Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2015 17:50
horallka

XXX.XXX.195.188

Jak to je?Každé březí kobylce se dělá vyšetření na dvojčata...Co když se potvrdí že dvojčata čeká?Udělá se potrat jednoho z dvojčat?Jak?

12.1.2015 17:51
mgtka

XXX.XXX.36.4

Co se pamauju z dětských let měli jsme kobylu co březost to dvojče a vždycky se včas jeden ten zárodek "zapučil" a pak už se to samo vstřebaloCo se pamauju z dětských let měli jsme kobylu co březost to dvojče a vždycky se včas jeden ten zárodek "zapučil" a pak už se to samo vstřebaloCo se pamauju z dětských let měli jsme kobylu co březost to dvojče a vždycky se včas jeden ten zárodek "zapučil" a pak už se to samo vstřebalo.

12.1.2015 17:51
mgtka

XXX.XXX.36.4

Ježiši co se mi to provedlo:).

12.1.2015 18:09
horallka

XXX.XXX.195.188

Zapučil? :-d To mě právě zajmá, jak se to dělá?To udělá vet. Nějak sonem nebo jak?

12.1.2015 18:41
korah

XXX.XXX.84.93

Vet rukou jeden plod rozmáčkne. Někdy se stsane, že kobyla zmetá i druhé hříbě, někdy jsou plody moc u sebe a je lepší ukončit březost úplně.

12.1.2015 19:33
horallka

XXX.XXX.195.188

korah napsal(a):
Vet rukou jeden plod rozmáčkne. Někdy se stsane, že kobyla zmetá i druhé hříbě, někdy jsou plody moc u sebe a je lepší ukončit březost úplně.

Wow zajmavé

12.1.2015 22:33
pedy

XXX.XXX.152.56

Ja jsem zazila, ze vet odmitl tento zakrok prave proto ze byly zarodky moc blizko sebe. Kobyle se tri tydny snizila davka zradla na minimum a ona jedno sama vstrebala...

12.1.2015 23:28
korah

XXX.XXX.84.93

pedy napsal(a):
Ja jsem zazila, ze vet odmitl tento zakrok prave proto ze byly zarodky moc blizko sebe. Kobyle se tri tydny snizila davka zradla na minimum a ona jedno sama vstrebala...

Je to dost riskantni... Snizeni zradla opravdu nic nezaruci, muze to dopadnout vselijak... Ja mit u kobyly dvojcata necham nejspis brezost ukoncit a pripustim znova.

13.1.2015 10:24
pedy

XXX.XXX.152.56

korah napsal(a):
Je to dost riskantni... Snizeni zradla opravdu nic nezaruci, muze to dopadnout vselijak... Ja mit u kobyly dvojcata necham nejspis brezost ukoncit a pripustim znova.

Neříkám, to neco zaručí. Proste se to zkusilo a pry je bezne, ze to tak dopadne.

13.1.2015 11:04
katkaa1

XXX.XXX.180.30

pedy napsal(a):
Neříkám, to neco zaručí. Proste se to zkusilo a pry je bezne, ze to tak dopadne.

Toto by mohlo fungovať iba u kobyly v zlom výživnom stave, inak to tie tri týždne zvládne aj pri zníženej kŕmnej dávke. A je snažiť sa o potrat týmto spôsobom je rovnaká prasáreň ako nedávať kobyle vodu aby stratila mlieko

13.1.2015 12:47
canis lupus

XXX.XXX.210.89

Dokud se nepoužívalo k vyšetření kobyl sono, tak v hřebčínech opravdu první týdny dávali kobylám méně žrádla jako prevenci proti dvojčatům. To není prasárna, nakonec u divokých koní nebo zeber se to taky děje. Dvojčata se jim rodí výjimečně.

13.1.2015 13:01
korah

XXX.XXX.84.93

Dvojcata se rodi (u vsech konovitych) vyjmecne, protoze vetsinou dojde k zmetani ci predcasnemu porodu. Priroda dvojcata i u koni ve vetsine pripadu "vyresi" sama, jenze to je nebezpecne pro kobylu a i z chovatelskeho hlediska nevhodne, protoze nez k tomu dojde je vetsinou po pripousteci sezone a mame rok smulu. Proto se dvojcata zamackavaji.

13.1.2015 19:19
lunin

XXX.XXX.61.11

Zdravím, znala jsem kobylku co dvojčata porodila. Majitelé nenechali udělat sono, tak ani nevěděli, že koby dvojčata čeká. Narodili se dva hřebečci kk a vše proběhlo bez problémů. Bohužel po 14dnech jedno hříbě zemřelo Hříbci byli prohlédnuti vetem a naočkováni a vše bylo v pohodě, ale potom z minuty na minutu jeden zemřel a nebylo mu jak pomoci

14.1.2015 17:38
horallka

XXX.XXX.195.188

lunin napsal(a):
Zdravím, znala jsem kobylku co dvojčata porodila. Majitelé nenechali udělat sono, tak ani nevěděli, že koby dvojčata čeká. Narodili se dva hřebečci kk a vše proběhlo bez problémů. Bohužel po 14dnech jedno hříbě zemřelo Hříbci byli prohlédnuti vetem a naočkováni a vše bylo v pohodě, ale potom z minuty na minutu jeden zemřel a nebylo mu jak pomoci

já viděla jen v časopise a na pohlednici kobylu s dvojčaty.A myslím že loni se v nh Kladrubech nějaké kobylce narodili dvojčata, bylo to ve zprávách.Obě přežila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík