Dobrý den,
máme takový problém. Máme britského whiskas kocourka, kastrovaného, 5 let starého. Doma máme ještě pejska, jezevčíka, se kterým jsou nejlepší kamarádi...a to se taky stalo kamenem úrazu. Bydlíme na vesnici, kocourek je pouze doma, ven nechodí, ale s pejskem samozřejmě ven chodíme...všude je tu plno ,,obecních,, kočiček, či jak bych tu ty naše tulačky vesnický nazvalasmajlík, a ty se psů vůbec nebojí, a už vůbec ne toho našeho, ten má kočky rád a hned se k nim lísá..no a jak se jednou takhle pesan při venčení zase ňuchňal s nějakou čičinou, do dvou dnů se začal doma hrozně drbat...blechy byly na světě(teda asi)smajlík. Zakoupili jsme sprej proti blechám, pejska vykoupali, ostříhali, nastříkali, vyprali mu pelíšek a....pejsek se drbal dál...jenže náš kocourek se začal drbat taky....prohledali jsme jim oběma snad každý centimetr na těle, ale žádná viditelná blecha, či černé kuličky trusu....jen se drbali a kousali...kocour začal mít strupy na krku, které si rozdrbával do krve...jeli jsme okamžitě koupit Frontline Combo kapičku za krk pro oba dva..po aplikaci do druhého dne ustoupilo oběma svědění, ale neustalo úplně....každý den jsem vysávala poctivě každý koutek, abych se zbavila eventuelních vypadlých blešek...našla jsem asi tři takové malé neokřídlené broučky, ovšem jako blecha to vážně nevypadalo...kocourovi se postupem času ztratili stroupky, krásně se zahojili, ale začal si úplně násilně vylízávat a následně vykousávat srst těsně kolem zadečku a na vnitřní straně zadních nohou...vypadá hrozně, je mi ho líto, přesto nezhubnul, stále dobře jí, dostává granule, kapsičky, kuřecí maso....má stále hodně energie, lítá po bytě, hrajeme si, pak třeba celý den prospí...prostě se chová jako vždycky a vypadá spokojeně...nevíte, co za tím může být? neměla bych ho třeba odčervit? nemůže mít nějaké červíky či škrkavky, když se tak vehementně vykusuje u zadečku a na nohách? Děkuji předem za radu.
canka
napsal(a):
Dobrý den,
máme takový problém. Máme britského whiskas kocourka, kastrovaného, 5 let starého. Doma máme ještě pejska, jezevčíka, se kterým jsou nejlepší kamarádi...a to se taky stalo kamenem úrazu. Bydlíme na vesnici, kocourek je pouze doma, ven nechodí, ale s pejskem samozřejmě ven chodíme...všude je tu plno ,,obecních,, kočiček, či jak bych tu ty naše tulačky vesnický nazvalasmajlík, a ty se psů vůbec nebojí, a už vůbec ne toho našeho, ten má kočky rád a hned se k nim lísá..no a jak se jednou takhle pesan při venčení zase ňuchňal s nějakou čičinou, do dvou dnů se začal doma hrozně drbat...blechy byly na světě(teda asi)smajlík. Zakoupili jsme sprej proti blechám, pejska vykoupali, ostříhali, nastříkali, vyprali mu pelíšek a....pejsek se drbal dál...jenže náš kocourek se začal drbat taky....prohledali jsme jim oběma snad každý centimetr na těle, ale žádná viditelná blecha, či černé kuličky trusu....jen se drbali a kousali...kocour začal mít strupy na krku, které si rozdrbával do krve...jeli jsme okamžitě koupit Frontline Combo kapičku za krk pro oba dva..po aplikaci do druhého dne ustoupilo oběma svědění, ale neustalo úplně....každý den jsem vysávala poctivě každý koutek, abych se zbavila eventuelních vypadlých blešek...našla jsem asi tři takové malé neokřídlené broučky, ovšem jako blecha to vážně nevypadalo...kocourovi se postupem času ztratili stroupky, krásně se zahojili, ale začal si úplně násilně vylízávat a následně vykousávat srst těsně kolem zadečku a na vnitřní straně zadních nohou...vypadá hrozně, je mi ho líto, přesto nezhubnul, stále dobře jí, dostává granule, kapsičky, kuřecí maso....má stále hodně energie, lítá po bytě, hrajeme si, pak třeba celý den prospí...prostě se chová jako vždycky a vypadá spokojeně...nevíte, co za tím může být? neměla bych ho třeba odčervit? nemůže mít nějaké červíky či škrkavky, když se tak vehementně vykusuje u zadečku a na nohách? Děkuji předem za radu.
A jste si jistá, že jste si nepřinesla svrab? Tím je většina venkovních toulavých koček prolezlá.
Došla bych k veterináři psovi i kocourovi pro Stronghold. Zničí svrab, zároveň i parádně odbleší a odčerví. Tak to budete mít komplet a mělo by to být ok.
Jak dlouho dáváte to kuřecí? A kolik? Nemůže mít kocour alergickou reakci? Někdy to mají i psychické, že se škrábou a vykusují srst...
já si myslím, že svrab to nebude, to by měl nějaké příznaky i pes.......a kocour je opravdu stále jen doma, ten by to neměl kde jinde chytit, než od našeho psa...kuřecí maso už dávám skoro dva roky a nikdy s tím nebyl problém(kocour totiž moc nechce kapsičky, vždy jen olíže tu šťávu a na zbytek prdí...) Zkusím ho znovu odčervit a kápnout ještě jednou frontline Combo...pokud nepomůže, vyzkouším doporučovaný Stronghold...děkuji
Edens

XXX.XXX.225.164
Mám taky takový problém a nevím co z tím zkouším skoro vše.A už si začíná vylizovat srst i po stranách břicha poradí někdo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co, alergie. Kolikrát si to dělají kvůli zánětu močových cest, nebo kvůli plným análním žlázkám, nebo z různých nervů. Možných příčin je prostě hrozně moc.
Takže radím veterináře.
Přidávám dotaz-současně i takový poznatek.Máme kočičku-perskou nalezence, dle veta je jí nyní asi 10 let.Tak jak všichni výše popisujete, tak u naší kočičky nastal problém cca před rokem, po kápnutí Frontlainu se vše zlepšilo, ale problém se nevyřešil a kočička začala mít něco jako epileptické záchvaty.Najednou se smotá do klubířka a začne se různě kousat a vždy míří směrem ke kořeni ocasu.Přiznám se, že sama jsem po dvou operací stehení kosti během 3 měsíců a tak jsem na kočičku nemohla.Nyní přeci jen jsem jí zařala důkjladně prohlížet a nejen, že jsem objevila něco jako lupy na kůži, ale i černé miniaturní kuličky, které jsou velice tvrdé a nezdá se mě, že by to byly hnidy od blech.Záchvaty-jak jsem výše popsala má někdy i 3x za den, někdy žádný.Tak jsem se rozhodla, že navštívíme odborníka dermatologa na veter.nemocnici v Českém Brodě.Nechce se mě do ní cpát a zkoušet kdejakou chemii a už vůbec žádné postřiky, protože kočky se olizují.
Jinak podle hledání na netu jsem našla zajímavou věc-parazita, který se podobá hnidům blech, kůže se olupuje jako lupy a má to název dračík kočičí-doufám, že jsem to dobře napsala.Svrab kočičí znám, ten pes nechytne a u koček se pozná právě jen v uších.
Před několika lety jsme se ujali toulavého kocoura. Měl celý hřbet úplně holý. Veterinář ho prohlédl, řekl, že svrab to není, typoval alergii. S vetem jsme se domluvili, že krevní rozbor zatím dělat nebudeme, odčervit se musí a alergie by mohla mít původ ve vnitřních parazitech, že uvidíme. Kocour skutečně do dvou, tří měsíců obrostl a to před tím byl olezlý asi rok. Po čase si kocour začal srst na hřbetě znovu škubat, ihned jsem ho odčervil (už nevím, jestli pieta nebo prášek), vzápětí po odčervení se škubáním přestal. Pak už si srst nikdy netrhal.