Zdravím, mam a1/1 kobylku v unoru 24let. Má artrozu, poslední 2 měsíce huř chodí, trvá jí než se rozchodí po ránu z boxu pak už je to lepší. 24/7 byt nemuže, není nasrstěná, je celý den ve vyběhu a na noc box. V léte byla stále venku, ale i tak občas zakulhala. Na kobylce se již 3 roky nejezdí.
Ted poslední tyden je posmutnělá, už 2 den pořadne nežere, dnes nežrala vubec a má prujem, hodně pije vodu. Veterinář u ní byl dal jí injekce, ale zlepšení nenastalo. Akorát ten prujem už není tak řídký. Co jí je? už nadešel její čas? trápit ji nechco mám ji 12 let.
Mam kobylu, ktere je 32 let. Za poslední roky jsme měli několit nemocí (flegmona, absces, kolika...) a taky par zahadnych stavu, kdy se kobyla bez zjevne priciny proste rozhodla, ze ji je spatne... Nedozirala, byla smutna, jen postavala ve vybehu... No a jednou se dokonce sprajcla a tyden nezrala... Pak jsem ji taky treba jednou nasla rano lezet v boxe a nechtala vztat (normalne hned vztava, kdyz se k ni blizi clovek)... Uz jsem myslela, ze volam veta, ze kobyla konci a vzdycky ji to ze dne na den preslo, proste jen nejaka krize.
Jinak v "beznym" stavu je kobyla vesela a celkem aktivni, boli ji nohy a zada, je na ni ale videt, ze to jeste jde...ve vybehu nekdy radi vic nej mladosi.
Ale s tim, jestli uz je konec nebo ne vam nikdo neporadi, to muste poznat hlavne vy a vet co ji zna... Ja bych rekla, ze je to tou zimou... Nevim, tezko radit, kdyz ji neznam.