Jsem z vesnice a kolem dokola se to hemží káňaty a spousta lidí bere právě dravce jako nejlepší způsob zbavit se přebytečných koťat. Vyhodí je mezi poli a radši nedomýšlet. Dnes jsem bohužel nalezla (málem přejela autem) kotě, tak možná 4-5 týdnů víc ne. Já hodná dušička jsem neměla to srdce ho tam nechat. Vyzáblé, dehydrované, zablešené. Oči, nos a uši čisté, v pořádku. Vidí, slyší a pláče.
Asi mě čeká pár dní a nocí kojení. Na stříkačku jsem dala ventilkovou gumičku s malou dirkou, zatím ale přijímá jen čistou vodu. Pokud má někdo nějaké zaručené vychytávky, jak odkojit kotě, prosím poraďte. Četla jsem cosi o tatře s troškou medu, ale nechci moc experimentovat.
My jsme odchovali na Sunaru a na kapátku. Myslím, že stříkačkou to je lepší.
Neuměl pít - sotva otevřel oči.
Tatrou jsme krmili později. Nesladili jsme ničím. (ani medem)
- naředí se trochu, (aby nebyla vodová).
I neslazená je příjemně "sladká". Ochutnejte.
Brzy zkusíte syrové maso, nožem naškrábné,
Ale zatím je možná ještě čas . . . . .
Nalezený starý příspěvek
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.113.77 - 03.10.2008 12:26:49)
Pokud jsou to stájová koťata, tak mohou být i starší než 3 týdny (datum porodu kočina určitě nehlásila), nicméně není nutné už koťata krmit každé 2 - 3 hodiny, ale je možné je už učit, aby jedla sama - napřed tvaroh, pribinák, speciální kočičí mlíko, nebo naředěnou kočičí paštiku, uvařené a rozmixované kuřecí maso. Nebudou hned jíst sama, ale stačí vzít kotě do náručí, otevřít mu tlamičku, vmáznout tam jídlo a oni to velice brzy pochopí.
Kočička dostala na výběr - žij, nebo zemři. Po 2 dnech díky bohu zvolila metodu přežití. Dnes jsem stříkačkou krmila už jen ráno a ještě večer přikrmím, zvolila jsem hustší sušené mléko s troškou medu a na pití čistou vodu (do misky jsem musela dát kapesník, protože se mi topila). Sama už ale zvědavě olizuje, co jí nabídnu - kapsičku a trochu tvarohu. Je to velmi nesmělé, ale jsem za to ráda. Dneska už vrní, když je u mě, každopádně si ze mě udělala náhradní maminku a pláče, když zrovna nespí a já někam odejdu. Vypadá to, že i myši ji nakonec budu muset naučit lovit já
Fascinuje mě, že někdo vyhodil takhle úžasný kotě. Od první chvilky čůrá na noviny s pískem, ani jsem jí místečko nemusela ukázat, našla ho sama. Spí pouze na předem určeném místě, nábytek neškrabe, když si náhodou chviličku hraje, šoupe si po zemi kuličku z novin. Vypadá vychovaně, myslím, že by se krásně udala, aniž by musela takhle vyhubnout a skoro padnout žízní. Třeba ji někdo zahodil pro předpoklad nemoci, je možný, že ztratila chuť k jídlu po něčem, co jí nesedlo, ale očividně stačilo tomu jen trochu pomoci.
Moc děkuji za rady, snad z ní vypiplám mazla a i myšilova
Ve 4 týdnech už se kotě naučí pěkně žrát z misky. Uvařte mu kuřecí maso s troškou rýže, rozmixujte mu to s vývarem na kaši a dejte do ploché misky. Poprvé se v tom nejspíš vykoupe, ale do bříška něco dostane a pak už to bude lepší. Já takhle dokrmila koťata od jejich 16 dnů, když se jim maminka nevrátila z myšilovu. Taky mu dejte k dispozici vlažnou vodu, ať nemá žízeň.
litorella
napsal(a):
Kočička dostala na výběr - žij, nebo zemři. Po 2 dnech díky bohu zvolila metodu přežití. Dnes jsem stříkačkou krmila už jen ráno a ještě večer přikrmím, zvolila jsem hustší sušené mléko s troškou medu a na pití čistou vodu (do misky jsem musela dát kapesník, protože se mi topila). Sama už ale zvědavě olizuje, co jí nabídnu - kapsičku a trochu tvarohu. Je to velmi nesmělé, ale jsem za to ráda. Dneska už vrní, když je u mě, každopádně si ze mě udělala náhradní maminku a pláče, když zrovna nespí a já někam odejdu. Vypadá to, že i myši ji nakonec budu muset naučit lovit já
Fascinuje mě, že někdo vyhodil takhle úžasný kotě. Od první chvilky čůrá na noviny s pískem, ani jsem jí místečko nemusela ukázat, našla ho sama. Spí pouze na předem určeném místě, nábytek neškrabe, když si náhodou chviličku hraje, šoupe si po zemi kuličku z novin. Vypadá vychovaně, myslím, že by se krásně udala, aniž by musela takhle vyhubnout a skoro padnout žízní. Třeba ji někdo zahodil pro předpoklad nemoci, je možný, že ztratila chuť k jídlu po něčem, co jí nesedlo, ale očividně stačilo tomu jen trochu pomoci.
Moc děkuji za rady, snad z ní vypiplám mazla a i myšilova
Tak přesně to se stalo nám, přišlo k nám kotě, zanedbané a je z něj ta nejúžasnější kočka na světě, spí tam kde má, nechodí tam kde nemá - stůl apod. no prostě nej kočka na světě, vrní jak blázen, mazlivka.
Držím pěsti at je z ní krásná zdravá kočinda
Nám z takto odchovaného vyrostla naše nejlepší, upovídaná, milovaná kočka.
Na stoly u nás kočky nesmí. Nikdy a žádná.
Ale tento, vlastně náš první kocourek ze soucitu, nám asistoval při koupání, producíroval se
po vaně a nikdy neshodil jedinou věc.
Další kočky - holky, ty mi věci shazovaly a měla jsem pocit, že to mrchy dělají drze a schválně.
Takhle vypiplané kotě mi připadá přítulné a závislé jako ručně dokrmený papoušek. . . .
mě přijde že ta naše to dělá z vděčnosti že jsme ji nevyhodili a nechali si ji
jak naučíte kočky aby nelezly na stůl,když je tam třeba jídlo ?
už jsem měla dvě, před lety a obě si na stůl skákaly,ikdyž věděly že to nesmí
jak slyšely že se někdo blíží tak hned seskakovaly, ale naučit je, aby to nedělaly ani když tam jsou samy se nějak nedařilo
ted mám další kotata toulavé kočky a ta jsou ještě malá takže už tam párkrát skákly hnala jsem je hned dolů,ale ta naše tam neskočila ani jednou sama od sebe a když si vychrupovala na gauči stačilo jí několikrát vyhnat a už tam nešla, přijde mi že je to o povaze, ale zkušenosti velké nemám
Naučit je nelézt po stolech mi nedělalo žádný problém. Učili jsme to hned odmala.
Když se kotě dostalo na stůl následoval velký křik a kotě " "letělo" " dolů.
Samozřejmě ne hrubě, ale vyplašili jsme ho dost. Když jsme tam nebyli, kuchyň byla zavřená.
Opravdu na stůl nelezou. Chce to jen důslednost.
Protože jsem jaká jsem . . . . . myslím, že je krmím líp než sebe, na stole nic nehledají.
rapotacka11
napsal(a):
Nám z takto odchovaného vyrostla naše nejlepší, upovídaná, milovaná kočka.
Na stoly u nás kočky nesmí. Nikdy a žádná.
Ale tento, vlastně náš první kocourek ze soucitu, nám asistoval při koupání, producíroval se
po vaně a nikdy neshodil jedinou věc.
Další kočky - holky, ty mi věci shazovaly a měla jsem pocit, že to mrchy dělají drze a schválně.
Takhle vypiplané kotě mi připadá přítulné a závislé jako ručně dokrmený papoušek. . . .
Nerada bych, aby někdo bral koťě od matky předčasně.
My měli nalezenečka, který sotva otevřel oči, žrát neuměl.
Péči u nás měl - jak na JIPce,
ale evidentně to může dopadnout i úplně jinak . . . .
mochytko

XXX.XXX.199.243
dobry vecer poradte jak krmit a cim 4tydenni kote
Uživatel s deaktivovaným účtem

mochytko
napsal(a):
dobry vecer poradte jak krmit a cim 4tydenni kote
Tatra, kvalitní bílý jogurt, najemno nakrájené maso (nejlépe hovězí), vajíčko...Ideálně pořád něco k dispozici.