Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

peťa90

30.1.2013 19:10
peťa90

XXX.XXX.161.8

Dobrý den,
máte někdo zkušenost s touto značkou? Chtěla bych jí zkusit objednat pro naši kočinu (teď má Purina One)

3.2.2013 12:45
sylviesta

XXX.XXX.3.182

Dobrý den,
Brit care jsem vyzkoušela pro koťátka-taky novou značku na doporučení a chutnalo i dospělým kočičkám,tak se nemusíte bát,že by to nepapaly smajlík

peťa90

25.2.2013 08:12
peťa90

XXX.XXX.161.8

Dobrý den,
tak číča mi to bohužel nebere. Předtím měla RC a teď tu Purinu One. Chtěla bych se zeptat, zda někdo neznáte kvalitnější granule (ale kilo tak do 100) nebo neni ta Purina One tak špatná a zůstali byste u ní. Ještě jsem jednou zkoušel Checopee, ale to mi taky nejedla.
Děkuji

peťa90

25.2.2013 11:09
peťa90

XXX.XXX.161.8

ještě já, tak teď vzala granule v misce na milost, tak možná to půjde smajlík

26.2.2013 14:29
sylviesta

XXX.XXX.3.182

Ještě mi koťátka papají Sanabelle,objednávám u Zoohitu 10kg za 949kč,tak můžete zkusit tyto...smajlík

1.3.2013 08:29
ginka

XXX.XXX.142.53

a od kdy jí kočka kukuřici a rýži?? Když vemu, že kočka je ještě větší masožravec, než pes, tak tohle krmivo není zrovna moc ok.

peťa90

1.3.2013 13:05
peťa90

XXX.XXX.161.8

ginka napsal(a):
a od kdy jí kočka kukuřici a rýži?? Když vemu, že kočka je ještě větší masožravec, než pes, tak tohle krmivo není zrovna moc ok.

Dobrý den.
Akorát možná neni, ale na každým krmení se něco najde. Naší to vyhovuj a chutná, tak sem přemýšlela o těhle dvou. Taky jí nechci pořád měnit krmení jak na běžícím pásu.
Víte o nějaké značce, ale aby byla cena kolem 100 za kilo?
Děkuji

4.3.2013 11:58
ginka

XXX.XXX.142.53

peťa90 napsal(a):
Dobrý den.
Akorát možná neni, ale na každým krmení se něco najde. Naší to vyhovuj a chutná, tak sem přemýšlela o těhle dvou. Taky jí nechci pořád měnit krmení jak na běžícím pásu.
Děkuji

To máte pravdu, na každém krmení se něco najde. Ale když už krmit granulemi, tak pečlivě vybírat. Ony ty nezávislé hodnocení typu top dry food a dog food analysis přeci jen mají něco do sebe a podle nich vybírám granule i já. Co třeba místo Brit caru zkusit Acanu, Orijen, Taste of the wild, Power of nature, Felidae.... Když koupíte velký pytel, tak vás vyjde mnohem levněji než malá balení.

22.3.2013 09:55
bedulicka

XXX.XXX.20.48

Dobrý den
Já při koupi krmiva pro kočky i psy pořádně studuji jejich složení. Na štítku má být psáno od největšího množství po nejmenší. Když je první obilovina tak vůbec nekupuji. Našim kočkám nejvíc chutná Bosch a Brit losos, ale hlavně záleží na co je kotě zvyklé od malička. Pokud majitel škudlí a dává kočce jen obilí, tak pak je kočička ráda za přilepšení jiným kvalitnější papáním.
Eva

23.3.2013 20:04
lavacca

XXX.XXX.1.3

peťa90 napsal(a):
Dobrý den,
tak číča mi to bohužel nebere. Předtím měla RC a teď tu Purinu One. Chtěla bych se zeptat, zda někdo neznáte kvalitnější granule (ale kilo tak do 100) nebo neni ta Purina One tak špatná a zůstali byste u ní. Ještě jsem jednou zkoušel Checopee, ale to mi taky nejedla.
Děkuji

ono RC, Purina Ona, Pro Plan, Friskies, apod. hodně obilné granule jsou dost kořeněné, aby to kočce chutnalo. Takže přecházení na kvalitnější značky je někdy složitější...

- Dibaq - 50 kč/ 1 kg
- Ontario - 56,- / 1 kg
- Eminent - 56,- / 1 kg
- Chicopee - 71,- / 1 kg.
- Happy cat - 75 / 1 kg
- Feline Perfection - 75,- / 1 kg
- Iams - 79-87,- / 1 kg
- N&D grain free cat - 83,- / 1 kg
- Calibra cat - 90,- / 1 kg
- Nutram cat ( adult, indoor, senior, apod.) - 100 -130,- / 1 kg

Pokud koupíte větší balení, vychází i kvalitnější značky finančně dobře. smajlík

23.3.2013 20:19
balisek

XXX.XXX.177.233

Kořeněné??? A prosím čím - můžete mi to objasnit? A z čeho usuzujete, že Vámi uváděné granule jsou kvalitní?

Domča144

23.3.2013 20:56
Domča144

XXX.XXX.69.142

balisek napsal(a):
Kořeněné??? A prosím čím - můžete mi to objasnit? A z čeho usuzujete, že Vámi uváděné granule jsou kvalitní?

Spíše solené, jsou strašně přesolené, proto to kočkám tolik chutná, ale už to tak pozitivně nepůsobí na ledviny. Uváděně granule jsou aspoň konzervovány přírodně, ale nic moc kvalita to není, pokud by zadavatel chtěl kvalitní krmivo, musel by jít nad 100 kč/kg. Jenže je si třeba uvědomit, že kvalitní granule typu Acana, Artemis, TOTW, Canine Caviar atd. Mají opravdu o hodně menší dávkování, než ty pod 100 kč/kg. Takže to vyjde nastejno.

Domča144

23.3.2013 20:58
Domča144

XXX.XXX.69.142

Domča144 napsal(a):
Spíše solené, jsou strašně přesolené, proto to kočkám tolik chutná, ale už to tak pozitivně nepůsobí na ledviny. Uváděně granule jsou aspoň konzervovány přírodně, ale nic moc kvalita to není, pokud by zadavatel chtěl kvalitní krmivo, musel by jít nad 100 kč/kg. Jenže je si třeba uvědomit, že kvalitní granule typu Acana, Artemis, TOTW, Canine Caviar atd. Mají opravdu o hodně menší dávkování, než ty pod 100 kč/kg. Takže to vyjde nastejno.

Konzervováný přírodně až na vyjímky. Některé tam opravdu nemají co dělat.... :P

23.3.2013 23:04
lavacca

XXX.XXX.1.3

balisek napsal(a):

Bývají spíše hodně solené, ale vím, že mi kamarádka říkala, že Friskies jsou dokonce i kořeněné, že to někde našla...

Jinak vycházela jsem z toho, že paní chce do ceny 100,-. Samozřejmě, že existují o hodně kvalitnější granule/ty ale bývají dražší, což paní nechtěla/, ale ty uvedené jsou rozhodně lepší než RC, apod. jelikož na 1.místě najdete maso.

Jako nejlepší bych označila Acanu, TOTW (taste of the wild), Applaws, špatný není ani Orijen. :)

24.3.2013 11:13
balisek

XXX.XXX.177.233

"Bývají spíše hodně solené, ale vím, že mi kamarádka říkala, že Friskies jsou dokonce i kořeněné, že to někde našla..."

Hm, většina těhle informací je "kamarádka říkala", "slyšel jsem" nebo "na internetu jsem četl"...

Prosím Vás, podívejte se do složení granulí a obsah Na a Cl - sůl totiž není nic jiného než sloučenina chlóru a sodíku. A - div se světe, obě tyto minerální látky jsou pro zdraví kočky naprosto nezbytné! Dle doporučení AAFCO je minimální obsah NaCl v krmivu je 0,5% (0,3% Na + 0,2% Cl), přičemž potenciální riziko vzniká až při obsahu 3,4% a to pouze při dlouhodobém podávání. Většina krmiv obsahuje NaCl spíše na úrovni spodního limitu, vyšší zastoupení soli najdete v krmivech pro kastráty kvůli podpoře vyššího příjmu tekutin.

Obsah NaCl nemá žádný vliv na zlepšení chuti krmiva - sůl jako taková není pro kočky (na rozdíl např. od přežvýkavců) nijak zvlášť chuťově atraktivní. Můžete to klidně zkusit doma - nasypte na talířek trochu kuchyňské soli, předložte jí kočce a uvidíte sami... Vyšší akceptance krmiva se dosahuje povrchovým tukovým nástřikem granulí - kočka má totiž málo chuťových buňek, při výběru krmiva se řídí primárně čichem a tuk je velice nese a uvolňuje vůně (proto se např. při výrobě parfému macerují vonné ingredience v tuku).

Ke koření se raději ani nebudu vyjadřovat. Samozřejmě že granule obsahují různá koření - a většinou jsou to ty nejdražší a nejlepší, protože jsou v nich zastoupeny bylinky a bylinky jsou KOŘENÍ! A jestli máte na mysli pepř, tak ten kočky akorát spolehlivě odpudí...

Nepropaguji krmení WHISKASEM či FRISKIES, sama nekrmím ničím, co nemá na prvním místě ve složení maso. Celá tato hysterie kolem soli je však nesmyslem non plus ultra.

24.3.2013 13:06
lavacca

XXX.XXX.1.3

balisek napsal(a):
"Bývají spíše hodně solené, ale vím, že mi kamarádka říkala, že Friskies jsou dokonce i kořeněné, že to někde našla..."

Hm, většina těhle informací je "kamarádka říkala", "slyšel jsem" nebo "na internetu jsem četl"...

Prosím Vás, podívejte se do složení granulí a obsah Na a Cl - sůl totiž není nic jiného než sloučenina chlóru a sodíku. A - div se světe, obě tyto minerální látky jsou pro zdraví kočky naprosto nezbytné! Dle doporučení AAFCO je minimální obsah NaCl v krmivu je 0,5% (0,3% Na + 0,2% Cl), přičemž potenciální riziko vzniká až při obsahu 3,4% a to pouze při dlouhodobém podávání. Většina krmiv obsahuje NaCl spíše na úrovni spodního limitu, vyšší zastoupení soli najdete v krmivech pro kastráty kvůli podpoře vyššího příjmu tekutin.

Obsah NaCl nemá žádný vliv na zlepšení chuti krmiva - sůl jako taková není pro kočky (na rozdíl např. od přežvýkavců) nijak zvlášť chuťově atraktivní. Můžete to klidně zkusit doma - nasypte na talířek trochu kuchyňské soli, předložte jí kočce a uvidíte sami... Vyšší akceptance krmiva se dosahuje povrchovým tukovým nástřikem granulí - kočka má totiž málo chuťových buňek, při výběru krmiva se řídí primárně čichem a tuk je velice nese a uvolňuje vůně (proto se např. při výrobě parfému macerují vonné ingredience v tuku).

Ke koření se raději ani nebudu vyjadřovat. Samozřejmě že granule obsahují různá koření - a většinou jsou to ty nejdražší a nejlepší, protože jsou v nich zastoupeny bylinky a bylinky jsou KOŘENÍ! A jestli máte na mysli pepř, tak ten kočky akorát spolehlivě odpudí...

Nepropaguji krmení WHISKASEM či FRISKIES, sama nekrmím ničím, co nemá na prvním místě ve složení maso. Celá tato hysterie kolem soli je však nesmyslem non plus ultra.

Pak je tedy ale otázkou, když je to dle vás jen pouhá hysterie, proč jsou dle vás tak časté problémy s ledvinami, apod. když lidi krmí těmito levnými značkami?

proč se teda neobjevují stejné problémy i u kvalitnějších značek, když dle vás jsou hodnotově na tom stejně??? smajlík

24.3.2013 13:13
lavacca

XXX.XXX.1.3

jen tak mimochodem - ukažte mi granule, kde je tento poměr uvedený. co jsem koukala na složení, tak je tam uváděno leda tak:

Proteiny (min.) ...................................................................................42.0 %
Tuk (min.) ...........................................................................................20.0 %
Vláknina (min.) ....................................................................................2.5 %
Vlhkost (min.) ....................................................................................10.0 %
Vápník (min./max.) ....................................................................1.5% / 1.7 %
Fosfor (min./max.) ...................................................................1.2 % / 1.4 %
Popel .....................................................................................................7.0 %
Omega-6 (min.) ...................................................................................3.5 %
Omega-3 (min.) ...................................................................................1.2 %
DHA / EPA .................................................................................0.7 % / 0.4 %
Taurin (min.) .........................................................................................0.5 %
Hořčík (max.) ....................................................................................0..09 %

24.3.2013 13:14
lavacca

XXX.XXX.1.3

a s tou solí to asi pravda bude, protože to řešili i na diskuzi na psech a nějaká paní psala, že ty granule schválně ochutnávala a ty nejlevnější byly slané..no, inu jako pes. A většinou i dochucované různými preparáty (přirovnávala to k maggi). A dost pochybuju, že by se psí a kočičí levné granule až tak lišily..

24.3.2013 23:22
balisek

XXX.XXX.177.233

lavacca napsal(a):
Pak je tedy ale otázkou, když je to dle vás jen pouhá hysterie, proč jsou dle vás tak časté problémy s ledvinami, apod. když lidi krmí těmito levnými značkami?

proč se teda neobjevují stejné problémy i u kvalitnějších značek, když dle vás jsou hodnotově na tom stejně??? smajlík

Trochu relevantní statistiky by nebylo?

Jak už jsem psala, "levnými" granulemi nekrmím. Za jejich hlavní nedostatek považuji nižší obsah živočišných bílkovin, které jsou částečně nahrazené rostlinným proteinem - obsahu soli se nebojím. Další výhodou vyspělejších krmiv je to, že obsahují látky optimalizující kyselost moči a právě pH moči se nejvyšší mírou podílí na vzniku onemocnění močových cest (resp. tvorbě močových kamenů).

Vyšší příjem soli (NaCl) nemá u zdravých zvířat (včetně starých a obézních) vliv na zdravotní stav zvířete ani u nich nevede k rozvoji FLUTD. Nadměrný příjem NaCl však zhoršuje renální funkce u zvířat s již rozvinutým (i když třeba nedetekovaným) onemocněním ledvin. Podávání krmiva s vysokým obsahem soli tj. není rizikové samo o sobě - je však rizikem pro kočky, které mohou být postižené majitelem nerozpoznanou renální disfunkcí, protože vede ke zvýšení koncentrace močoviny, kreatininu a fosforu v séru u koček s poškozenou funkcí ledvin. Tyto informace jsem si nevycucala z prstu, pocházení z veterinární studie "Effects of sodium chloride on selected parameters in cats". (2006).

Obecnou nevýhodou granulí je nízký obsah vlhkosti, což se (dle relevantních výzkumů) odráží na zvýšené specifické hustotě moči a tím pádem i vyšší pravděpodobnosti usazování sedimentů v močových cestách. Tudíž je nutné pečlivě hlídat příjem tekutin a ideálně krmivo doplňovat i vlhkou varianou.

peťa90

28.3.2013 20:40
peťa90

XXX.XXX.161.8

Ne, že bych jí v žádným případě nechtěla koupit dražší, jen jsem se zajímala, jestli nevíte o nějakých v téhle cenové relaci.
Ale ta Acana mi přijde dost drahá a jestli jí to třeba nesedne... Teda beru to jen podle psů, ale těm nesedla vůbec.
Ale děkuju za názory, na krmiva se určo podívám.
Já jí to taky nechci moc měnit, ať v tom nemá moc budník.
A jen, když už sem tady, víte i o dobrých konzervách? Naší chutná Animonda a teď mi doporučila pani ve zveráči Magnum a taky jí to chutná.
Děkuju Vám za příspěvkysmajlík

29.3.2013 10:12
domča14

XXX.XXX.69.142

peťa90 napsal(a):
Ne, že bych jí v žádným případě nechtěla koupit dražší, jen jsem se zajímala, jestli nevíte o nějakých v téhle cenové relaci.
Ale ta Acana mi přijde dost drahá a jestli jí to třeba nesedne... Teda beru to jen podle psů, ale těm nesedla vůbec.
Ale děkuju za názory, na krmiva se určo podívám.
Já jí to taky nechci moc měnit, ať v tom nemá moc budník.
A jen, když už sem tady, víte i o dobrých konzervách? Naší chutná Animonda a teď mi doporučila pani ve zveráči Magnum a taky jí to chutná.
Děkuju Vám za příspěvkysmajlík

To jsem taky netvrdila, jen prostě takové krmiva typu Brit jsou sice lepší jak Whiskas, ProPlan, Royal, ale prostě to pro koky jako výhradní masožravce není vhodné. Samozřejmě to nejsou žádné granule, ale chcete - li ji co nejvíce uspokojit volila byh spíše Acanu, Taste of the Wild, Orijen, Canine Caviar atd. a zase upozorňuji, že je úplně jiné dávkování, takže to výjde úplně na stejno jako například Ryal Canin, ketrý bych nedala ani slepicím :P Samozřejmě Acana nemusí každému sednout, to vlastně žádné granule. Ale naší kočce jede Acana Pacifica Cat. A taky strašně podražila, takže bych spíš zkusila TOTW, Canine Caviar, Artemis tam myslím mají i menší pytel na zkoušku :)
Naší číče osobně chutná Cat Natura je tam jenom maso případně nějaké to malé procento ovoce, či zeleniny. My kupujeme tuňak s kalamáry, nebo s krevetamy. Když jsem to otevřela, nestačila jsem se divit normálně tam jsou kusy krevet, ale od Animondy jsme měli taky, ale to už číče moc nejelo,tak nevím, ale vypadalo to dobře.

peťa90

30.3.2013 12:48
peťa90

XXX.XXX.161.8

Už Vás budu otravovat s posledním dotazem, jen se chci zeptat, jestli náhodou nemáte zkušenost s krmením Optima. Dneska mi dali na výstavě psů vzoreček a nepřijde mi špatný. Díky

30.3.2013 22:54
domča14

XXX.XXX.69.142

peťa90 napsal(a):
Už Vás budu otravovat s posledním dotazem, jen se chci zeptat, jestli náhodou nemáte zkušenost s krmením Optima. Dneska mi dali na výstavě psů vzoreček a nepřijde mi špatný. Díky

Visán Optima je ale jen pro psy ne? Pro kočky jsem našla jen Visán Healthy a to je teda hrůza a děs. Na prvním místě obiloviny, tomuto se vyhnout obloukem. Pokud se ale mýlím, opravte mě a pošlete například odkaz. Co se týče toho pro psy. Nějak si neumím představit, že bych krmila psa kukuřicí a pšenicí. Navíc mi to složení přijde docela chudé.

peťa90

31.3.2013 07:29
peťa90

XXX.XXX.161.8

domča14 napsal(a):
Visán Optima je ale jen pro psy ne? Pro kočky jsem našla jen Visán Healthy a to je teda hrůza a děs. Na prvním místě obiloviny, tomuto se vyhnout obloukem. Pokud se ale mýlím, opravte mě a pošlete například odkaz. Co se týče toho pro psy. Nějak si neumím představit, že bych krmila psa kukuřicí a pšenicí. Navíc mi to složení přijde docela chudé.

Psům bych to taky nedala. Myslím tohle krmivo http://www.juko-krmiva.cz/visan-optima-cat-sterilised-400g-9505-ean9505-skup267.php

31.3.2013 13:05
domča14

XXX.XXX.69.142

peťa90 napsal(a):
Psům bych to taky nedala. Myslím tohle krmivo http://www.juko-krmiva.cz/visan-optima-cat-sterilised-400g-9505-ean9505-skup267.php

No není to nejhorší, je tam jen rýže, k tomu až na třetím místě. Není to nejhorší, ale za tu cenu znám i lepší :)

peťa90

21.4.2013 16:27
peťa90

XXX.XXX.161.8

Já jí právě zkoušela dát ten vzorek a jede jí smajlík a u tý naší rozmazlenky je to pokrok, protože kromě Purina One a toho RC nechtěla nic jinýho. A když je to dobrý krmení, tak jsem ráda smajlík Díky moc za trpělivost se mnousmajlík

peťa90

21.4.2013 16:45
peťa90

XXX.XXX.161.8

nebo se přeci jen ještě zeptám a slibuji, že naposled. Jakou značku jste myslela tím lepší a levnější? (My zkoušeli ještě Checopee, bylo nám doporučeno ve zveráči a to nechtěla vůbec)

peťa90

21.4.2013 18:08
peťa90

XXX.XXX.161.8

ještě, co říkáte na Brit premium?
Tohle je složení:
Kompletní krmivo pro kastrované kočky.

Složení: kuřecí maso, kukuřice, rýže, brambory, hydrolyzovaný kuřecí protein, kukuřičný gluten, drůbeží tuk (chráněno tokoferoly, zdroji vitamínu E), lososový olej, přírodní chuť, sušená jablka, pivovarské kvasnice, extrakt z juky, minerální látky, DL-methionin, L-lysin, mannanoligosacharidy, fruktooligosacharidy, organická měď, cholinchlorid, organický zinek, organický selen, biotin, niacin, pantotenan vápenatý, vitamín A, vitamín B12, přídavek riboflavinu (zdroj vitamínu B2), thiamin mononitrát (zdroj vitamínu B1), pyridoxin hydrochlorid (zdroj vitamínu B6), kyselina listová, vitamín D3, vitamín E (alfatokoferol).

Analytické složky: protein 34%, tuk 12%, vlhkost 10%, hrubý popel 6,5%, vláknina 2,0%, vápník 1,4%, fosfor 0,9%, hořčík 0,5 mg,

Nutriční složky: vitamín A 30000 m.j., vitamín D3 2000 m.j., vitamín E (alfatokoferol) 600 mg, E6 zinek (včetně organické složky) 39,5 mg, E4 měď 22 mg, E8 selen (včetně organické složky) 0,3 mg,

Je tam tedy kukuřice, ale jinak mi to přijde dobrý. A hlavně vím, odkud to krmení je.

Omlouvám se za tolik dotazů, ale jestli někdy znáte ten pocit, že hledáte to nej, co byste kočce mohli dát, tak to mě postihlo (tedy postihuje furt, ale teď sem si dovolila Vás s tim zas otravovat)

22.4.2013 16:01
domča14

XXX.XXX.69.142

Například Taste of the Wild ten vyjde 87 Kč za kilo (krmím jím, číča byla zvyklá na RC a je to fakt super), Možná i ta Acana, ale ta je teda taky přes 100 Kč za kilo. Ten TOTW je daleko lepší a levnější než ten Visán, je taky mastnější, takže by mohl chutnat :)
Co se týče Brita, já ho nemám ráda, protože je tam na kočku málo masa a je tam kukuřice, od té radši ruce pryč. Je to největší alergen a stravitelnost pod 40%. Takže za mě ne. Ale nevím jaké máte finanční možnosti. :)

peťa90

22.4.2013 20:02
peťa90

XXX.XXX.161.8

já právě dávám značku Brit svým psím klukům a jsme s ním spokojeni, tak jsem myslela, že by značka mohla být dobrá i pro číču. Zkouknu ten wild, děkujusmajlík

22.4.2013 20:13
domča14

XXX.XXX.69.142

peťa90 napsal(a):
já právě dávám značku Brit svým psím klukům a jsme s ním spokojeni, tak jsem myslela, že by značka mohla být dobrá i pro číču. Zkouknu ten wild, děkujusmajlík

Já nedávám žádné granule s obilovinami, nemůžu, navíc vycházím z toho, že je kočka a pes masožravec, takže potřebují hodně masa. Ale nemůžu zase moc utrácet, takže pro nás byl TOTW super volbou :)
Nemáte za co :)

peťa90

23.4.2013 06:49
peťa90

XXX.XXX.161.8

Já si před několika dny dala žádost na krmení B care, to se mi zdá pěkný. Vím, že hodně lidí začalo to towt krmit, aspoň co čtu, jen jsem nevěděla, že je i pro kočky. Tak uvidíme.
Já sem hrozná, že furt musim odepisovat, ale moc ráda si o tom zvířectvu píšu a dovídám se zkušenosti ostatníchsmajlík
A ještě jsem chtěla podotknout, že máte moc pěkný hafíky! Tak je za mě podrbejte za ušimasmajlík

23.4.2013 09:18
domča14

XXX.XXX.69.142

peťa90 napsal(a):
Já si před několika dny dala žádost na krmení B care, to se mi zdá pěkný. Vím, že hodně lidí začalo to towt krmit, aspoň co čtu, jen jsem nevěděla, že je i pro kočky. Tak uvidíme.
Já sem hrozná, že furt musim odepisovat, ale moc ráda si o tom zvířectvu píšu a dovídám se zkušenosti ostatníchsmajlík
A ještě jsem chtěla podotknout, že máte moc pěkný hafíky! Tak je za mě podrbejte za ušimasmajlík

Holistika je čím dál tím víc známější :) A to je dobře :) Protože ještě před rokem Taste of the Wild, Artemis, Canine Caviar atd. skoro nikdo neznal :D Naší číče nejvíc jedou rybí, po těch se může užrat :)
I já si ráda píši o zvížectvu píšu a ráda čtu názory druhých, protože každý není vševědoucí :)
Děkujeme moc :) Hned to jdu splnit :D

peťa90

23.4.2013 22:34
peťa90

XXX.XXX.161.8

domča14 napsal(a):
Holistika je čím dál tím víc známější :) A to je dobře :) Protože ještě před rokem Taste of the Wild, Artemis, Canine Caviar atd. skoro nikdo neznal :D Naší číče nejvíc jedou rybí, po těch se může užrat :)
I já si ráda píši o zvížectvu píšu a ráda čtu názory druhých, protože každý není vševědoucí :)
Děkujeme moc :) Hned to jdu splnit :D

A můžu se Vás ještě zeptat, jak dlouho Vám ten Taste pro číči a hafíky vydrží? Ten Artemis se mi líbí, ale ta cena to je strašný...

23.4.2013 22:58
domča14

XXX.XXX.69.142

peťa90 napsal(a):
A můžu se Vás ještě zeptat, jak dlouho Vám ten Taste pro číči a hafíky vydrží? Ten Artemis se mi líbí, ale ta cena to je strašný...

Cca 150 dní pro číču :) pro pesany (máme labradory 35, 25 kg) cca měsíc a půl a pro jorkšíra 7 kg asi třičtvrtě roku.
O Artemis jsem uvažovala, ale neprošlo by to zkrs právě tu šílenou cenu, ale TOTW je co se týče složení i lepší a levnější :)

1.5.2013 08:43
momi

XXX.XXX.92.42

peťa90 napsal(a):
Dobrý den.
Děkuji

Teď mě napadlo, že za 100,-Kč/kg je taky Feline Perfection (K9). smajlík

1.5.2013 08:50
momi

XXX.XXX.92.42

domča14 napsal(a):
Já nedávám žádné granule s obilovinami, nemůžu, navíc vycházím z toho, že je kočka a pes masožravec, takže potřebují hodně masa. Ale nemůžu zase moc utrácet, takže pro nás byl TOTW super volbou :)
Nemáte za co :)

Taky bych chtěla kočce dávat krmiva bez obilovin. Nemůžu, protože taková krmiva jsou drahá a rodiče to nedovolí smajlík

1.5.2013 14:47
domča14

XXX.XXX.69.142

momi napsal(a):
Taky bych chtěla kočce dávat krmiva bez obilovin. Nemůžu, protože taková krmiva jsou drahá a rodiče to nedovolí smajlík

TOTW zas tak drahý není :P Pokud chcete kvalitu za málo peněz, tak krmte kočku masem. Vyjde vám to daleko levněji, než kdejaké granule ;)

peťa90

1.5.2013 15:01
peťa90

XXX.XXX.161.8

momi napsal(a):
Teď mě napadlo, že za 100,-Kč/kg je taky Feline Perfection (K9). smajlík

Děkuju, ale tam je taky ta kukuřice. Já jim právě chtěla dávat ten Brit Care (no chtěla bych furt) ale ta kukuřice mi tam nějak vadí:(

31.1.2014 17:03
bflmpesseveze

XXX.XXX.238.43

Chtel bych se zeptat, jake krmivo byste doporucili pro kastrovaneho kocoura (mainka) co si prodelal FLUTD a ma sklony k obezite? Kupoval jsme royal canin, ale tam nedoslo k zadne zmene ve vaze, naopak dale pribiral, ted jsem na Hillsech c/d (predtim w/d tusim). Existuje nejaka vhodnejsi volba kterou nemusim kupovat od veterinare? Dekuji.

5.2.2014 19:29
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Dobry vecer, chceme nasim kockam koupit Brit Care Cat Indoor. Mate s timto druhem nekdo zkusenosti? Pokud mate doma 7,5 kilovy pytel, tak prosim poslete mi fotku? Budu moc vdecna, chci videt jak bude ten pytel vypadat. Dekuji.

7.2.2014 12:59
lavacca

XXX.XXX.1.3

bflmpesseveze napsal(a):
Chtel bych se zeptat, jake krmivo byste doporucili pro kastrovaneho kocoura (mainka) co si prodelal FLUTD a ma sklony k obezite? Kupoval jsme royal canin, ale tam nedoslo k zadne zmene ve vaze, naopak dale pribiral, ted jsem na Hillsech c/d (predtim w/d tusim). Existuje nejaka vhodnejsi volba kterou nemusim kupovat od veterinare? Dekuji.

Nepřemýšleli jste o tom krmit masem? Zvláště pokud měl už močové problémy by to bylo lepší než ho cpát granulemi. Nedávno jsem četla článek veterinářky z USA/Kanady, která právě na močové problémy a i jejich předcházení doporučovala krmení masem, apod. konzervami, paštikami, apod. které mívají nad 80% vlhkosti. U problémů s močovými cestami je nejdůležitější to, aby do sebe kočka dostala co nejvíce vody. A to už by v mase, popř. v konzervách dostala. V granulích je ta vlhkost jen okolo 10% a tím, že je kočka od přírody tvor, co málo pije, dost koček má poté močové problémy.

Jinak RC je šrot, Hills taky nic moc - spíš bych mu koupila kvalitnější granule (Taste of the Wild, Applaws, apod.). Pokud by nehubl, trochu mu snížit dávku. Bohužel dost těch veterinárních diet je plných obilí. Což pro kočku jako masožravce, nic moc. Mmj. to zmiňovala i ta paní doktorka - že jsou ty diety na nic, že je lepší krmit pestře a ideálně tím masem. Že už má spoustu spokojených klientů, kde stačilo přejít na maso a po nějaké době se vše vrátilo do normy.

7.2.2014 13:03
lavacca

XXX.XXX.1.3

klubíčko napsal(a):
Dobry vecer, chceme nasim kockam koupit Brit Care Cat Indoor. Mate s timto druhem nekdo zkusenosti? Pokud mate doma 7,5 kilovy pytel, tak prosim poslete mi fotku? Budu moc vdecna, chci videt jak bude ten pytel vypadat. Dekuji.

stačilo si to zadat do vyhledávače. :)

7.2.2014 15:49
klubíčko

XXX.XXX.92.130

lavacca napsal(a):
stačilo si to zadat do vyhledávače. :)

Nemyslela jsem fotku produktu, ale chtěla jsem vidět, jak doopravdy vypadá ten 7,5 kilový pytel. Jinak jsem už fotečku našla a zdá se mi celkem veliký :)

7.2.2014 17:39
lavacca

XXX.XXX.1.3

klubíčko napsal(a):
Nemyslela jsem fotku produktu, ale chtěla jsem vidět, jak doopravdy vypadá ten 7,5 kilový pytel. Jinak jsem už fotečku našla a zdá se mi celkem veliký :)

No, pochybuju, že Vám ho někdo poběží fotit... navíc teda ani nevím, u čeho by se musel fotit, aby to bylo pořádně vidět, jak je velký. Pokud znáte 10 kilová balení granulí pro psy, tak tohle je prostě 75%. :)

10.2.2014 08:44
bflmpesseveze

XXX.XXX.229.98

diky za odpoved. Tak proste pridam na konzervach / mase. U konzerv asi moc na znacce nezalezi, co? Jak jsem tak koukal, tak je tam toho masa vetsinou max 40%, nekdy pouhe 4, podle toho o jake maso se ma jednat (kureci, kruti, veprove, losos...).

10.2.2014 15:59
lavacca

XXX.XXX.1.3

bflmpesseveze napsal(a):
diky za odpoved. Tak proste pridam na konzervach / mase. U konzerv asi moc na znacce nezalezi, co? Jak jsem tak koukal, tak je tam toho masa vetsinou max 40%, nekdy pouhe 4, podle toho o jake maso se ma jednat (kureci, kruti, veprove, losos...).

Samozřejmě, že se dají vybrat masové. Ale je to hledání. Upřímně - cenově i kvalitou vyjde lépe kupovat maso (lze kupovat "maso pro psy")

19.1.2015 11:19
ArumLily

XXX.XXX.168.202

Dobrý den,
řekne mi někdo jak je to se solí u této nové řady http://www.krmivo-brit.cz/produkty/kocky1/superpremium2/krmivo4/dry3/page:1/ ? Krmím těmi pro koťata, máme čerstvě po kastraci-kočičky. Je jí 8 měsíců, po roce jsem jí chtěla dávat buď Brit Care Cat Lucky I´m Vital Adult smíchané s Brit Care Cat Cocco I´am Gourmand a občas koupit menší balíček
Brit Care Cat Missy for Sterilised. Jinak jí dávám maso, to je samozřejmost.
Nechci žádné přesolené granule. Jen tak na okraj u TOTW jsem načetla, že zrovna tak super jak všichni dělají nejsou, prý jsou slané poměrně dost.

19.1.2015 15:00
winieu

XXX.XXX.168.109

No já teď budu přecházet na Brit care I´m a ty už nemají v sobě kukuřici.

19.1.2015 15:27
ArumLily

XXX.XXX.168.202

winieu napsal(a):
No já teď budu přecházet na Brit care I´m a ty už nemají v sobě kukuřici.

Tu novou řadu I´m kitten jí dávám...

19.1.2015 21:37
lavacca

XXX.XXX.164.49

ArumLily napsal(a):
Dobrý den,
řekne mi někdo jak je to se solí u této nové řady http://www.krmivo-brit.cz/produkty/kocky1/superpremium2/krmivo4/dry3/page:1/ ? Krmím těmi pro koťata, máme čerstvě po kastraci-kočičky. Je jí 8 měsíců, po roce jsem jí chtěla dávat buď Brit Care Cat Lucky I´m Vital Adult smíchané s Brit Care Cat Cocco I´am Gourmand a občas koupit menší balíček
Brit Care Cat Missy for Sterilised. Jinak jí dávám maso, to je samozřejmost.
Nechci žádné přesolené granule. Jen tak na okraj u TOTW jsem načetla, že zrovna tak super jak všichni dělají nejsou, prý jsou slané poměrně dost.

Na obsah soli by bylo asi nejlepší se optat přímo výrobce. Já jsem to přímo psané ve složení nenašla.

Ad k TOTW - to byla vlna paniky, kdy se objevila sůl i ve výčtu složení /že ji tam ovšem téměř všichni výrobci nepíšou, i když ji tam dávají, ale zapomněl někdo dodat.../.

20.1.2015 13:57
ArumLily

XXX.XXX.168.202

Dobrá, krmím kotěcíma brit care (ty nové). Můžu jí je dávat do roku abych nezatížila ledviny? Je jí 8 měsíců, týden kastrovaná. Nebo jí rovnou dát nějaké, adultky''.

Přidejte reakci

Přidat smajlík