Přestal chodit na záchod...:(

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2014 18:10

Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu. Mám 3-letého britského kocoura a v posledním půl roce začal strašně blbnout. Nikdy neměl problém chodit na kočičí záchod a to i když jsem mu dala takový ten zakrytý. Nyní střídavě kadí a močí sem tam mimo záchod do sprchového koutu nebo na kachličky vedle. Mysleli jsme si, že je to zašpiněním záchoda, ale chodil vedle i když wc byl jen jednou nebo i vůbec použitý. Nyní jsem mu oddělala ten vrchní kryt a na 2 týdny byl klid. Dneska už zas byl bobek vedle. Nechápu proč to dělá. Myslela jsem, že je to pomsta, když se s ním zrovna moc nemazlím, ale ani tak nebyla pozorována změna, když jsme se mu víc věnovali. V noci teď začal i strašně moc mňoukat (zpívat), to jednou za čas dělá, ale s tím záchodem už si nevím rady. Máte někdo s tímto zkušenosti, čím by to mohlo být? děkuji

3.1.2014 22:25
danurba

XXX.XXX.60.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu. Mám 3-letého britského kocoura a v posledním půl roce začal strašně blbnout. Nikdy neměl problém chodit na kočičí záchod a to i když jsem mu dala takový ten zakrytý. Nyní střídavě kadí a močí sem tam mimo záchod do sprchového koutu nebo na kachličky vedle. Mysleli jsme si, že je to zašpiněním záchoda, ale chodil vedle i když wc byl jen jednou nebo i vůbec použitý. Nyní jsem mu oddělala ten vrchní kryt a na 2 týdny byl klid. Dneska už zas byl bobek vedle. Nechápu proč to dělá. Myslela jsem, že je to pomsta, když se s ním zrovna moc nemazlím, ale ani tak nebyla pozorována změna, když jsme se mu víc věnovali. V noci teď začal i strašně moc mňoukat (zpívat), to jednou za čas dělá, ale s tím záchodem už si nevím rady. Máte někdo s tímto zkušenosti, čím by to mohlo být? děkuji

Zajděte s ním na veterinu a nechte vyšetřit moč. Problémy s čistotností bývají nejčastěji způsobeny pískem v moči. Kocoura čůrání bolí, tuhle bolest si spojí se záchodem a tak hledá místo, kde by mohl čůrat bezbolestně. Kočky se neumí mstít, nejsou jako lidi.
A s tím zpíváním - ja kastrovaný?

4.1.2014 06:37

kastrovaný není. On mimo záchod močí málokdy, to téměř vždy do záchodu, ale kadí mimo. I když je záchod čistý, vymytý, nově nastlaný, zkoušeli jsme různé kombinace abychom odhalili příčinu, ale na nic jsme nepřišli. A kdyby to dělal pravidelně, ale on 2dny do záchoda, 1 den mimo, pak zas 1 den do, 3 dny mimo. Záchod je čištěný min 2x denně, a přesto to na to nemá vliv :(

4.1.2014 08:02
momi

XXX.XXX.92.130

danurba napsal(a):
Zajděte s ním na veterinu a nechte vyšetřit moč. Problémy s čistotností bývají nejčastěji způsobeny pískem v moči. Kocoura čůrání bolí, tuhle bolest si spojí se záchodem a tak hledá místo, kde by mohl čůrat bezbolestně. Kočky se neumí mstít, nejsou jako lidi.
A s tím zpíváním - ja kastrovaný?

Nikde jsem neslyšela, že i nekastrovaní kocouři zpívají nebo vydávají zpěvavé zvuky. Každopádně může to mít něco společného se značkováním. Možná, že si značkuje území. Tohle většinou nekastrovaní kocouři dělají.

4.1.2014 09:03

on ale neznačkuje a nikdy neznačkoval, to by šel okamžitě pod kudlu neb je to domácí kocour. Pouze zpívá. Prý je to typické, když se kočky mrouskají

4.1.2014 10:12
momi

XXX.XXX.92.130

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
on ale neznačkuje a nikdy neznačkoval, to by šel okamžitě pod kudlu neb je to domácí kocour. Pouze zpívá. Prý je to typické, když se kočky mrouskají

Správně by měly kočky zpívat, když mrouskají. Kocouři to dělat nemají. Možná ho něco bolí a kvůli toho tolik vyvádí.

4.1.2014 12:37
rapotacka11

XXX.XXX.37.61

Aha ?
Kdo by to řek?

24.2.2014 14:29

Můj kocour je kastrovaný ,jsou mu 4 roky a někdy tak zpívá,že bych ho zabilasmajlíkOn prostě tu pusu nezavře,mňouká stále a mňouká rádsmajlíkAle spíš to bude plemenem je to něco mezi siamákem a orientálcem - sejšelský krátkosrstý.

20.3.2014 22:42

Nejsem moc kočičí, ale to povídání o zpívání nevykastrovaných kocourů mě fakt dostalo. Nevykastrovaní kocouři v době mrouskání koček nejen že zpívají, ale řvou, pláčou jako děti až stydne krev v žilách, rvou se a vřískají. To dělají kocouři na vsi. Ti domácí možná jen "zpívají".
K tomu kadění okolo : Četla jsem, že některé kočky špatně snášejí třeba změnu podestýlky ( značky ). Mžná mu měníte podestýlku moc často. Možná, že se chce aspoň svým vytříbeným čichem cítit ( Nemyslím, že by vám v bytě měla páchnou kočičí bedýnka)

21.3.2014 08:15
iva1962

XXX.XXX.148.10

Mít v bytě nevykastrovaného kocoura není nejlepší nápad. Pokud není chovný. Každý kocour si značkuje své území! Řeší to pouze včasná kastrace. Pokud se dá vykastrovat už starší kocour, může mít značkování zafixované a dělá to dál. Vypadá to, že hledá partnerku, je to prostě pud! Bez vyšetření a kastrace s tím asi nic neuděláte.

22.3.2014 09:59
astuska1

XXX.XXX.11.225

Dle mě je ten záchůdek malý když se to dřív nestávalo. Chtělo by to koupit ten maxi záchůdek a je po problému.

15.5.2014 11:50
alzbetakocka

XXX.XXX.51.246

Dobrý den,
Je možné, že má Váš kocourek nějaký zdravotní problém. Kočky totiž často nechodí na toaletu, když je něco bolí při vylučování a proto chodí na místa, která jim nepřipomínají tento pocit. Určitě bych s ním zašla na veterinu nebo se můžete zeptat v online poradně Puriny One, kterou naleznete na této stránce: http://www.purina-one.cz/poradna/. Zpívání bude asi spojené s mrouskáním, to bývá u kocoura normální.

tera1616

3.9.2015 21:08
tera1616

XXX.XXX.52.36

Dobrý večer.Mam problém mam doma 3mesicni kocicku.Prvni dny uplne v pohodě chodila na zachodek.Dneska večer se hodne rozdovadela a 2x za sebou se vycurala na peřiny smajlík poradte prosim co se tak mohlo stát.

4.9.2015 17:02
lavacca

XXX.XXX.164.49

tera1616 napsal(a):
Dobrý večer.Mam problém mam doma 3mesicni kocicku.Prvni dny uplne v pohodě chodila na zachodek.Dneska večer se hodne rozdovadela a 2x za sebou se vycurala na peřiny smajlík poradte prosim co se tak mohlo stát.

Jak dlouho ji máte? skoro bych tipla, že se tak rozdováděla, že to prostě neudržela a nedoběhla na wc. To se u koťat občas stane. Nijak ji netrestejte a pokud ji berete na noc do ložnice, tak ji udělejte dobrý sestup z postele na zem a dejte ji tam blízko wc, ať to v klidu doběhne.

tera1616

5.9.2015 08:50
tera1616

XXX.XXX.40.254

Je to 5 dni co ji mam doma.Vcera to udelala zase ale nevim za jake situace protoze sem musela byt v praci. Už si nevim rady do záchodu sem ji nakapala kozlík.Ale.jinak na zachod chodi furt normálne i vycurat i kakat.Pomohl by nejaky ten odpuzovac?

5.9.2015 18:21
lavacca

XXX.XXX.164.49

tera1616 napsal(a):
Je to 5 dni co ji mam doma.Vcera to udelala zase ale nevim za jake situace protoze sem musela byt v praci. Už si nevim rady do záchodu sem ji nakapala kozlík.Ale.jinak na zachod chodi furt normálne i vycurat i kakat.Pomohl by nejaky ten odpuzovac?

Dejte ji čas, musí si zvyknout na nové prostředí. Na jaké wc a stelivo byla zvyklá v původním domově? Má teďka stejné? První dny jste ji měla v 1 místnosti, aby si zafixovala, kde co je? nebo jste ji rovnou pustila po celém bytě?

Pokud by chodila na 1 místo, protože tam tu moč cítí, tak doporučuju umýt místo ředěným octem /váže pachy/. Jinak ale co s odpuzovačem? to byste musela postříkat celý byt pokud nechodí na určité místo... a to reálné není. Nejen co se týče stránky financí, ale i pohody kotěte.

5.9.2015 20:25
fikovnice

XXX.XXX.240.1

tera1616 napsal(a):

No tak po pětidenním pobytu v úplně novém prostředí s novými lidmi, smečkou, s tím, že jde ještě o kotě...tak má nárok být občas ještě nečistotná. Jinak souhlasím s radami a dotazy "Lavaccy". Hlavně ne každá kočka je prostě IHNED doma stoprocentně čistotná. Vždyť se to dá převést i do "říše dětí" - také se jako malé mohou rozdovádět tak, že holt nedoběhnou na záchod či si neřeknou o nočník.

tera1616

6.9.2015 08:49
tera1616

XXX.XXX.51.221

V původním domove měla ten obyčejný pisek protoze byvala venku a kdyz byli ve sklepe schovana pred destem tak na pisek normalne chodila.Mam garsonku takze jednu mistnost +koupelnu.Takze ano pustila sem ji po celem byte Furt pocurava jen pritelovu stranu. A kdyz mam postel slozenou tak na ni taky, ale to uz sem vychytala tim ze tam mam deky a pod dekou plenky, ale nejhorší jsou proste ty periny A do svoji toalety chodi normalne.

6.9.2015 14:13
lavacca

XXX.XXX.164.49

tera1616 napsal(a):
V původním domove měla ten obyčejný pisek protoze byvala venku a kdyz byli ve sklepe schovana pred destem tak na pisek normalne chodila.Mam garsonku takze jednu mistnost +koupelnu.Takze ano pustila sem ji po celem byte Furt pocurava jen pritelovu stranu. A kdyz mam postel slozenou tak na ni taky, ale to uz sem vychytala tim ze tam mam deky a pod dekou plenky, ale nejhorší jsou proste ty periny A do svoji toalety chodi normalne.

A teď má teda v záchodě co? taky písek?

Peřinu a deky doporučuju vyprat v octě, popř. aspoň ta počůraná místa pořádně octem vydrhnout - zbaví se to zápachu moči, což kočku pak láká to tam znovu pustit.

Možná to bude znít trochu krutě, ale pro začátek bych ji možná zavřela jen do té koupelny (za předpokladu, že je tam okno a nebude teda po tmě), aby si opravdu to wc dobře zafixovala. A na postel, abyste ji brali jen pod dohledem - a jakmile by přičapla, že jde čůrat, rychle přenést do záchoda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík