Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.183.68
Zajímalo by mě, jaký jste měl kdo úraz na koni ( u koní ). A po jak dlouhé době. Já si po 20 letech zlomila klíční kost, když kobyla zakopla a letěly jsme obě.... M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.179
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zajímalo by mě, jaký jste měl kdo úraz na koni ( u koní ). A po jak dlouhé době. Já si po 20 letech zlomila klíční kost, když kobyla zakopla a letěly jsme obě.... M.
Pád i s koněm (KHV 190 cm). Padl na bok a zůstal mi ležet na noze. Od té doby cejtím každou chvíli koleno...Tajemna.Danny
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.62
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pád i s koněm (KHV 190 cm). Padl na bok a zůstal mi ležet na noze. Od té doby cejtím každou chvíli koleno...Tajemna.Danny
Nebyl to pád, ale učila jsem v zimě tahat koníka saně. Už jsem chtěla jít domů, ale koník to tak krásně zvládl, že jsem si řekla:"Ještě jednou, naposled!" Koník, jako by to věděl, že už měl být konec, splašil se a já jsem nohou při trysku zaryla do sněhového mantinelu. Výsledek:tříštivá zloměnina v koleni. A to jsem ho (po svých!) ještě chytla, odvedla do stáje a odstrojila! Jsem vůl, kdybych skončila o 3 min. dřív, měli bychom oba dva krásný zážitek!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.36
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nebyl to pád, ale učila jsem v zimě tahat koníka saně. Už jsem chtěla jít domů, ale koník to tak krásně zvládl, že jsem si řekla:"Ještě jednou, naposled!" Koník, jako by to věděl, že už měl být konec, splašil se a já jsem nohou při trysku zaryla do sněhového mantinelu. Výsledek:tříštivá zloměnina v koleni. A to jsem ho (po svých!) ještě chytla, odvedla do stáje a odstrojila! Jsem vůl, kdybych skončila o 3 min. dřív, měli bychom oba dva krásný zážitek!
pádů bylo víc a vždy velká klika jednou jsem přelítla přes koně a zabořila hlavou do země cítila jsem jak mi zarupalo v krku ,další pád v zimě na svahu byl tam skrýtý led pod sněhem pád s koněm na bok a kus jsme jeli posvahu, po ledu vše dopadlo ok
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
pádů bylo víc a vždy velká klika jednou jsem přelítla přes koně a zabořila hlavou do země cítila jsem jak mi zarupalo v krku ,další pád v zimě na svahu byl tam skrýtý led pod sněhem pád s koněm na bok a kus jsme jeli posvahu, po ledu vše dopadlo ok
Hele vy opice, nestrašte, nebo už na koně nevlezu...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.62
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hele vy opice, nestrašte, nebo už na koně nevlezu...
chi chi, já jsem ta s tou zlomenou nohou. Já jdem pak na koníkovi seděla asi po třech týdnech i s ortézou na noze. Jen jsem ji nemohla ohnout do třmenů. Vyřešila jsem to tak, že jsem třmeny sundala a nastupovala jsem z "těch sáněk". Doma jsem to zdůvodnila tak, že si koně člověk osedlal, ptotože se mu nechtělo chodit, tak že - když nemůžu chodit, musím jezdit na koni.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.111
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
chi chi, já jsem ta s tou zlomenou nohou. Já jdem pak na koníkovi seděla asi po třech týdnech i s ortézou na noze. Jen jsem ji nemohla ohnout do třmenů. Vyřešila jsem to tak, že jsem třmeny sundala a nastupovala jsem z "těch sáněk". Doma jsem to zdůvodnila tak, že si koně člověk osedlal, ptotože se mu nechtělo chodit, tak že - když nemůžu chodit, musím jezdit na koni.
Tak to já jsem spadla taky hodněkrát - odražené maso od holeně, spadla pod koně, zakopl o mě ... - to jsem zjistila až ve stáji - měla v botě krev ... pak zlomená klíční kost - to jsem ještě na koně nasedla, odjela do stáje a odsedlala !!!! Dobrý co
Ale neodradilo ... jezdím stále
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.212
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
pád při téninku - doskákala jsem, co jsem musela se slzama v očích - otřes mozku - den po propuštění z nemocnice opět na koni. jinak urvanej meniskus po nakopnutí do kolena.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.115
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mne sa v zime splašila kobyla a nedala sa zastaviť,ani otočiť,lebo okolo cesty boli priekopy a ja som si uvedomila,že sa rútime rovno do vyše metrového záveja.Ked sme do neho vhupli,ešte urobila asi 3 nepodarené skoky a potom spadla a ostala ležať na chrbte,jasom letela a dopadla do mäkkej snehovej perinky.Lenže ona má nežných 750 kg a začala sa metať,aby sa postavila,tak som chcela rýchlo vyliezť zo snehu a vykľbila som si koleno.ani neviem,ako sa odtiaľ vyhrabala..Vtedy sa chvalabohu naplno prejavil jej skvelýcharakter,celá roztrasená prišla ku mne a položila mi hlavu na plece a tak sme sa dosť dlho ukľudnovali...koleno bolelo na zbláznenie,ale aspoň viem,s akou kobčou mám do činenia :))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.77
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mne sa v zime splašila kobyla a nedala sa zastaviť,ani otočiť,lebo okolo cesty boli priekopy a ja som si uvedomila,že sa rútime rovno do vyše metrového záveja.Ked sme do neho vhupli,ešte urobila asi 3 nepodarené skoky a potom spadla a ostala ležať na chrbte,jasom letela a dopadla do mäkkej snehovej perinky.Lenže ona má nežných 750 kg a začala sa metať,aby sa postavila,tak som chcela rýchlo vyliezť zo snehu a vykľbila som si koleno.ani neviem,ako sa odtiaľ vyhrabala..Vtedy sa chvalabohu naplno prejavil jej skvelýcharakter,celá roztrasená prišla ku mne a položila mi hlavu na plece a tak sme sa dosť dlho ukľudnovali...koleno bolelo na zbláznenie,ale aspoň viem,s akou kobčou mám do činenia :))
Můj největší hřích byla i moje největší nehoda - chtěla jsem koníka nacpat do potoka, ale protože nechtěl, vzala jsem to couváním, samozřejmě šel křivě a pozadu jsme spadli do vody... když tak kolem mě šly bublinky, přemýšlela jsem, jestli se někdy vynořím, jestli se koník zvedne... hnusných pár sekund. Sanášek se naštěstí zvedl, odešel proti proudu a já ho jako vodník přemlouvala, aby mě proboha nechal nasednout, byli jsme kilometry od domova, přes dvě silnice... Tehdy byl opravdu rozumný, mnohem víc, než já a nasednout mě nechal... Nikdy předtím ani potom se mi nic nestalo a doteď děkuji Sanymu a andílkovi strážnému, že mě nepotrestali za mojí pitomost...
Sanulka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.77
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můj největší hřích byla i moje největší nehoda - chtěla jsem koníka nacpat do potoka, ale protože nechtěl, vzala jsem to couváním, samozřejmě šel křivě a pozadu jsme spadli do vody... když tak kolem mě šly bublinky, přemýšlela jsem, jestli se někdy vynořím, jestli se koník zvedne... hnusných pár sekund. Sanášek se naštěstí zvedl, odešel proti proudu a já ho jako vodník přemlouvala, aby mě proboha nechal nasednout, byli jsme kilometry od domova, přes dvě silnice... Tehdy byl opravdu rozumný, mnohem víc, než já a nasednout mě nechal... Nikdy předtím ani potom se mi nic nestalo a doteď děkuji Sanymu a andílkovi strážnému, že mě nepotrestali za mojí pitomost...
Sanulka
A jeden příběh z doslechu: arábci se vraceli z vyjížďky, všude kolem plno sněhu a pod ním led. U stáje projelo dítě na saních a koník se lekl, chvíli bruslil po ledě a pak se trefil přímo hlavou do stěny stáje. Jezdkyně prolétla oknem a kůň na místě zlomený vaz... Ale fakt se tady jen navzájem děsíme...
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A jeden příběh z doslechu: arábci se vraceli z vyjížďky, všude kolem plno sněhu a pod ním led. U stáje projelo dítě na saních a koník se lekl, chvíli bruslil po ledě a pak se trefil přímo hlavou do stěny stáje. Jezdkyně prolétla oknem a kůň na místě zlomený vaz... Ale fakt se tady jen navzájem děsíme...
Muj kun na jizdarne jednou uklouzl, spadl a prizdil me pod sebou. navic se nemohl postavit a tak se jen zmital na moji noze nez ho trener dokazal postavit. Zazitek. Narazene zada, pohmozdena noha, odreniny jak svina a navic vsude sterk. Dokonce me museli na kone zpatky nalozit a odvezt do mastale, nebyla jsem schopna chodit sama. Tehdy jsem nemela daleko od toho abych to vzdala. Ale stalo se to pred 15 lety a porad jsem u koni . Pak jsem jeste dostala jednou kopanec zadni nohou do krku kousek od celisti, ale jinak byl relativne klid
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chm. Mám se přidat? Jsem asi štístko...
Zlomenej nos - učila jsem dostihovou plňasku normálně naskakovat do cvalu.
Zlomená klíční kost - vystoupila jsem si v trysku.
Nakřuplý koleno - nepovedenej skok.
Těžkej otřes mozku - učila jsem skákat kladrubačku.
Pomlácený žebra - nechtěnej trysk bez sedla a náledný vystoupení si.
Na třikrát zlomenej kotník - proběhlo se po mě stádo.
Pošlapaný prsty, kopance, stržený nehty a běžný pády nepočítám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.77
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Brr...tohle je teda téma! Někdo je sado maso, že?
Takže já moc úrazů neměla, nějak jsem opatrná...asi dvakrát šlápnutí na nohu, jedno kousnutí, normální pád asi dvakrát (vždy spíše vystoupení) a jeden nenormální...v létě 99.
Cválala jsem s kamakádkou na kobylách po poli ( bylo sklizeno obilí) a kobyla se mi najednou zakousla do udidla, roztryskala jako tank (velké mohutné ČT). Nešlo zastavit, stočit na stranu, nic. Tak jsem si řekla, že pole je dlouhé...na konci ji snad zastavím. Omyl! V polovině jsem cítila, že je divná, najednou silně v tom trysku vyhodila, já v momentě ve vzduchu, kobyla prudce uskočila bokem. To se nedalo usedět. Noha mi zůstala ve třmenu, takže jsem se ve vzduchu přetočila na záda a kobyla mě ještě šlehla kopancem ho holeně (ta byla jen naražená). Noha se mi naštěstí ze třmenu uvolnila a já dopadla přímo na záda a jen ucítila křupnutí a nepředstavitelnou bolest.
A následky? Rozdrcený druhý bederní obratel na placičku (komprese). Udělali mi nový obratel ze štěpu z kyčle, rok jsem měla v zádech titanové šrouby, půl roku v korzetu. Nesmím skákat, jezdit můžu. To byl impulz, že už jsem chtěla vlastního koně, kterého budu znát, budu mu věřit a budu s ním mít krásný vztah..ne sedat na všechno, co má 4 noky a koňskou hlavu, jako do té doby...
Lucky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Brr...tohle je teda téma! Někdo je sado maso, že?
Takže já moc úrazů neměla, nějak jsem opatrná...asi dvakrát šlápnutí na nohu, jedno kousnutí, normální pád asi dvakrát (vždy spíše vystoupení) a jeden nenormální...v létě 99.
Cválala jsem s kamakádkou na kobylách po poli ( bylo sklizeno obilí) a kobyla se mi najednou zakousla do udidla, roztryskala jako tank (velké mohutné ČT). Nešlo zastavit, stočit na stranu, nic. Tak jsem si řekla, že pole je dlouhé...na konci ji snad zastavím. Omyl! V polovině jsem cítila, že je divná, najednou silně v tom trysku vyhodila, já v momentě ve vzduchu, kobyla prudce uskočila bokem. To se nedalo usedět. Noha mi zůstala ve třmenu, takže jsem se ve vzduchu přetočila na záda a kobyla mě ještě šlehla kopancem ho holeně (ta byla jen naražená). Noha se mi naštěstí ze třmenu uvolnila a já dopadla přímo na záda a jen ucítila křupnutí a nepředstavitelnou bolest.
A následky? Rozdrcený druhý bederní obratel na placičku (komprese). Udělali mi nový obratel ze štěpu z kyčle, rok jsem měla v zádech titanové šrouby, půl roku v korzetu. Nesmím skákat, jezdit můžu. To byl impulz, že už jsem chtěla vlastního koně, kterého budu znát, budu mu věřit a budu s ním mít krásný vztah..ne sedat na všechno, co má 4 noky a koňskou hlavu, jako do té doby...
Lucky
Proboha, to byla ale mrcha, ta kobyla. Už chápu proč jsis koupila USU od hříbátka... a vychovávala a čekala. Já taky věřím jen tomu, co si odchovám.
cream
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pádů bylo spousta, různých naraženin, odřenin, pohmožděnin a občas nějaká zlomeninka taky, k tomu ještě dva otřesy mozku. Jeden, když si koník oháněl mouchu a já mu prohlížela šlachu na přední a chytla jsem to kopytem do čela, druhý, když si kobyla cvakla na kolmáku kládu mezi přední a udělala kotrmelec i se mnou, znovu jsem na ni nasedala, v tom se lekla, roztryskala, já jen jednu nohu ve třmenu a ona proti zábradlí jízdárny. Před ním úspěšný prudký štyc a já hlavou přímo do toho hrazení, a to podotýkám jsem měla helmu. Poslední horší úraz byla rozdrcená klíční kost, v ní pět šroubů půl roku. S kobylkou jsme ukouzly na zmrzlé kaluži zafoukané sněhem a tak když ztratila na ledu i poslední nohu, snažila se to vyrovnat o hlavu a moje rameno...Lump
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.183.68
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zadavatelka: Nechtěla jsem si tady "čvachtat" ve zlomeninách a jiných úrazech. Jen mě to prostě zajímalo. Pořád se tu píšou jen samý hezký věci a úrazy u koní jsou přitom , bohužel, realita. Já, samozřejmě, měla taky spoustu "drobnějších " obraženin, nějaký kousanec apod. Takže klíďo pište dál. A přeju spoustu pěkných hodin v sedle a kolem koní bez úrazu
.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.155
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zadavatelka: Nechtěla jsem si tady "čvachtat" ve zlomeninách a jiných úrazech. Jen mě to prostě zajímalo. Pořád se tu píšou jen samý hezký věci a úrazy u koní jsou přitom , bohužel, realita. Já, samozřejmě, měla taky spoustu "drobnějších " obraženin, nějaký kousanec apod. Takže klíďo pište dál. A přeju spoustu pěkných hodin v sedle a kolem koní bez úrazu
.
Já jezdím 10 let za celá ta léta se mi nic nestalo až jednou v zimě jsem si sedla na led je to už pár let, ale záda mám od té doby zničená a dokonce uvažuju o tom, že přestanu jezdit jen co prodám koně. Když to tak čtu, tak někteří mají mnohem horší úrazy, ale asi jste odolnější povahy než já.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jezdím 10 let za celá ta léta se mi nic nestalo až jednou v zimě jsem si sedla na led je to už pár let, ale záda mám od té doby zničená a dokonce uvažuju o tom, že přestanu jezdit jen co prodám koně. Když to tak čtu, tak někteří mají mnohem horší úrazy, ale asi jste odolnější povahy než já.
Mno za mé slaboučké dva roky nic strašného, jenom tři kotouly plavmo přes krk koně během pěti minut ( vysvětlovali mi totiž, že za žádnou cenu nesmím pustit otěž a... kůň dal dolů hlavu). Ještě teď mám chuť zahrabat se kdykoliv si na to vzpomenu... holt chybami se člověk učí, no...
Ája
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.96
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jezdím cca 9 a dlooooouho jsem nespadla...Pak cca v jedenácti jsem jezdila známe (budiž jí země lehká-nádor) ČT kobylu s plňasem...pohoda,na klusáckém oválu ze škáry tři kolečka cvalem,pak mi vypadl vnitřní třmen,další kolečko to kobyla v zala úskokem do elektriky,z tama úskokem zpět na ovál a pak zahla(směrem dovnitř) ke stájím...a zapíchla na místě...no,kdyby zahla na druhou stranu,tak v poho,ale neměla jsem oporu,takže jsem šla ku zemi.Nic,chvilková bolest těla a škára v loktu....pak přišel vlastní koník,poprvé mě sundal,když mě jeden hodil za sedlo,koník na ohlávce(měla ho vodit kámoška),on to pojal jako rodeo,vyhazovačka,když jsem vyděla že s oranište mizíme na tvrdou zem,tak jsem se zezadu pustila sedla a hapala,přitom mě koník kopnul do rozkroku(přežil)....no a od té doby jen dva pády--jednou,když se na jízdárnu pouštěli v mokru koně,tak tam byli díry,asi 20 čísel a mi v zatáčce nacválali a už jsem cítila,že koník do ní strčil nohu a snažil se jí v čas vyndat,ale nestihl.Oba jsme hodili rybu na bok,kůň hned vstal a já chvilku po něm,všichni za mnou doběhli,tak jsem si nechala provést koně(bylo štěstí,že si v té díře tu nohu nezlomil) a pak zjistila,že mě zatraceně bolí prst(silná naraženina)...no a pak po skoku ve wr stylu,asi půl metra skok,koník ho přešel,uděll cvalový krok a šel do kolen a já se svezla po krku držkou ochutit zem...neviděla jsem,což mě zděsilo,ale pak jsem se rozkoukala,koníka vykrokovala a až ve stáji mě strašně rozbolela hlava-otřes mozku...a pak,top není pád,jsem u koní hrála bedminton...úkrok,vykopla jsem hřebík do nohy,nemocnice,domácí léčba,na kontrole u obvodního zjištěn průser,docházení k chirurgovi,který mi zdělil okamžitý nástup do nemocnice...zanedbali na úrazovce 1. péči-obrovský zánět...hned po příchodu do nemocnice drenáž,pravidelné výplachy,pak asi 3 měsíce problém s chůzí...o nohu jsem měla v podstatě přijít,ale tělo zvítězilo(zaplať pánbůh!!!!)
Toť vše přátelé ze života 15 leté holky u koní
Kikuška
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Za 5 let aktivnějšího ježdění,více méně jen drobné odřeniny a modřiny.Po narození první dcery ....po roce první jízda (rozšláplý kotník,nakopaná žebra,stržené krční svaly (ten parchant na mě skočil).Po druhé dceři....manžel mě vypustil bez dětí,skončilo to zlomenou rukou a pohmožděnou kostrčí (na tu ruku jsem si sedla) a výsledek?? Bojím se,ale o své holky máme své dvě kobyly a mě se dělá pokaždé zle ,když vidím jak se někde řítí cvalem,závodí mezi sebou......sama už jezdím jen takové pohoda klídek vyjíždky S
jitkaczek

XXX.XXX.25.140
jezdím cca 3 roky, takže nic moc jezdec nejsem. Moc jsem nepadala, az teď. Vý sledek - rozlámana klíční kost, 8 zlomených žeber, propíchnutá plíce
Stalo se mi tohle...bylo to po vánocích, trenérka nas poslala na vyjížďku s její kamarádkou (která ovšem trenérčiny koně pořádně neznala). Na tom "mém" koni jsem párkrát jela, tentokrát byl ale jiný, než obvykle. Předbíhal, stále se pokoušel nacválat, byl takový "chtivý" Když jsme cválali podél silnice, vybočil z řady na tu silnici a tam pořádně vykopnul a já letěla na asfalt. Strašná bolest, nemohla jsem dýchat. Letěl pro mě vrtulník...Pokud někdy budete cítit, že kůň není v pohode, rozhodně nedoporučuju cválat, pokud nejste dost zkušení - a to já nebyla :-(
jitkaczek
napsal(a):
jezdím cca 3 roky, takže nic moc jezdec nejsem. Moc jsem nepadala, az teď. Vý sledek - rozlámana klíční kost, 8 zlomených žeber, propíchnutá plíce
Stalo se mi tohle...bylo to po vánocích, trenérka nas poslala na vyjížďku s její kamarádkou (která ovšem trenérčiny koně pořádně neznala). Na tom "mém" koni jsem párkrát jela, tentokrát byl ale jiný, než obvykle. Předbíhal, stále se pokoušel nacválat, byl takový "chtivý" Když jsme cválali podél silnice, vybočil z řady na tu silnici a tam pořádně vykopnul a já letěla na asfalt. Strašná bolest, nemohla jsem dýchat. Letěl pro mě vrtulník...Pokud někdy budete cítit, že kůň není v pohode, rozhodně nedoporučuju cválat, pokud nejste dost zkušení - a to já nebyla :-(
Prilba? Vesta?
Aktivně jezdím až poslední 2 roky.. Před tím byly nějaké pády ala naraženina a tak.. Ale co jsem začala chodit k soukromníkovi tak asi do 3 měsíců jsem sletěla z kobyly ve cvalu. Zlomená klíční kost, zpátky v sedle po týdnu. O půl roku později jsme sletěla znovu to už byla zlomená ruka, v sedle po cca 2 týdnech. Vždy to byla moje vina. Od prvního pádu jsem koupila i páteřák. Vždy ven nosím přilbu. Ale vždy to byla moje vina. Mám se hodně co učit a ted radši nezkouším nic na co se necítím, to s eu mě týká všech chodů. Začala jsem více vnímat koně a poznávat kdy mají náladu v pohodě a kdy jsou otrávení že mě vidí a radši děláme ze země :)
Varaxi
napsal(a):
Tak ona práce ze země taky není bůhvíjak bezpečná. Jediné tři úrazy, které mám od koní, jsou právě ze země. :)
Přišláplá noha, pomačkaná žebra a jednou mi valach švihl ocasem do očí. :)
To jste mi připomněla. Úplně stupidní úraz. Spadl mi na zem kartáč, sklonila jsem se pro něj a přesně v tu chvíli zvedl kůň přední nohu = zlomený nos. Doktor mě potěšil, že je to krásná zlomenina a nebude třeba nos rovnat. Mám jen počkat,až to samo sroste.
sisi58
napsal(a):
To jste mi připomněla. Úplně stupidní úraz. Spadl mi na zem kartáč, sklonila jsem se pro něj a přesně v tu chvíli zvedl kůň přední nohu = zlomený nos. Doktor mě potěšil, že je to krásná zlomenina a nebude třeba nos rovnat. Mám jen počkat,až to samo sroste.
hehe. Já v létě dělala generální úklid sedlovny. Bylo vedro tak sem byla v žabkách. Najednou mi z police z metru a půl sletěla podkova přímo na nohu. Zlomený ukazováče, prostředníček a prsteníček.
Uživatel s deaktivovaným účtem

sisi58
napsal(a):
Podobný úraz mám při zouvání boty kobyle - já se ohnula k noze a ona jen ohnula nohu v karpu = čtyři stehy na čele Na omluvu kobyly musím udat, že jí za prdelí vyjelo dítě na koloběžce, mohla mi taky na tu hlavu skočit...
napsal(a):
Podobný úraz mám při zouvání boty kobyle - já se ohnula k noze a ona jen ohnula nohu v karpu = čtyři stehy na čele Na omluvu kobyly musím udat, že jí za prdelí vyjelo dítě na koloběžce, mohla mi taky na tu hlavu skočit...
Jsou to takové hloupé náhody. Nic moc se člověku nestane. Snad jen hodně krve, modřiny a třeba právě ty stehy. Já si sama sobě skoro urazila nos(opět), když mi vyklouzla z ruky zápinka, za kterou jsem mocně tahala. No netrefila jsem se do nosu? Ne do čela, které je tvrdé,či do brady, ale zase do nosu.
sisi58
napsal(a):
Jsou to takové hloupé náhody. Nic moc se člověku nestane. Snad jen hodně krve, modřiny a třeba právě ty stehy. Já si sama sobě skoro urazila nos(opět), když mi vyklouzla z ruky zápinka, za kterou jsem mocně tahala. No netrefila jsem se do nosu? Ne do čela, které je tvrdé,či do brady, ale zase do nosu.
No vidíte, všechno zlé je k něčemu dobré. Když jste se trefila do nosu, nemohla jste se trefit do oka. A nos sroste, ale oko... Takže buďte vděčná, ještě jste dopadla dobře. :)

Jo, já s crčící krví z hlavy, vypadala jsem fakt hrozivě, celá od krve, ale moje první bylo: "hlavně, že brejle sou celý!"
napsal(a):
Jo, já s crčící krví z hlavy, vypadala jsem fakt hrozivě, celá od krve, ale moje první bylo: "hlavně, že brejle sou celý!"
No bodejť! Šla jsem si nechat udělat brýle nové, přes staré jsem už viděla prd. Frajerka jsem chtěla bifokální. Před nějakou dobou stály ty staré závratných 5000,- Tak jsem přihodila dva litry na inflaci a vesele napochodovala do Optiky. Tvl ! 12000,- jen to zahvízdalo. A to mám obroučky za tisícovku. Myslela jsem,že mě vomejou. To budu raději chodit ke koním slepá jak krtek, než tohle rozbít.

Přesně tak!! (já mám ještě dražší... ufff )
Jak to tak čtu tam mám za sebou prd úrazy a nebo při mě vždy stálo štěstí. Nejhorší úraz za 7 let aktivního ježdění jsem měla asi natažené vazy v noze, naražené kříže, ty mě pobolívají ještě dneska 4 roky po pádu, kůň mě hodil zádama na dřevěný rantl, lehký otřes mozku a pohmožděné žebra, o to se mi v UK postarala jedna kobyla co mi po vystoupení uštědřila kopačku do hrudníku.
Já loni na konci února šla lonžovat Sáru. Všechno v pohodě, i když teda kobyla byla nějaká vykleplá a běhala mi na lonži jak španěl s nohama až u brady pomalu.
A pak najednou sem ztratila rovnováhu, nezatáhla za lonž nic Sára normálně fungovala, a já v jednu chvíli stála jen na jedné noze. No a ta se mi podlomila. Hlasité LUP, šílená bolest, závrať, a já ležela na zemi v bolestech. Sára zděšeně zastavila, a dívala se na mě, ale kupodivu neutekla, nevytrhla se nic, přišla ke mě zastavila a stála. Díky bohu, že tam byla kamarádka (v tý době ještě jenom stájnice).
Naštěstí jen zvrtnutej kotník... Týden před odletem do Egypta... ale i to mělo výhodu, dostali sme super sedadla s prostorem na nohy tam i zpět. Při odletu domů nás vzali jako úplně první do letadla, abych měla dost času si uklidit berle a posadit se, a při příletu do Prahy tam pro mě připravili i vozíček ...
Ohledně nosu mám vzpomínku z Martinic, kde sem fotila. Zrovna sem dostala nový objektiv, Lko od canonu 70-200 ten velkej bílej. Velká změna, před tím sem měla jen základní maličkaté objektivíky.
Z nějakého důvod sem v té době měla zlozvyk foťák natočit objektivem vzhůru. No, a totéž sem udělala během toho focení v Martinicích, jenže s tím velkým bílým objektivem... Prásk ho do nosu takovou šlehou že nechápu kde se taková síla vyvinula v obyčejném otočení foťáku... Měla sem na sobě bílou košili... a zrovna měl startovat kůň mojí kamarádky kterého sem prostě musela nafotit... Takže krev nekrev, foťák u oka a jela sem, zatímco krev mi zase jela proudem dolů hezky po blůzce... Naklonila se ke mě paní a říká "slečno, vy krvácíte" a já na to jenom "já vím, ale tohle musím nafotit!"

napsal(a):
Přesně tak!! (já mám ještě dražší... ufff )
Přesně proto jsem vzdala brýle a zacla nosit čočky, haleluja za ten vynález 😂

napsal(a):
Přesně proto jsem vzdala brýle a zacla nosit čočky, haleluja za ten vynález 😂
Já vzhledem ke kombinaci vad čočky nosím velmi výjimečně, protože v nich prostě vidim fakt blbě.

napsal(a):
Já vzhledem ke kombinaci vad čočky nosím velmi výjimečně, protože v nich prostě vidim fakt blbě.
Bohužel, nejsou vsemocne... Na moje koukání do dálky ale skvělé, ale donutila jsem se k nim jen kvůli toho ze mam posuka kone a slepý brýle nenajde 😁
Krom čoček mi přibyla do výbavy i vesta a bezpečnostní třmeny 🤦♀️
Docela živě si vybavuji, jak mě před x-lety sejmulo nějaké dobračisko při cvalu v lotu podzimním lesem, brýle se nějak záhadně katapultovaly taky a já pak šmátrala jako idiot v závějích spadaného listí :-) Jinak pohoda, brýle jsem našla, koně naštěstí chytli, protože fakt nevím, jak bych ho lovila poslepu :-)
No jo - brýle u koní. Už jenom to nešetrné drcnutí z boku hlavy, jak to bolí na kořenu nosu... Už při nákupu jsem zvažovala ty dětské "gumové", ale jsou jen mrňavé velikosti. Naštěstí to zatím není bez nich taková hrůza, tak je na ježdění nenosím. (je to jen otázka času, že budu muset)
A úrazy jsem měla zatím jen lehké, max lehký otřes mozku (se to pořád podceňuje jako lehký úraz). Takže ťuky ťuk na dřevo. Mám štěstí a nelámu se.
Ale kolegyně od koní ze stř. školy párkrát více spadla, s takovým tím chvilku déle trvajícím vstáváním ze země (volat kvůli tomu sanitku nikoho nenapadlo), nikdy to nevypadalo vážně - no nakonec se jí z toho udělalo upadání do mikrospánku, nemůže řídit auto, celkem velké omezení v dnešní době. Jo jsem z ročníků kdy se věřilo, že kdo nepadá ten si pořádně nezajezdil a helmy prostě tu kvalitu nemívaly...
Klarissa2

XXX.XXX.130.96
Já jezdím 7 let a měla jsem tři úrazy. První úraz byla naražená kostrč. Podruhé jsem měla lehký otřes mozku a pohmožděnou krční páteř a potřetí jsem si narazila levou holeň