :D U náš kočička dlabe všechno (i syrové maso - sem tam vepřové - chutná jí). Vysloveně miluje žaludky a krůtí srdce (syrové i vařené). Nic nemelu je to kočka lovec - myši si v přírodě taky nemele :D, občas přemražuju (spíš je to tím, že toho koupím víc a pak vyndavám postupně). Granule stále k dispozici. Občas mňamka - jogurt, sýr, křupka (jo vážně křupka :D), pasta na pročištění žaludku,... Kůtě je tak akorát, zvracelo asi třikrát za celý rok života. Je šťastný a spokojený....

22.3.2014 10:17
astuska1

XXX.XXX.11.225

Kočky milují i kapsičky

Přidejte reakci

Přidat smajlík