Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.1.2015 10:30
petrklíč

XXX.XXX.222.209

Dobrý den, kobyla bohužel trpí na sarkoidy, po shlédnutí vetem bylo doporučeno odebrat sarkoid a vytvořit z něho autovakcínu (dělají jí v Německu), prosím má s tímto někdo u svého koně zkušenost? Je to pro mě trošku velká neznámá . Všem děkuji za příspěvky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.1.2015 10:49

Na eqch vo veterinárnej diskusii riešia nejaký prípravok z gb, vraj veľmi dobré výsledky.Skúste sa poinformovať tam, chodí tam viac ľudí, občas aj veterinári.

7.1.2015 10:56
petrklíč

XXX.XXX.222.209

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na eqch vo veterinárnej diskusii riešia nejaký prípravok z gb, vraj veľmi dobré výsledky.Skúste sa poinformovať tam, chodí tam viac ľudí, občas aj veterinári.

Děkuji ano vím jedná se zřejmě o mast aw4 loudes, tu jsme zavrhli, byla navržena xxterra, ale vzhledem k tomu že jich má kobyla hodně bylo by to i finančně nákladné. Masti znám, neznám autovakcínu a o té mě informace zajímají, zvlášť pokud s tím má někdo přímou zkušenost.

8.1.2015 07:26
petrklíč

XXX.XXX.222.209

Nikdo se s tímto nesetkal?

19.1.2015 15:01
petrklíč

XXX.XXX.222.209

Naposledy tedy posouvám výše, ale jak vidím asi se s tím nikdo moc nesetkal

19.1.2015 18:32
vet.

XXX.XXX.181.169

Něco o autovakcínách při sarkoidech nás učili na dermatologii koní, ale už si moc nepamatuju, jak se to dělá. Zkuste kontaktovat MVDr. Jahna na Klinice chorob koní v Brně, třeba vám pomůže/poradí co a jak...

20.1.2015 10:55
petrklíč

XXX.XXX.222.209

vet. napsal(a):
Něco o autovakcínách při sarkoidech nás učili na dermatologii koní, ale už si moc nepamatuju, jak se to dělá. Zkuste kontaktovat MVDr. Jahna na Klinice chorob koní v Brně, třeba vám pomůže/poradí co a jak...

Děkuji, vetka mi vše vysvětlila, postup a tak, mě spíš zajímala reakce někoho kdo to u svého koně prodělal, zda to opravdu pomohlo a zkrátka nějaké postřehy. I tak ale děkuji za reakci.

15.2.2015 00:12
shadow1

XXX.XXX.114.26

Posouvám...
Také bych uvítala nějaké info a zkušenosti s operací a autovakcínou.

29.8.2015 20:51
shadow1

XXX.XXX.114.26

Obnovuji, třeba někdo také přidá svou zkušenost :).

31.8.2015 07:36
petrklíč

XXX.XXX.222.209

Dobrý den, já mohu již přidat svou zkušenost a to, že autovakcína nám nepomohla vůbec bohužel smajlík. Kobyle se nakonec do sarkoidu na očním víčku musí píchat BCG, snad to pomůže.

2.6.2016 16:10
shadow1

XXX.XXX.114.26

Starší téma, ale pro nás bohužel stále aktuální :(
Zajímalo by mě jestli je tu někdo, nebo jestli někoho znáte, komu autovakcína na sarkoidy skutečně pomohla? Nám tedy bohužel ne, naopak se to celé perfektně po autovakcíně rozjelo a máme jich ještě víc. No jo, jenže jak má člověk vědět co a jak, když nemá žádné zkušenosti a názory a rady jak se se sarkoidy vypořádat se kolikrát strašně rozcházejí, každý veterinář řekne a doporučí něco jiného...

2.6.2016 16:16
shadow1

XXX.XXX.114.26

2.6.2016 19:48
neluše

XXX.XXX.146.210

shadow1 napsal(a):
U oka už taky opět roste :(.

Taky premyslim co s tim. My mame za sebou injekce posilujici imunitu a nic moc, jen se 2 trosku zmensili, ostatni nic.
Ptala jsem se veta na verumal, ale nejak se k tomu nevyjadril, jen ze je to pro lidi.
Kovarka rikala, ze to u trech koni taky meli,3x za sebou odcervili a zmizelo to. Zacerveni snizuje imunitu, odcervenim se zvysi, jenze koprologie vysla cista, tak se na tenhle pokus vykaslu. Navic ma injekce na imunitu za sebou.
Rada bych zkusila ten verumal, ale to budu muset kontaktovat jineho veta.

3.6.2016 07:02
petrklíč

XXX.XXX.222.209

neluše napsal(a):
Taky premyslim co s tim. My mame za sebou injekce posilujici imunitu a nic moc, jen se 2 trosku zmensili, ostatni nic.
Ptala jsem se veta na verumal, ale nejak se k tomu nevyjadril, jen ze je to pro lidi.
Kovarka rikala, ze to u trech koni taky meli,3x za sebou odcervili a zmizelo to. Zacerveni snizuje imunitu, odcervenim se zvysi, jenze koprologie vysla cista, tak se na tenhle pokus vykaslu. Navic ma injekce na imunitu za sebou.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat o jaké injekce na imunitu se jedná? My také podstoupili autovakcínu a kobyle se to po ní dost rozjelo...

3.6.2016 09:27
rencamo

XXX.XXX.224.98

neluše napsal(a):

Zkuste jiného veta, známá Verumalem úspěšně vyléčila dost ošklivý sarkoid na hlezně u své kobyly.

3.6.2016 11:57
shadow1

XXX.XXX.114.26

neluše napsal(a):

Určitě by to chtělo konzultovat s vetem, který už má se sarkoidy nějaké zkušenosti. Já bych asi zkusila pastu Aw4, co vím, tak má zatím asi největší úspěch v boji s tímto svinstvem.

3.6.2016 13:56

S pastou Aw4 mám taky dobré zkušenosti.
A když je tím kůň více zasažen, řešila bych pastou jen ty, co opravdu překážejí..(podbřišník, hlava). Ostatní zkuste třeba v odstupu od léčby pastou tím Verumalem. Taky jsem na něj slyšela dobré reference.

3.6.2016 15:43
neluše

XXX.XXX.146.210

petrklíč napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat o jaké injekce na imunitu se jedná? My také podstoupili autovakcínu a kobyle se to po ní dost rozjelo...

Nazev uz nevim, za to muze ten muj HoSiP. Byly to zatim 3injekce za 3 tydny a stalo to 2tis. Prvni kvetakovity sarkoid se zmensil, ale ostatni ploche zustaly stejne.
Nevim jestli to nejsou vyhozene penize.

3.6.2016 15:45
neluše

XXX.XXX.146.210

rencamo napsal(a):
Zkuste jiného veta, známá Verumalem úspěšně vyléčila dost ošklivý sarkoid na hlezně u své kobyly.

Nez budu budu volat jineho veta, musim zase prisetrit penize.

Přidejte reakci

Přidat smajlík