Marta Dolenská, nemáte od ní koníka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

29.8.2013 07:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.42

Nemáte od této pani někdo koníka? je z okresu Semily a přemýšlím o koupi kobylky, kterou prodava. Koukala jsem , že má mnoho koníku bez PP i tato čt je bez papiru, koupili byste si takového kone? je to ročni čt..

Neregistrovaný uživatel

29.8.2013 10:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.226

Ne.

Neregistrovaný uživatel

29.8.2013 10:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.23

Ne. Paní sice neznám, ale koně bez PP z nějaké množírny bych nikdy nekoupila. Pokud je kůň bez PP není to ČT, ale jen kůň teplokrevného typu. Nechápu proč někdo podporuje takové lidi, tím, že si od nich kupuje koně, když dnes je koní nadbytek, a to i těch papírových...

Neregistrovaný uživatel

29.8.2013 12:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.84.113

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nemáte od této pani někdo koníka? je z okresu Semily a přemýšlím o koupi kobylky, kterou prodava. Koukala jsem , že má mnoho koníku bez PP i tato čt je bez papiru, koupili byste si takového kone? je to ročni čt..

koníka od ní nemám, paní neznám, ale osobně bych koně klidně koupila. Samozřejmě, že si koně pořádně prohlédněte a zkonzultujte zdravotní stav. Za mě by ale také cena měla odpovídat tomu, že kůň je bez PP, tudíž cena za ročka tak kolem 8 tis.
Po koupi nebudete vlastnit koně plemene ČT, ale pouze koně v teplokrevném typu

Neregistrovaný uživatel

29.8.2013 12:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.8

Kdyz uz se tady trosku natuklo to PP a bez PP, neni u nas pripousteni nelicentovanym hrebcem zakazano? Kdysi jsem to nekde slysela tak by me to zajimalo, jestli clovek s nelicentovanym hrebcem i bez puvodu je nejak pokutovan za to ze hrebcem pripousti. Diky za odpovedi.

Neregistrovaný uživatel

29.8.2013 13:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.226

Zakázáno to je, je to černá plemenitba. Co ji k tomu vede, je otázka..

Neregistrovaný uživatel

29.8.2013 13:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.42

matku ma čt s pp a otec s pp čt, ale není licencovaný, nechapu co mate proti konim bez PP! jsou kolikrat lepší než s PP...je to ročka cena 15tis. to mi přijde celkem příznive nebo ne?

Neregistrovaný uživatel

29.8.2013 13:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.36

To právě také nechápu má klisny s pp a připouští nelicencovaným. Mělo by to být trestné a přijde mi, že i škoda. Pokud byste případně měla zájem o hříbě s pp budu prodávat klisničku.

Neregistrovaný uživatel

29.8.2013 13:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.42

mám také klisnu s PP, budeme stehovat a potřebuji k ni kamoše, proto jsem sháněla levného konika a přežila bych to i bez PP a když mají oba papiry, tak mi to nepřijde tak hrozné, aspoň vim po čem je a že je "čista"

Neregistrovaný uživatel

29.8.2013 13:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.251.226

Pí. Dolenskou znám, bydlí kousek od nás.

Nejlepší by bylo Katko zavolat přímo paní Dolenské, určitě Vám vše co chcete vědět řekne a zodpoví všechny otázky smajlík

Neregistrovaný uživatel

29.8.2013 14:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.226

matku ma čt s pp a otec s pp čt, ale není licencovaný, nechapu co mate proti konim bez PP! jsou kolikrat lepší než s PP...je to ročka cena 15tis. to mi přijde celkem příznive nebo ne?

Proti koním bez PP nic, ale proti množitelům ano. Množení koní i psů a koček bez PP by mělo být trestné. Zvíře s PP je jedinec, po důkladně vybraných rodičích, kteří mají co do chovu přinést. Procházejí výkonnostní i zdravotní zkouškou, tudíž je menší riziko, že mládě bude trpět nějakou vrozenou dědičnou vadou jak už charakterovou, tak zdravotní, navíc je jistota, že mládě je opravdu takové plemeno, které si člověk vybral. Lidi, kteří množí bez PP jsou jenom množitelé, nikoliv chovatelé. Koní, psů, koček je už taková spousta, že končí v útulcích, lidi je týrají a naprosto ztrácejí hodnotu. Pamatuji doby, kdy koně bývali pouze ve sportovních stájích, nebo jako tažní koně do lesa. Dnes už má koně na zahrádce každý třetí a upřímně mnoho z nich nemají ani podmínky na to, aby koně mít mohli. Když někdo má hřebce s PP a bez licence, tak z jakého důvodu tu připouštěcí licenci nemá? Lenost majitele? Zdravotní vada? Charakterová vada? Já bych nikdy nešla do koupě zvířete bez PP.

Neregistrovaný uživatel

29.8.2013 14:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.25

Zákon nezakazuje množení bez PP (kromě několika konkrétních plemen).Pokud se Vám zachce pustit na vaší kobylu dejmě tomu belgika třeba norika, nebo i hříbě odlehčit a pustit ČT, klidně můžete.Kobyla musí mít pouze vyšetření negativní a modrý průkaz.Ale hřebec musí mít licenci, že prošel testem hřebců a je zdravý.Většina chovatelů nechce mišmaš a proto požadují kvalitního plemeníka.U hřebce bez licence nemáte nikdy jistotu co se týče zdraví, viděla jsem i přepálené výžehy.A zákon hovoří jasně, pouštět smí jen hřebec s licencí.A podle mého názoru je to správné, ačkoli chcete třeba jen toho křížence, u takového hřebce máte jistotu zdraví i charakteru.A i křížené hříbě musí být popsáno v typu a načipováno inspektorem.Pro někoho třeba buzerace, ale podvody se dějí, jejda, za těch 20 let u koní by to byl román!

Neregistrovaný uživatel

29.8.2013 14:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.25

Zákon nezakazuje množení bez PP (kromě několika konkrétních plemen).Pokud se Vám zachce pustit na vaší kobylu dejmě tomu belgika třeba norika, nebo i hříbě odlehčit a pustit ČT, klidně můžete.Kobyla musí mít pouze vyšetření negativní a modrý průkaz.Ale hřebec musí mít licenci, že prošel testem hřebců a je zdravý.Většina chovatelů nechce mišmaš a proto požadují kvalitního plemeníka.U hřebce bez licence nemáte nikdy jistotu co se týče zdraví, viděla jsem i přepálené výžehy.A zákon hovoří jasně, pouštět smí jen hřebec s licencí.A podle mého názoru je to správné, ačkoli chcete třeba jen toho křížence, u takového hřebce máte jistotu zdraví i charakteru.A i křížené hříbě musí být popsáno v typu a načipováno inspektorem.Pro někoho třeba buzerace, ale podvody se dějí, jejda, za těch 20 let u koní by to byl román!

Ještě bych dodala, kříženec nevadí, když se Vám líbí, ale, pokud má paní oba rodiče v držení, ačkoli mají PP, tím, že pouští hřebce bez licence vědomě porušuje zákon.Tedy to dělá bez toho, že by hříbě někam hlásila.Pokud je nechtěný skok 1x, inspektor z toho nic nevyvozuje a modrý průkaz vydá( zkušenost od souseda).Ale víckrát už je to divné, pokud koník nemá modrý průkaz,a soudě podle všeho nemá, ať se Vám to líbí či ne, musíte si ho pak obstarat dodatečně, tzn. koně nechat popsat a načipovat.Pokud ne, máte koně načerno, nesmíte ho převážet, nevemou Vám ho do nikam ani na hobby závody, průkaz musíte hlásit když zakládáte hospodářství(musí být i na jednoho koně), pokud bude ustájen, bude ho chtít majitel stáje.Kdyby se koníkovi nedejbože něco stalo, tak Vám ho kafilérka neodveze. Modrý průkaz je občanka koně, to nemá s PP nic společného, nemusíte sice nic z toho udělkat, ale pokud se na Vás přijde, hrozí tučná pokuta.

Neregistrovaný uživatel

29.8.2013 15:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.138

Osobně bych množičům koní typu - matka je ČT s PP, otec je ČT s PP bez licence a prodává se od nich ročka nevěřila ani nos mezi očima.
Stačila mi zkušenost sestry v mém raném mládí u psů, kdy kupované štěně mělo být německý ovčák ( v tu dobu na to vypadalo), ale vyrostlo z toho cosi, co NO nepřipomínalo ani zdálky.
U množičů nikdy nevíte, co kupujete, matku máte jakžtakž jistou, pokud od ní berete ještě sající hříbě, otce nikdy a pokud kupujete už odstaveného koně, i ta matka může být úplně někdo jiný, než o kom to množič bude tvrdit.

Neregistrovaný uživatel

30.8.2013 10:29

Neregistrovaný uživatel

30.8.2013 10:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.36

Nic proti křížencům, ikdyž si myslím že v množství plemen si dneska člověk vybere a je to zbytečné. Ale tohle je trochu něco jiného. Není to kříženec ale prostě černá plemenitba daného plemene. Krom toho že je to ze zákona trestané, je prostě plno plemeníků a chov má mít určitý cíl a mají se do něj dávat jen schopní jedinci ať nedochází k degradaci.

Neregistrovaný uživatel

30.8.2013 12:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.23

Pokud je vám jedno, že je to trestné a že hříbě nikdy nemůžete uchovnit... I když lidé s názory jako vy na kvalitu nehledí a vesele připouští dál ať to má třeba 3 nohy, hlavně že bude další kláááásné hříbátkosmajlík Vlastně všichni kdo si kupují koně s papírama jsou blbci, žesmajlík

Neregistrovaný uživatel

30.8.2013 12:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.43

plne souhlasim,dnesni trh je zahlcen,kvalita je nahrazena kvantitou-kamaradka prodavala cisteho hanoveraka-2leteho z vlastniho chovu a myslite ze uspela a to je to velmi luxusni zvire...neuspela-lide ji naopak pisou at snizi cenu jinak ze je neprodejnej a ja si myslim ze 150tis za dribe o je 2x prochovan na Donnerhalla a ma luxusni chody je prijatelne.Bohuzel v dnesni dobe j eplno mnozitelu a jen malo opravdovych chovatelu,kteri se zamysli nad tim jak a co delat aby hribata byli kvalitni.Dneska je moda fleku a flicku,proste svihnuti amikem a kde cim

Neregistrovaný uživatel

30.8.2013 13:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.36

plne souhlasim,dnesni trh je zahlcen,kvalita je nahrazena kvantitou-kamaradka prodavala cisteho hanoveraka-2leteho z vlastniho chovu a myslite ze uspela a to je to velmi luxusni zvire...neuspela-lide ji naopak pisou at snizi cenu jinak ze je neprodejnej a ja si myslim ze 150tis za dribe o je 2x prochovan na Donnerhalla a ma luxusni chody je prijatelne.Bohuzel v dnesni dobe j eplno mnozitelu a jen malo opravdovych chovatelu,kteri se zamysli nad tim jak a co delat aby hribata byli kvalitni.Dneska je moda fleku a flicku,proste svihnuti amikem a kde cim

přesně tak a přitom matka malé vypadá vcelu pěkně a mohla by i být případně chovná i když podle obrázu těžko soudit.

Neregistrovaný uživatel

30.8.2013 14:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.84.113

"""""lide ji naopak pisou at snizi cenu jinak ze je neprodejnej a ja si myslim ze 150tis za dribe o je 2x prochovan na Donnerhalla a ma luxusni chody je prijatelne"""""

bohužel musím souhlasit s lidmi. 150tis je opravdu za dvouletka příliš a je jedno jestli má kopyta ze zlata. Žijeme v česku, tak se lidi vraťte zpět na zem......

Ani tvrzení, že puntík je teď v modě není pravda. Pravda je taková, že koní je moc, lidi nemají fin. prostředky a pomalu ty koně vycházejí z mody, koňosport v jakékoliv formě je u nás ve velmi malé míře.

Neregistrovaný uživatel

30.8.2013 14:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.164

tak treba ja zhanim konika jak pod sedlo tak i zaprah a jsem ochotna za kvalitniho jedince tech 150tis dat,ale vek 6-8 a odznakovej hnedak,bohuzel marne zhanim zatim nic

Neregistrovaný uživatel

30.8.2013 14:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.112

tak treba ja zhanim konika jak pod sedlo tak i zaprah a jsem ochotna za kvalitniho jedince tech 150tis dat,ale vek 6-8 a odznakovej hnedak,bohuzel marne zhanim zatim nic

ano,ale 150 tis je ve vasem pripade jiz za dospeleho vycviceneho kone..to je rozdil
oproti pozadovanym 150 tis za 2 leteho,kdy nevite,co vam z nej vyroste a jeste musite rok zivit,nez na to vlezete a potom slusne investovat minimalne cas,nebo i finance do vycviku

2 letek za 150 tis ..by ve vasem pripade v 6 letech po absolvovani vycviku pod sedlem i v tahu prisel na 250 tis...coz je opravdu dost.

jinak,klidne Sem dejte kontakt,treba vam nekdo neco nabidne.
znamy ma zrovna krasnou klisnu ale jsou ji budou ji teprv 4,a je jen jezdena-zato prekrasna.a velmi hodna.170cm.exclusivni skokanka i na drezury.chomout ale zatim nemela.

Neregistrovaný uživatel

30.8.2013 15:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.164

lowera@centrum.cz

tady je na mne kontakt-shanim hnedaka s odznaky skusim najit nejaky obrazek idealu co bych rada vsem dik co se ozvou

Neregistrovaný uživatel

30.8.2013 15:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.164

nejakeho takto odznakoveho hnedaka je jedno jestli klisna nebo valach

Neregistrovaný uživatel

30.8.2013 16:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.112

jsou vam tak velmi dulezite odznaky?
nebo jen zvlastni zbarveni-myslim-neotrele...

pro mne by asi byl uplne nejdulezitejsi Charakter.

co by melo byt hlavni ulohou pro konika a jake plemeno?

Neregistrovaný uživatel

30.8.2013 17:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.164

jelikoz se zabyvam napravou koni tak je mi jedno jaky bude mit charakter-plemeno mi je take jedno jaky koliv druh teplokrevnika-jde mi o reprezentativni krasne odznakove zvire jak pod sedlo tak do kocaru

Neregistrovaný uživatel

1.9.2013 09:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.2

to nepochopíte, že když so človek kupuje kone, že chce aby byl pekny a ne tuctový jako každý druhý, samozřejme že na prvnim miste je vždy zdraví a pak ty ostatni veci, ale neberte te pani, že chce krasneho odznakoveho kone, ja ji teda zcela chapu... asi by nikdo nenabizel kone, který div nekoho nezabije za 100 ne? nevim proc se musej porad lidi cpat do niceho , po cem jim absolutne nic neni, akorat tomu druhemu asi zavidite , tak si tu musite proste rypnout.,.. jo a ještě k čemu je človeku papirovej kun za třeba cc 50tis který je prodavan jako 100% zdravy a pak se mu najde tolik vad, že by vam z toho hrablo, ktere bohužel nejdou najit vyšetřením , ale objevi se až po čase... a to mi věřte, že znám X koní, kterí maji papiry a jsou tak nemocni, že o tom nemáta ani šajnu... a furt jen odsuzuji bezpapiraky, přestože papiraci jsou uplne stejne nemocni! nemužete je proste porovnavat mezi sebou, je to blbost, tak je stale neshazujzte na tu dolní příčku, když by si tam zasloužili byt i nekteři papiraci, nemluve o tom, že i licencovani hřebci nejsou 100% zdarvý a o charakteru ani nemluve...

11.7.2015 11:50
jirkaekosedlák

XXX.XXX.94.175

Vážený snobisto, paní Dolenskou znám již léta a nechápu, proč se navážíte do pracovitých lidí. Šmelinaření a předražování koní a čachrování s přešlechetnými rodokmeny rozhodně nemiluji.

Gitule vrtule

11.7.2015 13:40
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Proti koním bez PP nic, ale proti množitelům ano. Množení koní i psů a koček bez PP by mělo být trestné. Zvíře s PP je jedinec, po důkladně vybraných rodičích, kteří mají co do chovu přinést. Procházejí výkonnostní i zdravotní zkouškou, tudíž je menší riziko, že mládě bude trpět nějakou vrozenou dědičnou vadou jak už charakterovou, tak zdravotní, navíc je jistota, že mládě je opravdu takové plemeno, které si člověk vybral. Lidi, kteří množí bez PP jsou jenom množitelé, nikoliv chovatelé. Koní, psů, koček je už taková spousta, že končí v útulcích, lidi je týrají a naprosto ztrácejí hodnotu. Pamatuji doby, kdy koně bývali pouze ve sportovních stájích, nebo jako tažní koně do lesa. Dnes už má koně na zahrádce každý třetí a upřímně mnoho z nich nemají ani podmínky na to, aby koně mít mohli. Když někdo má hřebce s PP a bez licence, tak z jakého důvodu tu připouštěcí licenci nemá? Lenost majitele? Zdravotní vada? Charakterová vada? Já bych nikdy nešla do koupě zvířete bez PP.

Dovoluji si oponovat, protože zvíře s PP NENÍ vždy po důkladném výběru rodičů, jak zde tvrdíte.To je holý nesmysl.Aspoň vím a zkušenosti co se tohoto týče mám.Navíc PP není důkazem, že zvíře nebude mít zdravotní problémy, bude plnochrupé apod.Je tam jen předpoklad, že většina štěńat bude zdravých.PP se dají udělat i falešné.Lidé, kteří množí bez PP možná nejsou chovatelé, ale já znám lidi, kteří množí PP a jsou to naopak množitelé bezcenní.Znám zvířata s PP, která jsou charakterově opravdu na kulku a naopak vořechy, jak rádi zde říkáme a je to milionové zvíře.Jde o jedince, ne o PP, které tolik hájíte.

6.3.2018 11:58
Call09

XXX.XXX.172.163

Narazila jsem na tuto diskusi ciste nahodou. Mam konika od teto chovatelky, dostal se ke mne pred 2 lety, jedna se o valacha po hrebci Calanthano, milionove zvire s obrovskym talentem, ale podle vseho se s nim kdysi nezachazelo dobre- RTG snimky odhalily stare zraneni v oblasti celisti a panve...apod.
Rada bych se dozvedela neco o jeho minulosti..

12.3.2018 00:51
zasejednneregistr

XXX.XXX.94.175

Podívejte se na to takto - když jsem s Martou mluvil před časem naposledy, tak jí prý jedna pozemků nenasytná sousedka házela neustále klacky pod nohy - chtěla ji připravit o pozemky jakýmkoliv způsobem - také ji neustále všude křivě pomlouvala - že by i tady...?

20.3.2018 10:01
Call09

XXX.XXX.172.163

zasejednneregistr napsal(a):
Podívejte se na to takto - když jsem s Martou mluvil před časem naposledy, tak jí prý jedna pozemků nenasytná sousedka házela neustále klacky pod nohy - chtěla ji připravit o pozemky jakýmkoliv způsobem - také ji neustále všude křivě pomlouvala - že by i tady...?

Ja nepomlouvam, neobvinuju, narazila jsem na tuto diskusi a mam od ni kone s docela pohnutou minulosti a rada bych vedela, kde se mu takove veci prihodily ;).

9.12.2019 22:02
ZoeBlack

XXX.XXX.250.238

dobrý den u paní Dolenské se nikdy s koníky špatně nezacházelo a bez PP bylo pouze a jen pár hříbat a to kvůli tomu že tam někdo pustil ke kobylám hřebce před kastrací a nebo prodejem. Takže to nebylo cílené množení, většinou byly hříbata překvapením až po pár měsících

9.12.2019 22:24
ZoeBlack

XXX.XXX.250.238

Call09 napsal(a):
Narazila jsem na tuto diskusi ciste nahodou. Mam konika od teto chovatelky, dostal se ke mne pred 2 lety, jedna se o valacha po hrebci Calanthano, milionove zvire s obrovskym talentem, ale podle vseho se s nim kdysi nezachazelo dobre- RTG snimky odhalily stare zraneni v oblasti celisti a panve...apod.
Rada bych se dozvedela neco o jeho minulosti..

Mohu poprosit o jméno koníka? Není to náhodou Kal?
Protože pokud ano tak jsem byla u vašeho dosti neprofesionálního způsobu nakládání kdy se Kal málem zabil jak jste ho vystresovala, dokonce se uvažovalo i o zrušení prodeje když se kůň postavil do svíčky a spadl na bok pokud si ovšem pamatujete a pokud ne tak vám to může potvrdit i starší bratr který tam na vás i řval když ho Kal málem zmrzačil... Do této doby se Kalovi nic nestalo, byl to můj mazlík a mámě jsem rozmlouvala jeho prodej.

9.12.2019 23:57
Sophii

XXX.XXX.173.31

Tomu teď nerozumím. Na vašich pozemcích někdo k vašim koním pustil hřebce před kastrací a nikdo si toho nevšiml?
Stejně tak jako, pokud paní dle vás nakládala v tu dobu stále vašeho koně, dle vašich představ neodborně, proč nešel někdo z vás, a nenaložil koně tak jak ste ho to tedy zřejmě učili a jak to uměl? To ste nechali cizího člověka, kterému ten kůň nemusí důvěřovat ho nakládat a stali ste a sledovali?

Neregistrovaný uživatel

10.12.2019 10:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

ZoeBlack napsal(a):
Protože pokud ano tak jsem byla u vašeho dosti neprofesionálního způsobu nakládání kdy se Kal málem zabil jak jste ho vystresovala, dokonce se uvažovalo i o zrušení prodeje když se kůň postavil do svíčky a spadl na bok pokud si ovšem pamatujete a pokud ne tak vám to může potvrdit i starší bratr který tam na vás i řval když ho Kal málem zmrzačil... Do této doby se Kalovi nic nestalo, byl to můj mazlík a mámě jsem rozmlouvala jeho prodej.

A proč jste profesionálně nenalozila koně sama?

12.12.2019 17:15
Call09

XXX.XXX.148.167

ZoeBlack napsal(a):

Prosim? To mluvite jako s kym? Ja kone (Calla) kupovala v roce 2016 od sl. Psenickove, nastupoval ukazkove, po dobu prepravy nebyl absolutne zadny problem a nikdo jiny krome mne, predchozi majitelky a prepravce u nakladani nebyl. Takze nechapu koho tady osocujete.

12.12.2019 18:07
Call09

XXX.XXX.148.167

ZoeBlack napsal(a):

A mozna byste mohla vedet, jake jmena jste tam konim davali a jak se pisou. Protoze kun se nejmenuje Kal, ale Call...
Mimochodem se ke mne dostala fotografie jak vypadal po odvozu od p.chovatelky a nechtejte at ji zde uverejnuju.

Zlata557

13.12.2019 03:16
Zlata557

XXX.XXX.23.2

Call09 napsal(a):
A mozna byste mohla vedet, jake jmena jste tam konim davali a jak se pisou. Protoze kun se nejmenuje Kal, ale Call...
Mimochodem se ke mne dostala fotografie jak vypadal po odvozu od p.chovatelky a nechtejte at ji zde uverejnuju.

A není to přece jen jedno píše se sice Call ale čte se Kal. Tak proč se řeší s pardonem prkotina jako psané a vyslovené jméno? Mám u zvířat jméno Mike a čte se česky Majk nebo Clary/Klery a další. Slečna nebyla majitelka tak třeba neví ani jak to bylo psané v průkazu.

Ale sama za sebe musím uznat že už se ani mě nelíbí chov kříženců a to z toho důvodu že koní je obrovské množství. Je větší nabídka než poptávka. Mám sama jednoho křížence a jednoho s PP a asi je lepší mít prostě zvíře s PP. Znáte původ který třeba dohledáte až do 18století

Prodávala jsem starší kobylu a kdo mi volal? Chlap a proč tam mám napsáno že není na chov. Sama jsem se ho zeptala proč chovat na dušné kobyle kterou tím zabije a která nemá ani zapsané rodiče. No protože je přece žlutá. Poslala jsem ho někam.

13.12.2019 12:02
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Nestačím se divit, jací jsou zde odborníci na plemeníky.

Můžete mi napsat, co to jsou ty testy hřebců a jak se pro účely zápisu do PK zjišťuje, jestli jsou zdraví a mají dobrý charakter?

Předvýběrem projde každý hřebec, který splňuje míry a cíl plemene. Testy hřebců nejsou delší dobu povinné a znám hodně chovatelů, co se jim vyhýbají jak čert kříži, aby jim tam hřebce nezprasili - věc, která je u hřebčího puberťáka velmi snadná a mimořádně rychlá. Charakter nebo agresivita chcete-li se bude řešit tak maximálně pokud by se hřebec pokusil všem komisařům při posuzování a měření ukousnout nebo ukopnout hlavu a to ještě s rezervou. Oni jsou ti mladí hřebci kolikrát v cizím prostředí dost nesví, když jim některé věci prostě nesednou a těžko lze v takovém případě hovořit o agresivitě nebo o vadném charakteru... Potom následují buď zkoušky výkonnosti (opět s rezervou, většinou je dělají koně ani ne po roce od obsedání) nebo sportovní výkonnost na základě čehož je hřebec vzat do chovu.

Když o tom nic nevíte, tak nevalte druhým do hlavy hlouposti

Ano, pouštět licentovaným hřebcem je zákonná povinnost, ale obejít se to dá, co si budeme vykládat. Kůň musí mít ze zákona modrý průkaz. I kobylu bez původu vám připustí licentovaný hřebec, pokud může pouštět její typ.

Kecy o množírnách si nechte do diskuzního fóra o psech. Koně těžko zavřete do králíkárny nebo do psí boudy a každému chovateli je dnes jasné, že pokud někdo uvidí jeho koně ve špatném stavu, pošlou na něho okamžitě dnešní sluníčkoví lidé KVS za týrání a o i když jen na chudáčka koníčka ve výběhu prší - kolik takových lidí mám ve svém okolí ani nespočítám.
Ty tzv. špatné chovatele podporují jen pipiny, které o koních neví nic a chtějí koníčka za hubičku, protože jsou mu schopné poskytnout mnoho "lááááááásky" . Namísto aby šly do kvality a zaplatily ji, tak hledají koně za co nejlevnější peníze, na ifauně se vztekají, jak se takový kůň nedá najít a pak vykouknou s tím, že "omylem" koupily koně s vadou a co s tím mají dělat.
Kde je poptávka bude i nabídka čili nelze chovatelé koní bez PP striktně obviňovat jako jediné viníky.

Ale jo, dobře jsem se zasmála, to se téhle diskuzi upřít nedá

14.12.2019 18:48
Call09

XXX.XXX.158.60

Zlata557 napsal(a):
A není to přece jen jedno píše se sice Call ale čte se Kal. Tak proč se řeší s pardonem prkotina jako psané a vyslovené jméno? Mám u zvířat jméno Mike a čte se česky Majk nebo Clary/Klery a další. Slečna nebyla majitelka tak třeba neví ani jak to bylo psané v průkazu.

Ale sama za sebe musím uznat že už se ani mě nelíbí chov kříženců a to z toho důvodu že koní je obrovské množství. Je větší nabídka než poptávka. Mám sama jednoho křížence a jednoho s PP a asi je lepší mít prostě zvíře s PP. Znáte původ který třeba dohledáte až do 18století

Prodávala jsem starší kobylu a kdo mi volal? Chlap a proč tam mám napsáno že není na chov. Sama jsem se ho zeptala proč chovat na dušné kobyle kterou tím zabije a která nemá ani zapsané rodiče. No protože je přece žlutá. Poslala jsem ho někam.

no tak kdyz je dcera chovatelky a kun byl jeji milacek, tak by to vedet mohla.
Jinak muj kun zadny krizenec neni, neni ani vytvor cerne plemenitby.
Jen mne zajima, co se s nim v dobe jeho "dospivani" delo... Videla jsem fotky, v jakem stavu odjizdel, mam posudky, ze jeste v dobe rustu utrpel nekolik zlomenin, tak mne docela zajina, jak s nim bylo zqchazeno...evidentne ne moc dobre..

14.12.2019 21:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

Call09 napsal(a):
Jen mne zajima, co se s nim v dobe jeho "dospivani" delo... Videla jsem fotky, v jakem stavu odjizdel, mam posudky, ze jeste v dobe rustu utrpel nekolik zlomenin, tak mne docela zajina, jak s nim bylo zqchazeno...evidentne ne moc dobre..

Několik zlomenin? Kůň? Si děláte srandu, ne? U psa ano, ale u koně?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.12.2019 09:30

sisi58 napsal(a):
Několik zlomenin? Kůň? Si děláte srandu, ne? U psa ano, ale u koně?

Jo, to by mě taky zajímalo.

16.12.2019 14:25

Na tom není nic divného.
Kůň se starou, spontánně zhojenou zlomeninou čelisti, nadočnicového oblouku,
zlomenými zuby, zlomeninou žebra a poškozeným křížokyčelním kloubem a stále je jezdecký využívaný. Jeden příklad za všechny, obecně, ohledně zlomenin.
To, že jste se s něčím takovým nesetkali neznamená, že to neexistuje.

16.12.2019 14:49
Sophii

XXX.XXX.255.146

Asi tak. Teď nedávno u doktora sem byla na rentgenu a on že kdy sem měla frakturu nohy, že ji nemám v záznamu. A já na něj koukala a že já nikdy zlomeninu na noze kor u chodidla neměla...
Ale na rentgenu bylo vidět že tam fraktura byla...
Jediný co mě napadlo bylo, jak mi ve stáji na tu nohu před asi 8 lety spadla podkova a já pak měla modřinu a trochu to bolelo 😁

16.12.2019 17:04
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na tom není nic divného.
Kůň se starou, spontánně zhojenou zlomeninou čelisti, nadočnicového oblouku,
zlomenými zuby, zlomeninou žebra a poškozeným křížokyčelním kloubem a stále je jezdecký využívaný. Jeden příklad za všechny, obecně, ohledně zlomenin.
To, že jste se s něčím takovým nesetkali neznamená, že to neexistuje.

Podle toho, co psala slečna, mě spíš napadaly nohy, než zuby či nadočnicový oblouk.
A byla jsem u takového zranění koně, jen jsem si na to nevzpomněla.Je to cca 20 let zpět. Neopakuji si zranění koní,abych to mohla využít v diskuzi.
Kůň s jezdkyní měli objet strom. Kůň chtěl na jednu stranu,jezdkyně na druhou. Strhla ho otěžemi, ale jeli moc rychle, koníkovi stočila jen hlavu, do stromu.
Vyražené zuby při bitce hřebců neberu jako zlomeniny.

16.12.2019 17:11

sisi58 napsal(a):
Podle toho, co psala slečna, mě spíš napadaly nohy, než zuby či nadočnicový oblouk.
A byla jsem u takového zranění koně, jen jsem si na to nevzpomněla.Je to cca 20 let zpět. Neopakuji si zranění koní,abych to mohla využít v diskuzi.
Kůň s jezdkyní měli objet strom. Kůň chtěl na jednu stranu,jezdkyně na druhou. Strhla ho otěžemi, ale jeli moc rychle, koníkovi stočila jen hlavu, do stromu.
Vyražené zuby při bitce hřebců neberu jako zlomeniny.

Psala o čelisti a pánvi.

16.12.2019 17:49
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Psala o čelisti a pánvi.

Cituji call09:
"Jen mne zajima, co se s nim v dobe jeho "dospivani" delo... Videla jsem fotky, v jakem stavu odjizdel, mam posudky, ze jeste v dobe rustu utrpel nekolik zlomenin, tak mne docela zajina, jak s nim bylo zqchazeno...evidentne ne moc dobre.."
Tu čelist nevidím, ale třeba o tom psala někdy v roce 2013. Nevím, celé jsem to nečetla.

Neregistrovaný uživatel

16.12.2019 18:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
Cituji call09:
"Jen mne zajima, co se s nim v dobe jeho "dospivani" delo... Videla jsem fotky, v jakem stavu odjizdel, mam posudky, ze jeste v dobe rustu utrpel nekolik zlomenin, tak mne docela zajina, jak s nim bylo zqchazeno...evidentne ne moc dobre.."
Tu čelist nevidím, ale třeba o tom psala někdy v roce 2013. Nevím, celé jsem to nečetla.

Ano, psala to dříve.

16.12.2019 19:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

Call09 napsal(a):

Teď už jsou to zlomeniny? Ve starším příspěvku to byla zranění.
Cituji:"RTG snimky odhalily stare zraneni v oblasti celisti a panve...apod."
Pokud tedy o někom píšete negativně, pište pravdivě.
Co se týká nějakých zranění v dospívání. Koně, ač se to nezdá, jsou křehká stvoření. Stačí jedno uklouznutí v ohradě a kůň vypadá, jak po válečném tažení.
A i to, že kůň nemusí vypadat stále dobře, ač je v pořádku, se děje dnes a denně. Jen podotek ke "stavu,v jakém odjížděl".
Ty lidi neznám. Ovšem vaše nepřesnosti vyvolávají pochyby.

Zlata557

22.12.2019 23:37
Zlata557

XXX.XXX.23.2

Že to je dcera majitelky ale v tomto vlákně nepadlo. To že tam je několik zlomenin které se zhojili mohli být třeba že se koně ve výběhu poštouchali. Nicméně špatně napsané jméno přece nic nemusí znamenat. Slečna napsala jak se vyslovuje. Nicméně taky mě zarážejí vaše nepřesnosti. Podle toho co uvádějí ostatní.

Holky hodíte sem odkaz na to staré vlákno prosím?

23.12.2019 06:00

Zlata557 napsal(a):
Že to je dcera majitelky ale v tomto vlákně nepadlo. To že tam je několik zlomenin které se zhojili mohli být třeba že se koně ve výběhu poštouchali. Nicméně špatně napsané jméno přece nic nemusí znamenat. Slečna napsala jak se vyslovuje. Nicméně taky mě zarážejí vaše nepřesnosti. Podle toho co uvádějí ostatní.

Holky hodíte sem odkaz na to staré vlákno prosím?

Trochu pokory i sebereflexe a pořádně číst.

23.12.2019 19:23
akira

XXX.XXX.86.167

sisi58 napsal(a):
Teď už jsou to zlomeniny? Ve starším příspěvku to byla zranění.
Cituji:"RTG snimky odhalily stare zraneni v oblasti celisti a panve...apod."
Pokud tedy o někom píšete negativně, pište pravdivě.
Co se týká nějakých zranění v dospívání. Koně, ač se to nezdá, jsou křehká stvoření. Stačí jedno uklouznutí v ohradě a kůň vypadá, jak po válečném tažení.
A i to, že kůň nemusí vypadat stále dobře, ač je v pořádku, se děje dnes a denně. Jen podotek ke "stavu,v jakém odjížděl".
Ty lidi neznám. Ovšem vaše nepřesnosti vyvolávají pochyby.

Ano, ted uz jsou to zlomeniny, protoze od minuleho roku byly provedeny podrobnejsi vysetreni, jelikoz jsme resili vaznejsi problemy ohledne jeho zdravotniho stavu.
Mam jen fotky z jeho odjezdu a vypraveni 2.majitele... nic vic. Kun je normalne vyuzivany, ma jen minimalni omezeni tykajici se volby terenu apod.
Ja chovatelku neznam, proto se ptam... A nejsem tq, o ktere tady pise slecna, ze jsem jej neodborne nakladala..
Chci zjistit, co se s konem delo a uz tri roky sbiram doslova informci po informaci..
Pochyby? Jake pochyby? Ja nemam duvod nekoho spinit, ten kun prosel 9 majitelu, ja ho mam nejdele ze vsech. Chci jen vedet, co se v jeho dospivani stalo. Mel paniku z kovaru, z uvaziste, z vody... Zaprqcovali jsme a kun je pojizdny, vozi deti, naucil mne skakt, ujezdi ho sedmilety kluk a vypada takto... Po x letech je bez podkov , nekulha..pres veskera zraneni je bez potizi...
Takze nechci at to vypada, ze mam hajzla kone a jen hledam vinika..

Přidejte reakci

Přidat smajlík