Vysoké boty na ježdění, do bahna i na zimu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2015 12:09
kapička

XXX.XXX.216.88

Ahoj,
existuje něco takového za přiměřenou cenu pro rekreačního jezdce?
Nemám koně, platím si lekce ve stáji (max 2x týdně), nebaví mě jenom přijít a odjezdit, takže vodím po hodině koníky do výběhu nebo, když je potřeba někoho přivést, tak přivedu. To jenom pro upřesnění, že nepotřebuji nic hyper super za x tisíc, ale zase žádné šunty...
Jezdím a tedy i chodím v kožených pérkách a minichapsech. Boty krémuju a impregnuju, takže nohy jsou v suchu a boty drží, a jsou to boty ke koním, ne na módní přehlídku, takže mi nevadí, že jsou celé od bahna. Ale už mě přestává bavit dolovat bahno, které se usadí mezi botama a chapsy, tak mě zajímá, jestli jsou na trhu vysoké boty, které by něco vydržely (aby se po sezóně nerozpadly), byly vhodné na ježdění i pro někoho mírně pokročilého začátečníka (podrážka, která se nezasekne ve třmenu), dalo se v nich chodit, při péči přežily bahno a nebyla v nich zima, takže to vyřazuje gumáky..

24.1.2015 12:26
helllach

XXX.XXX.209.237

Ahoj, doporučuji ti tyto boty. Jsou to botky, které dovážíme ze Švédska (kde je velká zima i bahno stejně jako u nás). Jsou velmi odolné, pevné, vydrží ti několik sezon, Ne jen jednu.

Jelikož mají dobrou podrážku a velmi odolnou špičku, může vám koník i stoupnout na nohu a je to v pohoděsmajlík
Mrkněte... Http://www.equiworld.cz/vysoke-i-nizke-boty-mh/vysoke-thermoboty-rimfrost-rider-ii/.

24.1.2015 12:36
kapička

XXX.XXX.216.88

Díky, ty vypadají pěkně, jestli to vydržím do příští zimy, až na tom budu finančně líp, tak to je opravdu zajímavá bota

24.1.2015 15:54
Galathea

XXX.XXX.12.66

Já za sebe bych si koupila za pár korun gumové holinky a vždycky při cestě do výběhu přezula, přijde mi to cenově mnohem výhodnější. Navíc u kožených bot, i když se o ně dobře staráte, tak mi přijde škoda je ničit v bahně.

24.1.2015 16:02
kapička

XXX.XXX.216.88

Galathea:
Tohle jsem zvažovala, jenže nemám ve stáji skřínku, věci na koně si vozím s sebou. Už takhle v zimě táhnu tašku, jak kdybych jela na dovolenou, v případě 2. Bot už bych si musela rovnou balit lodní kufr. A než se vláčet přes půl města a MHD ověšená, jak vánoční stromeček, tak vydržím s bahnem pod minichapsama.
Já fakt potřebuji vždy jen jedny boty, proto mě zajímá, jestli je na trhu něco univerzálního...

26.1.2015 01:28
jarkak2102

XXX.XXX.47.204

Ahoj, před Vánocemi jsem sestře také kupovala jezdecké boty na podobný požadavek.
Vymyslela si tyto: http://www.heapco.cz/jezdecke-potreby/jezdecke-vysoke-boty/zimni/jezdecke-thermoboty-vysoke-zapinani-suchy-zip.html
já jsem zastánce klasických holínek, ale každý máme jiný vkus smajlík

26.1.2015 14:15
moruše

XXX.XXX.32.250

kapička napsal(a):
Ahoj,
existuje něco takového za přiměřenou cenu pro rekreačního jezdce?
Nemám koně, platím si lekce ve stáji (max 2x týdně), nebaví mě jenom přijít a odjezdit, takže vodím po hodině koníky do výběhu nebo, když je potřeba někoho přivést, tak přivedu. To jenom pro upřesnění, že nepotřebuji nic hyper super za x tisíc, ale zase žádné šunty...
Jezdím a tedy i chodím v kožených pérkách a minichapsech. Boty krémuju a impregnuju, takže nohy jsou v suchu a boty drží, a jsou to boty ke koním, ne na módní přehlídku, takže mi nevadí, že jsou celé od bahna. Ale už mě přestává bavit dolovat bahno, které se usadí mezi botama a chapsy, tak mě zajímá, jestli jsou na trhu vysoké boty, které by něco vydržely (aby se po sezóně nerozpadly), byly vhodné na ježdění i pro někoho mírně pokročilého začátečníka (podrážka, která se nezasekne ve třmenu), dalo se v nich chodit, při péči přežily bahno a nebyla v nich zima, takže to vyřazuje gumáky..

Dobrý den, já také přemýšlím nad botami, keteré jsou výsoké, a které nejsou nějak extrémě drahé. Koukala jsem se na boty v decathlonu :http://www.decathlon.cz/vyhledavani?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=jezdecké+boty&submit_search=. Ale boužel neznám nikoho, kdo by si je koupil a řekl mi, jestli něco vydrží a jestli ma cenu si je kupovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík