Úrazové pojištění jezdce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.2.2015 11:43
leslienka

XXX.XXX.205.211

Zdravím,

chci se začít učit jezdit. Jízdárnu mám už vyhlédnutou, ale bez pojištění to riskovat nebudu. Jsem studentka (VŠ + příležitostně práce na dohody) a naposledy jsem měla úrazové jako děcko (do 18ti se spořením). Doma úraz. P. Už nikdo nechce (zbytečně vyhozené peníze, apod.), tak hledám něco rozumného jen pro sebe. Tak tedy - u koho a za kolik máte úrazové pojištění? Popř. Co vše Vaše pojistka kryje?

Děkuji za odpovědi. :)

PS: Diskuse jsem pročetla, ale moc věcných informací jsem tu nenašla.

4.2.2015 14:45
leslienka

XXX.XXX.204.164

Nikdo nic? :).

4.2.2015 15:24
kallisto

XXX.XXX.157.94

Myslím, že jakákoliv úrazová pojistka ti pokryje to základní, podle toho jak si to rozdělíš. Něco na neschopnost, něco na pobyt v nemocnici atd. Já ji mám v rámci životního pojištění a po zlomenině kotníku jsem si tak "vydělala" na nové sedlo. Takové důležitější je neříct že budeš aktivní jezdec, dle informací je pak pojistka drahá (když se tomu sportu věnuješ). Jedna z nejdražších, dražší už je akorát snad horolezectví. Takže až v případě potřeby uvedeš do protokolu rekreační (nahodilou, nikoli soustavnou) jízdu na koni.

Jinak další pojistku dostaneš pokud tě stáj vezme pod svá křídla a přes sebe zaregistruje u ČJF, která za to chce 100 Kč ročně (+něco si asi vezme ta stáj). Pak při úrazu v rámci výuky dostaneš další plnění od VZP která spolupracuje s ČJF.

4.2.2015 16:06
leslienka

XXX.XXX.204.164

kallisto napsal(a):
Myslím, že jakákoliv úrazová pojistka ti pokryje to základní, podle toho jak si to rozdělíš. Něco na neschopnost, něco na pobyt v nemocnici atd. Já ji mám v rámci životního pojištění a po zlomenině kotníku jsem si tak "vydělala" na nové sedlo. Takové důležitější je neříct že budeš aktivní jezdec, dle informací je pak pojistka drahá (když se tomu sportu věnuješ). Jedna z nejdražších, dražší už je akorát snad horolezectví. Takže až v případě potřeby uvedeš do protokolu rekreační (nahodilou, nikoli soustavnou) jízdu na koni.

Jinak další pojistku dostaneš pokud tě stáj vezme pod svá křídla a přes sebe zaregistruje u ČJF, která za to chce 100 Kč ročně (+něco si asi vezme ta stáj). Pak při úrazu v rámci výuky dostaneš další plnění od VZP která spolupracuje s ČJF.

Aha, děkuji za objasnění.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.2.2015 22:10

No, kallisto, na to bacha. Pokud je člověk někde registrovaný jako sportovec (tedy třeba např. Pod stájí u ČJF), tak si to může pojišťovna zjistit a dle toho plnění krátit nebo vůbec nevyplatit. Zrovna dneska jsem tu měla pojišťovací agentku - řeším životko a k tomu kvalitní úrazové pojištění pro případné zajištění rodiny... Tak mě na to upozorňovala.

4.2.2015 23:38
leslienka

XXX.XXX.217.222

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, kallisto, na to bacha. Pokud je člověk někde registrovaný jako sportovec (tedy třeba např. Pod stájí u ČJF), tak si to může pojišťovna zjistit a dle toho plnění krátit nebo vůbec nevyplatit. Zrovna dneska jsem tu měla pojišťovací agentku - řeším životko a k tomu kvalitní úrazové pojištění pro případné zajištění rodiny... Tak mě na to upozorňovala.

No vidite to, ja jdu za poradcem pristi tyden, ale chci predbezne vedet jak to chodi, co kdo ma uzavrene. :) Registrace u me nema zatim smysl, kdyz se mam teprve zacit ucit jak se udrzet v sedle apod. :D Jde mi jen o rekre jezdeni. Potrebuju jen neco, kdybych prisla k urazu, at mi to kdyztak hodi nejakou kajdu zpatky (to jsou trvale nasledky? doba leceni? netusim). Jako zacatecnik si myslim, ze budu padat dost. :D Navic co jsem se divala, tak nektere staje (kdybych se v budoucnu chtela stat clenem klubu) primo vyzaduji mit uzavrene urazove pojisteni.

5.2.2015 14:43

Jasně. Prostě uzavřít normální úrazové pojištění a uvést, že budete jezdit na koni. A výši vyplacení odškodného stanovit podle svých finančních možností ;)
Za mých "mladých let" (myšleno cirka 10 let ježdění v klubu na "fakt hustejch koních") mi taky úrazová pojistka pár tisíc vydělala. Škoda jen, že jsem zaváhala s trvalými následky... Ale to už je pasé. Úraz ze zahraničí (byť na pojistce) mi spravili mizerně, takže mám krapet míň použitelnou pravou ruku... A než se to dalo řešit, bylo pozdě :) tak si to kdyžtak lépe pohlídat...a ptát se ;).

19.2.2015 22:56
leslienka

XXX.XXX.217.222

Kdyby to jeste nekoho zajimalo, tak me poradce doporucil toto:
smrt - 10tis.
invalidita 2. a 3. stupen (linearne klesajici) - 1mil.
trvale nasledky (s progresi od 0,5%) - 500tis. (az 2mil.)
denni odskodne (s progresi) - od 8. dne 100kc/den, od 85. dne 200kc/den, od 183. dne 300kc/den
hospitalizace (uraz nebo nemoc) - 100kc/den

Mesicne by me pojistka mela vyjit na 323kc. Kryje jen rekre jezdectvi (nesmim byt clenem cfj a ucastnit se soutezi).

Myslim, ze pro zacatecnika to staci. :).

géé

22.10.2015 10:41
géé

XXX.XXX.225.148

Ahoj Leslienko,

zrovna řeším úrazovku pro dceru, návrh od tvého makléře se mně líbí. Od které pojišťovny ho máš?

díky gabi.

22.10.2015 10:57
leslienka

XXX.XXX.30.172

géé napsal(a):
Ahoj Leslienko,

zrovna řeším úrazovku pro dceru, návrh od tvého makléře se mně líbí. Od které pojišťovny ho máš?

díky gabi.

Ahoj,

mam FLEXI zivotni pojisteni od CS a mesicne nakonec platim 324Kc.

ne

23.10.2015 09:10
ne

XXX.XXX.23.85

Smrt 10tis? to není ani na pohřeb...

23.10.2015 09:34

Měla jsem to nějak podobně z dřívějška. Když jsem právě "nedávno" zjistila, že mám smrt na velmi nízkou částku, překopávala jsem celé pojištění a přešla k jinému pojistiteli. Určitě se to dá upravit, ale ČP to tak asi běžně nabízí (nízké pojištění pro případ smrti). Je fakt, že smrt jsem si dala s klesající částkou, kdežto nejvíc jsem investovala do trvalé invalidity... abychom byli v případě nejhoršího alespoň trochu zabezpečeni. Přijde mi, že těch smrťáků z rekre-ježdění je minimálně, ale úrazů... však to znáte :).

23.10.2015 11:36
leslienka

XXX.XXX.30.172

ne napsal(a):
Smrt 10tis? to není ani na pohřeb...

Ano, ja se chci nechat spalit a klidne nekde vyhodit. Pohreb nechci, k cemu by mi to bylo, pak mi uz prece bude jedno co bude s mym telem.

ne

23.10.2015 12:14
ne

XXX.XXX.23.85

leslienka napsal(a):
Ano, ja se chci nechat spalit a klidne nekde vyhodit. Pohreb nechci, k cemu by mi to bylo, pak mi uz prece bude jedno co bude s mym telem.

No ona i ta oškubaná sranda něco stojí.

23.10.2015 12:24
kapička

XXX.XXX.138.179

Já mám od Alianz dost podobné podmínky jako leslienka. Na smrt nula nula nic, s agentem jsme se shodli, že dokud člověk nemá rodinu, tak je to zbytečné si připlácet ( pokud člověk nemá peníze na rozhazování). To, že jezdím na koni, jsem říkala, prý dokud nejsem profesionál a neživím se tím, tak v pohodě...

23.10.2015 12:48
cestovatel

XXX.XXX.59.150

Hospitalizace 100 na den? Zbytečná platba pojišťovně, poplatek v nemocnici byl zručen a tak vám tato položka navyšuje konečnou celkovou částku.

24.10.2015 20:41
lenacia

XXX.XXX.205.245

cestovatel napsal(a):
Hospitalizace 100 na den? Zbytečná platba pojišťovně, poplatek v nemocnici byl zručen a tak vám tato položka navyšuje konečnou celkovou částku.

Ani bych neřekla. Například já si v Únoru zjednala úrazové pojištění, protože už jsem dvakrát sletěla z kobyly.
Co čert nechtěl,6 července jsem žuchla tak, že jsem s prasklým kloubním obalem v kyčli skončila téměř celý červenec v nemocnici (mustili mě ve středu poslední týden), a další měsíc jsem strávila o berlích..

Já nevím přesně jak mám pojištění, nicméně za den pobytu v nemocnici mi pojišťovna vyplatila 200 korun, a další stovku na den během rekonvalescence doma.
Takže za dva měsíce jsem od pojišťovny získala něco přes 6000, - což je víc, než vůbec nic bez pojištění.

25.10.2015 06:47
jackie24

XXX.XXX.202.66

Ahoj já mám životku od čsob platím cca 700kč měsíčně a mám tam všechno od pojištění dlouhodobé nemocenské od 16 dne 200kč na den po úrazy a čsob co vím prý nedělá tolik problémy s plněním jednou jsem si při nešikovném pádu z koně při nasedání vyrazila zub o třmen tzn. trvalé následky a korunka stála 3500kč tak od pojišťovny jsem dostala skoro 7000tis.

Lamborghini

4.3.2017 00:49
Lamborghini

XXX.XXX.81.44

Invalitida jsou drahe trvalky... spatne.

4.3.2017 06:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

Lamborghini napsal(a):
Invalitida jsou drahe trvalky... spatne.

Cože? Můžete to přeložit do češtiny?

Přidejte reakci

Přidat smajlík