Sedla výběr, prosím o odpověď! :)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.2.2015 18:04
ann.gaia

XXX.XXX.181.23

Ahoj, chtěla bych se Vás poprosit o radu. S koníkem jsme spíše vyjížďkový typ a potřebovala bych poradit sedlo. Teď jezdím v nějaké skočce a dost mě bolí zadek a nohy :D Tak bych se chtěla zeptat, které sedlo byste mi doporučili na delší vyjížďky jestli anglický universál, kozlíkové typu, bezkostráč, drezurní atd. Nechci jednotlivé značky, ale pouze typ :)
PS : western nechci :) Děkuji.

19.2.2015 18:34
-šumák-

XXX.XXX.166.194

Mám KT Apollon a spokojenost

19.2.2015 19:05
Oťásek

XXX.XXX.21.230

Já bych volila všestrané anglické sedlo.

19.2.2015 21:31
serafima

XXX.XXX.251.110

Ja môžem odporučít buď turistické islandské- také ako na foto, veľmi pohodlné prípadne drezúrne ale tie pri tých nie drahších verziách niesú až tak pohodlné alebo ja osobne jazdím v austrálskom a to by som už za nič nemenila pôvodne som jazdila vo vyššie uvedených ale kobyla má okrúhly chrbát a nech som pasovala koľko som chcela že sedlo už aj super sedelo aj tak sa pretáčalo a keďže ona má vo zvyku uskakovať do strán nebolo to to najlepšie, a na to sa mi dostala do rúk táto láska a už za nič nevymením, kobyle sadlo, nepretáča sa a je tak neuveriteľne pohodlné

19.2.2015 21:33
mgtka

XXX.XXX.36.4

Já mám KT senecu, má hluboké posedli a příjemné opěrky takže podrží, kdysi jsem jezdila v hanulaji II i celé hodiny a bylo to super ale tehdy jsem byla podstatně mladší a hlavně je to skočka a navíc jsem pidimidi takže mi to více vyhovovalo.
Ale na současnou senecu nedám dopustit, hlavně nekupujte opravdu už staré sedlo, to může mít už tvrdé posedlí díky věku, vyježděnosti-já kupovala dvouletou a teď moc nejezdím takže stále jako nová, i nový model.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.2.2015 09:25

Dosť záleží aj na tom, na akého koňa pasujete. Za mladi som nedala dopustiť na KT hanulay I a II, ale to býali skôr kratšie a dynamickejšie vycházdky. Teraz mi napríklad veľmi vyhovoval wintec 2000, je to univerzál, veľmi fajn na jazdiareň, ale super aj na dlhšie vychádzky.

20.2.2015 10:42
lizbeth

XXX.XXX.212.1

Vyzkoušela jsem toho více...drezurní na vyjížďky nedoporučuji i když mám známou, co jezdí v drezurním jen dlouhé terény apod. a chválí si ho(je to Hauzr)
skokové jsem měla naxos, byl velice pohodlný a na mé krátké nohy jako ušitý, ale má dost krátké bočnice a neposadí vás do hlubšího sedu, který bych v terénu ocenila jako většina skoček
stubben byl perfektní, byla to univerzální skočka, v tom sedle se dalo dělat cokoliv...ale posedlí dost tvrdé
nyní mám univerzální kieffer a jsem 100% spokojená, starší a skvěle drží, jezdím hlavně terény a sem tam nějaké přiježďování a v terénu skoky a fakt super, podrží sed, je kvalitní i když starší

až se mi kieffer rozpadne, tak zase budu shánět starší kieffer (v té ceně mnohem lepší než např.2 roky ojetý kentaur).

20.2.2015 12:20
serafima

XXX.XXX.251.110

lizbeth napsal(a):
Vyzkoušela jsem toho více...drezurní na vyjížďky nedoporučuji i když mám známou, co jezdí v drezurním jen dlouhé terény apod. a chválí si ho(je to Hauzr)
skokové jsem měla naxos, byl velice pohodlný a na mé krátké nohy jako ušitý, ale má dost krátké bočnice a neposadí vás do hlubšího sedu, který bych v terénu ocenila jako většina skoček
stubben byl perfektní, byla to univerzální skočka, v tom sedle se dalo dělat cokoliv...ale posedlí dost tvrdé
nyní mám univerzální kieffer a jsem 100% spokojená, starší a skvěle drží, jezdím hlavně terény a sem tam nějaké přiježďování a v terénu skoky a fakt super, podrží sed, je kvalitní i když starší

až se mi kieffer rozpadne, tak zase budu shánět starší kieffer (v té ceně mnohem lepší než např.2 roky ojetý kentaur).

Stubbena som niekedy mala aj ja, mala som Parzivala a tvrdý nebol dosť záleží od modelu a to mal dobrých 60 rokov :) A predtým som mala aj Kieffera (taktiež už veľa ročného) dokonca dvoch, obidve univerzály, jeden bol Aachen ten mal mäkšie pohodlie ale mala som aj Munchena a ten mal posedlie hodne tvrdé a dosť z neho bolel zadok. Inak u Stubbena som sa okrem modelov Parzival a Romanus nestretla s mäkkým posedlím ale tieto dve modely boli veľmi pohodlné.

20.2.2015 13:59

Mala som stubbena skočku( ale staručké, nedalo sa už identifikovať typ) a tiež bolo dosť tvrdé. Ale ja si na sedlá dávam barana, takže mi to až také tvrdé neprišlo. Ináč bežne jazdím do 30km v drezúrnej isabelle, (wintec). vyhovuje mi veľmi, kobyla v ňom má vybehnuté 120km, tak asi to taká dráma s tými drezúrnymi sedlami nebude.

20.2.2015 15:15
cestovatel

XXX.XXX.59.151

Ahoj. Rajtovali jsme na skočkách, vandrovali v drezurních sedlech a vždy to bylo závislé na jezdeckém umu jezdce. Mladí a neklidní jezdili cvalem, rádi skákali přes cokoli a dobře vysezená skočka je vždy podržela. Starším jezdcům vyhovovali univerzáli a nejezdci krokovali v drezůrním kentauru. Lépe se nám nasedalo na vandrech na anglická sedla než na westernová, ale to je na zvyku. Sedla s úchytama na brašny byli praktičtější a vždy po ruce. Syntetická sedla byla hmotnostně lehčí mež kožená. Prostě kolik lidí, tolik názorů. Někdy vám dovede hlavu zamotat i volba podsedlové dečky. Hlavně, aby koník necítil bolest a neměl bílé chlupy od otlaků, pokud není bělouš, tam nic neuvidíte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík