Dobry den,
mam dve kocky. Jednu uz cca 5 let, s tou zadne problemy krom toho, ze je skutecne tvrdohlava a trosku chladna vuci te male nejsou...Ale u meho noveho pulrocniho kotete jsem ted zjistil ze chodi curat mimo zachod, vzdy do nejakeho rohu mistnosti na koberec:( Velkou potrebu chodi delat do kociciho wc stale, jen cura jinde....muze se jednat o znackovani a myslite ze by pomohla kastrace? Jinak obe kocky maji jen jedno obrovske wc, nikdy problem nebyl a velka kocka si ho nebrani a ani neznemoznuje male pristup. Zaroven se snazim ho pravidelne cistit, jako podestylku pouzivam silikon.
Muzete mi nekdo ze zkusenosti poradit prosim?
Je to možné, dokonce s velkou pravděpodobností. Ze vzorku moči se to lehce určí. Jenže když půjdete k vetovi bez moči, bude kočičku "ždímat", aby moč získal, a to jí rozhodně nebude příjemné. Nicméně záněty močových cest jsou opravdu hodně bolestivé, kočičky trpí, i když to nedávají najevo. Takže čím dřív s ní zajdete na vyšetření, tím líp. Jestli čurá na podlahu, moč lehce natáhnete do stříkačky. Držím palce.
ribba
napsal(a):
a to znamena ze kdyby byla nemocna tak by ji to nutilo chodit curat mimo zachod ano? zvlastni..
jako kazdopadne ted pres tyden s ni k veterinari skaknu....pripadne s nim domluvim tu kastraci no..
už se to tu vysvětlovalo několikrát. Při zánětu čůrání bolí a kočky si myslí, že na jiném místě to bolet nebude, tak pořád hledají, kde by je čůrání nebolelo. To je taková kočičí logika
Když jsem četla tuto diskuzi, říkala jsem si, jak mám chytré kočky . A od včera se ta naše bílá potvůrka rozhodla , že to také zkusí. Dnes jsem volala veterinář a ten mi sdělil, že je to buď infekce nebo se říjí. Vykastrovaná kočka, to snad ne, že by příroda byla tak mocná, vše je možné. Pro jistotu si jedeme pro prášky na infekci, abychom ji vyloučili.
Máte někdo zkušenosti , že vykastrovaná kočka se také říjí? Máme s ní doma kocoura, také vykastrovaného, mohlo by to být tím?
inkunka
napsal(a):
Když jsem četla tuto diskuzi, říkala jsem si, jak mám chytré kočky . A od včera se ta naše bílá potvůrka rozhodla , že to také zkusí. Dnes jsem volala veterinář a ten mi sdělil, že je to buď infekce nebo se říjí. Vykastrovaná kočka, to snad ne, že by příroda byla tak mocná, vše je možné. Pro jistotu si jedeme pro prášky na infekci, abychom ji vyloučili.
Máte někdo zkušenosti , že vykastrovaná kočka se také říjí? Máme s ní doma kocoura, také vykastrovaného, mohlo by to být tím?
Myslím, že s větší pravděpodobností to bude ta infekce. Ještě jsem nezažila, aby se vykastrovaná kočka mrouskala, jedině že by byla kastrace špatně provedená. Když jsem naposledy asistovala našemu vetovi při kastraci kočky, mluvili jsme spolu na tohle téma a on říkal, že by to bylo jedině, kdyby tam nechal kousek vaječníkové tkáně, ale že si na to dává pozor.
Být Vámi bych určitě pořídila druhé WC, případně můžete zkusit změnit typ steliva. Pokud by to nepomohlo, raději bych s kočičkou zašla za veterinářem, jestli močení mimo wc není způsobené nějakým zdravotním problémem. Pokud by se zjistilo, ze kocickama problemy s mocovym ustrojim, existuji i specialni granullky, ktere by mel pomhat a redukovat problemy s mocovou soustavou. Kdyby Vam veterinar potvrdil problem, doporucila bych zacit krmit krmivem Purina One Urinary. více o něm najdete zde: http://www.purina-one.cz/produkty-purina-one/krmivo-pro-dospele-kocky/urinary-pro-peci-o-mocovy-trakt/.
alzbetakocka
napsal(a):
Být Vámi bych určitě pořídila druhé WC, případně můžete zkusit změnit typ steliva. Pokud by to nepomohlo, raději bych s kočičkou zašla za veterinářem, jestli močení mimo wc není způsobené nějakým zdravotním problémem. Pokud by se zjistilo, ze kocickama problemy s mocovym ustrojim, existuji i specialni granullky, ktere by mel pomhat a redukovat problemy s mocovou soustavou. Kdyby Vam veterinar potvrdil problem, doporucila bych zacit krmit krmivem Purina One Urinary. více o něm najdete zde: http://www.purina-one.cz/produkty-purina-one/krmivo-pro-dospele-kocky/urinary-pro-peci-o-mocovy-trakt/.
Pokud by vet potvrdil problém tak doporučí i odpovídající vet dietu a ne supermarketový humus, že vám není trapné pořád sem cpát tyhle hnusy, navíc snad ke každému příspěvku tohle bych nedala kočkám ani za trest....
Dobrý den, stojím si za tom, že Purina One je opravdu kvalitní krmivo, které pečuje zejména o zdraví koček. Je vyrobeno jen z kvalitních surovin, obsahuje důležité minerální látky, vitamíny, vlákninu a mnoho dalšího. Pro kočky s problémy v urinárním traktu je velice vhodná, pomáhá předcházet zánětům a výrazně zvyšuje obranyschopnost. V supermarketu se prodává proto, aby byla dostupná pro všechny a protože je vyráběná po malých baleních. Sama jí vyzkoušejte a uvidíte dle vlastní zkušenosti..
Také Vám přikládám ukázku ze složení, abyste viděla, jaké složení Vám doporučuji. Mějte se krásně.
Cituji ze složení Purina One Urinary:
Rybí olej, zdroj omega-3 mastných kyselin, pomáhá chránit močový trakt před záněty.
Antioxidanty podporují zdraví ledvin.
Pomáhá kontrolovat pH moči a podporuje zdraví močového traktu.
Díky obsahu omega-6 mastných kyselin a zinku má kočka zdravou kůži a lesklý kožíšek.
Vysoce kvalitní bílkoviny umožňují dobré trávení.
Purina ONE Urinary s kuřecím masem
Složení:
Kuře (17%); pšenice (17%); kukuřice; sušené krůtí bílkoviny; kukuřičná lepková moučka; živočišný tuk; kukuřičná krupice; sušený čekankový kořen (2%); rybí tuk (1%); droždí (1%); vedlejší výrobky živočišného původu; minerální látky.
Doplňkové látky:
Nutriční doplňkové látky:
m.j./kg: Vit A: 33 500; Vit D3: 1 090; Vit E: 680; Vit C: 140 mg/kg;
mg/kg: Fe(E1): 60; I(E2): 2.0; Cu(E4): 11.9; Mn(E5): 15.6; Zn(E6): 143; Se(E8): 0.125
Analytické složky:
Protein: 34.0%
Oleje a tuky: 14.0%
Popel: 7.2%
Vláknina: 1.6%
Omega 3 mastné kyseliny (EPA+DHA): 0.2%
Omega 6 fatty acids (kyselina linoleová + kyselina arachidonová): 2.50%
Ono s naší kočíčí dámou , to bylo nakonec asi vše jinak. Veterinář sice léčil zánět močového měchýře. Poté, co jsme nasazovali již 2. antibiotika , se naše dáma usmyslela, že chce ven do přírody. Sice nerada jsem byla nucena ji to umožnit, prostě se ven snažila doškrábat. A od té doby nic, je klid. O kočce pomalu nevíme, jen na krmení chodí pravidelně, občas se přijde pomazlit, žije si svůj kočičí život po svém. Nejspíše zjistila, jak velký a úžasný je svět tam venku (koupili jsme ji jako údajně 1,5 letou kočku z bytu ).
inkunka
napsal(a):
Ono s naší kočíčí dámou , to bylo nakonec asi vše jinak. Veterinář sice léčil zánět močového měchýře. Poté, co jsme nasazovali již 2. antibiotika , se naše dáma usmyslela, že chce ven do přírody. Sice nerada jsem byla nucena ji to umožnit, prostě se ven snažila doškrábat. A od té doby nic, je klid. O kočce pomalu nevíme, jen na krmení chodí pravidelně, občas se přijde pomazlit, žije si svůj kočičí život po svém. Nejspíše zjistila, jak velký a úžasný je svět tam venku (koupili jsme ji jako údajně 1,5 letou kočku z bytu ).
Kočičku samozřejmě stále kontrolujeme, i když se jí pan veterinář příliš nelíbí :)