Neznáte někdo Vísku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2015 20:16
kykyna

XXX.XXX.20.66

Kobyla a1/1 nyní 26 let, před cca3mi lety prodána neznámo kam, snad někam do středních čech..
Tmavá hnědka, výrazná lysina, hůře krmitelná

Něco mi říká, že stále žije... Prosím, moc mi na tom záleží.

10.1.2015 14:52
kykyna

XXX.XXX.76.90

.

12.1.2015 08:15
náhoda

XXX.XXX.20.36

kykyna napsal(a):
Kobyla a1/1 nyní 26 let, před cca3mi lety prodána neznámo kam, snad někam do středních čech..
Tmavá hnědka, výrazná lysina, hůře krmitelná

Něco mi říká, že stále žije... Prosím, moc mi na tom záleží.

Nejspíš je to tahle, ale ta už je na věčných pastvinách.

http://www.dostihyjc.cz/kun.php?ID=21168.

21.1.2015 21:20
kykyna

XXX.XXX.76.90

náhoda napsal(a):
Nejspíš je to tahle, ale ta už je na věčných pastvinách.

http://www.dostihyjc.cz/kun.php?ID=21168.

O tomhle zápisu vím, ale nevěřím tomu - protože dobře vím, že poslední majitelka ji prodala kdo ví kam, ale z plemenné knihy ji odhlásila právě ona.. Což není možné, když tvrdí, že po jejím prodeji se jí už nikdy ty lidi neozvali. Tak jak by mohla vědět, že umřela a odhlásit ji pro úmrtí? Proto chci vědět, kde je pravda.

22.1.2015 11:30
náhoda

XXX.XXX.20.36

kykyna napsal(a):
O tomhle zápisu vím, ale nevěřím tomu - protože dobře vím, že poslední majitelka ji prodala kdo ví kam, ale z plemenné knihy ji odhlásila právě ona.. Což není možné, když tvrdí, že po jejím prodeji se jí už nikdy ty lidi neozvali. Tak jak by mohla vědět, že umřela a odhlásit ji pro úmrtí? Proto chci vědět, kde je pravda.

Ten odkaz není plemenná kniha.
Pokud je ti klisna Víska, která byla i ve Starém Plzenci, atk je to ona a NIKDO vám jen tak nevyřadí koně z evidence, že to někdo jen tak "mírnix - týrnix" odhlásí.
Je potřeba dokumentace o úhynu popř. Uspání zvířete.

cituji:"Tak jak by mohla vědět, že umřela a odhlásit ji pro úmrtí"? Asi právě proto, že uhynula u ní a nechce vám nic vysvětlovat, čož se dá i pochopit.

To je jen a jen můj názor. Nic víc.

22.1.2015 12:03
náhoda

XXX.XXX.20.36

kykyna napsal(a):

Ještě něco jsem našla, je to tato kobyla?
http://lindisek.rajce.idnes.cz/Klisna_A1_1_Viska.._holcicka_moje.../.

23.1.2015 10:51
kykyna

XXX.XXX.235.187

náhoda napsal(a):
Ještě něco jsem našla, je to tato kobyla?
http://lindisek.rajce.idnes.cz/Klisna_A1_1_Viska.._holcicka_moje.../.

Ano... Moc děkuji... Ale tohle je právě předchozí majitelka smajlík než ta smršť stěhování kobylky začala.. smajlík

23.1.2015 22:29
tereza.128

XXX.XXX.32.60

kykyna napsal(a):

Pokud poslední majitelka klisnu odhlásila z evidence, asi měla důvod. Klisna uhynula - byla utracena - dána na jatka. Majitelka Vám to nechce vysvětlovat., možná ví proč, tak řekla, že ji prodala a neví kam.
To je jen můj názor, ale myslím, že nebude daleko od pravdy.

24.1.2015 21:25
kykyna

XXX.XXX.20.66

tereza.128 napsal(a):
Pokud poslední majitelka klisnu odhlásila z evidence, asi měla důvod. Klisna uhynula - byla utracena - dána na jatka. Majitelka Vám to nechce vysvětlovat., možná ví proč, tak řekla, že ji prodala a neví kam.
To je jen můj názor, ale myslím, že nebude daleko od pravdy.

Možná máte pravdu..ale doufám, že ne

26.1.2015 08:11
náhoda

XXX.XXX.20.36

kykyna napsal(a):
Ano... Moc děkuji... Ale tohle je právě předchozí majitelka smajlík než ta smršť stěhování kobylky začala.. smajlík

Možná bych vám mohla zjistit co se s kobylkou vlastně stalo, ale OPRAVDU nepočítejte s tím, že je na živu.
O předchozí majitelce na netu nekolovali zrovna moc dobré reference, ale to bylo ještě na www.lid é.cz.

26.1.2015 15:00
kykyna

XXX.XXX.131.174

náhoda napsal(a):
Možná bych vám mohla zjistit co se s kobylkou vlastně stalo, ale OPRAVDU nepočítejte s tím, že je na živu.
O předchozí majitelce na netu nekolovali zrovna moc dobré reference, ale to bylo ještě na www.lidé.cz.

A která z předchozích majitelek?

26.1.2015 15:01
kykyna

XXX.XXX.131.174

náhoda napsal(a):
O předchozí majitelce na netu nekolovali zrovna moc dobré reference, ale to bylo ještě na www.lidé.cz.

A proč myslíte, že by nebyla naživu? Plňasové jsou poměrně dlouhověcí... A ona nebyla zničená sportem.

26.1.2015 15:16
náhoda

XXX.XXX.20.36

kykyna napsal(a):
A proč myslíte, že by nebyla naživu? Plňasové jsou poměrně dlouhověcí... A ona nebyla zničená sportem.

Dlouhověcí můžou být, ale to je široký pojem.
Mám za to, že měla problémy s dýcháním, ale možná můžu sehnat podrobnější info.
Jen mi zaráží, kde berete tu jistotu a s jakou zarputilostí jste přesvědčená, že žije a přitom vše nasvědčuje tomu, že to tak není.

26.1.2015 17:51
kykyna

XXX.XXX.234.27

náhoda napsal(a):
Dlouhověcí můžou být, ale to je široký pojem.
Mám za to, že měla problémy s dýcháním, ale možná můžu sehnat podrobnější info.
Jen mi zaráží, kde berete tu jistotu a s jakou zarputilostí jste přesvědčená, že žije a přitom vše nasvědčuje tomu, že to tak není.

Nenasvědčuje to mu nic, že by nežila. To že bylo odhlášená pro úmrtí je lež. To by musela podle datumu umřít ještě před prodejem tam kamsi.
Problémy s dýcháním nikdy neměla. Bylo to to nejzdravější zvíře, co jsem kdy poznala. Jen jednou se jí stal úraz kyčle a pak se jí občas stávalo, že se po ránu po vyjížďce hůře rozhýbávala.
A jak byste to mohla sehnat? Znala jste ji?
Její poslední známá majitelka, je moje velmi blízká známá, já nevěřím, že by mi lhala..
Jen bych chtěla vědět jak se má.. Bylo to tak vyjímečné zvíře (a že já na koně ujetá nejsem) a mě je líto, že to nikdo neřeší, že se ztratila (nikdo z lidí, kteří tu vykřikovali, jak jí milujou, jak jí nedají atd.)

26.1.2015 19:03
Íháček

XXX.XXX.236.80

Když je poslední majitelka vaše velmi dobrá známá tak proč vám neřekne kam ji prodala.Přece musí mít smlouvu o prodeji kde je uvedeno jméno i adresa kupujícího. A když vám to říct nechce tak asi proto že už nežije. Nevidím důvod proč by někdo hlásil úmrtí koně když to tak není.

26.1.2015 21:27
kykyna

XXX.XXX.76.90

Íháček napsal(a):
Když je poslední majitelka vaše velmi dobrá známá tak proč vám neřekne kam ji prodala.Přece musí mít smlouvu o prodeji kde je uvedeno jméno i adresa kupujícího. A když vám to říct nechce tak asi proto že už nežije. Nevidím důvod proč by někdo hlásil úmrtí koně když to tak není.

Podle mě žádnou smlouvu nemá smajlík když se ptám, vždy mi řekne jen, že se jí ty lidi už neozvali, že zkoušela jen na mailu..

26.1.2015 22:02
tereza.128

XXX.XXX.32.60

kykyna napsal(a):
Podle mě žádnou smlouvu nemá smajlík když se ptám, vždy mi řekne jen, že se jí ty lidi už neozvali, že zkoušela jen na mailu..

Podle mě Vám lže a Vy to tvrdohlavě nechcete pochopit. Jak bylo psáno výš, proč by odhlašovala živého koně z evidence? To nemá logiku.
Podle mě je kobyla po smrti a "kamarádka" mlží, toť vše. Sorry, ale někdy je třeba se prostě smířit se skutečností.

26.1.2015 22:09
kykyna

XXX.XXX.76.90

tereza.128 napsal(a):
Podle mě Vám lže a Vy to tvrdohlavě nechcete pochopit. Jak bylo psáno výš, proč by odhlašovala živého koně z evidence? To nemá logiku.
Podle mě je kobyla po smrti a "kamarádka" mlží, toť vše. Sorry, ale někdy je třeba se prostě smířit se skutečností.

Ale proč by mi neřekla pravdu? Jestliže umřela, už na to měla věk a nikdo by jí to neměl za zlé. Nechápu proč by mlžila v tak "banální" věci. Kdyby prostě řekla, že Vizunka u těch lidí už umřela, nikoho by to zas tolik nepřekvapilo. To nechápu.. A u ní neumřela, jsme na malé vsi, tady by o smrti koně i o kafilérce věděl každý ještě než by kůň vystydnul..

26.1.2015 22:18
tereza.128

XXX.XXX.32.60

kykyna napsal(a):
Ale proč by mi neřekla pravdu? Jestliže umřela, už na to měla věk a nikdo by jí to neměl za zlé. Nechápu proč by mlžila v tak "banální" věci. Kdyby prostě řekla, že Vizunka u těch lidí už umřela, nikoho by to zas tolik nepřekvapilo. To nechápu.. A u ní neumřela, jsme na malé vsi, tady by o smrti koně i o kafilérce věděl každý ještě než by kůň vystydnul..

A že ten údajný "prodej" byl prostě převoz na jatka Vás nenapadlo?
Kdyby klisnu skutečně někomu prodala, tak by nejspíš věděla komu ne?

26.1.2015 22:42
kykyna

XXX.XXX.76.90

Nenapadlo to by snad neudělala...
Přeci věděla, že bych se o ní postarala...

26.1.2015 22:47
kykyna

XXX.XXX.76.90

Já osobně si myslím, že neřešila, kam ji prodává, že ani neprověřila prostředí a že jí nevezla osobně, takže neví kam odjela.
Tenkrát jsem bohužel neměla možnost do toho vidět.
Snad má být někde kolem středních čech. Pak se jí ty lidi neozývali a tak ji odhlásila, aby to nemusela řešit, protože majitel se už zřejmě nikdy nepřepsal.
To si myslím...
Prej si jí vzali jen na "sekání zahrady" nějaký starý lidi..

26.1.2015 23:34
Íháček

XXX.XXX.236.80

Proč by hlásila že kobyla uhynula? To mi nedává smysl. Jestli jste si jistá že to nahlásila ona tak není co řešit. Nehledě na to co už tu někdo psal že koně vám jen tak neodhlásí ale musíte to nějak doložit. Takže já bych té takzvané kamarádce nevěřila ani slovo.

27.1.2015 07:56
náhoda

XXX.XXX.20.36

kykyna napsal(a):
Já osobně si myslím, že neřešila, kam ji prodává, že ani neprověřila prostředí a že jí nevezla osobně, takže neví kam odjela.
Snad má být někde kolem středních čech. Pak se jí ty lidi neozývali a tak ji odhlásila, aby to nemusela řešit, protože majitel se už zřejmě nikdy nepřepsal.
To si myslím...

Nezlobte se, ale jděte už do háje.
Smiřte se s tím, že kobyla je na věčných pastvinác a hotovo!

Když byla tak moc zdravá, proč se prodala jako "sekačka na trávu"?

Jen tak pro zajímavost...komu byla prodána od té holčiny co má její fotky na rajčeti? Víte to?

27.1.2015 08:27
avelanc

XXX.XXX.158.2

kykyna napsal(a):
To si myslím...

Na Vás by se mohl učit nejeden začínající psycholog.
Přijde mi, že za každou cenu potlačujete realitu, abyste se nemusela smířit s něčím, co by se Vás dotklo, a tak vymýšlíte ničím nepodložené domněnky, ačkoliv vše spíše nasvědčuje tomu, že kobylka je skutečně již na věčných pastvinách. Jestli si chcete myšlenku, že stále žije, udržet, nikdo Vám v tom nebrání, ale nepřesvědčujte nás tady. Evidentně i ní nikdo další informace nemá.
Faktem prostě zůstává, že odhlásit koně bez nějakého důkazu nejde. Tečka.

27.1.2015 08:40
danis

XXX.XXX.32.231

kykyna napsal(a):
To si myslím...

Svatá prostoto! Kolik Vám je let?

27.1.2015 09:02
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Bože, upřímně "kykyno" jsem se velice dobře pobavila tvou tvrdohlavostí a nechutí pochopit realitu. Jeden kůň se narodí, druhý zemře, to je život a nikdo se tě nikdy nebude ptát, jestli se ti to líbí nebo ne a jestli to tak může být, prober se!

Kůň se neodhlašuje, pokud opravdu není mrtvý, takže riziko toho, že ten kůň žije je asi to, že ještě žijí dinosauři. Předpokládám dle toho co píšeš, že majitelka prodala koně - evidentně na jatka (což si myslím, že je nejreálnější), utratila ho a nebo ho záhy někam dala a na to uhynul. Nebuď naivní, že by ti ani "kamarádka" nelhala, ona to kamarádka evidentně asi ani moc není... Pochop, že ten kůň už není a jdi dál...

27.1.2015 09:48
danis

XXX.XXX.32.231

Milá kykyno. Chtěla jsi informace, co je s kobylou a ty jsi dostala. Že se Ti to nelíbí je Tvoje věc, ale na skutečnosti to nic nezmění.
Jako nelze vystavit úmrtní list člověku, co žije, nelze ho vystavit ani žijícími koni.
Ta kobyla je prostě po smrti.
A kamarádka? Byl to její kůň ne? Takže to bylo její rozhodnutí a ona nemá žádnou povinnost se někoho dalšího ptát na svolení.
Jestli za ní běháš a děláš takové scény, co předvádíš tady, ani se nedivím, že se s Tebou nechce o kobyle bavit a zbaví se Tě nějakou báchorkou, která je pro Tvůj zarputilý mozeček přijatelná.

27.1.2015 09:51
danis

XXX.XXX.32.231

kykyna napsal(a):

Protože když je kůň utracen, většinou to nepřežije. Zničená nebo ne, jateční pistole ukončí život i mladému koni. Dlouhověkost s tím nemá co dělat, už to chápeš?

27.1.2015 09:58
kykyna

XXX.XXX.133.75

Ok, nechte to být.

27.1.2015 10:01
kykyna

XXX.XXX.133.75

danis napsal(a):
Milá kykyno. Chtěla jsi informace, co je s kobylou a ty jsi dostala. Že se Ti to nelíbí je Tvoje věc, ale na skutečnosti to nic nezmění.
Jako nelze vystavit úmrtní list člověku, co žije, nelze ho vystavit ani žijícími koni.
Ta kobyla je prostě po smrti.
A kamarádka? Byl to její kůň ne? Takže to bylo její rozhodnutí a ona nemá žádnou povinnost se někoho dalšího ptát na svolení.
Jestli za ní běháš a děláš takové scény, co předvádíš tady, ani se nedivím, že se s Tebou nechce o kobyle bavit a zbaví se Tě nějakou báchorkou, která je pro Tvůj zarputilý mozeček přijatelná.

Nedělám žádný scény. Jen jsem řekla, že o zápisu vím a že mě nezajímá, co si myslíte! Že bych byla ráda, kdyby sem napsal někdo, kdo o ní slyšel ještě po tom, co já!
Takže buďte tak laskavý a jděte s těma posměšnýma kecama do pr dele.

27.1.2015 10:34
náhoda

XXX.XXX.20.36

kykyna napsal(a):
Nedělám žádný scény. Jen jsem řekla, že o zápisu vím a že mě nezajímá, co si myslíte! Že bych byla ráda, kdyby sem napsal někdo, kdo o ní slyšel ještě po tom, co já!
Takže buďte tak laskavý a jděte s těma posměšnýma kecama do pr dele.

Ptala jsem se Vás, cituji:
Jen tak pro zajímavost...komu byla prodána od té holčiny co má její fotky na rajčeti? Víte to?

27.1.2015 10:57
kykyna

XXX.XXX.67.2

náhoda napsal(a):

Ano to vím. To už je dávno. Znám po tom ještě další 3 její majitele (spíše jen jednu majitelku a další 2 držitele v nájmu) přičemž já jsem byla jeden z nich.

27.1.2015 11:07
kykyna

XXX.XXX.133.75

náhoda napsal(a):

Nevšimla jsem si totiž vašeho příspěvku. Ta holka na rajčeti byla asi jediná, komu na ní opravdu záleželo. (je to cca 5 let zpátky) Ale to je spíše na soukromý hovor... Celé je to spíše na soukromý hovor, ale tady se pořád všichni vyptávají místo, aby se vyjádřil jen někdo, kdo je schopný a já nemohu veřejně tady na odiv psát svoje téze.

Takže máte pravdu - s hovorama, co jsem tu zkusila vést bychom měli jít do háje všichni. Mě zajímá jen to, co stojí v úvodním dotazu. Tj. Znáte ji někdo?, můžete ji pro mě najít jestli žije? Můžete mi někdo pomoci zjistit, proč případně nežije? Nic víc nic míň.
Je mi jedno jestli je naživu, chci jen svojí duši ujistit, že se jí neděje nebo neděla nějaká nespravedlnost.. Kromě toho, že poslední roky jejího života, nikde nemohla být doma
Zrovna vy možná vypadáte, jako, že pomoci můžete..

27.1.2015 11:11
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Ono to není to, co si myslíme, ale říkáme pouze realitu... Žádný majitel zvířete není povinen vám hlásit smrt svého zvířete. Co je psáno, to je dáno, ale klidně tu můžeme dále plácat o nesmrtelnosti brouka

27.1.2015 11:16
kykyna

XXX.XXX.133.75

polárka.15 napsal(a):
Ono to není to, co si myslíme, ale říkáme pouze realitu... Žádný majitel zvířete není povinen vám hlásit smrt svého zvířete. Co je psáno, to je dáno, ale klidně tu můžeme dále plácat o nesmrtelnosti brouka

Nechte si to prosím... Ať je mrtvá nebo ne, já chci jen vědět, jestli mi lžou. Ano, mohu se osobně zeptat, ale to mi nejspíš řeknou to, co předtím. Není povinen, ale taky mi nemusí lhát.

27.1.2015 11:22
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Nemusí lhát, ale evidentně Vám lžou... Být Vámi tak se na to vykašlu, stejně tím nic nezměníte...

