Selhání ledvin u kočky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.10.2013 06:30
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Dobrý den všem! Moc prosím o jakékoli rady - našemu kocourovi selhávají ledviny, stav je velmi vážný, i když mu to začalo z plného zdraví. Prosím, nemáte někdo zkušenost s lékem Ketosteril? Je to humánní lék, ale někdo o něm psal, že jej dával úspěšně psovi. O kočce nevím. Náš kocour je 12letý a je to člen rodiny.
Děkuji za event. rady nebo názory.
Jana

2.10.2013 10:25
perlinka

XXX.XXX.58.17

Veterinář, který selhávání ledvin diagniostikoval, určitě doporučil i léčbu. Tou je v první řadě komerční dieta, kdy kočka dostává jen dietu a nic jiného, žádné pamlsky ani maso. Pak existují další doplňky, které také doporučí vet. Třeba Ipakitine, který vyvazuje ze stravy fosfor. Kocour už má na selhávání ledvin věk, nicméně kočky mají jednu výhodu a sice že dokážou dlouho žít i se sníženou kapacitou ledvin. Sama jsem měla kočku rok se selháváním ledvin a nakonec zemřela na něco jiného, selhávání ledvin měla díky dietě a doplňkům dobře kompenzované.

5.10.2013 19:00
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Moc děkuju za odpověď. Bohužel u našeho kocourka se stav den ze dne výrazně zhoršuje. Měla jsem ještě víru, že se sice neuzdraví, ale bude žít skoro plnohodnotně na dietě. Ale bohužel nestalo se, je mu zle a já musím najít sílu dovolit mu důstojně umřít.
Jana

6.10.2013 09:27
plisak

XXX.XXX.236.4

ani mně se nepodařilo kocoura se selháním ledvin udržet při životě a to ani na kapačkách

veronikabulls

6.10.2013 15:57
veronikabulls

XXX.XXX.153.1

Určitě veterinář musel stanovit nějakou diagnozu a podle toho také i léčbu, jak je níže uvedeno samozřejmě jde o dietu a hlavně Krmení, které se specializují na ledviny, optejte se veterináře a on vám zajisté poradí jaké krmení se na tento problém specializuje

7.10.2013 18:24
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Dnes večer jedeme s kocourkem na eutanázii. Je mi moc líto Vašeho kocourka, ale alespoň vidím, jak strašně těžké je to onemocnění. A zákeřné. Přišlo to z plného zdraví. Teď už nemám právo jej tady držet, už nejí, dobojoval... Kdyby ještě býval tu sílu v sobě našel a třeba se pokoušel jíst, bojovala bych za něj, i bych za něj snad dýchala. Ale v posledních dnech už byl krmen násilím, pak po pár hodinách zvracel. Už není skoro schopen chodit. Prohráli jsme smajlík Příroda, nebo teda spíš nemoci jsou tak kruté... Když člověk nemá jak pomoct, je to strašné utrpení - nejen pro zvíře, ale i pro majitele.

7.10.2013 18:27
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Bohužel....krmení jsme měli od počátku nemoci od veterinářky - speciální dietu. Ale nemoc nabrala takovou razanci, že prostě přestal jíst a schází před očima. Žádná léčba u něj nezabrala.

7.10.2013 19:30
alca80

XXX.XXX.224.194

Zdravím Vás, chtěla jsem jen napsat, že je mi to moc líto. Bohužel takové věci se stávají, i když je to hrozně nespravedlivé. :( To co zde popisujete jsem také prožila před 2 lety: moje 3-letá britská bílá kočička taky náhle onemocněla. Prostě zničehonic dostala těžký zánět ledvin a do 3 dnů byl konec. Byli jsme v těch dnech (každý ten den) u veterinářky, dostala injekci s antibiotiky, museli jsme jí podávat vodu kapátkem- bylo strašné koukat, jak zvířátko trpí smajlík A stejně přes všechu léčbu 3 den ráno jí našli moji rodiče mrtvou. Na internetu jsem se dočetla, že u koček bývá zánět ledvin bohužel vždy fatální, jen málokterou se podaří zachránit a když už, tak musí být na dietě. Člověk si pak říká, co všechno mohl udělat, že už den před počátkem nemoci byla trochu divná a nepila- ale to nikoho z nás nenapadlo, mysleli jsme, že má jen nějakou svojí náladu. Dnes vím, že radši s každým prdem k vet. I když- jestli by to pomohlo nevím, je to opravdu zákeřné onemocnění, kdy člověk ztratí nejvěrnějšího přítele - měsíc jsem se nemohla podívat na její fotky smajlík Přeji hodně sil, časem bolest ustoupí, člověku nezbyde, než si zvyknout, či si pořídit novou kočičku, aby zaplnila místo v srdíčku po té původní.

7.10.2013 20:19
canis lupus

XXX.XXX.13.46

Je mi to také moc líto. Upřímnou soustrast.
Mě se to stalo se sedmiletou kočkou, která se venku napila zřejmě brzdové kapaliny. Do té doby byla naprosto zdravá. Navíc přišla domů až po třech dnech, kdy už byla dehydrovaná zvracením a zesláblá. Přes kapačky a každodenní návštěvu veteriny se záchrana nepodařila. Musela jsem ji nechat uspat, už neměla o nic zájem a udělala jen pár kroků. Dodnes mi hodně chybí- už jsou to dva roky a mám dvě nové kočky, ale její místo nezabraly. Bojím se je pustit ven.

16.10.2013 00:41
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Dobrý večer všem! Moc děkuju všem, kteří projevili lítost nad smrtí našeho kocourka. Byl moje všechno..., strašně jsem jej milovala. Bohužel, jak někdo z vás psal, že kočička umírala tři dny, náš kocourek bojoval asi 4 týdny! 4 týdny trápení, tedy abych byla přesnější, velmi zlé to bylo poslední týden. Doktoři nám stále dávali naději a já věřím, že to mysleli dobře, že tomu sami věřili. Mám málo peněz, ale za něj bych dala snad cokoli... Denně jsme jezdili na veterinu a dokonce asi 3 x přijela veterinářka i k nám domů. 7.10. jeho utrpení skončilo - eutanázií... Kdyby tak člověk viděl dopředu - nemusel umřít tak zbědovaný... I když jsem byla (a stále jsem) psychicky na dně, pořídili jsme si hned nového kocourka. Ta péče o něj, to, jak nás přijal, hraje si atd., tak to je teď ten nejlepší lék! Ale zemřelý kocourek bude mít navždy místo v mém srdci, nikdy na něj nezapomenu!
Ještě jednou děkuju za hezké vzkazy a prosím, dávejte na svoje miláčky pozor - selhání ledvin je zákeřné v tom, že náš kocourek prostě méně jedl a občas zvracel. Jenže to jsou strašně nespecifické příznaky a snad každá kočka občas zvrací... Dokonce byl nejdříve na vet léčen pro úplně jinou nemoc. Nového kocourka máme týden a už teď jsem obezřetná, co se třeba pití týká. U selhávání ledvin začne kočka víc pít. Ale opravdu je těžké při těchto příznacích pomyslet na něco tak zlého... Všem přeji hodně radosti s jejich zvířecími miláčky!
Jana

2.11.2013 01:13
etua

XXX.XXX.191.213

fikovnice napsal(a):
Dobrý večer všem! Moc děkuju všem, kteří projevili lítost nad smrtí našeho kocourka. Byl moje všechno..., strašně jsem jej milovala. Bohužel, jak někdo z vás psal, že kočička umírala tři dny, náš kocourek bojoval asi 4 týdny! 4 týdny trápení, tedy abych byla přesnější, velmi zlé to bylo poslední týden. Doktoři nám stále dávali naději a já věřím, že to mysleli dobře, že tomu sami věřili. Mám málo peněz, ale za něj bych dala snad cokoli... Denně jsme jezdili na veterinu a dokonce asi 3 x přijela veterinářka i k nám domů. 7.10. jeho utrpení skončilo - eutanázií... Kdyby tak člověk viděl dopředu - nemusel umřít tak zbědovaný... I když jsem byla (a stále jsem) psychicky na dně, pořídili jsme si hned nového kocourka. Ta péče o něj, to, jak nás přijal, hraje si atd., tak to je teď ten nejlepší lék! Ale zemřelý kocourek bude mít navždy místo v mém srdci, nikdy na něj nezapomenu!
Ještě jednou děkuju za hezké vzkazy a prosím, dávejte na svoje miláčky pozor - selhání ledvin je zákeřné v tom, že náš kocourek prostě méně jedl a občas zvracel. Jenže to jsou strašně nespecifické příznaky a snad každá kočka občas zvrací... Dokonce byl nejdříve na vet léčen pro úplně jinou nemoc. Nového kocourka máme týden a už teď jsem obezřetná, co se třeba pití týká. U selhávání ledvin začne kočka víc pít. Ale opravdu je těžké při těchto příznacích pomyslet na něco tak zlého... Všem přeji hodně radosti s jejich zvířecími miláčky!
Jana

My jsme před 3lety také pohřbily kocourka,bohužel onemocnění ledvin je zatím neléčitelné.Kocourek má hrobeček pod krásnou stříbrnou jedlí a tak denně chodím okolo a vzpomenu si.Máme sice jiného,ale strach s tohoto onemocnění v nás zůstal,ikdyž jej dáváme pravidelně očkovat.Udajně to je virové onemocnění,které přenášejí toulavé kočky a potkani.

6.11.2013 00:07
fikovnice

XXX.XXX.99.69

etua napsal(a):
My jsme před 3lety také pohřbily kocourka,bohužel onemocnění ledvin je zatím neléčitelné.Kocourek má hrobeček pod krásnou stříbrnou jedlí a tak denně chodím okolo a vzpomenu si.Máme sice jiného,ale strach s tohoto onemocnění v nás zůstal,ikdyž jej dáváme pravidelně očkovat.Udajně to je virové onemocnění,které přenášejí toulavé kočky a potkani.

Dobrý večer!
Tak to máme podobně smutný osud s našimi kočičími parťáky... Pro mě můj kocour znamenal neskutečně moc, stále jsem se ze smutku nedostala.
Ale ty ledvinné problémy mohou být různého charakteru a příčiny. Náš kocourek neměl virové onemocnění, chronické selhání ledvin bylo bohužel (mimo jiné) diagnostikované pozdě (po prvotní chybě na vet). Ale podle vet (když už byla diagnóza stanovena správně) se na jeho onemocnění podílela PRÝ také nekvalitní strava. A já přiznávám, že byl krmen komerčními kapsičkami typu Whiskas, Kitekat, apod. S novým kocourkem v rodině jsem se začala více zajímat o kvalitní stravu. Vzhledem k jeho mlsnosti stále ještě hledáme nějakou jeho oblíbenou značku... Škoda, že jsem si tyto informace stran kvalitního krmiva nesháněla už u našeho dřívějšího kocourka!

jitkaczek

7.3.2020 14:36
jitkaczek

XXX.XXX.20.171

Dobrý den, přidám svou zkušenost, naše teprv 3-letá britka zničehonic přestala žrát i pít, později se přidaly dýchací obtíže. Veterinář zkoušel vše možné, léky, kapačky, vyšetření srdce, nebyl s to přijít na to, co jí je. 14 dní jsem ji krmila injekční stříkačkou, pak jsem změnila veta (byli jsme zrovna u mamky), tam jí píchali kortikoidy, kočka začala jíst a pít, 3. den se strašně zhoršila, v poslední fázi zchromla na zadní nohy, počurávala se. Pořád se snažila měnit polohu a naříkala.To už jsem se rozhodla ji utratit na pohotovosti.Tam teprv nám řekli, že jí zkolabovaly ledviny. Nebudu popisovat jaké to bylo, vidět 14 dní trpět a umírat vaše zvíře....kdo zažil, ten ví

7.3.2020 14:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Mám taky britky a tohle číst, je velmi bolestné Nádherná kočička, je mi to moc líto. Nějak mi neleze do hlavy, jak mohl vet nepřijít na to, co kočičce je, to jí nedělal žádné rozbory a léčil báj očko?!? No...že mne to vlastně překvapuje, moje zkušenosti z veteriny posledních let jsou naprosto stejné. A ne z jedné veteriny...

7.3.2020 15:16
canka

XXX.XXX.35.234

jitkaczek napsal(a):
Dobrý den, přidám svou zkušenost, naše teprv 3-letá britka zničehonic přestala žrát i pít, později se přidaly dýchací obtíže. Veterinář zkoušel vše možné, léky, kapačky, vyšetření srdce, nebyl s to přijít na to, co jí je. 14 dní jsem ji krmila injekční stříkačkou, pak jsem změnila veta (byli jsme zrovna u mamky), tam jí píchali kortikoidy, kočka začala jíst a pít, 3. den se strašně zhoršila, v poslední fázi zchromla na zadní nohy, počurávala se. Pořád se snažila měnit polohu a naříkala.To už jsem se rozhodla ji utratit na pohotovosti.Tam teprv nám řekli, že jí zkolabovaly ledviny. Nebudu popisovat jaké to bylo, vidět 14 dní trpět a umírat vaše zvíře....kdo zažil, ten ví

Úplně přesně vím,co jste si prožil,nám díky špatné diagnóze veterináře umřel Briťák v hrozných bolestech..je to už rok a půl a stále to hodně bolí a budu si to navždycky vyčítat,že jsem ho takhle nechala umřít..že jsem slepě věřila veterináři...

Přidejte reakci

Přidat smajlík