Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2015 18:45
cestovatel

XXX.XXX.59.151

Ahoj koňáci, jednou za dva roky jezdíme na výstavu do Essenu a vždy jsme využívali dopravu autobusem a přespání v hotelu. Letos uvažujeme, že pojedeme vlastní dopravou a rádi bychom se zeptali na vaše zkušenosti s tak dlouhou cestou. Podnikli jste někdo cestu do Essenu osobákem? Podělte se o zážitek z cesty.

16.2.2015 21:57
jazzinka

XXX.XXX.35.182

Do Essenu jsem teda zrovna nejela, ale mám za sebou cesty do Švédska, na jih Francie, Rumunskoa, Itálie, vše normálně v dvou lidech přes noc, rozpětí 800-1300 km, takže jako extra dlouhá trasa mi to nepřijde, spíš je otázka, z čeho máte obavy?
Pokud oba řídíte, prohodíte se třeba každé dvě hodiny a za pár hodin jste tam... s sebou do auta vodu, trochu jídla, ovoce a deku pro případ, že by se na dálnici něco stalo a vy se zasekli v koloně.
Každému vyhovuje něco jiného, s kamarádkou se obvykle pravidelně střídáme a druhá pospává, s kamarádem nám zas spíš vyhovuje, když já odřídím první část na hranice, pak on jede třeba 600 km v kuse a já přitom předčítám knížku/časopis (pokud s ním někdo komunikuje, je schopen řídit klidně celou noc), pak se prohodíme, on se trochu prospí, já zatím ujedu dalších 200 km a pak už to on zas dorazí...

17.2.2015 07:31
Galathea

XXX.XXX.12.66

Jela jsem do Trieru, to je ještě o pár km dál než do Essenu. Ráno jsem v Praze sedla do auta a odpoledne asi kolem čtvrté jsem byla na místě. Je to pravda delší cesta, ale nepřišlo mi to nijak strašné, a to jsem jela v červenci v autě bez klimatizace. Takže výlet do Essenu v březnu je proti tomu legrace. A navíc předpokládám, že vás pojede víc, takže se můžete střídat, mluvit spolu a cesta uběhne rychle. A cesta po německých dálnicích je proti našim silnicím radost, dálnice rovné a upravené, řidiči ohleduplnější, značení srozumitelné...Neviděla bych v tom žádný problém.

17.2.2015 14:06
alfi pav

XXX.XXX.230.254

Jestli nejste vyjetí a zvyklí řídit a jezdit v zahraničí, asi bych si to rozmyslela a raději volila dopravu autobusem. Stres z řízení v zahraničí a z toho abyste byli tam, kde máte být a včas, může způsobit nepozornost a potažmo i nehodu... Lepší si to zkusit nanečisto cestou někam, kde nejde o termín a nic vás nebude tlačit a nervovat.

Essen není daleko, ve dvojce aktivních řidičů se to dá poměrně rychle zvládnout, ale chce to vyjeté řidiče.

Mám sjetou celou evropu, manžel profi řidič. Pravidelně jezdím za mými klienty do Francie, Belgie a nějak s tím nemám problém, manžel vždy jako kopilot. Jezdíme na "aetr", střídáme se po 4-4,5h jízdy a třeba do Calais z Moravy se dá dostat normální rychlostí za 15h čisté jízdy, počítáno přes Lux kvůli natankování levné nafty.

Pro nás osobně je lepší, ale také náročnější, cesta v noci, protože na cestách prakticky nejsou lidi, co neumí řídit, a dá se jet rychleji, aniž by jeden musel být ve střehu před svátečními řidiči.

17.2.2015 19:19
cestovatel

XXX.XXX.59.151

Moc Vám všem děkuji za vaše příspěvky. K cestě osobním autem jsme se rozhodli po posledním otřesném zážitku, kdy delegátka zájezdu spolu se svým přítelem jeli na třídenní cestu na veletrh a zapomněli si sbalit nějaké věci na cestu. Na zpáteční cestě jim tak smrděli nohy, že i řidiči se dělalo zle a hrozilo, že domů nedojedem. Čuchat smrad po celých 10 hodin bylo nesnesitelné a to rozhodlo, že s touto cestovkou již nikdy více.Máme v plánu jet přes noc a trasu si nastudujeme a snad nás nenechá ve štychu navigace. Budeme 3 aktivní řidiči a cestou bychom se střídali. Kvalitu německých dálnic známe a s cestami u nás se to nedá srovnat. Ještě jednou dík všem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík