Zdravím všechny diskutující...v dubnu se má mé kobylce narodit první hříbátko, a já bych prostě byla ráda, aby jméno hříbka začínalo po mamince. Kobča se jmenuje Čanka. A teď babo raď... Když se zamyslíte nad jménem na Č, napadají mě samý blbosti...pro holku i kluka...buď nejsou vůbec hezká(Čeněk, Čestmír apod.), nebo jak pro psa, nebo spíš pro zasmátí(Čulibrk, Čivabčiči, Čamrda apod. ).
Ale teď vážně...pro kobylku mě napadá jako jedno z hezčích jmen třeba Čikita či Čelsí...a pro hřebčáka třeba Čestr či Čex...ale furt mi to zní tak divně...prosím pomozte a inspirujte mě, budu ráda za každý názor a příspěvek...
Projděte si seznam jmen od C a zkuste jak zní, když tam dáte háček, třeba tak objevíte nějaké uplně nové pěkné jméno
http://www.20000-names.com/female_c_names.htm.
Ano, Čenda by bylo pro poníka krásné a úsměvné, ale já bych přece jen chtěla trochu hezčí jméno Tatínek hříběte je SK War Leo Jac, takže bych klidně i ráda zakomponovala do jména hříběte i část jeho jména, i když to nebude žádný čistý Paint ...ale prostě to první hezké jméno bude asi fakt oříšek
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ono kdybyste hledala na C, čtených s Č, tak je hezkých jmen mraky a dají se krásně zkombinovat i se jménem otce. S tím háčkem bude háček. Ale zase se dá vymyslet i pár hezkých jmen, aniž by to muselo být počeštění anglických jmen - což zní sice dobře verbálně, ale na papíře bude "Čárls" vypadat fakt úchylně :D
Napadlo mě třeba:
Čad
Čampa
Čára
Čedar
Čita (o)
Čip
Čau a čís :D.
Jsem ráda, že je tu tolik nápadů To jsem právě už zkoušela, buď jména na C a zkusit přidat ten háček, jak to bude znít, ale z toho mi nic nesedlo...nebo z angličtiny, počeštit, jméno, ale znělo to fakt divně, tedy hlavně to blbě vypadalo napsané...ale s tím charlesem...možná Čárlí Leo Jac nebo Čestr Leo Jac by ale pro kluka nebylo špatný...nevím nevím...ale pro kobylku?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pro kobylku třeba Čira Leo Jac?
Každopádně kdybys vynechala to jméno otce, tak ta Čekanka je fakt krásná... :)
Stejně to teď nevymyslíš - až budeš hříbě "chovat prvně v náručí", tak to naskočí samo ;).
Pravda je, že těch dovětků s Leo Jac je hodně...stejně bych na hříbáka nevolala ve výběhu třeba - ahoj ty můj Čárlí Leo Jacu že . Hříbě by to mělo jen čistě zapsané v průkazu to celé jméno samozřejmě...asi je pravda, že to jméno mi nakonec samo probleskne hlavou, až to malý stvořeníčko budu ňuchňat v náruči ...ale stejně je lepší být připraven...kámoška z práce mi dnes poradila opravdu vážně a bezkonkurenčně...prý mám prckovi říkat čubko a mám po trablích
canka
napsal(a):
Zdravím všechny diskutující...v dubnu se má mé kobylce narodit první hříbátko, a já bych prostě byla ráda, aby jméno hříbka začínalo po mamince. Kobča se jmenuje Čanka. A teď babo raď... Když se zamyslíte nad jménem na Č, napadají mě samý blbosti...pro holku i kluka...buď nejsou vůbec hezká(Čeněk, Čestmír apod.), nebo jak pro psa, nebo spíš pro zasmátí(Čulibrk, Čivabčiči, Čamrda apod. ).
Ale teď vážně...pro kobylku mě napadá jako jedno z hezčích jmen třeba Čikita či Čelsí...a pro hřebčáka třeba Čestr či Čex...ale furt mi to zní tak divně...prosím pomozte a inspirujte mě, budu ráda za každý názor a příspěvek...
Mě napadla jména: Čikita, Čelsí, Čarika, a pro hřebce :Čuríso, Čestr, Čambo.
Jsem strašně ráda, že takhle radíte a budu ráda, když v tom budete pokračovat, ale zatím mi prostě žádné jméno nesedí...pro kobylku asi na 90 % zvolím jméno Čikita, protože to se mi líbilo tak nějak od začátku nejvíc...také už jen proto, že když na koníka zavolám, či mu tímto jménem řeknu zdrobnělě, zní to dobře...Čiki, Čikitko...je to prostě hezké...což se o některých jménech říci nedá že...představa, že na hřebce volám Čedárku, Čízínku, Čambínku apod. Je prostě úsměvná Zkuste se do toho trochu vžít, a sami asi uznáte, že některá jména prostě dobře neznějí...
Každopádně pro kobylku jsem už tedy asi rozhodnutá, ale moc prosím, teď to jméno pro hřebečka...
canka
napsal(a):
Jsem strašně ráda, že takhle radíte a budu ráda, když v tom budete pokračovat, ale zatím mi prostě žádné jméno nesedí...pro kobylku asi na 90 % zvolím jméno Čikita, protože to se mi líbilo tak nějak od začátku nejvíc...také už jen proto, že když na koníka zavolám, či mu tímto jménem řeknu zdrobnělě, zní to dobře...Čiki, Čikitko...je to prostě hezké...což se o některých jménech říci nedá že...představa, že na hřebce volám Čedárku, Čízínku, Čambínku apod. Je prostě úsměvná Zkuste se do toho trochu vžít, a sami asi uznáte, že některá jména prostě dobře neznějí...
Každopádně pro kobylku jsem už tedy asi rozhodnutá, ale moc prosím, teď to jméno pro hřebečka...
Čeran jako čeri čaren čarez čatalin čirkas čigar čadence čymbal čed čorel čedrik čejen čako čambal.
Všechny moc zdravím a děkuji za Vaše odhodlání vymýšlet Upřímně mě docela zaujal Česarion...Čes, Česí...to už i zní docela hezky . I Čex se mi líbí, jen s tím Č je to takové divné Ale na druhou stranu, jméno bude jen zapsané v průkaze, takže prostě důležité je, jak to bude znít mě a sednout to k prckovi...každopádně dnes mě zase kolegyně z práce úplně rozsekala tím, když vymyslela opravdu top jméno..Čimčaráračimčimčim . Prý mi zaručuje, že takové jméno žádný kůň v ČR nemá
canka
napsal(a):
Všechny moc zdravím a děkuji za Vaše odhodlání vymýšlet Upřímně mě docela zaujal Česarion...Čes, Česí...to už i zní docela hezky . I Čex se mi líbí, jen s tím Č je to takové divné Ale na druhou stranu, jméno bude jen zapsané v průkaze, takže prostě důležité je, jak to bude znít mě a sednout to k prckovi...každopádně dnes mě zase kolegyně z práce úplně rozsekala tím, když vymyslela opravdu top jméno..Čimčaráračimčimčim . Prý mi zaručuje, že takové jméno žádný kůň v ČR nemá
Pro hřebce čéčé, volat se na něj bude dobře:).