Recenze na sedla Daslo, Wembley a Kiefer?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

rival

18.2.2015 13:53
rival

XXX.XXX.248.194

Dobrý den, potřebuji rady/recenze ohledně těchto sedel. Zajímají mě jejich výhody a hlavně nevýhody pro KONĚ, ale můžete psát i ohledně jezdce. Zajímá mě jejich kvalita, kvalita koster, životnost, atd. Prostě jakékoliv postřehy a zkušenosti s nimi. Sedla viz foto - 1. Kiefer,2. Daslo,3. Wembley. Moc děkuji.

18.2.2015 14:52
kallisto

XXX.XXX.157.94

Za mne. Kieffer nejlepší volba. Kvalita, nízký polštář, otevřená komora co sedí i na vyšší kohoutek. Druhá volba Wembley. Kůže, kvalitní sedlo, nevýhodou může být polootevřená až uzavřená komora, nemusí sedět kohoutkatému koni. Daslo sedlo nebrat. Kvalita nic moc, tyto sedla nemají dobrou pověst, výdrž sedla je bídná. Pokud bych tedy zrovna nechtěla pouze lehounké sedlo na obsednutí mladého koně, kde mi nebude vadit že sedlo do pár let zničím, pak OK. Při intenzivním ježdění ten plast opravdu moc nevydrží. Záleží opravdu na potřebě použití sedla. Pokud pojedu dvakrát do týdne na procházku do lesa, může postačovat. Na lepší práci i s ohledem na podporu sedu bych ho ale nebrala.

19.2.2015 11:03
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Wembley jsem nikdy neseděla, ale Kieffera i Daslo doma mám. Tak Kieffer je celkem pohodlný pro jezdce, a jak píše kallisto výše, za jeho největší výhodu považuji otevřenou komoru, takže se dá napasovat na hodně typů kohoutků.../ Ve stáji ho mají ještě dva jezdci a oba jsou se sedlem spokojení. Daslo jsem si kupovala na obsedání mladého koně před 6ti lety, od té doby se používá k obsedání všech dalších našich koní a berou si ho na rekreačku do lesa na starou kobylu / je tam velký rozdíl ve váze sedla- tipuju, že má tak 2 -2,5 kila/ Pro zajímavos jsem nedávno posílala Lorda a holý měl s krabicí 9,2 kg... Takže jelikož nevážím 50kg, ale poctivých 65, tak je pro mě na obsedání, případně tomu ulevení staršímu koni, pokud mu tedy pasuje výhodou. Sedlo drží dobře, nijak se nerozpadlo, nerozedřelo, kostra také v pořádku, jediné co po těch letech odchází jsou řemeny /né že by za ty roky úplně popraskaly, ale dírky jsou hodně vytahané a je vidět že jsou udělané z nějakého méně kvalitního materiálu / což se dá vzhledem k ceně předpokládat/, Ale šikovný sedlář to může za pár stovek vyměnit za kvalitní kůži a sedlo pak také nějaký ten pátek vydrží. Daslo bereme i na huberty a holky si ho pochvalují, protože jak je posedlí "semišové", tak když máte rajtky s celokoženým sedem držíte tam jak na suchý zip...:):):) Ale Kieffer je kvalitou samozřejmě někde úúúúplně jinde.

19.2.2015 12:00
lizbeth

XXX.XXX.212.33

Mám kieffera..staršího ale neměnila bych-vyměnila jsem ho za naxos+drezurní sedlo jako něco mezi, do terénu super, dá se v něm skočit, ale i dobře přiježďovat. Má super bočnice co drží a trochu tvrdší posedlí, ale mě to nevadí. Sedlo zatím drží (ťuk ´tuk) a na kobču, která má vysoký kohoutek sedí super, navíc mi často přesvaluje(i hubne) a sedí pořád-> mám pod ním beránka a jsem spokojená.

19.2.2015 13:05
svatka

XXX.XXX.154.27

Jednoznačně Kieffer. S Wembley nemám osobní zkušenost (vzhledem k ceně nového to odhaduji na střední třídu ve stylu Kentauru), Daslo jsem měla v ruce a na koně bych to nedala, i když samozřejmě existují mnohem horší sedla - ale to šití polštářů se mi hodně nelíbilo.
Kieffery, co jsem viděla či měla v ruce, vypadaly výborně (i 40 a více let staré!), kvalita kůže super, kostry dělají už mnoho let termoplastové, takže se dají upravit. Sedlo na fotce např. je nějakých 13 let staré a jediné jeho opotřebení je ošoupání vzorku kůže od řemenů. Ta sedla stojí nová dvoj až trojnásobek toho, co Kentaury, a ten rozdíl v kvalitě, co mohu posoudit, je znát.

rival

19.2.2015 16:31
rival

XXX.XXX.230.209

Děkuji vám za vaše rady :).. sedlo bych chtěla využívat na koníka se středním kohoutkem a širšími zády do skoků (cca do 1 metru) a samozřejmě také na jízdárnu na přiježdování. Na koníka mám westernové sedlo, ale chtěla bych se začít věnovat parkuru, sedla by měl cca 2x týdně na zádech. Jinak by jezdil pod westernem.

rival

18.5.2015 10:32
rival

XXX.XXX.248.194

kallisto napsal(a):
Za mne. Kieffer nejlepší volba. Kvalita, nízký polštář, otevřená komora co sedí i na vyšší kohoutek. Druhá volba Wembley. Kůže, kvalitní sedlo, nevýhodou může být polootevřená až uzavřená komora, nemusí sedět kohoutkatému koni. Daslo sedlo nebrat. Kvalita nic moc, tyto sedla nemají dobrou pověst, výdrž sedla je bídná. Pokud bych tedy zrovna nechtěla pouze lehounké sedlo na obsednutí mladého koně, kde mi nebude vadit že sedlo do pár let zničím, pak OK. Při intenzivním ježdění ten plast opravdu moc nevydrží. Záleží opravdu na potřebě použití sedla. Pokud pojedu dvakrát do týdne na procházku do lesa, může postačovat. Na lepší práci i s ohledem na podporu sedu bych ho ale nebrala.

A co říkáte na wembley syntetiku s měnitelnou komorou (kvalita, šetrnost ke koni,..)? Když tak vám pošlu foto sedla. Děkuji za odpověď.

18.5.2015 16:25
-šumák-

XXX.XXX.166.44

Mám Daslo na ponici- kulatá, bez kohoutku, krátká v kombinaci s mým nemalým pozadím těžké hledání. Wintec neseděl ani se zavřenýma očima, Daslo jí s podocasníkem jakž takž drží. Toto sedlo mám již pár měsíců a žádné mínus jsem zatím nenašla- kobyla je v poho, spokojená, nevyhazuje (se starým sedlem nebo bez sedla je jak na rodeu) pro mě je pohodlné a stále vypadá jak nové, není odřené, ohnuté nic (ale většinou naskakujeme) Jen intenzita ježdění je 1-3x týdně...
Na každodenní ježdění s větší zátěží bych ale brala kvalitní kožené sedlo na pořádné kostře (přeci jen tu máte možnost dopasování) za mě z Vaší nabídky Kieffer.

19.5.2015 15:21
velvetlaw

XXX.XXX.103.2

Mám kožené wembley, na aktivní rekre, nižíší skůčky, opravdu náročný terén, kopce, rokle, příkopy a spokojenost, daslo nedoporučuji vůbec, to prostě není kvalitní...Kieffer nemohu posoudit, za mně wembley všestraný typ ok...pohodlné, měkké, jistě není na vrchovolý sport, ale na aktivní rekre ok.

rival

29.5.2015 19:58
rival

XXX.XXX.230.209

A co říkáte na wembley syntetiku s měnitelnou komorou (cena v obchodu od 5980kč-7000kč). ?

30.5.2015 08:18
ika

XXX.XXX.63.75

Běžte do Kieffru. Já se nechala ukecat na Daslo kvůli ceně. Jen co budou kačky, tak vyměním. Kieffr, nebo Stubben. S obojím skvělá zkušenost. Kůže je kůže.

30.5.2015 11:35
kallisto

XXX.XXX.135.38

Přesně tak. Za 7 tisíc seženete pěkného Kieffera. Kieffery se nové prodávají i za 70.000, tak proč vrazit ty stejné peníze do syntetiky která stojí 7.000 nová... smajlík

30.5.2015 16:19
anobbona

XXX.XXX.84.98

Kieffer je opravdu značka a jsou to velmi kvalitní sedla, několik jsem jich vlastnila a osobně kdybych vybírala z takové nabídky, tak by padla na kieffera. Zároveň ale teda musím podotknout, že jsem ještě neviděla kieffera, který by měl jinou komoru než 1 (proto jsem také od této znaky nakonec ustoupila). Ty sedýlka co jsou v inzerci za nízkou sumu nejdou napasovat na klasického koně, jsou to vše velmi úzké komory, ty levné sedla jsou staršího data. No vlastně viděla jsem pár kiefferů i s 3 komorou, ale ty sedla byly skoro nové, tudíž cena byla hodně v vysoká.

30.5.2015 18:06
serafima

XXX.XXX.251.110

Mala som aj staršieho aj trochu novšieho Kieffera aj Wembley presne také ako na fotke :) Kieffer sa mi zdal trochu tvrdší ale skvelá kvalitka nikde netlačilo veľmi pohodlné aj na dlhšie jazdenie aj napriek tvrdosti, a samozrejme sedlár to vie aj vypchať takže to nieje problém, novší už taký tvrdý nebol, inak oboje som mala strednú kostru a komoru dvojku :) Ešte sa mi ich pár medzi rukami predralo a boli to rôzne veľkosti a to som nemusela ani hľadať :D Od jednotky po trojku :) Wembley je dobrá kvalita ale nie až ako Kieffer. No a do Dasla by som nešla nikdy to som videla len z diaľky a životnosť nic moc :).

30.5.2015 19:36
velvetlaw

XXX.XXX.103.2

Mám wembley, kožené, spokojenost na rekre, nižší skůčky, pohodlné, Daslo jsem jen viděla, vzala do ruky a to bylo vše co bych s tím sedlem chtěla mít společného...Dáslo určo ne, wembley pro rekre jezdce ano, navíc jedno z mála sedel, které mému sudu norikovi sedí a nesjíždí...

30.5.2015 19:47
kallisto

XXX.XXX.135.38

Kiefferu mame ve staji nekolik jak s dvojkou tak trojkou komorou,17,5 i 16,5 posedli. Na bazosi jich je nekolik. Chce to trochu hledat. I na a-sedla.cz a sedlovna.cz vyhodou kiefferu je otevřena komora cimz sedne i na vyšší kohoutek.

Stubbeny jsou stejne kvalitni ale komory jsou vzdy uzavrene.

Přidejte reakci

Přidat smajlík