Máte někdo s ecosinem zkušenosti? Jde mi o řešení hniloby kopyt. Vyzkoušen dehet (Kubatol), modrá skalice. Jakž takž to máme dobré, ale zdravá kopyta to nejsou a hniloba se pravidelně v různé intenzitě vrací a na jaře ji dle předchozích zkušeností čekám. Budu moc ráda, pokud se tu nekdo podělí o svoje poznatky, zkušenosti s aplikací, výsledky léčby. Při představě, že koni udělám zábal a poté ho vypustím ven v tomto počasí, myslím, že veškeré aplikované léčivo máme natotata na trávě, v horším případě v bahně...
Já to mám vyzkoušené na hnilobu celkem úspěšně u několika koní. Nějakou dobu jsem pracovala u výrobce, takže jsem viděla i nějaké výsledky nasbírané od veterinářů, kovářů atd.
Ono to není léčivo v tom pravém slova smyslu, takže se není třeba obávat, že by to ten kůň někde otřel do bahna. Je to mikroorganismus.
Tabletu rozpustíš ve vlažné vodě a necháš odstát tak 30-60 minut, aby se houba namnožila. Aplikace je poměrně nepraktická, zkoušela jsem několik způsobů - rozprašovač není u kopyt na nic, chce to toho koně buď postavit do kýble s roztokem, nebo namočit v roztoku gázu nebo vatu, nacpat to do kopyta a utěsnat, pak zabalit a nechat působit. Ono na tom zábalu tolik nesejde, jde jen o to udržet tu gázu v kontaktu s postiženou plochou kopyta. Nepamatuji si už, jakou frekvenci aplikací na kopyta doporučuje výrobce, já to dávala jednou až dvakrát do týdne. Pythium se předávkovat nedá a uškodit taky nemůže