Nechce sedlo vzít zpět...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2015 22:56
sisa2723

XXX.XXX.35.122

Dobrý den, potýkám se s takovým problémem a nevím jak z té situaci dál..
Sháněla jsem skokové sedlo, dala jsem si poptávku na fb v jedné z kono skupin. Ozvala se mi slečna, že má Hanulaye. Sedlo se mi líbilo, vypadalo že by mohlo mému koni sedět, po nějaké konverzaci jsme se dohodli, že kdyby sedlo nesedělo, mohu ho vrátit. Sedlo mi asi po týdnu přišlo na dobírku, hned jsem jela koni vyzkoušet, uplně jí nesedelo, ale rekla jsem, že ho nejspíš vezmu, že to vyřeším nějakou podložkou. Jenže, nato mi psala kamarádka, že má pro mě sedlo, at si ho vyzkouším, to jsem na ní napasovala mnohém lépe, tak jsem si říkala že si nechám to od kamarádky a Hanulaye pošlu zpět. Podotýkám to, že sedlo vracím jsem slečně oznámila v ten samý den, co přišlo. Nato mi prišla odpoved, že sedlo jsem si zaplatila, je moje, tak at si ho prodám já, že je to moje starost. Přiznala, ze si koupila jiné sedlo, tudíž nemá peníze aby ho vzala zpět. No a já ted nevim, jak dál. Co jsem se dozvěděla, slečna snad ani není plnoletá a je dosti arogantní, ohání se tím, že má rodinu právníku a že si z toho ťukají na čelo, že sedlo nemá v žádném případě převzít, že to už není její starost.
Co myslíte vy? Sedlo u sebe nemám ani týden...

18.1.2015 23:48
liva

XXX.XXX.14.42

Pokud nemáte smlouvu kde jsou uvedeny podmínky koupě a vrácení v případě, že sedlo nesedí, máte smůlu..
Sice i ústní dohoda je dle zákona závazná, ale...
Bohužel jste narazila na nefér osobu.
PS: Nebyla náhodou z Brna?

19.1.2015 00:21
sisa2723

XXX.XXX.35.122

Smlouvu bohužel nemám :( aale mam celou naši konverzaci ve zprávách, kde souhlasi s tim, žekkdyž nebude sedět, že ho vrátím, to nestačí? Vždyťkkdybych se s ni domlouvala ústne, mužů si kde co vymyslet, to není tak verohodne.. A kor co jsem dohledala ty holce není ani 15..
Nene, tahle je z Rokycan..

19.1.2015 00:46
liva

XXX.XXX.14.42

Jedině zkusit na podkladě písemné komunikace pohrozit právníkem a řešením soudní cestou.
Oni se ti darebáci někdy leknou...

19.1.2015 06:45
mgtka

XXX.XXX.36.4

Kdybych už ničeho nedosáhla tak co já vím, FB do 15 nesmí užívat, alespoň bych se pokusila ji to zavařit tam, dosáhnout zrušení účtu. Nejsem zlomyslná, ale s tím sedlem už nic asi neuděláte.

19.1.2015 07:09
lusie

XXX.XXX.211.2

Mělaby jste toto nefér jednání zveřejnit na fb skupině kde jste sedlo koupila.

19.1.2015 07:29
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Ono i ústní dohoda je smlouva, v tomto případě i to, že Vám výslovně řekla, že v případě nepadnutí vezme sedlo zpět. Ono je to bohužel ale někdy těžké a dovolat se práva je složité. V první řadě bych zkusila pohrozit právníky, ono to dost lidí vyděsí a pomůže to, v dalším případě bych napsala jméno slečny právě na tu skupinu i jinam, jen ať se ukáže, jak je ten člověk nefér. Pokud nemáte Rokycany daleko, tak bych se nebála vzít sedlo a hodit jej zpět po holčině a nejlépe před jejími rodiči s vytisklou konverzací . Na neslušného člověka slušnou měrou nelze.

19.1.2015 07:49
sisa2723

XXX.XXX.35.122

Ze to předám právníkovi už jsem zkoušela, se mi vysmala, že přitelova matka je právník, že si to po zjišťovala a tata ze ji radi, ať to sedlo zpet nebere a to jsem myslela že bych to zkusila přesrrodiče. Hezky si to pozjistovala, si myslím, že už předem vedela, že ho zpet nevezme i když to odsouhlasila.
Na Fb ji dam, jen ať má ostudu.

19.1.2015 08:53
mgtka

XXX.XXX.36.4

Přítelova matka?i když jí není ani 15? jestli náhodou netluče prázdnou slámu. To by byla ale hodná majitelka která by svou snachu čekatelku podporovala ve lhaní.

19.1.2015 08:57
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Udělejte si výlet

19.1.2015 09:36
elaphka

XXX.XXX.213.210

polárka.15 napsal(a):
Udělejte si výlet

Souhlas, udělejte si výlet, vemte vytištěnou konverzaci s sebou a ve vší slušnosti si popovídejte s rodiči. Taky si myslím, že spíš hází machry, než aby to byla pravda.
I ústní dohoda je smlouva - a to, na čem jste se dohodly, máte podloženo písemně, takže i maminka jejího přítele jakožto právnička by nakonec měla uznat, že máte pravdu Vy.

A když to nevyjde, hoďte inzerát, třeba si sedlo někdo koupí

19.1.2015 12:37
sisa2723

XXX.XXX.164.82

Tak jsem volala na radu právnímu zástupci. I internetová konverzace je brána jako uzavření smlouvy a vůli zřídit závazek- v tomto případě souhlasila s tím, že v případě nepadnutí vezme sedlo zpět. I v případě, že jsem jí na koupi sedla nejdříve kývla a potom v rozmezí 2-3 hodin sedlo odmítla a psala jí, ze jej budu vracet, zavazuje se k tomu, že sedlo přijme zpět.

Pokud ani to ne, udělám si výlet a budu jednat s jejími rodiči.

19.1.2015 13:05
mgtka

XXX.XXX.36.4

Hlavně si vemte někoho sebou kdyby rodiče byli stejné povahy jako slečna.

19.1.2015 13:59
sisa2723

XXX.XXX.164.82

No sama nepojedu :) Ale dle její reakce, když jsem ji toto napsala, to vypadá, že rodiče o tom nemají ani páru, co vyvádí. Chtěla jsem číslo na rodiče, že s nima to vyřeším, a odmítla s tím, že je přece nebude zatěžovat..

19.1.2015 14:13
leina

XXX.XXX.140.236

Tak prostě napište na její adresu dopis rodičům, - ale nepište jméno slečny, ale udělejte to následovně:

Paní Nováková (nebo rodina Nováková)
Novohradská 15
Chrudim 111 33

(příklad smajlík ) nebo si zkuste zjisti jméno maminky nebo tatínka, většinou to najdete i v přátelích na FB. Pokud nenajdete vyřešila bych to tím "rodina Nováková".

19.1.2015 14:38
peggi16

XXX.XXX.33.240

Ano, dneska kupní smlouvu uzavřete "mrknutím oka", písemná být nemusí (kromě nemovitostí a tuším i závodů). Stačí klidně konverzace v hospodě u piva, kdy slíbíte to nebo ono a už jste vázaná. Pokud to máte písemně, je to dobré, nemáte důkazní nouzi, Kdyby byla konverzace mezi 4 očima, byl by problém jak to dokázat. V každém případě máte právo na vrácení peněz. Kdyby slečinka byla moc mladá, mohlo by se možná domáhat i relativní neplatnosti smlouvy a dojít pak k vrácení sedla a peněz. A na fb nemá třeba fotky?
Taky se přikláním k jednání s rodiči.

19.1.2015 14:42
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Tak Vám držím palečky, ať Vám to vyjde! Určitě informujte, samotnou mě to zajímá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík