Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

25.3.2011 07:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.0

Ahoj, můžete mi prosím napsat Vaše zkušenosi s Welsh cobem ? Jací jsou povahově a kam se nejlépe za cobem vypravit podívat ?

Děkuji za veškeré info.

Neregistrovaný uživatel

25.3.2011 09:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.16

Welše jsme si chtěli pořídit, bohužel naše finanční situace nám nedovoluje dát 60tis a více za dospělou klisnu a na hříbata, hlavně na kobylky se většinou stojí fronta. Samozřejmě mám na mysli kvalitní zvíře s plným PP. Našla jsem je čirou náhodou. Jako koňák jsem věděla, že jsou chovy i v čr, ale více jsme se začala zajímat až tehdy, když jsme se rozhodli připustit naši kobylku hucul x rusák. Chtěli jsme ji trochu zmohutnit, potáhnout do výšky a zachovat super charakter a pohyb. Tak jsem přišla na welse. Tímto hřebcem máme připuštěno http://zvirata.bazos.cz/inzerat/9090259/Pripousteni-Welsh-Cob-D-AP.php
Je to super koník, chodí ve voze s koněm, zvládá všechny polní práce, pan Procházka který na něm sedí je chlap jak hora přes 180cm a blbě na něm nevypadá. Koně jsou to odolní, komunikativní. Posílám adresu svazu, pod členové jsou odkazy na hřebčíny.http://www.welsh-cz.:-)

Neregistrovaný uživatel

25.3.2011 09:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.69

Já jsem našla nabídku vyjížděk na wels cobech a dokonce to není ani moc daleko od nás :-)
http://www.smart-web.cz/dollom/index.php?nid=8266&lid=CZ&oid=1583208

Neregistrovaný uživatel

25.3.2011 09:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.254

Doporučuji jakéhokoliv welshe...jsou to super zvířata...

Neregistrovaný uživatel

25.3.2011 09:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.0

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Doporučuji jakéhokoliv welshe...jsou to super zvířata...

Děkuji za typ, ale při mé výšce 160 cm a velikosti 55 kg by mi asi wels sekce "A" příliš neseděl, dokonce ani ten "C".

Hledám koníka s min. 145 cm a kapánek silnější kostrou a dobrou povahou - proto hledám info právě o cobech.

Neregistrovaný uživatel

25.3.2011 10:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.0

Welše jsme si chtěli pořídit, bohužel naše finanční situace nám nedovoluje dát 60tis a více za dospělou klisnu a na hříbata, hlavně na kobylky se většinou stojí fronta. Samozřejmě mám na mysli kvalitní zvíře s plným PP. Našla jsem je čirou náhodou. Jako koňák jsem věděla, že jsou chovy i v čr, ale více jsme se začala zajímat až tehdy, když jsme se rozhodli připustit naši kobylku hucul x rusák. Chtěli jsme ji trochu zmohutnit, potáhnout do výšky a zachovat super charakter a pohyb. Tak jsem přišla na welse. Tímto hřebcem máme připuštěno http://zvirata.bazos.cz/inzerat/9090259/Pripousteni-Welsh-Cob-D-AP.php
Je to super koník, chodí ve voze s koněm, zvládá všechny polní práce, pan Procházka který na něm sedí je chlap jak hora přes 180cm a blbě na něm nevypadá. Koně jsou to odolní, komunikativní. Posílám adresu svazu, pod členové jsou odkazy na hřebčíny.http://www.welsh-cz.:-)

Přesně tak, hledám kvalitní klisnu, i starší, nebo odstávče, ale aby měla dobrou povahu, silnější kostru a alespoň těch 145cm v budoucnu, aby mě unesla a neměla při tom problémy se zády. Ne na sport, jen do terénu. Prostě Coba vidím, jako to pravé vozítko pro mě - jen nevím, jak to má s povahou, tedy v praxi.

Kříženců typu pony je v inzerci spousta a za hodně slušné peníze, ale bojím se hlavně povah, u plemen - třeba hucul je dobrý, odolný koník, ale povahy dobré nemívá, haflingové - klisny zase mají přibližně 130 cm, to je pro mě málo, stejně jako fellové.

Děkuji za odkaz, zkusím oslovit ještě některé chovatele.

Neregistrovaný uživatel

25.3.2011 12:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.16

Já jsem našla nabídku vyjížděk na wels cobech a dokonce to není ani moc daleko od nás :-)
http://www.smart-web.cz/dollom/index.php?nid=8266&lid=CZ&oid=1583208

Právě toto je jeden z hřebčínů který se chovem welšů zabývá, ale pozor, mají i dost negativních ohlasů, jak v péči o koně a také se občas stalo že koník, ač s plným pp, tah neměl pp vyřízené. Podívat bych se tam ale jela. My jsme z moravy a tady je problém, nejblíže je Marvin. Ještě je super společnost Horseway. Loni prodávali kobylky po 20tis a hřebečky za 15tis. Přitom jsou to hříbata po importovaných rodičích. Akorát je potřeba koupit odstávče, protože je chovalí nonstop venku a ročci jsou již polodivocí a následná domestikace není pro každého. :-))

Neregistrovaný uživatel

25.3.2011 12:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.254

Děkuji za typ, ale při mé výšce 160 cm a velikosti 55 kg by mi asi wels sekce "A" příliš neseděl, dokonce ani ten "C".

Hledám koníka s min. 145 cm a kapánek silnější kostrou a dobrou povahou - proto hledám info právě o cobech.

no máme "doma" Béčkového a jezdího holčina podobná jak vy, ale samozřejěm záleží na tom co člověk chce. C a D si myslím je ideál...jinak i WPBR jsou někdy povedení za trochu rozumější ceny....tak at najdete...:)

Hlavně spíš doporučuju z důvodu povah...

Neregistrovaný uživatel

26.3.2011 17:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.81

Ahoj, tak já chovám Welsh Coby (http://goldenbay.webnode.cz). Jsou to úžasná zvířata, nebojácná a ochotná člověku vyhovět, odvážná, a to mám právě kobylku z toho divokého chovu.... Jsou to koníci silní a elegantní, umí krásně skákat a mají plavné chody. Dítě poslechnou, tátu unesou, jsou hezcí, dlouhověcí a nenároční, příjemně temperamentní, ale ne magoři. I kolem hřebce mi chodí děti a je moc hodný. Mám i kříženku, která je 75% welsh Cob a 25% Shagya, a tam je znát trochu ta lekavost venku po arabovi, ale jinak také zlaté zvíře. Kobylka sekce "C" co mám, je trošičku hektická a více temperamentní, malinko přecitlivělá, takže se s ní musí v klidu, ale jezdí mi na ní děti ven i na jízdárně, ještě se mi nestalo, že by někoho shodili. Letos se nám narodilo hříbátko plavák 88% Welsh Cob 12% Shagya, nádherný kluk, byl iihned zadaný. V srpnu očekáváme narození hříbátka cremello welsh Cob, tak jsem zvědavá, co to bude. Welsh Coba jasně doporučuji jako rodinného koníka, opravdu jsem u nich nepozorovala takové to "tvrdohlavé" prosazování svého názoru, které se často objevuje právě u tzv. primitivních plemen. :-)

Neregistrovaný uživatel

26.3.2011 18:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.222

Také jsem byla několik let obdivavotelkou welšů. Před Vánoci jsem si konečně splnila sen a přivezla si domů odstávče welsh coba. Šetřila jsem pěkně dlouho, ale stálo to zato, teď mám doma úžasnou kobylku s kvalitním původem. Charakterově je skvělá, v deseti měsících ji může vodit i ošetřovat pětileté dítě. Už bych neměnila. :-)

Neregistrovaný uživatel

31.3.2011 10:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.175

Kdyby jste měl někdo zájem prodávám za přijatelnou cenu kobylku s PP obsedlou po welsh cob import UK, má okolo 150 a ještě trošku poroste. Morava 731 764 653

Neregistrovaný uživatel

1.4.2011 11:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.195

chovam welsh coby, hribata letos take nejaka cekame. klidne se ozvete, domluvte si navstevu. rada vam coby predstavim v cele jejich krase.
muj tel. 725614685
s.kucerova

Neregistrovaný uživatel

1.4.2011 11:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.110

Zrovna zmíněný hřebec je necharakterní,nevychovaný a zlý.Pana Procházku také znám velice dobře a je to velká huba a skutek utek:-)
Hřebce na hobby závodech docela nepěkně skopal,protože nechtěl skákatsmajlík
Ve voze koník chodí:-).
KDyby někdo měl zájem,vím o kobylce WPB - 5letá šimlička.Nyní březí a majitelé si chtěj hříbo nechat,proto se čeká s prodejem.Kobylka na ošetřování moc hodná,pod sedlem jí zvládá bez větších problémů 15letá slečna.Kobylka není nic moc extra přiježděná (že by měla základ drezůry,či parkurů-nemá)...ale člověk se na ní povozí. V kohoutku má 145.

Neregistrovaný uživatel

1.4.2011 12:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.129

Já mohu za sebe doporučit hřebčín Amerika, úžasné jednání ze strany chovatelů, poradí s čímkoliv, udržují stálý kontakt před prodejem i po prodeji koníka...Mám od nich už jednoho koníka a pokud bude v budoucnu u nás doma další kobík, tak vím kam jít. A to jsem viděla hřebčínů víc, hledala jsem ideálního koba poměrně dlouho a důkladně...

Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.129

Já mohu za sebe doporučit hřebčín Amerika, úžasné jednání ze strany chovatelů, poradí s čímkoliv, udržují stálý kontakt před prodejem i po prodeji koníka...Mám od nich už jednoho koníka a pokud bude v budoucnu u nás doma další kobík, tak vím kam jít. A to jsem viděla hřebčínů víc, hledala jsem ideálního koba poměrně dlouho a důkladně...

Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.129

Neregistrovaný uživatel

1.4.2011 12:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.129

Neregistrovaný uživatel

1.4.2011 12:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.129

Neregistrovaný uživatel

12.5.2011 21:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.122.235

scheyla

30.9.2019 02:44
scheyla

XXX.XXX.227.149

Dobrý den,

moc se omlouvám, ale obnovuji vlákno.....🙂 Potřebuji radu- je, prosím, Welsh Coby vhodný i na parkur nebo dresuru, pro 11 letou dceru? Moc děkuji.😊

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.9.2019 09:04

scheyla napsal(a):
Dobrý den,

moc se omlouvám, ale obnovuji vlákno.....🙂 Potřebuji radu- je, prosím, Welsh Coby vhodný i na parkur nebo dresuru, pro 11 letou dceru? Moc děkuji.😊

Určitě se vyjádří povolanější - za mě ne.

30.9.2019 09:16

Co se mě týče, za mě cobove pro děcka nejsou. Možná jsem měla štěstí jen na "vadné kusy", ale za mě taky ne. Možná jako wpbr s rozumným druhým rodičem.

30.9.2019 10:54
koně

XXX.XXX.174.63

scheyla napsal(a):
Dobrý den,

Za mě ano.Pro dítě super parťák.
Na pony soutěže ,nebo nějaké hobby ,bude jednoznačně nej....
Ale , musí ho někdo schopný přijezdit .Skutečně si s ním dát práci .
Což 11ti letá dcera si nebude
Jsou citliví,vznětliví ,takový krevnatec v klamném těle kulatého krasavce .
A když pak máte takového ,skutečně připraveného, zaplatit,je to dost poznat .
U nás,co vím ,se každý snaží je prodat před obsednutím,nebo obsednuté ,ale nepřiježděné.
Jestli tedy máte k dispozici člověka,který vám cobíka pro dceru udělá ,je to dobrá volba.

27.3.2022 10:40
petkonera

XXX.XXX.208.240

My jsme kupovali velšku, které bylo dvanáct a stála 200.000 s vybavením a to jenom proto že je vhodná na výstavy.
Nakonec to ze strany paní nějak neklaplo, protože ten koním měl zřejmě nějaký zdravotní problém který nám byl zatajen a když mělo přijít na předposlední krok a to jsou rentgeny, paní je najednou nechtěla udělat a vyřešila to tak, že nám jí prostě neprodala. Paní nechápu ale možná je dobře že jsme ji nakonec nekoupili protože dát tolik pěněz a ještě za ní dávat každá měsíc cca 7.000kč když by ten kůň nebyl v pohodě by bylo vyhození prachů.
Samozřejmě by nám nevadilo koupit koníka s nějakým menším zdravotním problémem a starat se o něho, dát mu svojí péči i lásku, jo bylo by to fajn i když by člověk nemohl jezdit ale dát za takového koně 200.000? To je prostě brutus.

27.3.2022 10:56
petkonera

XXX.XXX.208.240

Dobrý den, máte nějaké fotečky?

27.3.2022 12:01
petkonera

XXX.XXX.208.240

Jinak ale byla úžasná, ochotná, rychle učenlivá, vhodné i pro děti.
Krásně se mi s ní pracovalo, myslím, že pro dítě třeba jako první nebo druhý koník určo bezva

27.3.2022 12:03
petkonera

XXX.XXX.208.240

To s těmi fotky jsem myslela ohledně toho welshe150cm c kohoutku, co tam nějaká paní nabízela

27.3.2022 13:27

petkonera napsal(a):
To s těmi fotky jsem myslela ohledně toho welshe150cm c kohoutku, co tam nějaká paní nabízela

Ve vedlejším vlákně nikdo nereagoval, tak teď si píšete sama se sebou?

Přidejte reakci

Přidat smajlík