27.1.2015 11:25
náhoda

XXX.XXX.20.36

kykyna napsal(a):
Nevšimla jsem si totiž vašeho příspěvku. Ta holka na rajčeti byla asi jediná, komu na ní opravdu záleželo. (je to cca 5 let zpátky) Ale to je spíše na soukromý hovor... Celé je to spíše na soukromý hovor, ale tady se pořád všichni vyptávají místo, aby se vyjádřil jen někdo, kdo je schopný a já nemohu veřejně tady na odiv psát svoje téze.

Takže máte pravdu - s hovorama, co jsem tu zkusila vést bychom měli jít do háje všichni. Mě zajímá jen to, co stojí v úvodním dotazu. Tj. Znáte ji někdo?, můžete ji pro mě najít jestli žije? Můžete mi někdo pomoci zjistit, proč případně nežije? Nic víc nic míň.
Je mi jedno jestli je naživu, chci jen svojí duši ujistit, že se jí neděje nebo neděla nějaká nespravedlnost.. Kromě toho, že poslední roky jejího života, nikde nemohla být doma
Zrovna vy možná vypadáte, jako, že pomoci můžete..

"Ta holka na rajčeti byla asi jediná, komu na ní opravdu záleželo. (je to cca 5 let zpátky)" Tím si nejsem úplně jistá, ale myslím si, že bych se mohla pozeptat.

Ještě se ozvu. Nechci si něco vymýšlet, ale opravdu se smiřte s tím, že kobyla už není na živu.
Jak už jsme tady všichni psali, že koně neodhlásíte z evidence jen tak. Má to svá pravidla.
Pokud ve Vás "kamarádka" udržuje plané naděje, tak to opravdu asi není kamáradka.

Fakta jsou fakta.

27.1.2015 11:42
kykyna

XXX.XXX.133.75

náhoda napsal(a):
"Ta holka na rajčeti byla asi jediná, komu na ní opravdu záleželo. (je to cca 5 let zpátky)" Tím si nejsem úplně jistá, ale myslím si, že bych se mohla pozeptat.

Ještě se ozvu. Nechci si něco vymýšlet, ale opravdu se smiřte s tím, že kobyla už není na živu.
Jak už jsme tady všichni psali, že koně neodhlásíte z evidence jen tak. Má to svá pravidla.
Pokud ve Vás "kamarádka" udržuje plané naděje, tak to opravdu asi není kamáradka.

Fakta jsou fakta.

Jsem v úzkém kontaktu s majitelkou na rajčeti. Zachraňujeme spolu týrané psy (jen od sebe bydlíme dále). Každopádně, kdyby jste zjistila více než já, budu ráda, když se mi ozvete na reproduktor@seznam.cz

Již jsem mluvila s jockey klubem a musím říci, že na otázku, zda je možné odhlášení koně pro úmrtí bez papírů, které to dokládají - mi prakticky neodpověděli. Jen mi řekli, že to by se musela podívat do archivu a že je to časově náročné najít (takže se nekoukne ).
Ale mě ta odpověď stačí.

27.1.2015 11:45
kykyna

XXX.XXX.133.75

náhoda napsal(a):

Fakta jsou fakta.

A ještě maličkost - kamarádkou ji tu nazýváte pouze vy ostatní
Já píši dobrá známá záměrně...

27.1.2015 12:19
anobbona

XXX.XXX.84.98

No na odhlášení koně z evidence potřebuješ vyplnit pouze tiskopis, který si stáhneš ze stránech svazu a poslat průkaz koně. Určitě po tobě nebudou vyžadovat nějaké papíry o úmrtí, likvidaci těla nebo něco podobného.
Pakliže koně dáš na jatka, tak většina jatek tohle vyřídí za majitele.

27.1.2015 12:55
polárka.15

XXX.XXX.41.2

anobbona napsal(a):
No na odhlášení koně z evidence potřebuješ vyplnit pouze tiskopis, který si stáhneš ze stránech svazu a poslat průkaz koně. Určitě po tobě nebudou vyžadovat nějaké papíry o úmrtí, likvidaci těla nebo něco podobného.
Pakliže koně dáš na jatka, tak většina jatek tohle vyřídí za majitele.

Nesmysl, MUSÍ se k tomu přiložit modrý průkaz koně.

27.1.2015 16:07
kykyna

XXX.XXX.20.66

To ano, modrý průkaz tam odevzdán je - ten ale ke koni nepotřebuješ.

27.1.2015 16:07
Íháček

XXX.XXX.236.80

Ale i kdyby se nemuselo nic dokládat proč by proboha někdo náhlásil úmrtí kdyby to tak nebylo? PROČ? Co by z toho ti lidi měli krom ztráty času?
Myslím že odpověď vám dá jedině její poslední majitelka což je jak píšete vaše "velmi dobrá známá". Jestli nic nechce říct tak se ptejte jejích známých. Jestli ji utratila tak nikdo jiný vám o ní nic neřekne.

27.1.2015 16:12
kykyna

XXX.XXX.20.66

Už přestaňte polemizovat! Já jsem ráda, že mi příspěvek posouváte nahoru, ale nic víc. Tato diskuze nebyla určena k poučování a rozebírání té situace tenkrát.

28.1.2015 07:09
polárka.15

XXX.XXX.41.2

kykyna napsal(a):
To ano, modrý průkaz tam odevzdán je - ten ale ke koni nepotřebuješ.

Ehm, modrý průkaz u koně nepotřebuju? Proč ho teda mám? Proč se do něj značí veškeré změny, očkování? Odběry krve, inport/export apod.?

Teď jste si to potvrdila sama, když je průkaz odevzdaný na Jockey club.

28.1.2015 08:41
anobbona

XXX.XXX.84.98

Píšu v příspěvku - "vyplnit pouze tiskopis, který si stáhneš ze stránech svazu a poslat průkaz koně". Ještě něco nejasného?

Jinak ohledně průkazu - průkaz je něco jako občanka koně, zapisují se tam zdravotní úkony, identita koně. Vystavení průkazu je velmi jednoduchá věc - zavolá se inspektor, který koně zaeviduje do evidence koní a poté je mu vystaven průkaz (nebavím se o průkazu o původu koně). Tento průkaz má doprovázet koně po celý jeho život. Není vůbec vyjímkou ztráta průkazu a následné vystavení kopie, nebo znovuzaevidování koně pod novým číslem na evidenci a vystavení průkazu nového.

Osobně si myslím, že tenhle hledaný koník je už dávno mrtvý a probíhalo to tak, jak popisují příspěvky výše.
Ale je také možnost, že koník byl odhlášen jako mrtvý, ale v reálu byl předán dál, třeba jako mladší a bez jakékoliv evidence - došlo k podvodu prodávajího na kupujícího a proto se to mlží.

28.1.2015 08:49
polárka.15

XXX.XXX.41.2

anobbona napsal(a):

Píšu v příspěvku - "vyplnit pouze tiskopis, který si stáhneš ze stránech svazu a poslat průkaz koně". Ještě něco nejasného?

Jinak ohledně průkazu - průkaz je něco jako občanka koně, zapisují se tam zdravotní úkony, identita koně. Vystavení průkazu je velmi jednoduchá věc - zavolá se inspektor, který koně zaeviduje do evidence koní a poté je mu vystaven průkaz (nebavím se o průkazu o původu koně). Tento průkaz má doprovázet koně po celý jeho život. Není vůbec vyjímkou ztráta průkazu a následné vystavení kopie, nebo znovuzaevidování koně pod novým číslem na evidenci a vystavení průkazu nového.

Osobně si myslím, že tenhle hledaný koník je už dávno mrtvý a probíhalo to tak, jak popisují příspěvky výše.
Ale je také možnost, že koník byl odhlášen jako mrtvý, ale v reálu byl předán dál, třeba jako mladší a bez jakékoliv evidence - došlo k podvodu prodávajího na kupujícího a proto se to mlží.

To se omluvám, to jsem opravdu chybně přehledéla

Přidejte reakci

Přidat smajlík