Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2015 18:57
lexi7892

XXX.XXX.168.4

Dobrý večer. Při projíždění stránek jsem narazila na toho udidlo:
https://www.johnwhitakerintltd.com/product_detail.cfm?id=BI020
Můžete mi vysvětlit jaký efekt má toto udidlo nebo co se od něj očekává? Vždyť musí skřípat koutky huby více než jakékoliv obyčejné udidlo.
Přijde mi to na pohled spíše jako mučidlo než udidlo. Jsem zastánce klasického stihla, po tomto bych nikdy nesáhla, jen mě zajímá, zda někdo z vás neví, co tím chtěl ten kdo ho vymyslel říci. Na internetu jsem nenašla český popis.
Děkuji za názory.

5.2.2015 19:45
ifauna1

XXX.XXX.47.1

:-D asi pokus o dražší náhradu roubíku - působení do stran bude oproti stihlu účinnější, neprotáhnete ho hubou. Každopádně je to jen další výmysl. Co se ještě nevymyslí ... Snaha o obejití základního přiježdění. Proč makat na zjemnění, když mu můžu tu hlavu sprostě servat do strany silou?!

5.2.2015 20:34
ifauna1

XXX.XXX.47.1

No! Když čtu tu hrubku: "nevýdaný"! Bože! Myslím, že prospěch toho udidla bude asi na úrovni podobné

5.2.2015 21:30
helllach

XXX.XXX.209.186

Jak udidlo působí je vysvětleno zde: http://www.equiworld.cz/rubriky/velikosti-a-jak-na-ne/jak-spravne-zapnout-udidlo-universal-bit-jw/

Ráda bych doplnila pro zadavatelku, že ne vše, co na obrázku uvidíte, je nutně a nepochybně mučící nástroj. Pokud nějaké pomůcce nerozumíte, nutně neznamená, že je špatná či dokonce mučivá. Viz starší diskuze o udidlech Mikmar.

Koutky koně jsou naprosto v pořádku, nikde se neskřípou (ani to není možné, pouze foto vás klame). Navíc díky důmyslnému tvaru a možnosti zapnutí můžete udidlo použít pro nápravu problémového koně, aniž by jste musela kupovat arzenál různých udidel, na kterých vás koník neodveze a pouze měníte polohu udidla tak, jak je to momentálně potřeba.

Je velmi smutné, že udidlo koncipované samotným J.W (výborný trenér, parkurový jezdec a majitel koní) je v česku jednoduše odsouzeno jako, snaha obejít základní přiježdění", aniž by o něm někdo něco věděl...
Někdy mě tato česká vlastnost (odsuďme vše i když nevíme o co se jedná) opravdu mrzí.

Nicméně bych udidlo rozhodně doporučila vyzkoušet jezdcům, kteří dlouhodobě hledají to správné udidlo. Z šesti pozic působení najdete určitě tu správnou, která bude vyhovovat i vám i koni.

6.2.2015 06:53
ifauna1

XXX.XXX.47.1

Na správně obsednutého a přiježděného koně něco takového nepotřebujete! Bohatě stačí stihlo, případně oliva.

6.2.2015 08:25
helllach

XXX.XXX.209.186

Ano, jak píšete na správně obsednutého a přiježděného koně by mělo stačit udidlo klasické. Pokud by měla celá republika dobře přiježděné koně nejspíš uvidíme na koních samé stihla, Pak mě ale docela dost matou koně ve vysokém sportu, kteří většinou nosí páková uidla, pelhemy, roubíky a egbity a různé další, mučidla". Proč by to ti dobře přiježdění koně potřebovali?

Myslím, že odpověď nebude v koni ale především v jezdci jeho citu a citlivé kontaktní ruce, náročnosti sportu a nutnosti použití přesnějšího řešení než je stihlo...
V rozeskakování na čas v takovém, T " vám nejspíš bude stihlo naprosto k ničemu, ať máte koně přiježděného sebelépe. A kdy si vezmete naopak páku na krokovou vyjížďku, nejspíš budete za exota...
Není nic černé a bílé jak se vám zdá a chtělo by to více pokory, kterou mnozí již nemají.
Lidi se zapomínají učit a zdokonalovat a nejraději by cajky zahazovali a jezdili jako indiáni..smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík