No nepíšete nic upřesňujícího či není přiloženo foto, bradavice malinké na nozdrách, kdy jich je hodně sami jakoby uschnou a odpadnou, většinou to mají mladší koně s horší imunitou, zda máte nějakou větší ojedinělou, tak to může být sarkoid a na to je třeba volat veterináře, pokud je v místě kde nevadí pohybu, cajkům tak bych to neřešila, pokud je v místě kde vadí, či kde hrozí její strhnutí a zanesení nečistot a infekce, tak bych to nechala vetem odstranit, tak jako tak je dobrá konzultace s vetem...
Mám kamarádku, která pomáhá u veterinářky. Ptala jsem se jí, jestli neví, co s bradavicí (objevila se na prsu koně), tak mi řekla normálně Verumal. Denně jsem mazala, sloupla stroupek i s krustičkou a za týden bylo po problému a koni se to už neobjevilo. Ale není bradavice jako bradavice a místo, množství,...
Zdravim u nasich koni sem je odstranil duofilmem. Odstranovali sme to s mvdr a i cirurgicky. Kdyz je to na miste kde to nevdi tak nesahat.ma to vlastnosti - po rozskrabani se to rychleji rozsiruje. Duofilm funguje na bradvice i sarkoidy.nebo jak pise vyse tak verumal ale byl na predpis pro lidi