Mám kobylku A1/1 bohužel dušnou u mě je první rok ustájena 24/7 bez deky. Seno máčím, ale mohu doplňovat pouze ráno a večer. Sena dostává sice dost, ale teď v těchto velkých mrazech bych jí chtěla dopřát více sena. Přijdu večer a už nic nemá, ale kvůli práci k ní nemohu zajít třeba v poledne :/. (seno jí dávám do velkého maltovníku a už víc sena do něj nenacpu). Asi si dělám marné naděje, že by mohla mít nepřetržitý přísun sena pokud je dušná. Nemáte někdo nějaký nápad?
Tak prostě dejte víc ráno i večer a nemusíte řešit poledne, ne?
Co se nevejde do nádoby můžete nechat na hromadě na zemi.Nebo přikupte další nádobu.Dejte co to půjde.
Kdyby jste třeba za pár dní měla pocit, že nechává, zas můžete trochu ubrat.
Když je pořád venku, a teď jak mrzne, jen jí přejte
Vůbec nehubne, problém mám jen já , mám prostě pocit, že jí dávám málo, ale ostatní mě jen pořád uklidňují, že má tak akorát. Před ní jsem měla koně, kteří dostávali nepřetržitě, já byla v klidu, že jedí dost, ale vůbec tlustí nebyli. Děkuji za odpovědi a uklidnění, ještě jí teď v zimě hodím asi kýbl sena (mám ten flexi na vodu přes léto) a uvidíme. :).
Pokud nehubne, tak nemusí mít seno nonstop, dejte zpomalovací sítě a vydrží jí to déle, je-li dušná bude to pro ni lepší než mít zabořený nos v seně. Na noc pokud je nonstop venku bych dala třebas větší porci, přes den většinou není takový mráz tu a tam i vysvitne sluníčko, tak nemusí mít seno pořád, rozmístěte kupičky ať se hýbe a chodí.