24/7 bez přístřešku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2015 11:59
puntík

XXX.XXX.153.142

Dobrý den, zajímá mě Váš názor. V okolí máme hned dvě stáje, kde chovají koně různých plemen a věku. Tito koně jsou 24 hodin venku, za každého počasí a nemají žádný přístřešek. Občas vím, že zavírají arabku na noc. ( Mají dva koupené boxy a na pastvě deset koní) na krmení také šetří, nikde není vidět seno, ale koně jsou pořád na louce a snaží se pást. Myslím, že kdyby tam to seno měli, tak by byli u něj, soudím ze svých zkušeností( naši koně se pomalu od balíků nehnou a mají také velké louky.) Je mi jich líto nejen teď v zimě, ale ještě více v hicech, nemají žádný stín, kromě jednoho většího stromu na pastvě. Nejsem zastáncem boxování koní, ale tohle mi přijde jako další extrém. Ty lidi znám, berou peníze za ustájení, ale pro zvířata je nepoužijou.

12.1.2015 12:23
lizbeth

XXX.XXX.212.33

puntík napsal(a):
Dobrý den, zajímá mě Váš názor. V okolí máme hned dvě stáje, kde chovají koně různých plemen a věku. Tito koně jsou 24 hodin venku, za každého počasí a nemají žádný přístřešek. Občas vím, že zavírají arabku na noc. ( Mají dva koupené boxy a na pastvě deset koní) na krmení také šetří, nikde není vidět seno, ale koně jsou pořád na louce a snaží se pást. Myslím, že kdyby tam to seno měli, tak by byli u něj, soudím ze svých zkušeností( naši koně se pomalu od balíků nehnou a mají také velké louky.) Je mi jich líto nejen teď v zimě, ale ještě více v hicech, nemají žádný stín, kromě jednoho většího stromu na pastvě. Nejsem zastáncem boxování koní, ale tohle mi přijde jako další extrém. Ty lidi znám, berou peníze za ustájení, ale pro zvířata je nepoužijou.

Co přesně byste chtěla slyšet? Upřímně moc nevím, co s tím chcete dělat. Pokud koně nejsou ve špatném stavu, tak s tím stejně nikdo nic neudělá. Nebo diskutovat o tom? Na to tu je málo informací přesně jak to tam vypadá...

Například já měla koně v ustájení a v létě byli na pastvině bez přístřešku pouze s lesíkem a 1 velkým stromem uprostřed a koně se tam měli jako v pohádce...Upřímně on ten přístřešek ani moc není třeba a koně tam skoro nelezou nebo si tam udělají wc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.1.2015 12:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

A nie je to zo zákona povinné, že zvieratá musia mať prístrešok?

12.1.2015 12:27
elizabetha

XXX.XXX.101.62

Zkusila bych tam poslat kontrolu z kvs když jsem měla koně ustájené na pastevku bez přístřešku tak jsem si sháněla informace o tom jestli musí přístřešek ze zákona být a v zákoně jsem našla že musí (už si teda neuvědomuju kde ) Sice tam kontroly byly ale procházelo to ustajovateli z důvodu že na pastvinách byl les a doliny na závětří. Ale jestli říkáte že oni tam mají jen jeden strom tak by jim to třeba projít nemuselo

12.1.2015 13:52
anobbona

XXX.XXX.84.98

Jestliže jsou koně v dobré výživové kondici (neleží na zemi umírající kostřičky), mají dostatek krmiva a vody a mají v ohradě místa závětří a stínu (stromy, dolíky, keře...), tak je vše v pořádku. Přístřešek je nutný pouze u ušlechtilých plemen, primitivní plemena nemusí - což v dnešní době se jaksi už míjí, protože pod pojem primitivní jde už zahrnou i A1/1

Já vím, že chce být každý všímavý a každý by chtěl mít na triku nějaké to zachráněné zvířátko, zvláště po nyní hojně přetřásané kauze "ranch Miata", ale zas to lidi nepřehánějte...

12.1.2015 16:17
katkaa1

XXX.XXX.180.30

Osobne si v dnešnej dobe vzhľadom na tieto teplotné výkyvy ktoré dokážu byť v priebehu pár dní aj 15 stupňov nedokážem predstaviť, že by som mala chovať kone vonku bez prístrešku. Je to pre mňa týranie a je mi jedno čo hovorí zákon (aj keď sa mi zdá, že prístrešok minimálne s tromi stenami je povinný).

12.1.2015 16:21
vet.

XXX.XXX.181.169

Jak bylo řečeno, jediná možnost je zavolat kvs, aby zkontrolovala podmínky ustájení a případně navrhla nápravu. Koně v ustájení 24/7 by měli mít zajištěnou možnost schovat se v případě nepřízně počasí a měly by mít přiměřenou krmnou dávku.

12.1.2015 17:35
horallka

XXX.XXX.195.188

Koně přístřešek mít nemusí ale měli by mít na pastvině lesík nebo nějaké závětří...Moji známí mají stádečko (kolem 8 koní) a mají je už přes 10 let na pastvině pouze s lesíkem.Krásnější, zdravější a spokojenější koně neznám! Já mívám taky své koně na pastvině, od léta do podzima.Bez přístřešku, je tam závětří a pár stromů.Když na podzim přijde slejvák tak dávám pláštěnky Letní deštíky jim nevadí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík