Domácí výroba podkolenek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.1.2015 14:22
Nikoleta359

XXX.XXX.33.252

Zdravím, najdou se zde koňáci kteří mají zkušenosti se šitím? Mám doma 3 páry punčošek s pěkným "jezdeckým" vzorem (kostky a proužky). Všechny jsou mi už malé ale přemýšlela jsem že je pod kolenem odstřihnu, nějak obšiju a budu nosit jako podkolenky. Zkoušeli jste už něco takového? Jak mám odstřiženou látku upravit a zašít aby vydržela co nejdéle? Děkuji za rady :).

28.1.2015 14:43
aggitta

XXX.XXX.65.76

To je pletenina? Pokud ano, šla by doplést...

28.1.2015 14:44
fortuna

XXX.XXX.85.42

Se šitím zkušenosti mám, ale podkolenky jsem ale nikdy neupravovala. Osobně bych to viděla na všití nějaké gumy (asi bych volila aspoň 3cm širokou, aby vás neřezala), zašití v několika řadách a až pak ustřižení... Ony ty punčochy jsou šité spíš "pleteným" stylem, takže bych se bála, že pokud to nejdřív ustřihnu, tak se mi budou párat, proto bych nejdřív šila a až pak střihala. Jestli se do toho pustíte, tak pak dejte vědět výsledek, docela by mě to zajímalo :) já bych z toho měla docela strach

28.1.2015 18:33
-šumák-

XXX.XXX.166.37

Ustrihnout a koupit náplety myslím že se to jmenuje- dávala jsem to včera na mikinu (mají víc rozměrů) kupovala jsem je v obchodě u My v praze někde venku na ulici teď nevím přesně jak se to jmenuje, chodím tam pro věci na háčkování
jinak další možnost je jak psal někdo výše, zašít, ustřihnout a pak našít širší gumu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík