Koňské bradavice – léčba?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.1.2015 11:14
Roga

XXX.XXX.149.43

Dobrý den,
mám dotaz - co používáte u vašich koní na léčbu bradavic?

27.1.2015 21:09
velvetlaw

XXX.XXX.103.2

No nepíšete nic upřesňujícího či není přiloženo foto, bradavice malinké na nozdrách, kdy jich je hodně sami jakoby uschnou a odpadnou, většinou to mají mladší koně s horší imunitou, zda máte nějakou větší ojedinělou, tak to může být sarkoid a na to je třeba volat veterináře, pokud je v místě kde nevadí pohybu, cajkům tak bych to neřešila, pokud je v místě kde vadí, či kde hrozí její strhnutí a zanesení nečistot a infekce, tak bych to nechala vetem odstranit, tak jako tak je dobrá konzultace s vetem...

28.1.2015 07:03
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Mám kamarádku, která pomáhá u veterinářky. Ptala jsem se jí, jestli neví, co s bradavicí (objevila se na prsu koně), tak mi řekla normálně Verumal. Denně jsem mazala, sloupla stroupek i s krustičkou a za týden bylo po problému a koni se to už neobjevilo. Ale není bradavice jako bradavice a místo, množství,...

28.1.2015 09:09
kuzel m

XXX.XXX.82.122

Zdravim u nasich koni sem je odstranil duofilmem. Odstranovali sme to s mvdr a i cirurgicky. Kdyz je to na miste kde to nevdi tak nesahat.ma to vlastnosti - po rozskrabani se to rychleji rozsiruje. Duofilm funguje na bradvice i sarkoidy.nebo jak pise vyse tak verumal ale byl na predpis pro lidismajlík smajlík

28.1.2015 09:16
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Jojo na předpis je, ale není těžké si jej nechat napsat a je opravdu účinný.

28.1.2015 09:45
koně

XXX.XXX.205.252

Kobyla měla bradavičku na břiše, u vemínka, také jsme mazali Duofilem nebo Duofilmem

28.1.2015 10:15
Roga

XXX.XXX.149.43

Moc děkuji za názory a odpovědi. Upřesnění- jedná se o dlouhou bradavici na spěnce. Každopádně pokud jsou léky na předpis kontaktuji veterináře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík