Zdravím,
mám doma 14ti letou kočičí babičku. Občas je senilní, nesmyslně kouká do zdi, ale to ničemu nevadí Začala mi ale poslední půlrok neuvěřitelně hubnout. Je mi jasný, že je to u starších zvířat celkem normální..ale na ní už by se dala učit anatomie, hrůza děs. Přitom pořád žere, toulá se po venku, je umazlená, jinak normální. Dostává dvě kapsičky denně, kvůli nenažranýmu kocourovi nemůže mít celodenní přístup a brát si kolik sama uzná za vhodný. Ráno i večer ale kapsičku s obrovskou chutí sežere a chrupká. Nevím co s ní, jestli je nějaká možnost ji ještě něčím ,,vykrmovat" nebo už mi nezbývá než se jen koukat, jak se mi ztrácí před očima
Díky za rady
Uživatel s deaktivovaným účtem

rommylufft
napsal(a):
Zdravím,
mám doma 14ti letou kočičí babičku. Občas je senilní, nesmyslně kouká do zdi, ale to ničemu nevadí Začala mi ale poslední půlrok neuvěřitelně hubnout. Je mi jasný, že je to u starších zvířat celkem normální..ale na ní už by se dala učit anatomie, hrůza děs. Přitom pořád žere, toulá se po venku, je umazlená, jinak normální. Dostává dvě kapsičky denně, kvůli nenažranýmu kocourovi nemůže mít celodenní přístup a brát si kolik sama uzná za vhodný. Ráno i večer ale kapsičku s obrovskou chutí sežere a chrupká. Nevím co s ní, jestli je nějaká možnost ji ještě něčím ,,vykrmovat" nebo už mi nezbývá než se jen koukat, jak se mi ztrácí před očima
Díky za rady
Co nějaké vyšetření? Rozbor krve, trusu?
Ve 14 letech je kočka beznadějně stará? No nevím, kočce našich je 19 a je pořád vcelku čupr - tedy při skocích je ztuhlejší a začíná jí šedý zákal, ale jinak je naprosto v pohodě.
Kočka takhle náhle nehubne jen tak bez příčiny. Trvala bych na podrobnějším vyšetření, klidně i u jiného veterináře, který vás neodbyde.
Takové příznaky měla kočička mé švagrové (13 let) - měla bohužel rakovinu - byla v projevech živá, ale přestože žrala den ode dne vypadala více a více jako chodící kostra s velkou hlavou...
Může to být ale i prozaičtější - 2 kapsičky - to je 200g žrádla, nebo ne? To je málo - pokud už je starší, nemusí se jí dařit lovit, jako dříve, a může mít dlouhodobější nedostatek žrádla. Kočka za den sežere celou konzervu = 400 g = 2násobek toho, co nejspíše dáváte.
1 konzerva vyjde levněji, než 2 kapsičky. Zkuste ji přidat.
pidla
napsal(a):
Ve 14 letech je kočka beznadějně stará? No nevím, kočce našich je 19 a je pořád vcelku čupr - tedy při skocích je ztuhlejší a začíná jí šedý zákal, ale jinak je naprosto v pohodě.
Kočka takhle náhle nehubne jen tak bez příčiny. Trvala bych na podrobnějším vyšetření, klidně i u jiného veterináře, který vás neodbyde.
My máme kočku starou skoro 16 let a je v pohodě... Běhá, je přítulná (někdy až otravuje )... Na toulky už nechodí a drží se u domu, akorát zuby už nemá, ale dáváme ji měkkou stravu a naučila se jíst přední packou - vždycky si nabere kousek masa packou, dá do huby a stoličkami rozmělní... (Ty ji ještě zůstaly)