Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2015 00:18
kačí

XXX.XXX.117.7

Dobrý den, mám dotaz ohledně mé známé která si chce koupit hříbě Wels pony. Známá váží asi 80 kg a Welsh je typu B, chce si ho koupit s tím že si ho sama obsedne a přijezdí. Moje otázka je jestli na něj nebude moc těžká, ikdyž musím říct že klisnička nevypadá jako nějaké hubené ořezávátko.

11.1.2015 13:39
aggitta

XXX.XXX.65.76

V podstatě nechápu, proč člověk s nijak nízkou váhou si pořizuje tak malého, postavou štíhlého koně? Navíc klisničku? Valacha by mi bylo líto míň...přece jen, nebude nikdy nosit v sobě ještě hříbě. Nebude to ani hezky vypadat - zatímco štíhlý dospělák by koni "slušel". Chápala bych koně koupeného dítěti s tím, že ho občas přijezdí matka dítěte...
To, že člověk s kily navíc pokukuje po koni, na kterého snadněji nasedne, znám, také jsem raději měla haflingu než vysokého teplokrevníka, na couračky stačí také hucul nebo cob, to jen pro sport je lepší větší kůň - líp vypadá na drezurním obdélníku, snadno skočí metr a více... Ale jestli se známá rozhodla, těžko jí koupi vymluvíte. Zatím asi nikdo nebyl potrestán, že týrá koně nadměrnou vahou jezdce... Ono se to hned neprojeví, kobylce se nohy nerozjedou, hřbet nezlomí. Ale časem potíže může mít - nevratné.

11.1.2015 16:19
lunin

XXX.XXX.22.16

Zdravím, tak podle mě na Welsh pony b bude určitě těžká a nebude to vypadat určitě nejlíp. To už by byl lepší Welsh pony of Cob type. Jeden tady u nás ve vsi je kam si dávám svou kobylku a je tedy mohutná a na silné noze

11.1.2015 18:51
Íháček

XXX.XXX.236.80

Ach jo někteří lidi fakt nemají soudnost a myslí jen na sebe. Hlavně že se na to dobře poleze a nemá to tolik síly aby se to dalo v pohodě přeprat. A jak se cítí chudák kůň a jak to vypadá je jim fuk. Však až se odrovná tak se koupí jiný že. Nechápu o co těm lidem jde. Jestli si léčí svoje mindráky nebo si myslí že je poník vyjde levněji či se cítí na prckovi bezpečněji? Nechápu. A ještě k tomu hříbě aby mělo zkažený život už od mala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík