Ahoj,
existuje něco takového za přiměřenou cenu pro rekreačního jezdce?
Nemám koně, platím si lekce ve stáji (max 2x týdně), nebaví mě jenom přijít a odjezdit, takže vodím po hodině koníky do výběhu nebo, když je potřeba někoho přivést, tak přivedu. To jenom pro upřesnění, že nepotřebuji nic hyper super za x tisíc, ale zase žádné šunty...
Jezdím a tedy i chodím v kožených pérkách a minichapsech. Boty krémuju a impregnuju, takže nohy jsou v suchu a boty drží, a jsou to boty ke koním, ne na módní přehlídku, takže mi nevadí, že jsou celé od bahna. Ale už mě přestává bavit dolovat bahno, které se usadí mezi botama a chapsy, tak mě zajímá, jestli jsou na trhu vysoké boty, které by něco vydržely (aby se po sezóně nerozpadly), byly vhodné na ježdění i pro někoho mírně pokročilého začátečníka (podrážka, která se nezasekne ve třmenu), dalo se v nich chodit, při péči přežily bahno a nebyla v nich zima, takže to vyřazuje gumáky..
Ahoj, doporučuji ti tyto boty. Jsou to botky, které dovážíme ze Švédska (kde je velká zima i bahno stejně jako u nás). Jsou velmi odolné, pevné, vydrží ti několik sezon, Ne jen jednu.
Jelikož mají dobrou podrážku a velmi odolnou špičku, může vám koník i stoupnout na nohu a je to v pohodě
Mrkněte... Http://www.equiworld.cz/vysoke-i-nizke-boty-mh/vysoke-thermoboty-rimfrost-rider-ii/.
Galathea:
Tohle jsem zvažovala, jenže nemám ve stáji skřínku, věci na koně si vozím s sebou. Už takhle v zimě táhnu tašku, jak kdybych jela na dovolenou, v případě 2. Bot už bych si musela rovnou balit lodní kufr. A než se vláčet přes půl města a MHD ověšená, jak vánoční stromeček, tak vydržím s bahnem pod minichapsama.
Já fakt potřebuji vždy jen jedny boty, proto mě zajímá, jestli je na trhu něco univerzálního...
Ahoj, před Vánocemi jsem sestře také kupovala jezdecké boty na podobný požadavek.
Vymyslela si tyto: http://www.heapco.cz/jezdecke-potreby/jezdecke-vysoke-boty/zimni/jezdecke-thermoboty-vysoke-zapinani-suchy-zip.html
já jsem zastánce klasických holínek, ale každý máme jiný vkus
kapička
napsal(a):
Ahoj,
existuje něco takového za přiměřenou cenu pro rekreačního jezdce?
Nemám koně, platím si lekce ve stáji (max 2x týdně), nebaví mě jenom přijít a odjezdit, takže vodím po hodině koníky do výběhu nebo, když je potřeba někoho přivést, tak přivedu. To jenom pro upřesnění, že nepotřebuji nic hyper super za x tisíc, ale zase žádné šunty...
Jezdím a tedy i chodím v kožených pérkách a minichapsech. Boty krémuju a impregnuju, takže nohy jsou v suchu a boty drží, a jsou to boty ke koním, ne na módní přehlídku, takže mi nevadí, že jsou celé od bahna. Ale už mě přestává bavit dolovat bahno, které se usadí mezi botama a chapsy, tak mě zajímá, jestli jsou na trhu vysoké boty, které by něco vydržely (aby se po sezóně nerozpadly), byly vhodné na ježdění i pro někoho mírně pokročilého začátečníka (podrážka, která se nezasekne ve třmenu), dalo se v nich chodit, při péči přežily bahno a nebyla v nich zima, takže to vyřazuje gumáky..
Dobrý den, já také přemýšlím nad botami, keteré jsou výsoké, a které nejsou nějak extrémě drahé. Koukala jsem se na boty v decathlonu :http://www.decathlon.cz/vyhledavani?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=jezdecké+boty&submit_search=. Ale boužel neznám nikoho, kdo by si je koupil a řekl mi, jestli něco vydrží a jestli ma cenu si je kupovat.