Dobrý den, nedávno jsem si pořídila koťátko obyčejné kočky. Mám u ní podezření na blechy, ale ještě na ní nic neskáče a má v kožíšku jen takové černé jakoby kuličky. Prosím o radu jestli se jedná o blechy a mám koťátko odblešit nebo je to jen nějak bordel, který posbírala tam kde byla něž jsem se jí ujala. A jaký přípravek je na odblešování koťátek nejlepší. ( kočička má 1 měsíc). moc děkuji předem za radu
Zkuste ony kuličky v srsti sebrat a dát na namočený papírový kapesník, nebo na umyvadle na ně kápnout kapku vody. Pokud se kuličky začnou rozpouštět a tmavě červeně nebo hnědě barvit, máte důkaz, že kotě má blechy. Černá smítka v srsti jsou totiž bleší trus a není to nic jiného, než strávená krev, kterou sají na zvířatech. Také můžete vzít hodně jemný hřebínek tzv. všiváček a kotě vyčesávat a vyčesávat, nějakou dospělou blešku jistě chytíte, nejčastejí bývají pod krkem. Teď je koťátko ještě malé, takže nejspíš budete muset použít Frontline, který ale funguje jen na dospělce, takže se blech nezbavíte. Od 2kg váhy kotěte je možné použít spot-ony, hledejte takový, který obsahuje i látku, která zabíjí bleší vajíčka a larvy, bez toho se blech zbavuje obtížně. Doporučit mohu Frontline Combo, Advocate, Stronghodl. Jsou sice dražší, ale zbaví blech jistě a nebudete týdny a měsíce bojovat se zablešením, což se jinak běžně stává, když člověk použije levné antiparazitikum, které zabíjí jen dospělce.
mikulova
napsal(a):
Dobrý den, nedávno jsem si pořídila koťátko obyčejné kočky. Mám u ní podezření na blechy, ale ještě na ní nic neskáče a má v kožíšku jen takové černé jakoby kuličky. Prosím o radu jestli se jedná o blechy a mám koťátko odblešit nebo je to jen nějak bordel, který posbírala tam kde byla něž jsem se jí ujala. A jaký přípravek je na odblešování koťátek nejlepší. ( kočička má 1 měsíc). moc děkuji předem za radu
Mám velmi dobrou zkušenost s Frontline Combo. Zbavilo to naše kotě od blech. Používat se má od 8 týdnu, takže teď to ještě pro Vaše koťátko není vhodné. Je to ale velice účinná látka, které se lehce aplikuje mezi lopatky... Pro koťata se taky velmi doporučuje Stronghold. Působí na blechy, klíšťata...a další havěť, odčervuje kotě, odstraňuje ušní svrab. Cena: 300,-