Ahoj, mám na vás takový dotaz. Kamarádka našla venku vyhozený, skoro mrtvý koťátko vzala ho domů a snaží se ho z toho dostat. Je na tom fakt hodně špatně: je strašně podvyživěný, zahleněný, má zhnisalý oči, nejdou mu rozlepit→nic nevidí, neumí jíst.
Možná by pro něho bylo lepší kdyby umřelo, ale nešlo ho tam prostě nechat!!
Poradíte čím by se dalo krmit a co s ním asi tak dělat aby to tak nějak přežilo?
Určitě ho zítra vemte na veterinu, bude potřebovat antibiotika a asi i nějaké vitamíny. Pokud neumí žrát - je tak malé, nebo ta zesláblé? - rozmíchejte trochu glukopuru v teplé vodě a pomalu mu to dávejte do tlamičky stříkačkou nebo kapátkem, ale opatrně, abyste ho neutopili. Po troškách do něj dostaňte tak 10ml a za chvíli zase, dělá to zázraky. Očička mu otřete vatou namočenouve slabém heřmánkovém čaji nebo aspoň ve vlažné vodě, aby se výtok odmočila a mohl rozlepit očička. Zkuste mu dát tročku něčeho teplého do žaludku, nejlepší by byl masový vývar bez soli, nebo aspoň trochu mlíčka. Držím palce, jestli přežije noc, máte napůl vyhráno, ale moc šancí mu nedávám.
Zadavatelka: Byla jsem se na koťatko podivat. Nedokážu i představit jak vypadalo když ho našli, kamarádka říkala, ze to jak vypadá teď je absolutně nesrovnatelný.( kdyz ho donesli, nebylo přes hnis a hleny, co mu tekly z oči a nosu vidět hlava!) . Má opravdu neskutečně zhnisaný oči který léčí. Byli u veterináře kotě je odčervené a dostalo antibiotika a je to kočička :)). Možná ale přijde o jedno očičko, zánět je tak rozsáhlý, že mu úplně vylezla ven očni bulva. Opravdu hozné! Jinak se . má ovšem čile k světu, běhá, lísá se, přede, hraje si a dokonce už samo jí! (Kozí mléko, tvaroh, a vařené kuřecí j) je ale hrozně malinké! Podle veterináře by to ale. melo v pořádku přežít :))
před x lety jsem taky takhle našla - teda spíš moje boxerka našla malinkatou zrzavobílou kočičku v příkopu u silnice. Byla tehdy taky hodně špatná , přes hnis neviděla a oči natvrdo slepený a dýchala těžce... Veterinář ji moc šancí nedával , mohly jí prý být tak 4 týdny ...
Dostávala spoustu injekcí , učila se sama jíst , dokrmovala jsem ji stříkačkou.
Vyrostla z ní nádherná kočka , neskutečně vděčná a mazlivá , a každý obdivoval, že v téhle barvě je to kočička... Pak mi ji asi někdo ukradl , protože ze dne na den zmizela, a už se nikdy nenašla
Vaší nalezené kočičce přeji zdraví a sílu - a ať z ní vyroste krásná kočičí slečna
andulkak

XXX.XXX.16.82
Ahoj dnes 13.11 jsem našla u silnice černobílé kotátko. Leželo tam tak oslabené a strašně špatně dýchala czala jsem ji domů a začala jsem ji dávat vývar, potom se pomalu skoušela sedat pak dostala trochu mlíčka a šup s ní na veterinu ten jí taky moc šancí nedával. dostala antibiutika spoustu injekcí a po pár týdnech byla zdravá měla jsem jí doma a je s semnou doted a má mně strašne rádo je mazlivé má od demně vyrobený. Miluji ho a ona mně. jmenuje jessi. Jo a ještě když jsem ho našla tak jsem brečela a je ted vedle mne a jezdí s semnou na chalupu k moři na hory a td. Ahoj