Stará kobča, zhoršuje se

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.1.2015 14:53
reba77

XXX.XXX.131.100

Zdravím, mam a1/1 kobylku v unoru 24let. Má artrozu, poslední 2 měsíce huř chodí, trvá jí než se rozchodí po ránu z boxu pak už je to lepší. 24/7 byt nemuže, není nasrstěná, je celý den ve vyběhu a na noc box. V léte byla stále venku, ale i tak občas zakulhala. Na kobylce se již 3 roky nejezdí.

Ted poslední tyden je posmutnělá, už 2 den pořadne nežere, dnes nežrala vubec a má prujem, hodně pije vodu. Veterinář u ní byl dal jí injekce, ale zlepšení nenastalo. Akorát ten prujem už není tak řídký. Co jí je? už nadešel její čas? trápit ji nechco mám ji 12 let.

14.1.2015 15:22
jennybd

XXX.XXX.131.155

Tohle jsou dotazy pro veterináře, který koně viděl...

14.1.2015 16:12
mgtka

XXX.XXX.36.4

Možná to chce konzultovat i s jiným vetem, ale takovou tu jiskru v oku musíte poznat vy. Nehledě na to si nemyslím, že se kůň rozhodne umřít ze dne na den, to ji spíše asi něco momentálně začlo trápit a proto je taková smutná.

14.1.2015 20:25
korah

XXX.XXX.84.93

Mam kobylu, ktere je 32 let. Za poslední roky jsme měli několit nemocí (flegmona, absces, kolika...) a taky par zahadnych stavu, kdy se kobyla bez zjevne priciny proste rozhodla, ze ji je spatne... Nedozirala, byla smutna, jen postavala ve vybehu... No a jednou se dokonce sprajcla a tyden nezrala... Pak jsem ji taky treba jednou nasla rano lezet v boxe a nechtala vztat (normalne hned vztava, kdyz se k ni blizi clovek)... Uz jsem myslela, ze volam veta, ze kobyla konci a vzdycky ji to ze dne na den preslo, proste jen nejaka krize.
Jinak v "beznym" stavu je kobyla vesela a celkem aktivni, boli ji nohy a zada, je na ni ale videt, ze to jeste jde...ve vybehu nekdy radi vic nej mladosi.
Ale s tim, jestli uz je konec nebo ne vam nikdo neporadi, to muste poznat hlavne vy a vet co ji zna... Ja bych rekla, ze je to tou zimou... Nevim, tezko radit, kdyz ji neznam.

Přidejte reakci

Přidat smajlík