Noční ´´ naříkání ´´ půlročního kocourka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2013 13:03
nanie

XXX.XXX.154.76

Dobrý den,
Máme půlročního kocourka a poslední měsíc,jako kdyby byl vyměněný.
Každou noc,když s manželem ulehneme ke spánku,on začíná nepředstavitelně mňoukat.
Nevím,jestli se tomu dá ještě říkat mňoukání,protože jeho naříkání dokáže vzbudit celý panelák.
Chvílemi nám přijde,že se něčeho bojí,protože když je rozsvíceno,je úplně klidný. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Předem děkuji za jakékoliv reakce! smajlík

6.1.2013 20:59
nadja

XXX.XXX.213.74

nanie napsal(a):
Dobrý den,
Máme půlročního kocourka a poslední měsíc,jako kdyby byl vyměněný.
Každou noc,když s manželem ulehneme ke spánku,on začíná nepředstavitelně mňoukat.
Nevím,jestli se tomu dá ještě říkat mňoukání,protože jeho naříkání dokáže vzbudit celý panelák.
Chvílemi nám přijde,že se něčeho bojí,protože když je rozsvíceno,je úplně klidný. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Předem děkuji za jakékoliv reakce! smajlík

Asi nebude kastrovaný, žesmajlík Kocour vám volá kočku, nic jiného to nebude. Pomůže jedině kastrace. Nebo prostě vydržet, on časem zas přestane. Ale může vám řvát třeba měsíc.

7.1.2013 13:15
danurba

XXX.XXX.12.236

Na pulrocniho kocoura je brzy, aby volal kocku. Nehlede na to, ze kocouri kocky nevolaji, ale naopak. Spis si myslim, ze je mu smutno a chce si hrat. Asi dospel do veku, kdy uz neprospi celou noc. Poridte mu kociciho kamarada, at se spolu zabavi. Nebo to nejakou dobu vydrzte a delejte, ze spite, aby zjistil, ze jeho vydirani na vas neplati. Jakmile totiz rozsvitite a zacnete se mu jakkoliv venovat, dosahl presne toho, ceho dosahnout chtel.

7.1.2013 13:26
alenac

XXX.XXX.207.22

Půlroční kocour může v pohodě kočku už vyvolávat. Nevím, kde jste vzala to, že je to brzy a že kocouři kočky nevolají! Kocouři dovedou pěkně vyřvávat po kočkách a zejména v noci, to je jejich doba. Takže jestli není kocour s průkazem původu a určený na chov, klidně ho objednejte na kastraci, kocourovi to jen prospěje, brzy se zklidní a všichni se v pohodě vyspí. Rozhodně radím nečekat na dobu, až k vyřvávání přidá značkování.

7.1.2013 19:40
jajina

XXX.XXX.47.138

Dobrý večer,tak my máme doma podobný případ.....pořídit kočičího kamaráda podle mě nepomůže.....Máme dvě britská koťata,kočičku a kocourka (s tím se chystáme na kastraci).Koťata máme od září a od začátku je na noc zavíráme do pokoje aby si zvykli a nelezli nám do postele....čekáme v květnu mimčo,proto je nechceme v ložnici.Bohužel od začátku kočička také naříká,dělá to spíš schválně aby mohla být s náma,je podle mě rozmazlená.....kdykoliv slyší,že se někdo pohne,zakašle,kýchne,hned stojí za dveřma a neuvěřitelně hlasitě mňouká,do toho přidala ještě i skákání po klice :(.Kocourek je v klidu a spí....ona to ale dělá už skoro 5tý měsíc a nejde s ní nic dělat.Domáhá se tak pozornosti a my už jsme opravdu zoufalí,když jí otevřeme je hodná a spí.Chodí za mnou všude,na wc,do sprchy a pokud se někdy někde zavřu,opět stojí za dveřma a řve.Nedokážu si představit,že mi takhle v noci bude budit mimino :(.Takže pokud na to máte nějakou radu a zkušenosti,budu taky za cokoliv ráda.Díky smajlík

7.1.2013 23:13
nadja

XXX.XXX.213.74

danurba napsal(a):
Na pulrocniho kocoura je brzy, aby volal kocku. Nehlede na to, ze kocouri kocky nevolaji, ale naopak. Spis si myslim, ze je mu smutno a chce si hrat. Asi dospel do veku, kdy uz neprospi celou noc. Poridte mu kociciho kamarada, at se spolu zabavi. Nebo to nejakou dobu vydrzte a delejte, ze spite, aby zjistil, ze jeho vydirani na vas neplati. Jakmile totiz rozsvitite a zacnete se mu jakkoliv venovat, dosahl presne toho, ceho dosahnout chtel.

Cheche, přijeďte si poslechnout k nám, jak nám drahoušek dokáže po nocích vyřvávat.

Chiquittas

26.1.2017 04:32
Chiquittas

XXX.XXX.158.68

Mám zcela stejný problém.7m kocourek Birmy posvátné a obávám se, že ho brzy asi uškrtím. Nebaví to poslouchat jak mě, tak sousedy. Má přístup všude a přesto celý večer řve jako úplný de*il. Přes den je to naprostý zlato, ale jakmile se zhasne, tak to začne. Třeba se i v průběhu večera probudí u nás v posteli a začne řvát jak pavián. Dnes už toho mám ale dost a dopoledne obvolám všechny veterináře a ještě dnes přijde u jednoho z nich o kulky...má smůlu. Chtěla jsem počkat, až mu bude rok, ale to bych si taky mohla vyškubat veškeré vlasy a sousedi spolu se mnou. Má úplně všechno, ale spánek mu dát nemůžu. Tak přeji všem s podobným problémem pevné nervy a ať nám všem zabere kastrace.

Rebečka

26.1.2017 07:37
Rebečka

XXX.XXX.69.197

Moje bytová briťule (10 měs.) taky takhle vyřvávala . Dělala to už od začátku, co jsme si jí jako kotě vzali od chovatelky, takže to vypadalo jako rozmazlenost (prostě volá na mě, nechce být sama). Nasvědčovalo tomu i to, že jakmile jsem jí otevřela a byla s ní, byl okamžitě pokoj. Nejhorší to bylo ráno, když uslyšela, že jsme se probudili. To řvala jak na lesy, bylo úplně slyšet jak do toho dává sílu a ječí co to jde, aby jsme ji náhodou nepřeslechli smajlík Po té, co jsem vyloučila zdravotní příčinu a také to jestli takhle neřve kvůli svým dnům , jsem se rozhodla situaci řešit. Vždy, když jsem uslyšela, že se do toho opírá, jsem za ní přišla a dostala výprask. Netrvalo jí dlouho aby pochopila, že když bude řvát, tak příjde trest. Momentálně jsem v situaci, že když projdu kolem dveří, tak třeba mňoukne (pěkně, tiše, slušně), že by chtěla ven, ale vyloženě krákat na celý dům jak předtím si už nedovolí = za mě ideální situace . Kočička je pořád mazlivá a přítulná jako předtím, bylo důležité být čitelný a trestat ji opravdu důsledně a jen za to co chci potlačit. Vím jak je takové hlasité mňoukání nepříjemné a přeji vám ať se ho také zbavíte

26.1.2017 07:59
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Rebečko, kočkám se výprask nedává. za žádných okolností a z mnoha důvodů.

Chiquittas: Ve vaší situaci bych ke kastraci zřejmě též přistoupila, sedm měsíců není nijak extrémně nízký věk na kastraci.

26.1.2017 12:04
Acamar

XXX.XXX.57.109

Rebečka napsal(a):
Moje bytová briťule (10 měs.) taky takhle vyřvávala . Dělala to už od začátku, co jsme si jí jako kotě vzali od chovatelky, takže to vypadalo jako rozmazlenost (prostě volá na mě, nechce být sama). Nasvědčovalo tomu i to, že jakmile jsem jí otevřela a byla s ní, byl okamžitě pokoj. Nejhorší to bylo ráno, když uslyšela, že jsme se probudili. To řvala jak na lesy, bylo úplně slyšet jak do toho dává sílu a ječí co to jde, aby jsme ji náhodou nepřeslechli smajlík Po té, co jsem vyloučila zdravotní příčinu a také to jestli takhle neřve kvůli svým dnům , jsem se rozhodla situaci řešit. Vždy, když jsem uslyšela, že se do toho opírá, jsem za ní přišla a dostala výprask. Netrvalo jí dlouho aby pochopila, že když bude řvát, tak příjde trest. Momentálně jsem v situaci, že když projdu kolem dveří, tak třeba mňoukne (pěkně, tiše, slušně), že by chtěla ven, ale vyloženě krákat na celý dům jak předtím si už nedovolí = za mě ideální situace . Kočička je pořád mazlivá a přítulná jako předtím, bylo důležité být čitelný a trestat ji opravdu důsledně a jen za to co chci potlačit. Vím jak je takové hlasité mňoukání nepříjemné a přeji vám ať se ho také zbavíte

to jsem ani neměla číst
Rebečko prosím zkuste si představit, že si vezmete jedno vymazlené koťátko/mimino, zvyklé být stále s lidmi a ostatními kočkami, vytrhnete ho z jeho prostředí, samotné bez opory třeba jeho sourozence, necháte (a zavíráte?) samotné, když nechce být samo a volá vás, tak jej fyzicky potrestáte...přitom zřejmě stačilo jako řešení jen nechat otevřené dveře...to je smutné

26.1.2017 16:59
Bejina

XXX.XXX.112.69

Chudinka kočička... když jednou bude mňoukat, že ji něco bolí, také ji potrestáte?
Chápu, že to hlasité mňoukání je nepříjemné, zvláště v bytě, kde jsou sousedi, ale přece jen bych to řešila jakkoliv jen ne výpraskem...

26.1.2017 22:48
ladd

XXX.XXX.14.13

Rebečka napsal(a):

Krááva...a ještě se nazve rebečka.

27.1.2017 08:48
Acamar

XXX.XXX.57.109

Bejina napsal(a):
Chudinka kočička... když jednou bude mňoukat, že ji něco bolí, také ji potrestáte?
Chápu, že to hlasité mňoukání je nepříjemné, zvláště v bytě, kde jsou sousedi, ale přece jen bych to řešila jakkoliv jen ne výpraskem...

Teď si představ, že by toto četla chovatelka toho bobíška, jak by se musela cítit...

AnnaB

17.6.2019 05:19
AnnaB

XXX.XXX.210.34

Máme 2 kocoury birmy, jeden má rok, druhý 4 měsíce. Ten malý je zlato, ale s tím starším se to nedá. Kastrovaný je. Začíná mnaukat, taky mi to připomíná vyvolávání kolem 2 a neskončí. Ignoruju ho co to jen jde, ale zkuste si spát s takovým řevem.většinou to vydržím tak do 4-5 ráno a vstávám. Normálně jsem schopna spát tak do 10. Uz jsem docela bezmocná, poraďte!

17.6.2019 07:15
Janaaa

XXX.XXX.1.194

alenac napsal(a):
Půlroční kocour může v pohodě kočku už vyvolávat. Nevím, kde jste vzala to, že je to brzy a že kocouři kočky nevolají! Kocouři dovedou pěkně vyřvávat po kočkách a zejména v noci, to je jejich doba. Takže jestli není kocour s průkazem původu a určený na chov, klidně ho objednejte na kastraci, kocourovi to jen prospěje, brzy se zklidní a všichni se v pohodě vyspí. Rozhodně radím nečekat na dobu, až k vyřvávání přidá značkování.

Přesně tak.Náš kocour siamák,když mu bylo okolo půl roku a začínala mu ale pořádná puberta,tak mi takhle řval cca rok.I po kastraci.Než se mu vyplavily z těla všechny ty hormony po kastraci,trvalo to ještě další 3 měsíce.A to nemluvím o tom,jak řádil! Jako pravý puberťák:-)
Dnes je mu devět a je stále akční,i když už nevyhrabává hlínu ze všech květináčů,neleze mi po záclonách atd. Ale když má svoje období,tak si pořádně zamňouká i dnes a ne jenom v noci.Někdy až tak hodně hlubokým hlasem,že za ním chodím,jestli je v pořádku a on je:-)Prostě mňouká stále a mńouká rád:-)

17.6.2019 07:17
Janaaa

XXX.XXX.1.194

AnnaB napsal(a):
Máme 2 kocoury birmy, jeden má rok, druhý 4 měsíce. Ten malý je zlato, ale s tím starším se to nedá. Kastrovaný je. Začíná mnaukat, taky mi to připomíná vyvolávání kolem 2 a neskončí. Ignoruju ho co to jen jde, ale zkuste si spát s takovým řevem.většinou to vydržím tak do 4-5 ráno a vstávám. Normálně jsem schopna spát tak do 10. Uz jsem docela bezmocná, poraďte!

Protože můj kocour si v noci taky když má období neustále pomňoukává, pořídíla jsem si špunty do uší:-) To zabírá:-)

17.6.2019 07:24
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Chudák kočka,dostane výprask za to,že byla evidentně v říji....Naše kočka měla první říji v půl roce a trvala 8 dní!!A to řvala bez přestání,že jsem se bála i z práce domů a nosila jsem špunty do uší i přes den:-)Ale potom jsem to nevydržela jeli jsme na veterinu kde dostala injekci a za dva dva dny byl pokoj.Ne kastraci jsme šli až po roce.Sousedům jsem to vysvětlila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík