Stalo se vam take nekdy ze prodavate urcitou vec a lidska, oprsklost'' vas neprestane udivovat?
Prodavam kvalitni westernove sedlo a jeho porizovaci cena byla celkem vysoka. Smirila jsem se ze ho prodam pod cenou a proto jsem byla ochotna pani slevit 3000 kc. Dohodli jsme se na cene a jelo se dal, foto sedla na koni, komplet premereni a finale byla otazka je k nemu podbrisak?Kvuli tomu ze k sedlu neni protoze mam jen jeden a pouzivam ho k novemu sedlu chtela pani dalsi 1500 kc slevu. . . zda se mi to nebo jsem blazen ja?
Jé, tak to znám. Nabízím sedlo na opravu či dekoraci za 1500 Kč. Včera hodinová diskuze s jedním pánem, zda si ho vezme, pak tisíc věcí kolem-přeměřte, nafotte toto atd. Nakonec mi po hodině píše, že si to rozmyslí. Na začátku jsem upozornila, že je kůže netknutá, jen kostra na opravu.
polinkaminka

XXX.XXX.58.140
Prodával jsem sedlo kentaur skokové nové a to dost pod cenou. Najednou mi napíše jedna paní že si chce sedlo koupit a začlo to tímhle ( neposlala by jste mi více fotek, přitom v inzerátu bylo foto cm v posedlí a komora. Pak jakému druhu koně sedí, jak dlouho bylo používané, jestli si sedlo může vyzkoušet, jak je těžké, jestli neslevím, prodám s výbavou atd. . ). Po tom když mi ta paní napsala že si sedlo veme pod podmínkou že dostane slevu 5000, - tak tuto už fakt přehnala. . . Vypadá to že si určitě dělají jen z nás dobrý den a nebo nemají něco lepšího na práci!
Já už prodávala a kupovala sedel. . . Vždy ale chci hodně fotek (jednalo se vždy o sedla kolem 10-15 tis do sportu), protože jsem už měla v ruce hodně sedel a skoro všechny, čest výjimkám, byly křivé a na jakéhokoli koně nepoužitelné (zvlášť třeba do drezury). Naučila jsem se křivost částečně poznat i z fotek a proto vždy chci ty určité fotky, z určitých úhlů. Určitě si o mně taky všichni říkají, jak jsem hrozná a že chci tolik fotek. Každopádně je to ušetření práce i peněz - když mi to člověk vyfotí, tak můžu rovnou říct, jestli chci-nechci a odhadnout, jestli bude sedět. Pořád lepší fotit, než posílat poštou tam-zpět jako blázni :) něco jiného je, když kupujete sedlo z vedlejší vesnice, to se teda radši zvednu, sednu do auta a těch pár kilometrů dojedu. . . :).
Ano, prodej to je komedie.
Prodávám málokdy, takže mě tohle jednání dost překvapilo.
Napíšu pevnou cenu, vyfotím věc, vyplním kontakty. Vzápětí mě začnou bombardovat nabídky typu koupím ihned a dám vám. . . třeba o 500, - míň !
Zpočátku jsem ještě odepisovala, že cena není smluvní, ale pevná, a na prodej nijak nechvátám. Pak už jsem na tyhle prostě nereagovala.
Nebo udidlo, paní se mnou intenzivně komunikovala, že ho chce. Bohužel na poslední dotaz, jestli dobírkou nebo jakou formou, už nereagovala. Tak jsem ho druhý den poslala další zájemkyni. Ta původní mi pak psala výhružné maily na téma, jak jsem neseriózní. protože ona musela jít spát. Tudíž už nemohla napsat poslední, rozhodující větu. A mohla jsem za to já
Já jsem prodávala koně na aktivní rekreaci a hobby sport.
Požadovala jsem 40000, - a uvedla, že cena je pevná.
Psali mi různí lidé a nabízeli o x tisíc méně. . . Jedna zájemkyně se dokonce přijela podívat, řekla, že cenu respektuje a když došlo na platbu nabídla o 10000, - méně.
Další mi vypisovala, že jsem svině, které jde jen o peníze, protože odmítám prodat za 35000, - a že u ní by se měl kůň dobře.
A korunu tomu nasadila paní co nabídla 10000, - s tím, že je to za tohoto koně adekvátní cena, protože nemá sportovní výkonnost a koní je spousta.