Domácí granule - může je občas?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.10.2014 22:16
sonas

XXX.XXX.108.4

Dobrý den, rozhodla jsem se dělat kočce granule a chtěla bych poradit zda je s tímto poměrem může občas dostávat? Normálně dostává různé vařené maso (syrové moc nechce), ale když nejsem pořád doma potřebuju ji něco nasypat do misky a vzhledem k jejím alergíím nám nezabírají ani různé hypoalergenní typy a vždy se zase rozdbe. Z kila masa se mi podaří vytvořit cca 400g granulí, maso suším. Sušné maso tvoří cca 2/3 a sušená zelenina cca 1/3 granulí. Dále tam přidávám trochu nutrimixu pro kočky, vápenec, vejce a pivovarské kvasnice. Je to asi 4. typ co jsem vytvořila a tento poměr ji konečně chutná (je pěkně vybíravá=/). Šlo by tímto krmit aspoň občas, cca 2 dny v týdnu? Děkuji za rady případně připomínky jak to dělat lépe=).

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.10.2014 08:21
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak to jste teda dobrá,udělat své vlastní granule..Já mám kočku silně alergickou na kuřecí a jehněčí,má zánět tlustého střeva,jednou je to lepší,pak ují z kapisčky druhé kočky a už průjmuje a drbe se...Nám pomáhají granule N&D rybí-mají dva druhy a to jsem poprvé viděla,že z granulí koukají kostičky ryb a voní jako smažené filé.Po těch má bobíky,je zdravá.Navíc v těchto granulích je spousty vitamínů...vaší kočce určitě ty vyše granule neublíží ale bude jí chybět spousty látek jako je taurin atd...

6.10.2014 14:53
lavacca

XXX.XXX.164.49

sonas napsal(a):
Dobrý den, rozhodla jsem se dělat kočce granule a chtěla bych poradit zda je s tímto poměrem může občas dostávat? Normálně dostává různé vařené maso (syrové moc nechce), ale když nejsem pořád doma potřebuju ji něco nasypat do misky a vzhledem k jejím alergíím nám nezabírají ani různé hypoalergenní typy a vždy se zase rozdbe. Z kila masa se mi podaří vytvořit cca 400g granulí, maso suším. Sušné maso tvoří cca 2/3 a sušená zelenina cca 1/3 granulí. Dále tam přidávám trochu nutrimixu pro kočky, vápenec, vejce a pivovarské kvasnice. Je to asi 4. typ co jsem vytvořila a tento poměr ji konečně chutná (je pěkně vybíravá=/). Šlo by tímto krmit aspoň občas, cca 2 dny v týdnu? Děkuji za rady případně připomínky jak to dělat lépe=).

Já myslim, že by to šlo. A co se týče taurinu - ten je obsažen jak v mase, tak by měl být i v tom nutrimixu, ne? Ideální by bylo teda ji navyknout na syrové maso (přece jen obsahuje dost vitamínů, které se vařením uvolňují). Nebo jen necháváte rychle ovařit a vevnitř je ještě syrové?

6.10.2014 19:37
sonas

XXX.XXX.108.4

Vaří se většinou jenom tak 3 minuty a hned to vypínam. Ano, v tom nutrimixu by měl být taky taurin a ještě jsem sehnala i nějaké mléčné kvasnice kde je taky přidaný. Co se týče různých rybích granulí, to jsem taky už zkoušela (TOTW a Acanu), jednak jí ale vůbec nechutnají a taky ji moc neprospívali co se týče kůže. Možná ještě časem skusím co radíte. Chci ji nechat aspoň chvíli v klidu a zdravou=).

Přidejte reakci

Přidat smajlík